WAC Gemert

 

Toon verslagen van seizoen: 2017-2018 | 2018-2019

 

Donderdag 05-03-2020

Team van de week: Auto Mundi/@Harmse

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd uit de hoofdklasse tussen het nog puntloze Auto Mundi/@Harmse  en nummer 8 YUQO Digital Marketing op het programma. De eerste ontmoeting tussen beide teams werd maar nipt verloren, dus Auto Mundi/@Harmse  was van plan om van die hatelijke nul af te komen zeker omdat de Tank van Gemert weer was opgeroepen door coach Hein Rooijackers.
De eerste minuten begonnen in een hoog tempo met mogelijkheden voor beide doelen. De eerste goal valt dan al ook snel, het is Jack Janssen die Bart vd Ven weet te vinden en die puntert de 0-1 binnen. Niet veel later lijkt het kwaad al geschiet, Jack weet weer Bart te vinden en die frommelt de bal binnen. Auto Mundi/@Harmse geeft natuurlijk nog niet op en krijgt als snel een goede kans echter is het Bart vd Laar die zijn bal tot corner verwerkt ziet worden. Tegen de helft van de wedstrijd is het ineens 1-2, Bart vd Laar schiet net over de middellijn de bal loepzuiver in de hoek van het doel. Auto Mundi/@Harmse gaat meteen op zoek naar meer door aanjager Addy Manders, helaas kan Bart vrijstaand voor doel net niet zijn voet er tegen aan zetten. Auto Mundi/@Harmse neemt daardoor ook steeds meer risico waardoor het een open wedstrijd wordt. Dit levert dan ook snel de 1-3 op, het is weer Jack Janssen die Bart weet te vinden en deze laat keeper Pieter van Hout kansloos. Auto Mundi/@Harmse  krijgt wel de kansen, nu ook weer door combinaties van Ilja en Addy Manders echter stuiten ze keer op keer weer op keeper Louis Spoormakers of is de afronding niet nauwkeurig. Aan de andere kant wordt er wel met scherp geschoten en is het Jack Janssen die knap wegdraait en de hoek voor het uitkiezen heeft, 1-4. Auto Mundi/@Harmse weet meteen de achterstand weer te verkleinen naar 2 doelpunten, Nick Jagers bediend met een knappe bal van achteren Ilja en die weet daar deze keer wel raad mee. Maar Yuqo is vanavond de betere partij en zeker als het om doeltreffendheid gaat. Ditmaal is het Jeroen van Moorsel die scoort wederom door een assist van Jack Janssen. Daarna is het ook Frank Bankers die zijn naam op het formulier weet te zetten. Aan de andere kant is het Johan van Dalen die het doel van Louis nog onder vuur neemt echter Louis kan redding brengen. Ook Pieter gaat mee voetballen en duikt op voor het doel van zijn collega keeper Louis maar ook zonder succes. Even later ziet Jack, Pieter op de rand cirkel staan en weet hij vanaf de middellijn met een prachtige lob de 2-7 te scoren. 2 minuten later is het de laatste veldspeler zonder doelpunt Erwin v Kriegenbergh die met een mooie passeractie de eindstand bepaald op 2-8. Helaas voor Auto Mundi/@Harmse wederom geen punten.

 

