WAC Gemert

 

Toon verslagen van seizoen: 2017-2018 | 2018-2019 | 2019-2020 | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023

 

Donderdag 25-05-2023

Bekerfinales 2022-2023

Afgelopen donderdag was het alweer de laatste speelavond van het seizoen. Zoals gebruikelijk stonden de halve finales en de finales van de kleine en grote beker op het programma.

In de grote beker 3 ploegen uit de hoofdklasse en 1 verassende ploeg uit de 2 de klasse van Asseldonk Aardbeien. Laatstgenoemde speelde geen slechte wedstrijd echter was het wel een maatje te klein voor Muro Steencreaties. Mede door 3 doelpunten van Bas Cornellissen werd met 1-4 verloren. In de andere halve finale won Spier/Vd Meijs ietwat geflatteerd met 5-0 van Outdoor Island. De finale van de grote beker ging daardoor tussen de nummer 2 en 3 uit de hoofklasse van dit seizoen. Na een aftastend begin was het Muro Steencreaties dat op voorsprong komt door een doelpunt van Ronald van Herpen. In het verder verloop van de eerste helft kansen aan beide zijde en is het Frank Kolen die vlak voor de rust de 1-1 knap binnenschiet. In de 2de helft is het Muro Steencreaties dat het beste uit de startblokken komt en via 2 knappe goals van Bas Cornelissen een 3-1 voorsprong neemt. Lang kunnen ze er niet van genieten want Spier/vd Meijs scoort meteen de aansluitingstreffer via Thijs Kluijtmans. Spier/vd Meijs gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt daar ook de kansen voor maar geeft natuurlijk ook meer ruimte weg en heeft het geluk dat de bal liefst 3 keer via paal of lat niet in het doel verdwijnt. 5 Minuten voor het einde maakt Thijs zijn 2de van de avond en dus is het weer gelijk. Een minuut later komt Spier/vd Meijs zelfs op voorsprong na een mooie uitgespeelde aanval is het René de Vries die de 3-4 op het scorebord zet. Muro Steencreaties moet nu meer risico’s gaan nemen om nog een verlenging af te dwingen maar het is Frank Kolen die aan die aspiraties een eind maakt en de 3-5 eindstand in het voordeel van Spier/vd Meijs op het bord zet.

In de kleine beker is JR Dakbedekkingen uit de 2de klasse dat de eerste halve finale weet te winnen van Auto Mundi uit de 1ste klasse. Laatstgenoemde speelde meer tegen zichzelf en verloor met 3-5. In de andere halve finale speelde Vogels Metaalbewerking uit de 2de klasse een verdienstelijke wedstrijd tegen het in de hoofdklasse uitkomende Commanderij 1, maar was dit niet genoeg om de finale te halen, 2-5. Later op de avond werd de finale van de kleine beker gespeeld welke onder leiding stond van Fons Helstern, deze 87-jarige scheidsrechter hangt zijn fluitje aan de wilgen na dit seizoen maar zal het korps nog steeds blijven ondersteunen als tijdwaarnemer. In het begin van deze wedstrijd is het Commanderij 1 dat afwacht en JR Dakbedekkingen het spel laat maken, dit levert na 5 minuten de 1-0 op als Freek van Berlo uit de draai scoort. Dit is voor Commanderij het sein om meer druk te gaan zetten en dat resulteert in enkele momenten voor het doel van JR Dakbedekkingen maar de paal staat 2 keer succes in de weg. In de 2de helft is het spelbeeld niet anders en krijgt Gijs Verhagen een haast niet te missen kans op de 1-1 echter is het keeper Ron van Mierlo die wederom tegenhoudt. Na 2 minuten spelen is er een onderschepping op eigen helft door JR Dakbedekkingen en met een geplaatst schot wordt de ver uit de goal staande keeper gepasseerd door Niels van Moorsel. Lang kunnen ze niet genieten van de 2-0 voorsprong want het is Gijs Verhagen die bij meteen de aansluitingstreffer maakt. Commanderij zet nu JR Dakbedekkingen steeds meer onder druk en heeft de pech dat Ron van Mierlo de wedstrijd van zijn leven keept. En als deze gepasseerd wordt brengt het aluminium nog redding. 12 Minuten voor het einde wordt het verschil weer 2 als Brian Rademakers knap binnen werkt. Ook hier kunnen ze niet lang van genieten omdat Robert van Lankveld de 3-2 weet te maken. Commanderij blijft druk zetten maar vind telkens weer Ron van Mierlo op hun pad. Maar 6 minuten voor tijd moet deze toch capituleren op een schot van Ramon Bongers. JR Dakbedekkingen krijgt het steeds moeilijker en moet ook nog de 3-4 slikken door wederom Robert van Lankveld. Met nog 2 minuten op de klok proberen ze er nog een verlenging uit te trekken maar zonder resultaat waardoor Commanderij 1 zich de winnaar mag noemen van de kleine beker.

 

Donderdag 11-05-2023

Team van de Week: Outdoor Island

Donderdag 11 mei was alweer de laatste speelronde van de competitie. Het seizoen zit er al weer bijna op. Op 25 mei sluiten we af met de halve finales en finales van de Grote en Kleine beker. In de Hoofdklasse is het team Rauw& Gauw al even kampioen, maar er is nog volop strijd in de ranglijst. Zo zal de winnaar van de wedstrijd Outdoor Island- Happy Boys 3 afsluiten met een vijfde plaats. Vaak is het begin van de wedstrijd even aftasten, maar daar is nu geen sprake van. Promovendus Outdoor Island gaat meteen volop in de aanval wat al meteen zorgt voor de eerste treffer van Jens Leijten. Hij schiet hard in het doel en verrast hierbij keeper Ruud van den Elzen van Happy Boys 3. Na de aftrap verovert Kaveh Mohebbi de bal en steekt het veld over en geeft de perfect pass op Koen Toonen die de stand weer gelijktrekt. En weer meteen na de aftrap een aanval, deze keer van Boris Beekmans, hij maakt de 2-1 voor Outdoor Island. En of dat niet genoeg is maakt Leijten zijn tweede treffer na een schitterende assist van Luuk van Wetten tussen 3 verdedigers door. De wedstrijd is echt los en we hebben pas 5 minuten gespeeld. En waarom ook niet, Beekmans schiet ook zijn tweede treffer binnen. Happy Boys 3 heeft duidelijk moeite met de snelle omschakeling van Outdoor Island. Rik Crommentuyn probeert de stand aangenamer te maken, maar hij raakt de paal. Het lukt Toonen wel, hij brengt enige spanning terug in de wedstrijd, stand 4-2. Daar heeft Van Wetten geen boodschap aan, hij maakt 5-2 door de bal hard en hoog in het doel te schieten. De hoop van Happy Boys 3 zal nog minder worden nadat Beekmans de 6-2 op het scorebord zet. Wat volgt is een mooie crosspass van Johan van der Horst op Leijten, maar Van den Elzen brengt redding. Inmiddels is Joris Nieuwenhuijzen terug van zijn werk en probeert de laatste 10 minuten het tij te keren. Outdoor Island gaat gewoon door wanneer Van der Horst zorgt voor de 7-2. Aangezien het de laatste wedstrijd is wil keeper Van den Hoogen nog een doelpunt meepakken en zijn teamgenomen proberen hem in stelling te brengen. Hij sluit daarom aan bij diverse aanvallen. Dat is gezien door Nieuwenhuijzen die de bal onderschept en de bal over de teruglopende keeper in het doel ziet verdwijnen. Ook Roel Verbakel probeert over de keeper heen te schieten, maar deze bal mist net iets snelheid. Keeper Van den Elzen lukt het wel, hij maakt de 7-4. Happy Boys 3 kan druk zetten maar Beekmans gooit de wedstrijd in het slot en zorgt voor de eindstand en de vijfde plaats met de 8-4.

 

Donderdag 04-05-2023

Team van de Week: v. Heugten Baddesign

In de eerste minuten van de wedstrijd van deze week was et vooral aftasten geblazen, door beide teams. Het duurde tot in de 5e minuut voordat de eerste kans ontstond voor het team van de week van v. Heugten Baddesign want toen was het Jaco Hoffmans die op aangeven van Rob Spijkers de paal raakte met zijn uithaal. In de minuten daarna waren het beide keepers die de eerste doelpunten nog konden voorkomen. Eerst was het namelijk Louis Spoormakers die een punter van Bas Cornelissen onschadelijk maakte en in de tegenaanval die daarop volgde was het keeper Roy Bressers die redding bracht op de inzet van Hein v. Kemenade. Maar in minuut 8 is het dan toch raak als jongeling Pepijn Spoormakers na een strakke en splijtende pass van Rob Spijkers voor de 0-1 voorsprong zorgt voor het tegen degradatie strijdende v. Heugten Baddesign.
Dat de nummer 3 Muro Steencreaties daar geen genoegen mee neemt wordt in de daaropvolgende minuten duidelijk als er een schepje bovenop wordt gedaan en het tempo van de wedstrijd daardoor wordt opgeschroeft. Het duurt dan ook niet lang voordat Bas Cornelissen voor de gelijkmaker zorgt. En even later is het Timo Raymakers die Gijs v.d. Veen in scoringspositie brengt en die zorgt bekeken voor de 2-1 voorsprong voor Muro Steencreaties. Daarop volgt een spervuur van aanvallen van v. Heugten Baddesign maar het is 2 keer keeper Roy Bressers die de inzetten van Erwin v. Kriegenbergh onschadelijk weet te maken en bij de de 3e poging op rij van diezelfde v. Kriegenbergh treft hij de paal. En nadat Louis Spoormakers eerst nog redt op een inzet van Ties Geerts, is het Johan v. Rooij die Bas Cornelissen in stelling brengt en die zorgt voor de 3-1. En meteen daarna is het datzelfde duo dat de 4-1 op het scorebord brengt als Johan v. Rooij bekwaam afrondt. En nadat v. Heugten Baddesign zich tóch weer opricht en een aantal goede mogelijkheden weet te creëren die steeds door de uitstekende Roy Bressers worden gekeerd is het in een counter Bas Cornelissen die voor de 5-1 zorgt. En nadat de voorsprong door Muro Steencreaties wordt uitgebouwd naar een onoverkomelijk lijkende 6-1 is het 4 minuten voor tijd Hein v.d. Kemenade die toch nog voor de 6-2 tekent en in de allerlaatste minuut is het diezelfde v. Kemenade die voor een voor v. Heugten Baddesign nog wat dragelijker eindstand van 6-3 op het scorebord laat noteren.