Donderdag 27-02-2020

Team van de week: Lunenburg administratie & advies

Wedstrijd van de week : Lunenburg administratie & advies – Auto Mundi/Harmse

Zoals ieder jaar staat de donderdag na carnaval in het teken van bekervoetbal, in dit geval ging het om de kleine beker. Een duel tussen de rode lantaarn dragers uit de hoofdklasse Auto Mundi/Harmse en uit de eerste klasse Lunenburg administratie & advies. Jammer was het dat Lunenburg zonder wissels moest beginnen wat hun naar het einde toe conditioneel zou gaan op breken.
Zeker in het begin was Auto Mundi/@Harmse de bovenliggende partij waarin de doelman van Lunenburg John Penninx in uitstekende vorm bleek te zijn en hij gedurende de wedstrijd de hoofdrol op eiste. Aan de andere kant was het Addy Manders van Auto Mundi/@Harmse die op snelheid steeds voor gevaar zorgde voor het vijandige doel. Toch was de eerste serieuze kans voor Lunenburg toen in de 7de minuut Keye Crommentuijn een teenlengte te kort kwam op aangeven van teamgenoot Thijs Verstappen. Uiteindelijk werd de score geopend aan de andere kant voor Auto Mundi/@Harmse door Rico van de Ven die van ver kon uithalen en John Penninx kansloos liet 0-1. Kort daarna diende zich opnieuw een kans aan voor Auto Mundi/@Harmse maar verzuimde Nick Jagers deze te verzilveren. Er waren momenten dat Lunenburg van zich af beet en via enkele goede combinaties kansen creëerde voor de gelijkmaker zoals Keye Crommentuijn die pech had dat doelman Pieter van Hout van Auto Mundi/@Harmse via zijn knie kon voorkomen dat Lunenburg langszij kwam. Met nog ruim een kwartier op de klok moest Lunenburg met een man minder verder omdat er een tijdstraf werd gegeven en Auto Mundi/@Harmse hier dankbaar gebruik van maakte door Bart van de Laar 0-2. De opgave voor Lunenburg bleek te groot om wat terug te doen en eiste het toch zijn tol dat het geen wissels had. Achterin bij Lunenburg wilde men de schade zo beperkt mogelijk houden en werd er goed verdedigend werk verricht door zowel Aziz Neg en Niels Boonstra. De laatste 10 minuten voelde Thijs Verstappen van Lunenburg zich niet lekker en verliet vroegtijdig het speelveld, waardoor het resterende gedeelte van de wedstrijd Lunenburg verder moest met 3 veld spelers. Toch zorgde Niels Boonstra nog bijna voor een verrassing door met een punter doelman Pieter van Hout te verschalken maar zover liet hij het niet komen. De wedstrijd sleepte zich naar het einde en bleek bij Lunenburg de pijp leeg te zijn behalve dan bij John Penninx die met kunst en vliegwerk kon voorkomen dat zij werden getrakteerd op een grote nederlaag. Toch zou Penninx nog eenmaal de bal uit het net moeten halen toen hij werd verrast door Addy Manders die de eindstand bepaalde op 0-3

 

Donderdag 20-02-2020

Team van de week:Vogels Metaalbewerking

Donderdag 20 februari jl. troffen Vogels Metaalbewerking en Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting elkaar. Beide teams draaien een prima seizoen gelet op hun plek op de ranglijst. Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting bezet een mooie 3e plaats en Vogels Metaalbewerking is terug te vinden op de 5e plaats. Voor beide teams zaak om een goed resultaat te behalen om zodoende hun positie op de ranglijst te behouden.

In een hoog tempo, waar door het enthousiasme de inzet soms wat aan de felle kant was, ontspon zich een attractieve wedstrijd. Na een aftastend begin was het Vogels Metaalbewerking die de score opende. Uit een mooie aanval was het Tom van den Boogaard die in de 8e minuut met een kopbal voor de verdiende 1-0 zorgde. Door deze treffer werd Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting gedwongen om de verdedigende stelling te verlaten en het ging meer de aanval zoeken. Dit betaalde zich in de 15e minuut uit. Bart van Berlo kreeg een niet te missen kans aangeboden en met een eenvoudige intikker kon hij voor de 1-1 zorgen. Na deze gelijkmaker behield Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting het initiatief, maar kon Vogels Metaalbewerking gevaarlijk blijven door vanuit de omschakelmomenten te profiteren van de snelheid en vaardigheid die de ploeg heeft. In de 22e minuut was het Erick Bastiaannet die met een droge knal voor de 1-2 zorgde in het voordeel van Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting. Vogels Metaalbewerking wilde de druk verder opvoeren, maar werd in de 24e minuut verrast toen opnieuw Bart van Berlo er met een mooie individuele actie de 1-3 aantekende. Vogels Metaalbewerking zette nogmaals aan om de aansluitingstreffer te forceren, maar gelegenheidsdoelman Paul de Koning van Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting wist zijn doel schoon te houden. Maar ook hij was in de 28e minuut kansloos toen Emiel de Jager met een droge knal voor de aansluiting zorgde, 2-3. De druk werd door Vogels Metaalbewerking nog verder opgevoerd en werd in de 33e minuut bijna beloont, echter belandde een schot van Joris Krol op de paal. In de slotminuut bepaalde Marco van den Boogaard via een counter de eindstand op 2-4 in het voordeel van Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting. Een uitslag die gelet het wedstrijdbeeld verdiend was.