 

Donderdag 20-04-2023

Team van de Week: Van Dijk Groep/Manders Automatisering

Deze week een wedstrijd uit de 2de klasse tussen de nummer 3 Van Dijk Groep/Manders Automatisering en de nummer laatst Temple Challege/School Tuiniers. Voor eerstgenoemde staat alleen nog de eer op het spel maar tegenstander Temple Challenge/School Tuiniers moest minimaal een punt moeten halen om nog kans te maken voor handhaving in deze klasse.
De wedstrijd is goed en wel begonnen en VDG/Manders prikt de 1-0 al binnen via Rick Huijbers. 1 voordeel voor Temple Challenge/School ze hebben nog alle tijd om dit recht te zetten. In het vervolg van de wedstrijd is het Temple Challenge/School dat ook de beste mogelijkheden krijgt. Eerst is het Kees v. Dongen die zijn lob vanaf de middenlijn net langs ziet gaan. Daarna is het Paul v Lieshout die op keeper Thom van de Broek stuit en even later is het Hugo Verbakel die zijn bal op de paal ziet belanden. Temple Challenge/School neemt misschien al te veel risico’s en na 10 minuten spelen resulteert dat in een vlijmscherpe counter van VDG/Manders waar Alwin van Mierlo het eindstation is, 2-0. Temple Challenge/School lijkt aangeslagen en heeft geluk dat keeper Harm School ze voor een groter achterstand behoed. Kansen van Rick Huijbers, Rob van Erven en een haast niet te missen kans voor Fons van den Oever weet hij te stoppen. In het sportieve duel probeert Temple Challenge/School zijn laatste strohalm te grijpen en gaat meer risico’s nemen wat niet resulteert in het gewenste resultaat. Want 7 minuten voor tijd lijkt hun lot bezegeld als Rick Huijbers de 3-0 in de kruising schiet. Temple Challenge/School weet nog wel hun verdiende ere treffer te maken na een goede aanval, die knap afgemaakt wordt door Joep Verhagen. De degradant mag dan bekend zijn in deze klasse, het kampioenschap zal pas op de laatste speeldag bekend worden. Koploper sinds vorige week vv VMW zag nummer 2 v Asseldonk Aardbeien, voorgaand aan hun wedstrijd, met 2-2 gelijkspelen tegen JR Dakbedekkingen en kon dus zo al een voorschot nemen op de titel. Zelf moest het aantreden tegen Vogels Metaalbewerking en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Echter gaf Vogels Metalbewerking zich niet zomaar gewonnen en kwam door 2 goals van Joris Krol op een 2-1 voorsprong. V Asseldonk Aardbeien keek aandachtig toe maar zag vv VMW in de laatste minuut de gelijkmaker maken. Door dit resultaat gaan beide teams, met hetzelfde aantal punten, een spannende slotdag tegemoet. Vv VMW is in het voordeel gezien het veel betere doelsaldo.

 

Donderdag 13-04-2023

Team van de Week: Happy Boys 1

Deze week een wedstrijd uit de 3de klasse tussen de nummer laatst Happy Boys 1 en de nummer 2 Wereldkeuken. Met nog 3 wedstrijden te gaan een wedstrijd om de eer en een goede/betere eindklassering.
In het begin van de wedstrijd gaat het spel op en neer zonder dat er kansen worden gecreëerd. De eerste goede mogelijkheid is voor Happy Boys, dit had de 1-0 moeten zijn! Mike v/d Burgt krijgt de bal na een mooie combinatie met William Bladder maar hij mist voor open doel. Aan de andere kant is het Joost Donkers die de bal onderschept, maar zijn schot gaat hard over het doel van Dylano van Dinter. Ook bij de volgende kans komt Happy Boys goed weg, na een puntgave voorzet van Nick Ruijs gaat de pal via Jur Pennings rakelings lang doel. Hierna is het Nick zelf die de kans heeft maar ook zijn schot gaat voorlangs. Happy Boys laat zich ook nog zien maar ook zonder succes doordat keeper Joost Donkers een goede redding brengt op een poging van Bart van Lankveld. Een niet al te grootse wedstrijd lijkt met nog 4 minuten te spelen op een 0-0 af te stevenen totdat keeper Joost Donkers hard uithaalt, 0-1. Happy Boys moet alle zeilen bijzetten om er nog een puntje uit te halen en gaat vol in de aanval. Dylano v Dinter probeert hetzelfde als zijn collega keeper echter zijn schot wordt gestopt door Joost Donkers. En ook de laatste mogelijkheid wordt gestopt door Joost na een poging van Luc Bankers. Daar deze uitslag blijven beide ploegen op dezelfde klassering als voor de wedstrijd.
In de hoofklasse werd Rauw & Gauw voor het 2de seizoen op rij kampioen door een 4-1 zege en zijn ze met nog 3 wedstrijden te gaan niet meer in te halen door de concurrenten. In de 2 klasse is door het gelijkspel van koploper van Asseldonk Aardbeien tegen Vogels Metaalbewerking alles in 1 keer anders. De 2 punten voorsprong op vvVMW zijn verdwenen en zij hebben na hun 4-0 zege, met nog 2 wedstrijden, ineens de beste papieren gezien het gelijke onderlinge resultaat en een beter doelsaldo.

 

Donderdag 06-04-2023

Team van de Week: Happy Boys 2

Het team van Happy Boys 2 dat de koploper in de 1e klasse “in de nek hijgt” speelt op deze avond tegen het in de laatste jaren sterk verjongde en energieke team van La Compagnie/Sidekix, de huidige nummer 4 op de ranglijst.
De eerste kans in de wedstrijd is namens La Compagnie/Sidekix voor Nick Donkers maar hij ziet zijn inzet gestopt worden door Rens Arts. Meteen daarna is het Maarten Leenders die met een strakke voorzet Perry de Waard bedient maar zijn schot wordt onschadelijk gemaakt door keeper Niels de Nooijer. Daarna golft het spel wat op en neer en duurt het een paar minuten voordat good-old Woutje Peters het met een van hem bekend afstandsschot probeert, dit keer zonder resultaat. Direct daarna is het Danny de Koning die tot 2 keer toe tevergeefs probeert de score te openen. Nadat eerst nog Jelle v.d. Goor een goede mogelijkheid krijgt om de 1-0 op het scorebord te zetten lijkt het eerste doelpunt toch op naam van Happy Boys 2 te komen nadat Perry de Waard een vrije scoringsmogelijkheid wordt geboden, maar ook dat mislukt. Ongeveer halverwege de wedstrijd lijkt het dan tóch te lukken voor Happy Boys 2 als Silas Verstegen opnieuw Perry de Waard weet te bereiken maar die ziet zijn inzet voorlangs gaan. In de daaropvolgende uitbraak is het eerst Guus v.d. Goor die keeper Niels de Nooijer aan het werk zet en meteen daarna valt dan tóch het eerste doelpunt als Luuk v.d. Pol na een passeerbeweging met een snoeihard schot zorgt voor de 1-0. Die achterstand lijkt Happy Boys nieuwe energie te geven en levert dan ook een aantal goede doelkansen op. Eerst is het Perry de Waard die zijn schot ziet eindigen in de handen van de keeper en meteen daarna is het Danny de Koning die net te laat is om de bal in een scrimmage het laatste zetje over de doellijn te geven. En in de laatste 8 minuten van deze wedstrijd van de week is het Silas Verstegen die samen met Woutje Peters zorgt dat Perry de Waard en Danny de Koning nog een aantal goede kansen krijgen maar het is steeds de sterk keepende Niels de Nooijer die zorgt dat de voorsprong van La Compagnie/Sidekix op het scorebord blijft staan. En 5 minuten voor het laatste fluitsignaal zal gaan klinken is het Luuk v.d. Pol die een verre uittrap goed controleert op zijn borst en uit de draai voor een fraaie 2-0 zorgt. Daarmee lijkt het geloof op een goed resultaat voor Happy Boys te “verdampen” want verder dan een snoeiharde poging van grote afstand van Patrick v. Berlo in de voorlaatste minuut komt het niet meer. Door deze nederlaag kon de nummer 1 van het klassement E-Bikeaccu.nl/Prime Gym vandaag al kampioen worden als ze zouden winnen van Dirks Angels. Dit bleek geen probleem te zijn gezien de 3-0 zege. Daardoor is E-bikeaccu.nl/Prime Gym voor het 2 jaar op rij kampioen geworden en mogen ze volgend seizoen uitkomen in de hoofdklasse. In deze hoofdklasse lijkt Rauw & Gauw de titel niet meer te kunnen ontgaan gezien het feit dat de rubber-up Spier/vd Meijs met 3-4 verloor van Muro Steencreaties en dat ze zelf makkelijk met 6-2 wonnen van Commanderij 1. Daardoor kunnen ze volgende week de titel pakken in de hoofdklasse.

 

Donderdag 30-03-2023

Team van de Week: Rauw & Gauw

Het team van de week Rauw & Gauw, koploper in de Hoofdklasse, speelt deze keer tegen Van Schijndel Dakbedekkingen, de nummer 8 in de ranglijst. Zij hebben 6 verliespunten minder dan de nummer twee ‘Spier Poortautomatisering/ Van der Meijs Renovatie & Onderhoud’. Tijdens de warming up van de Wedstrijd van de Week wordt aandachtig gekeken naar de wedstrijd die op dat moment aan de gang is. Bij het eindsignaal klinkt enig gejuich bij Rauw & Gauw omdat ze zien dat Spier/vd Meijs in de laatste 10 seconden van de wedstrijd een tegengoal krijgt en hierdoor met een gelijkspel de kleedkamer gaat opzoeken. Bij winst op Van Schijndel Dakbedekkingen komt de titel toch wel erg dicht in de buurt. De wedstrijd is nog maar net begonnen of de aspiraties van Rauw & Gauw zijn duidelijk. Er wordt meteen druk gezet op Van Schijndel Dakbedekkingen. Dit resulteert in een hard schot van Dave Rijksen, recht op keeper Maikel de Rozario. Ook de volgende aanval is voor Rauw & Gauw. Joost Habraken kan met enige moeite de voor het doel vrijlopende Mark de Waard bereiken maar hij kan de bal niet goed controleren waardoor De Rozario de bal kan wegschieten. Toch weet Habraken de score open te breken. Hij onderschept de bal op eigen helft, speelt de laatste verdediger simpel uit en brengt met een lage schuiver de 0-1 op het scorebord. Hierna blijkt dat Van Schijndel Dakbedekkingen niet alleen is gekomen om te verdedigen. Erik van Dijk krijgt een mooie pass van Pascal Vissers maar keeper Tijmen Brouwer is net iets eerder bij de bal. Wederom een mooie actie van Vissers, die een goede wedstrijd speelt, maar ook hier is Brouwer attent. Jordi Peters wil aan de andere kant de score verdubbelen maar hij raakt de paal. Een nieuwe aanval van Van Schijndel Dakbedekkingen verdiende eigenlijk de gelijkmaker nadat Mark van Dijk zijn broer Erik weet te vinden, echter keeper Brouwer kan met een uiterste krachtinspanning de bal net naast tikken. Deze Erik van Dijk weet een paar minuten later op de achterlijn goed weg te draaien van Brouwer maar ziet zijn bal ook op de paal belanden. De kansen in deze periode zijn echt voor Van Schijndel Dakbedekkingen. Zo moet Erik van Dijk ook gedacht hebben toen hij vol op verdediger Ruud van de Kruijs schoot en de bal via zijn been in eigen doel zag belanden. Op dit moment zeker een verdiende tussenstand. Tegen het einde van de wedstrijd is de klasse van de koploper zichtbaar bij Rauw & Gauw. Jan Roosjen heeft een mooie schaarbeweging in huis en draait de bal in de verre kruising. Schitterende actie en hiermee wederom een voorsprong. Van Schijndel Dakbedekkingen wil druk houden op Rauw & Gauw doordat keeper De Rozario mee gaat voetballen. Dit brengt een gevaar met zich mee, dat weet iedereen. Hij maakt slim hands, pakt hiermee een groene kaart, maar weet een zeker doelpunt te voorkomen. Dat zou einde wedstrijd zijn geweest. Met een mannetje minder weet Mark van Dijk de paal nog te bereiken, Brouwer had hierbij geen kans. Ook Vissers moet een overtreding bekopen met een groene kaart. De penalty is geen probleem voor Roosjen, hij brengt de eindstand op 1-3 en hiermee vergroot hij de voorsprong voor de koploper.
In de 1ste klasse daarin tegen is de spanning volop terug bovenin aangezien koploper E-bikeaccu.nl/Prime Gym verrassend verloor van KentekenplaatOnline.nl. Mede door 2 doelpunten van keeper Jaap Vos wist KentekenplaatOnline.nl met 3-1 te winnen. Runner up Happy Boys 2 wist door een benauwde 3-2 zege het gat te verkleinen naar 3 punten met nog 3 wedstrijden voor de boeg.

 

Donderdag 23-03-2023

Team van de Week: vv VMW

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen vv VMW en Logans Pub op het programma in de 2de klasse. Voorafgaand aan deze wedstrijd had nummer laatst Accu.nl gewonnen van 1 van de concurrenten van vv VMW namelijk VDG/Manders automatisering. De andere concurrent en nummer 1 in deze klasse wist eerder op de avond wel te winnen dus was het zaak voor vv VMW om ook de 3 punten binnen te halen om nog in de race te blijven voor het kampioenschap.
In het begin van de wedstrijd waren er geen grote kansen aan beide kanten en is het vv VMW dat het meeste balbezit heeft en Logans Pub dat op de counter loert. De eerste grote kans is voor vv VMW maar de inzet van Jordi Rooijakkers wordt goed gered door keeper Tommy Egelmeers. Aan de andere kant is het bijna raak, maar de kopbal van Siebe Hoffmans gaat net voorlangs. Ook de volgende actie van Siebe resulteert niet in een doelpunt. Na een mooie rush langs de zijlaan stuit zijn schot op de sluitpost van vv VMW. Na iets meer dan 10 minuten te hebben gespeeld is daar een goed uitgespeelde counter van Logans Pub wat leidt tot de 0-1 door Siebe Hoffmans. vv VMW voert de druk op wat leidt tot een kans weer van Jordi Rooijakkers echter staat Tommy Egelmeers wederom zijn mannetje. Halverwege de wedstrijd is hij echter toch kansloos na een knappe actie van Jesper Vervenne, 1-1. vv VMW gaat meteen op zoek naar meer maar weer hetzelfde resultaat, een schot van Jordi wordt gestopt door Tommy! Met nog 10 minuten te spelen ligt de bal ineens in het doel, na een scrimmage is het Teun Kuijpers die op gelukkige wijze de 2-1 voor vv VMW op het bord zet. Nu is het aan Logans Pub om nog een resultaat te halen en dat resulteert in enkele schoten, maar deze missen precisie of snelheid om het vv VMW echt moeilijk te maken. De wedstrijd wordt er niet beter op met onnodig balverlies aan beide zijdes. De laatste mogelijkheid is nog wel voor Logans Pub echter de punter van Siebe Hoffmans wordt knap gered door de keeper van vv VMW. Door dit resultaat klimt vv VMW naar de 2de plaats met nog steeds 2 punten achterstand op van Asseldonk Aardbeien.
In de nieuwe 3de klasse werd Opsteen de eerste kampioen van het seizoen. Na hun gelijkspel deze avond liet hun naaste belager Wereldkeuken het na om het eventueel nog spannend te maken. Door hun verlies kunnen ze met nog 4 wedstrijden voor de boog nog hooguit gelijkkomen. Echter het onderlinge resultaat van Opsteen is beter zodat ze nu al kampioen zijn. Over 2 weken zal Opsteen hun “kampioenswedstrijd” spelen.

Donderdag 16-03-2023

Team van de Week: Opsteen

Koploper Opsteen uit de derde klasse moest het gaan opnemen tegen John Habraken timmerwerken wat in de onderste regionen vertoefd in diezelfde klasse. Een makkie zou je dan vooraf zeggen voor het team van Opsteen maar het zou niet zo`n makkelijke avond worden want tegenstander J. Habraken Timmerwerken gaf meer tegenstand dan men verwacht had. Al snel na het eerste fluitsignaal bekroonde Tijn van Sleeuwen van Opsteen een mooie aanval tot de openingstreffer 1-0. Ondanks de snelle voorsprong was de tegenstander J. Habraken Timmerwerken zeker niet de mindere en kwam al snel op gelijke hoogte doordat David van Sleeuwen balverlies leed en Jeroen Cornelissen hiervan kon profiteren en dit meteen afstrafte 1-1. Het initiatief lag nu bij J. Habraken Timmerwerken wat zelfs brutaal en nog niet eens onverdiend op voorsprong kwam door Leroy Ham die doelman Henk Hoevenaars van Opsteen het nakijken gaf 2-1. Het werd een wedstrijd die alle kanten zou kunnen opgaan doordat beide teams de aanval kozen en verdere doelpunten niet konden uitblijven. In de 14de minuut maakte David van Sleeuwen zijn eerder gemaakte fout goed door de 2-2 binnen te werken. Enkele minuten later was het toch weer koploper Opsteen dat het net wist te vinden door Geert Biemans die hard uithaalde en J. Habraken Timmerwerken doelman Anton Hurkmans het nakijken gaf 2-3. J. Habraken Timmerwerken wilde niet buigen voor zijn tegenstander en trok via Jay van Kessel de stand weer gelijk 3-3. Opsteen bleef vechten voor een beter resultaat en slaagde daarin in de spannende slotfase, Mark Dinsbach schoot van ver binnen 3-4 en dacht de overwinning binnen te hebben maar het slotakkoord was toch weer voor underdog J. Habraken Timmerwerken. Een tijdstraf bij Opsteen zorgde ervoor dat Jeroen Cornelissen de man meer situatie kon om zetten in de gelijkmaker 4-4. Het laatste wapenfeit kwam van J. Habraken Timmerwerken toen in de slotseconden een schot uiteenspatte op de doellat bij Opsteen. Het zou echter te veel zijn geweest voor J. Habraken Timmerwerken en een puntendeling was een juiste afspiegeling van deze enerverende wedstrijd. Echter lijkt het een kwestie van tijd dat Opsteen het kampioenschap gaat pakken! In de eerste klasse was er voor de achtervolgers de mogelijk om dichter bij te kruipen naar koploper E-Bikeaccu.nl/Prime Gym gezien hun 3-3 gelijkspel eerder deze avond tegen La Compagnie/Sidekix. Echter nummer 2 Happy Boys 2 wist hun wedstrijd tegen Commanderij 3/Rooijackers niet in winst om te zetten, 0-2. Ook de nummer 3 Dirks Angels kwam niet verder dan een 0-0 tegen Herman vd Boomen Schilderwerken. Hierdoor lijkt het ook voor E-Bikeaccu.nl/Prime Gym een kwestie van tijd eer zij het kampioenschap binnenhalen gezien hun voorsprong van 6 punten met nog 4 wedstrijden te gaan.

 

Donderdag 09-03-2023

Team van de Week: Dirks Angels

Een wedstrijd uit de eerste klasse tussen Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting en het in de laatste periode goed presterende Dirks Angels dat bij een overwinning aansluiting wil houden met de subtop.
In de beginfase zag het hier niet naar uit want meteen na het beginsignaal lag de bal al in het netje bij Diks Angels door Commanderij 3/Rooijackers speler Bart van Veen 1-0. Commanderij 3/Rooijackers bleef in de begin fase de dominerende ploeg en kregen ook kansen om verder uit te lopen door Ruud Vermunt maar die stuitte op Dirks Angels doelman Geert van de Wassenberg. Doordat de te ver voor zijn doel staande van de Wassenberg balverlies leed wist hiervan Vermunt wel te profiteren en bracht de stand hiermee op 2-0. Aan de andere kant probeerde Mark van de Horst wat terug te doen maar zijn schot van afstand werd geblokt door gelegenheids doelman René Rooijackers van Commanderij 3/Rooijackers. In de 20ste minuut werd het zelfs 3-0 door Bart van Berlo die een actie van Marco van de Bogaard bekwaam af ronde. Met nog ruim een kwartier op de klok kwamen de mannen van Diks Angels terug in de wedstrijd toen Mark van de Horst weer uithaalde en zijn schot via het lichaam van Joris van der Aa in het net verdween 3-1. Vanaf dat moment kende de wedstrijd een kentering en was het Dirks Angels dat dicteerde. Rob van de Crommenacker bracht de spanning helemaal terug door de 3-2 binnen te werken. Commanderij 3/Rooijackers wankelde en kreeg steeds meer problemen met het aanvallende Dirks Angels en moest aan de noodrem trekken wat een tijdstraf opleverde. De man meer situatie wist Dirks Angels goed uit te buiten door nog tweemaal te scoren. Rob van de Crommenacker maakte de 3-3 waarna Frans Bronneberg met een doelpunt ervoor zorgde dat zijn team er alsnog vandoor ging met de overwinning 3-4.
Verder deze avond de wedstrijd tussen van Asseldonk Aardbeien en vv VMW, respectievelijk de nummer 1 en 3 in de 2de klasse. Vv VMW moest gezien de 5 punten achterstand deze wedstrijd winnen om zicht te blijven houden op de nummer 1 positie. In een spannende wedstrijd was het vv VMW dat aan het langste eind trok door met 2-1 te winnen. Van Asseldonk Aardbeien liep hierdoor tegen de 1ste nederlaag aan in de competitie maar behield nog wel de koppositie. Nummer 2 Van Dijk Groep/Manders automatisering volgt nu op 1 punt en de nummer 3 vv VMW op 2 punten met nog 5 wedstrijden voor de boeg.

 

Donderdag 02-03-2023

Team van de Week: Happy boys 3

Een wedstrijd die lange tijd gelijk opging en waarin het gelijke spel een juiste punten deling opleverde voor beide teams. Een overwinning voor Happy boys zou welkom zijn geweest om uit de onderste regionen weg te blijven in de hoofdklasse. In de beginfase bleef het lange tijd gelijk opgaand met over en weer wat kansjes maar echte problemen voor beide doelmannen leverde het nog niet op. De eerste doelrijpe kans was er voor Happy boys na 10 minuten toen Ton Brzoskowski vrij kon uithalen maar de doelpaal voorkwam de voorsprong. Aan de andere kant moest Happy boys doelman Ruud van de Elzen gestrekt naar de hoek om een inzet van Boris Beekmans tot hoekschop te verwerken. Door beide teams werd er sportief gestreden en was het Outdoor Island dat op voorsprong kwam door Tim Hermkens die de verrassende 0-1 binnen werkte. Nadat Ruud van de Elzen met enkele fraaie reddingen ervoor zorgde dat de schade beperkt bleef bracht Hans van de Berg de stand verdiend op gelijke hoogte na een goede actie van Bart van Veghel, 1-1. Na 25 minuten was er weer goed voorbereidend werk van Bart van Veghel waar nu Kavah Mohebbi van wist te profiteren en de stand op 2-1 bracht. Hierna kreeg Happy boys nog mogelijkheden om verder uit te lopen maar faalde in de afwerking. In de slotfase van dit enerverend duel moest Happy boys alsnog een gelijk spel toestaan door Boris Beekmans die de 2-2 kon laten noteren.

Verder stond deze avond de wedstrijd tussen Rauw & Gauw en Spier/vd Meijs op het programma, de nummer 1 en 2 van de ranglijst in de hoofdklasse. Spier/vd Meijs moest winnen om zicht te houden op de nummer 1 positie gezien de 9 punten voorafgaand aan deze wedstrijd. In een sportieve wedstrijd kregen ze dit voor elkaar door een 3-0 zege en mogen ze nog hopen op het kampioenschap. Ook deze week weer enkele uitschieters wat betreft doelpuntenmakers. Zo wist Eric vd Biggelaar 5 keer te scoren, in de met 8-2 gewonnen wedstrijd, van zijn team Machinehandel vd Biggelaar. Nog opmerkelijker was de prestatie van Jesper Vervenne gezien zijn 8 doelpunten! voor vvVMW in de met 9-3 gewonnen wedstrijd.