 

Donderdag 13-02-2020

Team van de week: Martens Dakbedekkingen 2

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen Martens Dakbedekkingen 2 en Wereldwinkel op het programma in de Tweede Klasse. Wereldwinkel staat momenteel op een keurige tweede plaats op 3 punten van de koploper. Martens Dakbedekkingen 2 is na een moeizame start in de middenmoot terecht gekomen.
In het begin van de wedstrijd domineerde Wereldwinkel de wedstrijd. Alex van den Acker zorgde voor het eerste gevaar hierbij. Niet veel later werd het 1-0 door Joost Donkers die Wereldwinkel op een voorsprong zette. Martens Dakbedekkingen 2 had het in de beginfase moeilijk met zijn tegenstander, maar gaandeweg de wedstrijd kwam Martens Dakbedekkingen wel beter in de wedstrijd. Na de 1-0 kreeg Martens Dakbedekkingen 2 ook een paar mogelijkheden via Patrick van de Berg en Haico Martens. Ook de verdediging van Martens Dakbedekkingen 2, onder leiding van Dirk Senders, maakte het Wereldwinkel steeds lastiger om kansen te creëren. En als Wereldwinkel al kansen kreeg, stond keeper Michel van Hoof goed in de weg. Vijftien minuten voor tijd gaf Haico Martens een mooie voorzet die Fons van de Broek prima afrondde: 1-1. Maar nog geen 2 minuten later was het al weer 2-1 voor Wereldwinkel. Doelpuntmaker was wederom Joost Donkers, die met een snoeihard schot keeper Michel van Hoof verschalkte. Martens Dakbedekkingen 2 zocht hierna frequenter de aanval waarbij Haico Martens maar net het doel van keeper Richard Biemans miste. Zes minuten voor tijd werd het toch 2-2. In eerste instantie wist Richard Biermans de hard ingeschoten bal goed te pareren, maar daarna viel de bal alsnog op een curieuze wijze in de goal doordat Dirk Senders op slimme wijze doelman Richard Biemans stoorde. Wereldwinkel, wat normaliter een prima voetballende ploeg is, kon na een goede beginfase niet meer tot haar eigen spelletje toekomen. Daarbij lieten een paar (jonge) spelers van Wereldwinkel zich afleiden door slimmigheidjes van de ervaren rotten van Martens Dakbedekkingen 2. Mede door de geslepenheid en de ervarenheid van de spelers van Martens Dakbedekkingen 2, wist Martens Dakbedekkingen een gelijkspel uit het vuur te slepen. En gezien het beeld van de wedstrijd was dit eigenlijk niet eens zo onterecht.

onderdag 06-02-2020

Team van de week: Spier Poort Automatisering/vd. Meijs Schilderwerken

Afgelopen donderdag was de eerste speelronde van de Play-off in de hoofdklasse. Dit betekent dat vanaf nu de bovenste zes en de onderste zes een eigen competitie afwerken tegen elkaar. De wedstrijd met team van de week, nr. 4 Spier Poortautomatisering/vd Meijs en van Schijndel Dakbedekkingen de nummer 3 in de stand beloofde een spannende pot te worden. Bij een nederlaag zou het verschil met nummer 1 Albert Heijn al naar een lastig overbrugbaar verschil leiden.

De wedstrijd begint in een hoog tempo en het is Spier Poortautomatisering/vd Meijs dat na anderhalve minuut al op een 0-1 voorsprong komt. Keeper Christian Vogels verkijkt zich op een hard schot van René de Vries. Maar van Schijndel Dakbedekkingen heeft maar een paar minuten nodig om de stand alweer gelijk te trekken, het is aanvoerder Mark van Dijk die na een goede individuele actie het net weet te vinden. Hierna is het van Schijndel Dakbedekkingen dat de meeste mogelijkheden krijgt echter staat de goed keepende Marnic van Rosmalen of de verdediging zijn mannetje. Na 9 minuten spelen weet Erik van Dijk, uit de draai, dan toch Marnic te passeren. In de volgende fase is het Spier Poortautomatisering/vd Meijs dat wat meer dreiging weet te creëren.  Maar de pogingen van René en Ronnie Heijmans missen precisie. Aan de andere zit het meer mee, Mark zijn schot wordt gekraakt maar de bal hobbelt toch in het doel, 3-1. Als Spier Poortautomatisering/vd Meijs nog mee wil blijven doen om het kampioenschap zal er toch zeker niet verloren mogen worden en ze gaan dan ook naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst is het René met een prachtige steekpass, echter kan Sander vd Waarsenburg net niet zijn voet er tegen aan zetten. Daarna is het René die in het zijnet schiet en in de daaropvolgende kans is het Ronny vd Elzen die Christian op zijn pad vind. Aan de andere kant is het Marnic die zijn ploeg nog in de wedstrijd houd, met reddingen op schoten van Mark, Erik en Gertjan vd AA. Met nog zes minuten te spelen is topscoorder Ronnie Heijmans die na een goede individuele actie de spanning terug brengt in de wedstrijd. Het gaat nu nog meer risico nemen en van Schijndel Dakbedekkingen krijgt dan ook kansen om de wedstrijd te beslissen, maar zoals al vaker deze avond weet Marnic te pareren. Met nog twee minuten te spelen laat Christiaan ook tot tweemaal toe zijn waarde zien op pogingen van Ronnie. Ook de laatste kans komt op naam van Spier Poortautomatisering/vd Meijs. Keeper Marnic weet met een strakke pass Ronny te vinden op links, zijn schot gaat maar rakelings voorlangs waardoor van Schijndel Dakbedekkingen met de drie punten er vandoor gaat.