Donderdag 23-02-2023

Team van de Week: JR Dakbedekkingen

Afgelopen donderdag stonden, zoals gebruikelijk in de week van carnaval, de wedstrijden voor de grote en kleine beker op het programma. De wedstrijd van de week is er 1 uit de kleine beker tussen het in de 2de klasse uitkomende JR Dakbedekkingen en een klasse lager voetballende Foodies & Zo. Foodies & Zo kon niet beschikken over vaste keeper Rob van Dun en topscoorder Koen vd Burgt. Zij werden vervangen door gelegenheidskeeper Johan Crooijmans en Kadir Budaklier.
De eerste kans in de wedstrijd is voor team van de week JR Dakbedekkingen, echter beland het schot van Kevin Jansbeeke op de paal. Een minuut later is het wel raak voor JR Dakbedekkingen door Brian Rademakers. Een paar minuten later staat het alweer 1-1, na een goede actie van Kadir Budaklier is het Mike Ciechanovicz die de gelijkmaker scoort. Het eerste kwartier is het een gelijk opgaande wedstrijd echter dan gaat het volledig mis voor Foodies & Zo. Eerst is het Kevin Jansbeeke die de 2-1 aantekent en snel opvolgend is het 3x Thomas van Lierop en 1x Freek van Berlo die de wedstrijd ineens op slot lijken te gooien, 6-1. Meteen vanaf de aftrap is het Foodies & Zo dat wat terug doet via een leep balletje van Bjorn Bexkens. JR Dakbedekkingen laat in deze fase het initiatief aan de tegenstander echter blijven ze er gevaarlijk uitkomen. Met nog 6 minuten op de klok weet Foodies & Zo de achterstand te verkleinen naar 6-3 door Kadir Budaklier. Als ze er na deze goal nog in geloofden is de hoop echter snel vervlogen want meteen wordt de 7-3 tegen het netje geschoten door Freek van Berlo. Foodies & Zo heeft natuurlijk niks te verliezen en gaat er nog vol voor wat nog resulteert in doelpunten van Mike Ciechanowicz en Kadir Bukaklier. Echter de tijd is te kort om de opgelopen achterstand goed te maken en is het dus JR Dakbedekkingen dat zich plaatst voor de halve finale van de kleine beker waarin ze gaan uitkomen tegen Auto Mundi/@Harmse. De andere halve finale zal gaan tussen Vogels Metaalbewerking en Commanderij 1. In de grote beker viel er 1 grote verassing te noteren, deze kwam op naam van de in de 2de klasse spelende v Asseldonk Aardbeien. Na een 2-2 eindstand tegen hoofdklasser Machinehandel vd Biggelaar namen ze de daaropvolgende strafschoppen beter en kunnen ze zich op gaan maken voor de halve finale tegen Muro Steencreaties. De andere halve finale zal gaan tussen Spier/vd Meijs en Outdoor Island. Deze wedstrijden zullen, evenals de finale, gespeeld worden op de laatste speeldag van het seizoen op 25 mei.

Donderdag 16-02-2023

Team van de Week: Logans Pub

Deze week een wedstrijd in de 2de klasse tussen koploper v Asseldonk Aardbeien en de nummer 6 Logans Pub. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen al 3 keer tegen waarvan 2 keer in de beker. Deze 2 wedstrijden wist v Asseldonk Aardbeien beide te winnen. De eerste onderlinge competitiewedstrijd eindigde in 2-2.
De wedstrijd begint met aan beide kanten een kans op de openingstreffer, deze valt dan nog niet maar na 3 minuten spelen is het Bart vd Boogaard die v Asseldonk Aardbeien met een droge schuiver op voorsprong zet. Logans Pub is niet aangeslagen en krijgt al vrij snel hierna de kans om weer gelijk te komen. Het schot van Tim Verhoeven gaat maar rakelings langs het doel van Kian Jansen. Aan de andere kant is er een goede combinatie tussen Keye Crommetuijn en Thijs Verstappen waarbij Keye op keeper Sam de Groot stuit. Op ongeveer 1/3 van de wedstrijd is het ineens 1-1, in een scrimmage voor het doel is het Finn Savelsbergh die het laatste zetje weet te geven. v Asseldonk Aardbeien is sterker in deze wedstrijd maar Logans Pub houd goed stand ook gezien het feit dat ze geen wisselspelers hebben. Ze krijgen zelfs de kans op de 1-2 echter stuit Dezel Boonstra op Kian Jansen en even later mist Finn Savelsbergh net het doel. Aan de andere kant kan Sam de Groot de bal maar net tot corner verwerken na een poging van Keye Crommetuijn. Ook de volgende mogelijkheid van Keye mist net doel. v Asseldonk Aardbeien voert de druk op maar de verdediging staat goed onder aanvoering van Giel vd Boogaard. Ook de laatste kans van de wedstrijd levert geen doelpunt op omdat Sam de Groot knap redding brengt op een schot van collega keeper Kian Jansen waardoor deze wedstrijd eindigt in 1-1.
Deze uitslag bracht het gemiddelde van de avond op iets meer dan 7 doelpunten per wedstrijd gezien de 99 goals in de 4 klassen! 2 Spelers wisten maar liefst 5 keer te scoren in hun wedstrijd. Bas Cornelissen zette zijn team Muro Steencreaties met zijn 5 goals op de goede weg en wist met maar liefst 10-5 te winnen. In de 2de klasse was Mark Dinsbach de “grote” man door bijna de gehele productie van zijn team Opsteen op zich te nemen, 6-0.

 

Donderdag 09-02-2023

Team van de Week: Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen nummer voorlaatst Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting en nummer 5 Herman vd Boomen Schilderwerken in de 1ste klasse op het programma.
De eerste kans van de wedstrijd is meteen raak! Het is Koen Penninx die vd Boomen Schilderwerken na een minuut spelen al op voorsprong zet. Ook de volgende mogelijkheid is voor vd Boomen Schilderwerken echter weet keeper Tom Rooijackers deze te stoppen. Even later de 1ste kans voor Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting, het is Marco vd Boogaard die net mist na een goed 1-2 met Ruud Vermunt. De volgende aanval is het wel raak door Bart v Berlo, 1-1. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting wil meer en via Bart v Berlo en Marco vd Bogaard zetten ze de volgende aanval op, echter stuiten ze deze keer op keeper Jelle Analbers. Aan de andere kant zijn er ook mogelijkheden voor vd Boomen Schilderwerken maar Tom Rooijackers weet deze te pareren. Halverwege de wedstrijd is het Ruud Vermunt die de 2-1 op het scorebord zet. Door een lichte aanraking op een schot van Marco vd Bogaard is Jelle Analbers kansloos. Aan de andere kant is er een goede kans voor Ronald Adriaans maar ook dit keer weet Tom Rooijackers deze tegen te houden. Met nog 4 minuten te spelen krijgt vd Boomen Schilderwerken een vrij trap en deze wordt vakkundig afgemaakt door Joost Cuijpers, 2-2. Maar meteen na de aftrap komt Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting weer op voorsprong via Marco vd Boogaard. In de laatste minuten gaat vd Boomen Schilderwerken natuurlijk nog voor de gelijkmaker maar de tijd blijkt te kort. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting doet met deze overwinning goede zaken wat betreft de laatste positie met nu 9 verliespunten minder dan de nummer laatst en kan langzaamaan weer omhoogkijken naar de middenmoot. In de hoofdklasse had Spier/vd Meijs de kans om weer wat in te lopen op koploper Rauw & Gauw(5-5), maar met een 3-3 gelijkspel wisten ze dus niet te profiteren. In de 1ste klasse stond de topper tussen nummer 1 Happy Boys 2(13-28) en de nummer 2 E-Bikeaccu/Prime gym(12-27) op het programma. Laatstgenoemde liet er geen gras over groeien en maakte korte metten met Happy Boys 2, 2-7 mede door 3 doelpunten van Davy Vermeulen. In de 3de klasse wist Happy Boys 1 voor de 2de week op rij te winnen en is de nummer voorlaatst op 1 punt genaderd. Deze week wonnen ze met maar liefst 7-3 mede door 3 doelpunten van Bart v Lankveld.

 

Donderdag 02-02-2023

Team van de Week: van Schijndel Dakbedekkingen

Een wedstrijd die gezien de stand vooraf moeilijk te voorspellen zou zijn in wie zijn voordeel deze zou gaan eindigen. Het was van Schijndel dakbedekkingen die al in een vroeg stadium het initiatief namen en dit al snel om konden zetten in doelpunten. Erik van Dijk kon na een goed opgezette aanval de 0-1 laten noteren en enkele minuten later was het weer diezelfde van Dijk die gelegenheids doelman Rob Spijkers van van Heugten op het verkeerde been zette en de 0-2 scoorde. Na 10 minuten kregen de mannen van van Heugten pas de eerste mogelijkheid om wat terug te doen via Erwin van Kriegenbergh maar zijn punter ging aan de verkeerde kant van de doelpaal. Aan de andere kant zorgde Ronny Hendriks met een afstandsschot voor de 0-3 voor van Schijndel dakbedekkingen. Mark van Dijk zorgde er voor dat nog binnen de 10 minuten de 0-4 op het score bord verscheen. In de 24ste minuut een goed uitgevoerde 1-2 combinatie tussen de gebroeders van Dijk welke Mark op fraaie wijze wist af te ronden voor van Schijndel 0-5. Even bracht Joris Kerskes de spanning terug door de stand op 1-5 te brengen maar van Schijndel voerde de druk op en moest doelman Spijkers de bal uit het net halen na een actie van Ronny Hendriks 1-6. Van Heugten bleef de aanval zoeken en was het weer Joris Kerskes die zijn tweede van de avond kon laten noteren 2-6. Het was een wedstrijd die aanvallend in het voordeel bleef van van Schijndel dakbedekkingen en weer tot scoren kwamen via Bart de Bruin 2-7. Rob Spijkers van van Heugten baddesign zorgde ervoor dat Frank Bankers de 3-7 binnen werkte en diezelfde Bankers nog geen minuut later de bal op de doelpaal schoot. Nadat Rob Spijkers er voor zorgde dat de 4-7 door hem werd gescoord was het slotakkoord voor het team van de week van Schijndel dakbedekkingen dat via Ronny Hendriks de eindstand bepaalde op 4-8. In de 3de klasse zette koploper Opsteen een grote stap richting het kampioenschap, ij wonnen namelijk met 1-0 van de nummer 2 Wereldkeuken door een doelpunt van Sietze Penninx. Hierdoor is de voorsprong opgelopen tot 8 punten. 

Donderdag 26-01-2023

Team van de Week: Vogels Metaalbewerking

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen nummer 4 en team van de week Vogels Metaalbewerking en de nummer 2 Van Dijk Groep/Manders Automatisering op het programma. Laatstgenoemde zal moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap na het smadelijk verlies vorige week tegen de nummer 3 vv VMW.
De wedstrijd begint niet hoopgevend voor VDG/Manders automatisering, Vogels Metaalbewerking zet een mooie aanval op welke resulteert in een eigen goal. Vogels Metaalbewerking blijft de betere ploeg in deze beginfase en na 6 minuten spelen is het al 2-0 door een doelpunt van Jeroen Krol. VDG/Manders automatisering voert het tempo op maar is nog niet in de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen mede door goed keeperswerk van Niek van Gerven. Aan de andere kant zet Vogels Metaalbewerking weer een snelle /mooie aanval op en aanvoerder Twan Vogels scoort de 3-0 achter gelegenheidsdoelman Bram Manders. Deze weet iets later in de wedstrijd wel de 4-0 te voorkomen na een goede kans van Emile Machiels. Aan de andere kant zit het nu weleens mee voor VDG/Manders automatisering en komt het via Mike van Oorschot op 3-1. Wat is er nog mogelijk met nog een halve wedstrijd te gaan! Vogels metaalbewerking krijgt de mogelijkheden om de spanning uit de wedstrijd te halen maar benut deze niet wat ze weleens duur kan komen te staan als VDG/Manders automatisering dat wel doet. Met nog 12 minuten spelen wordt het 3-2 door Fons van den Oever en een paar minuten later staat het zelfs al 3-3 door wederom Mike van Oorschot. VDG/Manders automatisering zit weer helemaal in de wedstrijd en komt 6 minuten voor tijd op voorsprong door de 3de van de avond van Mike. Vogels Metaalbewerking geeft natuurlijk nog alles om dit goed te maken maar komt niet meer tot scoren ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel. Ze zullen zich nog wel een keer achter de oren krabben na deze wedstrijd dat ze hem niet eerder hebben afgemaakt. Voor VDG/Manders automatisering betekent deze zege dat ze nog mee blijven doen om het kampioenschap in de 2de klasse. In de Hoofdklasse was er weer goed nieuws voor koploper Rauw en Gauw, zij wonnen hun wedstrijd en zagen nummer 2 Spier/vd Meijs wederom punten morsen. Muro Steencreaties was met 4-1 te sterk. In de 1ste klasse heeft E-bikeaccu/Prime Gym de koppositie weer ingenomen. Zelf wisten ze met 4-2 te winnen en zagen koploper Happy Boys 2 met maar liefst 6-1 verliezen tegen Dirks Angels. Rob van de Crommenacker was daar de grote man met 3 doelpunten. In de 3de klasse behield koploper Opsteen de marge van 5 punten op de nummer 2 Wereldwinkel door een benauwde 1-0 zege op Foodies & Zo.


Donderdag 19-01-2023

Team van de Week: Wereldkeuken


Team van de week Wereldkeuken staat op dit moment op de 2de plaats in de 3de klasse met 5 punten achterstand op nummer 1 Opsteen. Tegenstander van vandaag is John Habraken Timmerweken dat in de middenmoot is gestationeerd.
Wereldkeuken schiet uit de start blokken en heeft al meteen een grote kans om op voor sprong te komen echter gaat de bal langs. De eerste kans voor J. Habraken Timmerweken is meteen raak, Jeroen Cornelissen weet met een goede pass Stafan Jaegers te bereiken en die weet bekwaam af te ronden. Ook de volgende kansen zijn voor J. Habraken Timmerweken echter weet keeper Nick Ruijs deze onschadelijk te maken. Aan de andere kant is het wel raak, een goed uitgespeelde uitbraak van Wereldkeuken met als eindstation Dennis Krol. En Wereldkeuken wil meer en krijgt al snel de mogelijkheid om op voorsprong te komen echter weet keeper Anton Hurkmans Dennis Krol van scoren af te houden. De volgende goed uitgespeelde aanval met Julie Verhagen en Jur Pennings heeft ook niet het gewenste resultaat. Nu is het weer de beurt aan J. Habraken Timmerweken via Frank van Kessel maar Nick Ruijs kan de bal uit de onder hoek tikken. 6 minuten voor tijd neemt J. Habraken Timmerweken snel een vrije trap en die wordt hard ingeschoten door Jeroen Cornelissen. Als Wereldkeuken nog mee wil doen om het kampioenschap zullen ze toch echt de volle buit moeten pakken vandaag. Maar J. Habraken Timmerweken krijgt via Levi Hoefnagels een kans op de 3-1 maar Nick Ruijs weet het nog spannend te houden door zijn redding. Aan de andere kant wordt het schot van Jur Pennings door Anton Hurkmans tegengehouden. Maar op de volgende bal is hij kansloos. Het is Julie Verhagen die met een schitterende pass Roan Jacobs bereikt en die weet de 2-2 op het scorebord te brengen. J. Habraken Timmerweken dacht de winst al binnen te hebben en jaagt op een nieuwe voorsprong echter pakt dit helemaal verkeerd uit omdat 10 seconden voor tijd Teus van Berlo keeper Anton Hurkmans kansloos laat en zo toch nog de 3 punten binnenhaalt voor Wereldkeuken. Daardoor blijven ze in de race voor het kampioenschap. In de hoofdklasse verspeelde Spier/vd Meijs 2 punten tegen Commanderij 1 waardoor Rauw en Gauw nu de koppositie overneemt met 3 verliespunten minder. In de eerste klasse heeft Happy Boys 2 weer de koppositie ingenomen na hun gelijkspel tegen La Compagnie/Sidekix. (Waar Nick Donkers 4x scoorde). Dit 1 punt was voldoende omdat E-bikeaccu/Prime Gym hun wedstrijd verloor tegen Dirks Angels met 3-1.Donderdag 12-01-2023

Team van de Week: Herman vd Boomen Schilderwerken

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen La Compagnie/Sidekix en team van de week Herman vd Boomen Schilderwerken op het programma. Beide ploegen bivakkeren in de middenmoot van de 1ste klasse.
Dit blijkt ook wel uit de gelijk opgaande strijd in het eerste deel van de wedstrijd, beide ploegen krijgen hun mogelijkheden. De eerste is voor H vd Boomen Schilderwerken die na een vloeiende aanval de bal op de lat ziet belanden. Na 7 minuten spelen is daar de eerste grote kans voor La Compagnie/Sidekix echter weet keeper Jelle Analbers deze onschadelijk te maken, zo ook als even later Wilco Gruyters allen op voor hem opduikt. La Compagnie/Sidekix heeft nu het betere van het spel en krijgt 2 open kansen op voorsprong te komen maar de stand blijft 0-0. De 1-0 kan dan ook niet lang meer uitblijven en 10 minuten voor tijd is het Jelle vd Goor die de openingstreffer maakt. La Compagnie/Sidekix is nu los en binnen 3 minuten staat het ineens 3-0 door nog een doelpunt van Jelle en door Guus v Dongen. H vd Boomen Schilderwerken geeft zich nog niet gewonnen echter de tijd begint te dringen. Ze krijgen wat mogelijkheden en 5 minuten voor tijd wordt het 3-1 door Paul Cuijpers. 1 Minuut later staat het zelfs 3-2 door een doelpunt van Sander Meulensteen. H vd Boomen Schilderwerken zet nog wel aan maar keeper Hans van Erp weet de 3-2 over de streep te trekken.
In de hoofdklasse vielen er deze avond in 4 wedstrijden maar liefst 35 doelpunten. Koploper Spier/vd Meijs had de nodige moeite met nummer laatst v Schijndel Dakbedekkingen maar wist toch 3 punten uit het vuur te slepen, 6-5. Nummer 2 Rauw & Gauw won met 8-4 van van Heugten Baddesign mede door 4 doelpunten van Dave Rijksen. In de 2de klasse nam van Asseldonk Aardbeien de koppositie over van Van Dijk Groep/Manders Automatisering. In hun onderlinge confrontatie wisten ze met 2-1 te winnen en zo leed VDG/Manders hun eerste nederlaag van het seizoen.

Donderdag 5-1-2023

Team van de Week: Muro Steencreaties

Deze week een wedstrijd uit de achtste finales in de grote beker tussen 2 hoofdklassers Muro Steencreaties en van Schijndel Dakbedekkingen.
Van Schijndel schiet uit de startblokken en weten binnen 2 minuten de defensie van Muro Steencreaties 2x te verassen. Eerst is het Duane Villanueva en daarna is het Leandro Ribeiro die dus van Schijndel snel op een 0-2 tussenstand zeten. Je zou denken dat Muro Steencreaties nu bij de les is maar na weer een uitval is het Mark van Dijk die na 7 minuten de 0-3 op het scorebord zet! Als Muro Steencreaties nog iets wil zal het toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Bij de eerste grote kans voor Muro, door Johan van Rooij, is het wel bijna raak echter de paal biedt redding. De sportieve wedstrijd is in deze fase gelijkwaardig, maar ineens is het 1-3. Van Schijndel lijdt balverlies op het middenveld en Jeroen Bakker weet daar wel raad mee. Niet veel later is Muro Steencreaties weer helemaal terug in de wedstrijd door de 2-3 door Bas Cornelissen. Lang kunnen ze er niet van genieten want een minuut later is de marge weer 2 door een doelpunt van wederom Leandro Ribeiro. Maar Muro Steencreaties geeft niet op en met nog 11 minuten te spelen maken ze wederom de aansluitingstreffer, ditmaal door aanvoerder Ties Geerts. 2 Minuten later is wederom Ties Geerts die scoort, zijn schot in de kruising zorgt voor de 4-4. Muro steencreaties is helemaal terug in de wedstrijd en een paar minuten later komen ze voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong, na een goede aanval is Jeroen Bakker het eindstation. Met nog 7 minuten te spelen is er nog alles mogelijk in deze doelpuntrijke wedstrijd, maar gescoord wordt er uiteindelijk niet meer. Door deze 5-4 zege van Muro Steencreaties gaan zij door naar de volgende ronde waarin ze zullen moeten aantreden tegen E-Bikeaccu.nl. Laatstgenoemde ploeg uit de eerste klasse wist verrassend met 4-1 te winnen van hoofdklasser Happy Boys 3. Een andere verrassende uitslag deze avond was de 5-4 overwinning van Van Dijk Groep/Manders Automatisering op de 2 klasse hoger spelende van Heugten Baddesign waardoor ook hun zich plaatsen voor de kwartfinales van de grote beker welke gespeeld gaan worden op de donderdag na carnaval.

 

Donderdag 29-12-2022

Team van de Week: JR Dakbedekkingen

Zoals altijd in de weken rond kerst de bekerwedstrijden, ditmaal betreft het een achtste finalewedstrijd in de kleine beker tussen team van de week JR Dakbedekkingen en het in een klasse lager spelende Martens Dakbedekkingen. Normaal gezien zou dit een prooi moeten worden voor JR Dakbedekkingen maar in de beker weet je het maar nooit!
JR Dakbedekkingen schiet uit de startblokken maar de eerste kans wordt nog onschadelijk gemaakt door de keeper van Martens Dakbedekkingen. Bij de 2de kans is het wel raak, Freek van Berlo schiet de 0-1 binnen. Maar 2 minuten later is het alweer 1-1 door Brent Strijbos die via een laag schot de keeper kansloos laat. Hierna neemt JR het weer over wat resulteert in veel kansen die onschadelijk gemaakt kunnen worden maar ook in doelpunten door Freek van Berlo, Brian Rademakers en Cas van Asseldonk. Zo lijkt het na 11 minuten spelen, met een 1-4 tussenstand, al gespeeld. Martens Dakbedekkingen komt er maar sporadisch uit en JR Dakbedekkingen blijft maar kansen creëren. Met zoveel kansen kan natuurlijk een grotere score ook niet uitblijven. JR Dakbedekkingen weet nog 4 keer te scoren, 1x door Thomas van Lierop en Freek van Berlo en 2x door Brian Rademakers. Waardoor Brian en Freek beide hun hattrick compleet hebben deze avond! Tussendoor weet Martens Dakbedekkingen nog 1 x te scoren door wederom Brent Strijbos. De eindstand van deze wedstrijd komt hiermee op 2-8, deze had nog hoger kunnen uitvallen als JR Dakbedekkingen iets minder slordig was geweest en ook iets meer geluk had gehad gezien de 6 ballen op de paal deze wedstrijd! Verder deze avond nog 2 verassingen als je tenminste kijkt naar de klasse waar de teams uitkomen. De in de 3de klasse uitkomende Foodies & Zo en Keurslager Danny Megens wisten te winnen van teams uit de 2de klasse respectievelijk Accu.nl en Temple Challenge/School Tuiniers. Aankomende week volgen de wedstrijden in de achtste finales van de grote beker.