Donderdag 23-01-2020

Team van de week: Heeren van Geerts Schilderwerken

Deze wedstrijd van de week is er één uit de 2e klasse tussen de 3e van onderen én de 3e van boven. Maar ook een wedstrijd tussen de “oudere- jongeren” en de” jongere-jongeren” waarbij je vooraf op grond van deze statistieken de inschatting zou kunnen maken dat het een zware dobber zou worden voor de routiniers van het team van de week van de Heeren van Geerts Schilderwerken. En daar leek het ook al heel snel op toen na enkele minuten een verdedigende aktie van Eric Kanters werd onderbroken door Teun Kuijpers en teamgenoot Jordi Rooyakkers voor de 0-1 zorgde. In de daaropvolgende minuten probeerden de “oudere-jongeren” van de Heeren onder de druk van VMW / Carmako uit te voetballen maar in de 6e en 7e minuut was het toch 2 keer sluitpost Pim Adriaans die met prima reflexen zorgde dat de pogingen van Jesper Vervenne (ja, de zoon van……) en Damian v. Schaijk geen doel troffen en de 0-1 op het scorebord bleef staan. En het was Tonny van Kessel die in de daaropvolgende aanval bijna voor een gelijke stand zorgde maar zijn pegel belandde boven keeper Rico Verhees op de lat.

Daarna was het de sluitpost aan de andere kant die inde daaropvolgende minuten met assistentie van de verdedigers Eric Kanters en Sander v.d. Broek de jonge aanvallers Denzel Boonstra en Jesper Vervenne belette om de voorsprong uit te bouwen. Ongeveer halverwege de wedstrijd kreeg het team van de Heeren het geloof dat het wel eens mee zou kunnen vallen met een grote nederlaag en was het Tonny v. Kessel die met een voorzet vanaf de zijkant verwarring zaaide in de verdediging van VMW / Carmako maar uiteindelijk belandde de inzet van Sander v.d. Broek net aan de voor de Heeren verkeerde kant van de doelpaal. Een minuut later was het Tonny v. Kessel die met een pass Gerco Vervenne (ja, vader van….) bereikte maar zijn inzet werd vakkundig onschadelijk gemaakt door keeper Rico Verhees. Maar de Heeren drongen nu toch echt aan en een diepe bal van Sander Verhappen kon net niet worden afgerond door diezelfde Gerco Vervenne. En bij de volgende aanval was het Sander Verhappen die na een vloeiende combinatie met Tonny v. Kessel zijn snoeiharde schot weer gekeerd zag worden door de sluitpost van VMW / Carmako. Na deze pogingen van de Heeren leek het erop dat de lucht er een beetje uit ging en kantelde de wedstrijd wat kansen betreft en waren het achtereenvolgens Denzel Boonstra en Damian v. Schaijk die tevergeefs probeerden keeper Pim Adriaans te verschalken. En diezelfde Pim Adriaans was het die op geroutineerde wijze de bal er langs leek te kijken bij een volgende inzet van VMW / Carmako.

Maar de aanvallende acties van VMW / Carmako volgden elkaar nu snel op maar steeds was het die verbluffend sterke sluitpost van de Heeren die zorgde dat de hoop op een goed resultaat voor de Heeren overeind bleef. In de 26e minuut was het Gert-Jan v.d. Eijnden die met een snelle punter op de paal uiteen spatte en daarmee leek ook de hoop op dat betere resultaat voor de Heeren uiteen te spatten. Maar ook het conditionele aspect zou nu wel eens de doorslag te kunnen gaan geven want in de laatste 7 a 8 minuten van deze wedstrijd was het VMW / Carmako dat via o.a. Denzel Boonstra en Jesper Vervenne diverse goede mogelijkheden creëerde maar keeper Pim Adriaans gaf wederom geen krimp en zorgde met een aantal prima reddingen dat de 0-1 stand nog steeds intact bleef. Totdat "de zoon van...", Jesper Vervenne dus met een schot in de verre hoek toch de 0-2 liet noteren. En 2 minuten later leek het Mike v. Stiphout die de wedstrijd op slot leek te gooien maar zijn poging belandde op het metaal. Desalniettemin werd zo een voor het team van de Heeren niet onverdienstelijke eindstand bereikt van 0-2. Tenslotte nog een hint voor CV de MondÎg, de Carnavalsvereniging van de Heeren van Geerts: “Als we een beetje husselen, komen we bij zijn collega / metgezel”. Succes ermee Heeren, wanne!