Donderdag 22-12-2022

Team van de Week: Gij & Ik/Gastrobar Buuskens

Deze week een wedstrijd uit de 3de klasse tussen nummer voorlaatst Gij & Ik/Gastrobar Buuskens en koploper Opsteen. Laatstgenoemde begon ligt gehavend aan de wedstrijd door verschillende afzeggingen. Gij & Ik/Gastrobar Buuskens had hun jonge honden weer van stal gehaald aangevuld met wat ervaring middels Sander Verhappen en Perr vd Velden. De eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Opsteen middels Mark Dinsbach maar keeper Jaimie Wheatman kan makkelijk redding brengen. De eerste kans aan de andere zijde is meteen raak, via Wesley vd Cruijsen komt de bal bij Sill Tijssen en deze rond koel af. Maar niet veel later staat het alweer 1-1. Het is Mark Dinsbach die de bal onderschept en deze aflegt op Geert Biemans die daar wel raad mee weet. Na 10 minuten spelen komt Opsteen weer op achterstand, heel ongelukkig gaat de bal in eigen doel na een schot van Wesley die in eerste instantie goed gered wordt door Henk Hoevenaars maar via een verdediger in het doel verdwijnt. Niet veel later is het 3-1 door Dorus Adriaans die in de rebound scoort na weer een redding van Henk ditmaal op een schot van Sil. Opsteen probeert het wel maar komt niet echt tot goed uitgespeelde aanvallen en hoopt met een dosis doorzettingsvermogen wat geluk af te dwingen. Echter laat het daarbij verdedigend af en toe wat steekjes vallen wat halverwege de wedstrijd resulteert in een uitbraak van Gij & Ik/Gastrobar Buuskens. Deze speelt de 2-1 situatie goed uit via Wesley en Dorus waarbij laatstgenoemde de 4-1 op het scorebord brengt. Een verrassing lijkt in de maak en Opsteen gaat nog meer risico nemen. Dit ziet ook keeper Jaimie, deze probeert vanuit zijn eigen gebied de bal over de ver voor zijn doel staande college keeper Henk te plaatsen, dit lukt ook maar Henk weet de bal nog net tot corner te verwerken! Gij & Ik/Gastrobar Buuskens komt steeds minder toe aan voetballen doordat Opsteen er alles aan doet om hun eerste nederlaag nog af te wenden. Met nog 13 minuten spelen krijgen ze weer wat meer hoop, na een goede combinatie met Geert weet Mark Dinsbach de 4-2 te scoren. Meteen erop weer 2 kansen voor Opsteen, de eerste gaat na een goede actie van Tijn v Sleeuwen buitenkant paal achter, en de 2de kans van Willem vd Boogaard kan net gered worden door Jaimie. Gij & Ik/Gastrobar Buuskens maakt steeds meer fouten en levert bijna elke bal in bij Opsteen. Zo krijgt Erik Klessens de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar hij faalt oog in oog met Jaimie. Met nog 2 minuten te spelen weer een fout en is het Mark Dinsbach die in 2 instanties de bal tegen de touwen krijgt. Opsteen perst er nog een slotoffensief uit wat leidt tot een uitbraak van Gij & Ik/Gastrobar Buuskens echter spelen Dorus en Wesley het niet goed uit waarna er nog 1 mogelijkheid komt voor Opsteen voor de gelijkmaker. Via de kluts komt de bal voor de voeten van Tijn maar hij krijgt niet genoeg vaart achter de bal waardoor Jaimie makkelijk de bal kan stoppen. Daardoor is het eerste verlies in deze competitie voor Opsteen een feit maar hebben ze wel het geluk dat de nummer 2 Wereldkeuken maar 1 punt overhoudt aan hun wedstrijd tegen Martens Dakbedekkingen, waardoor het verschil maar is geslonken van 6 naar 5 punten. Verder deze avond won Rauw en Gauw in de hoofdklasse wel van Outdoor Island, wat koploper Spier/vd Meijs vorige week niet lukte. In de 1ste klasse verloor koploper Happy Boys 2 met 2-1 van Herman vd Boomen schilderwerken en verliest daardoor de koppositie op doelsaldo aan E-bikeaccu.nl/Prime Gym dat zelf wel wist te winnen met 3-1. In de 2de klasse verspeelde v Asseldonk Aardbeien hun gedeelde koppositie aan Van Dijk Groep/Manders Automatisering door niet tot winst te kunnen komen, in een doelpuntrijke wedstrijd tegen vvVMW werd het maar liefst 6-6.

 

Donderdag 15-12-2022

Team van de Week: La Compagnie/Sidekix

Deze week een wedstrijd uit de 1ste klasse tussen de nummer 2 E-Bikeaccu.nl/Prime Gym en middenmoter La Compagnie/Sidekix. Op voorhand zou het een spannende pot kunnen worden gezien de vorige wedstrijd tussen beide teams. Echter was daar vanavond geen sprake van gezien ook het feit dat La Compagnie/Sidekix niet over zijn sterkste opstelling kon beschikken. In het begin van de wedstrijd lukt het ze met een sterke verdediging om de het dicht te houden. Echter na 5 minuten spelen is het toch Tom van Schijndel die de 1-0 weet te maken voor E-Bikeaccu.nl/Prime Gym. De volgende kans volgt al snel, keeper Jori Vermeulen schiet na een mooie aanval op doel maar deze weet keeper Niels de Nooyer vakkundig over te tikken. Even later wordt het wel 2-0 door een goede goal van Rik Vermeulen. La Compagnie/Sidekix krijgt ook zijn kansjes, eerst is het Luuk van de Pol die met een kopbal Jori probeert te verschalken en even later is het Mats Biemans die net niet tot een beslissend schot kan komen. La Compagnie/Sidekix keeper speelt mee en dat wordt goed gezien door aanvoerder Rik Vleer, deze kan van eigen helft de 3-0 maken. De wedstrijd lijkt halverwege al gespeeld echter krijgt Guus van Dongen een goede kans als hij alleen op keeper Yori Vermeulen afgaat, helaas voor hem komt Jori als winnaar uit de bus. Hierna is het Wilco Gruyters die langs de zijlaan dribbelt maar hij wordt goed verdedigd voor hij gevaarlijk kan worden. Verdedigend weet La Compagnie/Sidekix door middel van Johan Baltussen en keeper Niels de Nooyer erger te voorkomen en plots is er een snelle uitgooi van Niels die door Mats Biemans knap binnen gekopt wordt. La Compagnie/Sidekix gaat nu nog meer risico nemen maar het is al snel weer raak aan de andere kant door wederom Tom van Schijndel en meteen daarop ook de 5-1 door Davy Vermeulen. De laatste kans is voor team van de week La Compagnie/Sidekix, maar Mats Biemans kan niks meer aan de stand veranderen. Door deze 5-1 overwinning blijft E-Bikeaccu.nl/Prime Gym meedoen om de 1ste plaats in de 1ste klasse. In de hoofdklasse was er verrassend verlies van koploper Spier/vd Meijs, zij gingen met een 3-1 nederlaag het veld af tegen Outdoor Island. In de 2de klasse wist medekoploper v Asseldonk Aardbeien maar net de 3 punten binnen te halen door een benauwde zege op de nummer laatst Temple Challenge School Tuiniers, 3-2. Hierdoor blijven ze, op verliespunten, in gelijke tred met Van Dijk Groep/Manders automatisering.

 

Donderdag 08-12-2022

Team van de Week: Temple Challenge/ School Tuiniers

Afgelopen donderdag stond de 2e klasse centraal waarbij Temple Challenge/ School Tuiniers als Team van de Week het opneemt tegen Accu.nl. Beide teams zijn niet zo goed van start gegaan dit seizoen, ze staan op de onderste plaatsen van deze klasse. Winst in deze wedstrijd kan voor aansluiting in de middenmoot zorgen. De strijd is nog maar net begonnen of Patrick den Braber heeft de bal al in het netje liggen. Dat ging snel. Met een mooie schuiver uit stand breekt hij de wedstrijd open. Dit is een wake up call voor Temple Challenge/ School Tuiniers. Een paar minuten later gooit keeper Bram van Houtert van Accu.nl de bal ver naar voren en bijna kan Den Braber de score verdubbelen. Ware het niet dat keeper Harm School op zijn plek staat. De spelers van Temple Challenge/ School Tuiniers vinden het nu mooi geweest en er komen met een waar offensief. Eerst is het Paul van Lieshout die vol op de paal schiet. Daar komt Accu.nl goed weg, keeper Van Houtert kon alleen maar toekijken. Ook Hugo Verbakel lukt het niet. Hij schiet via de rug van zijn tegenstander over het doel. Dan is het wederom Van Lieshout die de bal goed over de uitkomende keeper schiet en van dichtbij kan intikken. De stand is weer gelijkgetrokken. Even later zorgt Dennis Rademakers met een bekeken schot weer voor de voorsprong, stand 1-2. Bijna had Danique Gielissen de gelijkmaker op haar naam, maar de bal gaat net te snel voorlangs. Dit geldt ook voor Jan Rooijackers. Kees van Dongen speelt de bal op Hugo Verbakel, hij komt verrassend snel voor zijn man en trapt de bal achter Van Houtert. Met zo’n 10 minuten op de klok is het een spannende strijd. Daar heeft Den Braber geen boodschap aan. Hij brengt voor de derde keer zijn team op voorsprong. Hij draait goed weg bij zijn tegenstander en kan de verre hoek bereiken. Helaas kunnen ze weer niet lang genieten van de voorspong. Wat Paul van Wetten net niet lukt gaat wel goed voor v Lieshout. Voor de derde keer is het gelijk. Bijna pakt Temple Challenge/ School Tuiniers nog de volle winst ook, als de bal van Gielissen niet op de paal was beland. Verder deze avond de topper in de hoofdklasse tussen koploper Spier/vd Meijs en de nummer 2 Rauw & Gauw. Spier/vd Meijs leed wel zijn eerste puntverlies maar met een 1-1 gelijkspel blijven ze natuurlijk wel koploper.

 

Donderdag 01-12-2022

Team van de Week: Auto Mundi/@Harmse

Deze week een wedstrijd uit de 1ste klasse tussen Auto Mundi/@Harmse en E-Bikeaccu.nl/Prime Gym. Laatstgenoemde is gedeeld koploper met 3 verliespunten. Auto Mundi/@Harmse daarentegen wist pas 1 wedstrijd te winnen in de competitie.
Na het eerste fluitsignaal is het al snel Auto Mundi/@Harmse die op 1-0 komt na een mooie aanval met als eindstation Ralph van Beers. Hierna is het E-Bikeaccu.nl/Prime Gym dat meer aandringt maar elke keer de goed keepende Pieter van Hout op hun pad vindt. Maar na 10 minuten spelen is hij ook kansloos op een schot van Tom van Schijndel. Na deze, op dit moment, verdiende gelijkmaker gaan ze meteen op zoek naar meer. Aanvoerder Rik van Vleer en Marijn Adriaans krijgen eigenlijk niet te missen kansen maar Auto Mundi/@Harmse heeft het geluk dat ze niet scherp genoeg zijn. Gelegenheids doelman Tom van Schijndel ondersteunt zijn team door mee te voetballen en Auto Mundi/@Harmse gokt op een counter wat resulteert in de 2-1 door wederom Ralph van Beers die van eigen helft de bal tegen het netje werkt. E-Bikeaccu.nl/Prime Gym blijft voetbalen en met wat gelukt scoort Rik van Vleer even later de 2-2 uit een scrimmage. Maar 2 minuten later komt Auto Mundi/@Harmse alweer op voorsprong, een goed uitgespeelde aanval wordt bekroond door Ceo Kroes. Even later ligt de bal er weer bijna in aan de andere kant echter heeft Tom van Schijndel pech dat zijn bal op de lat beland. E-Bikeaccu.nl/Prime Gym zet alles op alles en dat wordt ze 4 minuten voor tijd fataal. Michel van Lieshout kan alleen op goal af en zorgt met de 4-2 voor de 2 seizoen overwinning van Auto Mundi/@Harmse. Door het verlies van E-Bikeaccu.nl/Prime Gym is Happy Boys 2 nu alleen koploper in de 1ste klasse, zij wisten met 3-2 te winnen door 3 doelpunten van Danny de Koning. De grootste uitslag van de avond kwam op naam van Wereldkeuken, zij wisten met maar liefst 10-0 te winnen mede door 4 doelpunten van Jordin Janssen.

 

Donderdag 24-11-2022

Team van de Week: Keurslager Danny Megens

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen Keurslager Danny Megens en Happy boys 1 op het programma, gezien het verschil van 1 punt tussen beide teams zou het een spannende wedstrijd kunnen worden. Als snel in de wedstrijd zijn de eerste kansen voor Keurslager Megens via Marijn Haenen, zijn eerste kans gaat nog rakelings langs echter zijn 2de mogelijkheid is raak. Keeper Emiel v/d Heuvel is kansloos op zijn schot dat hoog in het doel beland. Hierna gaat het spel lang op en neer zonder echt grote mogelijkheden. Een schot van keeper Joost Janssen wordt gered door collega keeper Emiel en aan de andere zijde weet Joost redding te brengen bij een mogelijkheid door aanvoerder Stefan v Melis. Ook Niek Peeters probeert het een van eigen helft echter hoeft Joost hier niet eens voor in actie te komen. Met nog iets meer als 10 minuten te spelen is het ineens 2-0, Marijn Haenen weet na een mooie passeractie Vincent Hoeks te bereiken en deze weet makkelijk de bal binnen te prikken. Niet veel later is de wedstrijd beslist nadat Niels v/d Valk attent is na een fout in de verdediging. Achterin staat het ook goed dicht door solide verdedigingswerk van Ralph Clignett en Wouter v Erp. Laatstgenoemde weet net voor het einde nog de 4-0 op het scorebord te zetten en daardoor is de 2de competitie zege een feit na 6 wedstrijden. Verrassend deze avond is het gelijkspel van de kampioen in de hoofdklasse van vorig jaar, Rauw & Gauw tegen het solide Machinehandel vd Biggelaar. Dit betekent dat Spier/vd Meijs als enigste team in alle klasse is dat nog geen puntverlies heeft geleden dit seizoen.

Donderdag 17-11-2022

Team van de Week: Spier v/d Meijs

Omdat Spier v/d Meijs in het vizier van koploper Rauw en Gauw wil blijven moest er gewonnen worden tegen het altijd moeilijke Machinehandel v/d Biggelaar. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Spier v/d Meijs wat massaal de aanval zocht en probeerde een snelle voorsprong te nemen. Door de aanvalsdriften speelde v/d Biggelaar op de counter maar faalde in de afwerking. Kevin van de Laar had het vizier niet op scherp staan en ook Arni van Zoggel profiteerde niet van de ruimte die men achterin weggaf bij Spier v/d Meijs. De vele schoten op het doel van Marnic van Rosmalen werden een prooi voor hem, ook voorkwam vele malen de doelpaal een doelpunt voor v/d Biggelaar. Spier v/d Meijs nam geleidelijk aan het initiatief wat in de 12 minuut de openingstreffer opleverde door Ronnie Heijmans die doelman Davy van der Horst het nakijken gaf 0-1. Het spel golfde op en neer waarin Spier v/d Meijs doeltreffender om ging met de kansen. René de Vries scoorde in de 20ste minuut de 0-2. Nog in diezelfde minuut bracht Arni van zoggel de spanning terug door een aanval mede opgezet door Kevin van de Laar af te ronden 1-2. Spier v/d Meijs liet zich door deze tegentreffer niet van de wijs brengen liepen via Frank Kohlen verder uit naar 1-3. De wedstrijd leek gespeeld en zorgden Ronnie Heijmans nog voor de 1-4 waarna Dennis Verbakel voor de 1-5 eindstand zorgde. Door deze overwinning blijft Spier v/d Meijs volop meedoen voor een goede klassering in de hoofdklasse.

 

Donderdag 10-11-2022

Team van de Week: Accu.nl

Afgelopen donderdag een wedstrijd uit de 2de klasse tussen Accu.nl en Van Dijk Groep/Manders Automatisering welke voor VDG/Manders prima begon door een snelle goal van Mike van Oorschot. Hierna zijn de teams aan elkaar gewaagd en krijgt Accu.nl ook zijn eerste mogelijkheden maar deze worden door keeper Thom van den Broek waar nodig gestopt. Aan de andere kant moet keeper Bram v Houtert verschillende malen ingrijpen op kansen van VDG/Manders. Na 1 van deze reddingen weet hij in de tegenaanval Dennis Rademakers te vinden echter krijgt hij de bal niet lekker op doel. Even later lijkt het 0-2 te worden maar de bal van Bas van de Venne gaat via binnenkant paal weer terug het veld in. Even later is het wel 0-2 na een onhoudbaar schot van wederom Mike van Oorschot. Accu.nl zet nu alles op alles om er toch nog een goed resultaat uit te halen wat ook resulteert in kansen voor Dennis Rademakers, Bart Sterken en ook Patrick den Braber maar deze hebben niet het gewenste resultaat. Door alle aanvalsdrift is het 7 minuten voor tijd Accu.nl die bal verlies leid en Daar weet Rob van Erven wel raad mee, 0-3. De wedstrijd is gespeeld en er vallen geen doelpunten meer ondanks verschillende mogelijkheden over en weer. Door deze overwinning klimt VDG/Manders Automatisering naar de 3de plaats. In de 1ste klasse nam E-bikeaccu.nl/Prime Gym de koppositie over van het nog ongeslagen Happy Boys 2 door hun onderlinge duel in een 5-0 winst om te zetten. Verder haalde in deze klasse Dirks Angels hun eerste punten binnen door maar liefst met 7-0 te winnen mede door 4 doelpunten van Rob van de Crommenacker.

 

Donderdag 03-11-2022

Team van de Week: E-Bikeaccu.nl/Prime Gym

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting en E-Bikeaccu.nl/Prime Gym uit de eerste klasse op het programma. Deze teams hebben na 2 speelrondes in de competitie respectievelijk 4 en 3 punten.
De eerste mogelijk komt er voor E-Bikeaccu.nl/Prime Gym door een afstandsschot van keeper Marijn Adriaans echter mist deze doel zoals ook de eerste mogelijkheden van Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting. Dan is het na ruim 10 minuten spelen, met een mooie pass van Marco vd Boogaard, Ruud Vermunt die de 1-0 maakt voor Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting. Even later is het ineens 1-2 voor E-Bikeaccu.nl/Prime Gym door 2 keer Tom v Schijndel. Eerst weet hij de toekende strafschop om te zetten tot doelpunt en in dezelfde minuut weet hij de overtal situatie die is ontstaan ook uit te buiten. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting laat het hierbij niet zitten en het is bijna Bart v Veen die zijn hoofd tegen de bal krijgt na een knappe bal van achteruit door Bart v Berlo. Even later is het Puck van Schijndel die een grote kans krijgt op de gelijkmaker maar hij mist net het doel. In de daar opvolgende tegenaanval is het Tom v Schijndel die zijn 3de treffer van de avond maakt. Nogmaals het sein om er alles aan te doen zeker als E-Bikeaccu.nl/Prime Gym 5 minuten voor tijd, 2 minuten met een man minder komt te staan. Dit resulteert nog wel in 2-3 door Ruud Vermunt maar daar blijft het ook bij, waardoor E-Bikeaccu.nl/Prime Gym zijn 2de competitie zege binnen sleept in dit nog prille seizoen. In de 2de klasse wist v Asseldonk Aardbeien de koppositie over te nemen van het nog foutloze JR Dakbedekkingen. In hun onderlinge wedstrijd wonnen ze met 5-1. Opmerkelijk waren deze avond de 2 uitslagen in de 3de klasse, namelijk 2 keer 0-0!

Donderdag 27-10-2022

Team van de Week: Machinehandel v/d Biggelaar

Hoofdklasser Machinehandel v/d Biggelaar moest het voor de beker opnemen tegen 2de klasser Vogels metaalbewerking. Gezien het klasse verschil zou het geen probleem moeten zijn voor v/d Biggelaar om zich te voegen bij de andere teams voor een volgende ronde om de grote beker. In eerste instantie leek het daar niet op want Vogels metaal zou weleens voor een verrassing kunnen gaan zorgen, zeker toen het al snel op 1-0 kwam door Stan van Dinther. De vreugde was echter maar van korte duur want nog in diezelfde minuut was het Arni van Zoggel die namens Machinehandel v/d Biggelaar de stand op gelijke hoogte bracht 1-1. Van de Biggelaar was dan wel wat meer in balbezit maar moest achterin alert blijven op de snelle omschakeling, bij balverlies, voor Vogels metaalbewerking. Na ruim een kwartier was er zo`n snelle uitval bij Vogels metaal door Joris Krol maar had Erik van de Nieuwenhof namens v/d Biggelaar een overtreding nodig om die snelle counter af te breken. Machinehandel v/d Biggelaar had niet gerekend op zoveel tegenstand en schakelde een tandje bij wat resulteerde in een voorsprong door Teun Martens die stand naar 1-2 tilde. Al snel volgde de 1-3 door Arni van zoggel. Vogels metaalbewerking was het even kwijt en zag v/d Biggelaar verder uitlopen via Davy van der Horst die van ver de 1-4 binnen schoot. Ook Tim van der Aa liet van zich horen en maakte in de 21ste minuut met een achterwaartse beweging de 1-5. De koek was nog niet op voor v/d Biggelaar want op aangeven van Tommy Geene kon Erik van de Nieuwenhof de 1-6 laten noteren. Vogels metaalbewerking probeerde wat terug te doen maar kon de 1-7 niet voorkomen door Danny van der Horst. Na ruim een half uur liet v/d Biggelaar de teugels wat vieren waardoor Vogels metaalbewerking hiervan wist te profiteren door Joris Krol die nog tweemaal het net wist te vinden en de eindstand hiermee bepaalde op 3-7. Hierdoor is Machinehandel vd Biggelaar geplaats voor de grote beker en gaat Vogels Metaalbewerking naar de kleine beker. Verder deze avond nog 1 echt verassende uitslag die op naam kwam van Logans Pub. Dit nieuwe team wist na een verdienstelijke 2-2 na strafschoppen te winnen van hoofdklasser Commanderij 1.

Donderdag 20-10-2022

Team van de Week: Commanderij 1

Deze week een wedstrijd uit de hoofdklasse met als team van de week Commanderij 1, deze hebben na 2 speelrondes 3 punten, 1 minder als de tegenstander van vandaag Happy Boys 3. Op voorhand dus een spannende wedstrijd in het verschiet. Zo begon de wedstrijd ook met eerst het initiatief bij Happy Boys maar gaande de wedstrijd werd dit overgenomen door Commanderij  echter bleek keeper Ruud vd Elzen een sta in de weg met enkele knappe reddingen o.a. na een goede poging van Niels vd Heijden. Maar na 10 minuten spelen is hij toch kansloos na een ongelukkige situatie voor het doel, 0-1 door Ronnie Peeters. Dit was weer het sein voor Happy Boys om wat meer de aanval te zoeken en dat resulteerde 7 minuten later in de verdiende gelijkmaker door Koen Toonen. Even later is het wederom Koen Toonen die scoort na dom balverlies op de middenlijn door Commanderij . Nu is het weer de beurt aan Commanderij maar al snel lopen ze tegen de 3-1 achterstand aan door een doelpunt van Hans vd Berg. Commanderij dringt nu nog feller aan en dit heeft 3 minuten voor tijd succes, Gijs Verhagen brengt de spanning terug echter zijn ze niet meer in de gelegenheid om de gelijkmaker te maken. Happy Boys blijft door deze gelukkige zege ongeslagen in de Hoofdklasse. De kampioen van vorig jaar, Rauw & Gauw, haalde uit met een 12-4 zege mede door 4 doelpunten van Dave Rijksen. In de 2de klasse was het Brian Rademakers die zijn team JR Dakbedekkingen met 5 doelpunten aan een 5-0 zege hielp tegen Accu.nl dat maar net een team op de been kon brengen door blessures en ziektegevallen. Door de zege behield JR Dakbedekkingen na 3 wedstrijden de 100% score en natuurlijk de 1ste plek.

 

Donderdag 13-10-2022

Team van de Week: JOHN HABRAKEN TIMMERWERKEN

Team van de week John Habraken Timmerwerken uitkomend in de 3de klasse wist na het verlies vorige week in de eerste wedstrijd van de competitie vandaag haar eerste 3 punten bij te schrijven. In de wedstrijd tegen Happy Boys 1 waren ze duidelijk een maatje te groot gezien de 5-1 uitslag. De eerste goal viel na ongeveer 7 minuten spelen er werd gemaakt door Dave Habraken die de bal, nadat deze van de lat terugkwam, in het netje wist te leggen. Een paar minuten later is het Jeroen Cornelissen die al snel de 2-0 op het scorebord zet. John Habraken Timmerwerken blijft maar aandringen en krijgt kansen via Leroy Ham en Frank van Kessel echter weten zij de score niet op te voeren. Dat lukt even later wel door gelegenheidskeeper Marco vd Elzen. Halverwege de wedstrijd weet hij de eerste mogelijkheden van Happy Boys nog onschadelijk te maken maar moet hij uiteindelijk toch capituleren op een schot van Niek Peeters. Verder laat John Habraken Timmerwerken het niet komen en na een mooie aanval is het wederom Dave Habraken die weet te scoren en even later is het Leroy Ham die de eindstand van 5-1 op het scorebord zet. In de hoofdklasse wist de kampioen van vorig jaar Rauw en Gauw hun eerste wedstrijd in winst om te zetten door de kampioen van de eerste klasse Outdoor Island met 2-0 te verslaan door doelpunten van Mark de Waard en Joost Habraken. In de eerste klasse wist Happy Boys 2 hun 2de wedstrijd wederom in winst om te zetten en is daardoor nog als enigste in de 1ste klasse zonder puntverlies.


Donderdag 06-10-2022

Team van de Week: MARTENS DAKBEDEKKINGEN

Deze week was de eerste ronde van de competitie met de nieuwe opzet. Om de wedstrijden zo gelijkwaardig mogelijk te houden zijn er nu 4 verschillende klasse ipv van 3. Deze week is team van de week Martens Dakbedekkingen dat uitkomt tegen Wereldkeuken in de nieuwe 3de klasse. De wedstrijd gaat de eerste 10 minuten gelijk op met wat mogelijkheden over en weer, maar dan is het Erwin vd Heuvel die met een mooie actie de ban breekt en de 1-0 voor Martens Dakbedekkingen op het scorebord zet. Meteen hierna is het Tijn van Oorschot die een grote kans op 2-0 laat liggen. Hierna is het Wereldkeuken dat zich wat meer laat zien, o.a. Willem van Hoof krijgt een goede mogelijkheid echter stuit hij op keeper Patrick vd Berg. Even later wordt een foute terugspeelbal afgestraft door wederom Erwin vd Heuvel en niet veel later wordt het 3-0 door een ongelukkige eigen goal. De wedstrijd is dan ook wel gespeeld en Martens Dakbedekkingen speelt de wedstrijd verder rustig uit wat nog wel resulteert in de 4-0 van oud gediende Fons vd Broek. Wereldkeuken weet nog bijna de spreekwoordelijke eer te redden echter de bal gaat via de paal helaas voor hun niet in het doel. Zodoende is Martens de eerste koploper ooit in de 3de klasse! In de andere klasse waren er veel gelijk opgaande wedstrijden, op een enkele na. Runner up in de hoofdklasse Spier/vd Meijs wist zijn eerste wedstrijd overtuigend te winnen met 6-1 en in de 2de klasse liet vv VMW Temple Challenge/School Tuiniers kansloos, 9-0.

 

Donderdag 29-07-2022

Team van de Week: v. Asseldonk Aardbeien

De Wedstrijd van deze Week is die tussen 2 jonge teams. En dat vertaalt zich in een energieke gelijk opgaande wedstrijd met heel veel tempo. In de eerste minuten ontstaan er voor beide doelen een paar goede kansen die door goed keeperswerk nog geen doelpunten oplevert. Maar in de 7e minuut is het Mike v.d. Ven die met een ferm schot in de uiterste hoek voor de 1 – 0 voor het team van v. Asseldonk Aardbeien zorgt. Maar 4 minuten later is het Max Leenders die een voorzet van Finn Savelsbergh bekwaam afrondt en de stand weer op gelijke hoogte brengt, 1 – 1 dus. Daarna volgt een langere periode met weer aan beide zijden de nodige goede doelkansen waarbij Denzel Boonstra voor Logan’s Pub eerst de paal raakt maar in minuut 22 is het Bart v.d. Boogaard die met een schuiver onder keeper Kian Jansen door, voor de nieuwe voorsprong zorgt voor v. Asseldonk Aardbeien. En even later is het Mike v.d. Ven die met zijn 2e treffer van de avond de eindstand op 1- 3 brengt. Dit waren de laatste poulewedstrijden in de beker en vanaf a.s. donderdag gaan we beginnen met de competitie. De loting voor de volgende rondes van de beker zullen a.s. donderdag plaatsvinden.

 

Donderdag 22-07-2022

Team van de Week: KentekenplaatOnline.nl

Nadat Marcel Bosman van het Gemerts nieuwsblad beide teams op de foto had gezet kon de wedstrijd Kentekenplaat online.nl uitkomend in de 1ste klasse tegen het een klasse lager spelende Accu.nl starten. Het werd een open wedstrijd waarin Kentekenplaat online.nl nadrukkelijk op de helft speelde van de tegenstander. De eerste serieuze scoringskans diende zich pas na 7 minuten aan toen Jimmy Ramsahai vrij kon uithalen maar Accu.nl doelman Teun van Gerven met een reflex een doelpunt voorkwam. KentekenplaatOnline.nl bleef de bovenliggende partij maar moest wel alert blijven op de counters van Accu.nl die weleens voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen. Twan Bierens kreeg een mogelijkheid om de brilstand van het scorebord te laten verdwijnen maar zijn pegel ging over het doel van Accu.nl. Na ruim een kwartier claimde Peter Goris van Accu.nl een vrije trap maar de leidsman oordeelde anders en liet terecht doorspelen waardoor Jimmy Ramsahai in kansrijke positie miste. Het bleef een leuke wedstrijd die alle kanten op zou kunnen gaan maar waarin KentekenplaatOnline.nl toch wel het klasse verschil aantoonde. Met nog 15 minuten op de klok haalde de mee opgekomen Kentekenplaat doelman Jaap Vos snoeihard uit en verdween de bal in de bovenhoek van het Accu.nl doel waarin van Gerven geen verweer had 1-0. De wedstrijd leek gespeeld en er werden nog wel wat speldenprikjes uitgedeeld door beide teams maar uiteindelijk bleek die kleine voorsprong voldoende voor de verdiende overwinning voor KentekenplaatOnline.nl.

 

Donderdag 11-07-2022

Team van de Week: Commanderij 1

Het zaalvoetballen in Gemert is weer van start gegaan. De eerste drie weken vinden de poulewedstrijden van de beker plaats, waarna we gaan starten met de competitie. Dit jaar hebben we 4 klasses. We hopen zo meer strijd en wedstrijden op ieders niveau te kunnen spelen. De eerste bekerwedstrijd in poule I vindt plaats tussen Van Schijndel Dakbedekkingen en Commanderij 1. Deze teams spelen beide in de Hoofdklasse en gaven elkaar niet veel toe afgelopen seizoen, getuige een 7e en 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd is net begonnen als Gijs Verhagen van Commanderij 1 met een strak schot de bal in het zijnet krijgt. Al moet gezegd worden dat keeper Maikel de Rozario van Van Schijndel Dakbedekkingen de korte hoek goed had afgedekt. Aan de andere kant kapt Mark van Dijk zijn tegenstander uit en lift de bal over keeper Piet Penninx heen. Mark heeft alleen de pech dat de bal van de doellijn wordt gekopt. Dit was een mooie actie waarbij menig toeschouwer de openingstreffer had verwacht. Enkele minuten later onderschept Verhagen de bal en kan met moeite de bal voor het doel brengen. Daar staat teamgenoot Koen Gieling slim te wachten en tikt de bal in het doel. De eerste goal is een feit. Deze tegentreffer geeft het team van van Schijndel Dakbedekkingen wat extra energie. Zo geeft Erik van Dijk een strakke bal tussen de linies door aan broer Mark en die schiet direct laag op doel. Met een katachtige reflex kan Penninx de gelijkmaker voorkomen. Ook Robert van Lankveld lukt het niet om de stand recht te trekken. Een schitterende aanval begint bij Ronny Hendriks. Hij past de bal direct op Mark, en direct door naar Erik in de spits. De bal komt toevallig op het hoofd van keeper Penninx, waardoor er wederom geen treffer genoteerd kan worden. De wedstrijd gaat op en neer, waarbij beide teams moeten wennen aan het tempo bij deze eerste wedstrijd. Zal een counter van Commanderij de wedstrijd in het slot gooien? Erik Peeters doet meerdere keren zijn best, maar Gertjan van der Aa kan de bal onderscheppen. De laatste minuten geeft Van Schijndel Dakbedekkingen alles, zelfs De Rozario gaat mee naar voren. Dit geeft de nodige druk, Maikel van den Broek kopt de bal op de paal. In de laatste minuut van de wedstrijd is het toch de gelijkmaker. Deze komt op naam van Erik van Dijk. Mooie wedstrijd waarbij een gelijkspel de terechte uitslag is.

 

 

Copyright WAC Gemert, Cis Slits, Freek vd Wijdeven ©2006-2023