Donderdag 16-01-2020

Team van de week: van Schijndel Dakbedekkingen

Deze week een wedstrijd uit de hoofdklasse tussen team van de week van Schijndel Dakbedekkingen en YUQO Digital Marketing. Met nog 2 wedstrijden te gaan alvorens de splitsing gemaakt wordt in de hoofdklasse tussen de bovenste 6 en de onderste 6 teams. De kampioenspoule lijkt voor van Schijndel haast wel zeker echter YUGO bezet op dit moment een 8ste plaats met maar 1 punt achterstand op de nummer 6. Dus voor hen zaak om deze wedstrijd in winst om te zetten.

In een aftastend begin van de wedstrijd krijgt YUGO de eerste mogelijkheden via Jack Janssen en Frank Bankers, echter levert dit geen problemen op voor keeper Christian Vogels. Na 5 minuten spelen komt van Schijndel met hun eerste kans meteen op 1-0, na een goede individuele actie van Erik van Dijk. Meteen na de aftrap is er balverlies voor YUGO en is het aanvoerder Mark van Dijk die over links opkomt en met een hard bekeken schot in de verre hoek keeper Louis Spoormakers kansloos laat, 2-0. Van Schijndel krijgt de kans om de wedstrijd snel te beslissen, in een 2 tegen 1 situatie, echter Mark van Dijk krijgt de bal net niet bij de geheel vrijstaande Patrick Honings. YUGO probeert het wel maar komt niet tot uitgespeelde kansen, bijna alle pogingen zijn uit de 2de lijn. Van Schijndel daar in tegen gaat gewoon door onder aanvoering van de gebroeders van Dijk. In een mooie dubbele combinatie tussen die 2 is het Erik die de 3-0 op het scorebord zet. Ook de volgende kans is weer voor van Schijndel echter weet Louis deze te pareren, de bal komt hoog net over de middellijn terug in het veld en wordt door Gertjan vd AA ineens uit de lucht op de slof genomen, deze actie had wel een goal verdiend! Halverwege de wedstrijd is het YUGO na een goede verdedigende onderschepping dat eruit kan komen, aanvoerder Jacco Hoffmans weet de bal bij Frank Bankers te krijgen en die weet beheerst af te ronden. Van Schijndel reageert meteen en ditmaal ziet Gertjan zijn schot via de paal op de lijn gekeerd worden door Louis. In de volgende aanval is het wel raak, ditmaal is het Mayckel de Rozario met een laag, strak schot in de verre hoek die het netje weet te vinden. Als YUGO nog geloof had in een goed resultaat was dit met nog 10 minuten te spelen waarschijnlijk wel weg. Van Schijndel leunde niet achterover en voorde de score nog verder op door Mark en ook Gertjan wist zijn verdiende goal mee te pikken. Patrick aasde ook nog op zijn goaltje echter wist hij op aangegeven van Mark vrij voor goal het net niet te vinden! Aan de andere kant wist YUGO nog wel te scoren door Jeroen van Moorsel en die bracht zodoende de 6-2 eindstand op het bord. YUGO Digital Marketing kon vandaag geen vuist maken en zal volgende week tegen koploper Albert Heijn moeten winnen om nog een kans te maken voor de top 6. Voor van Schijndel Dakbedekkingen is dat na de zege van vandaag zeker.

 

Donderdag 09-01-2020

Team van de week: Commanderij 3/Rooijackers wooninrichting

Als wedstrijd van de week een duel uit de eerste klasse tussen twee middenmoters die qua stand weinig voor elkaar onder doen. De verwachting dat het een mooie spannende pot zou gaan worden kwam dan ook uit. Commanderij 3/Rooijackers wooninrichting miste weliswaar hun vaste doelman Tom Rooijackers vanwege griep maar had in zijn vervanger Maikel Bus een uitstekende sluitpost. Het enige foutje van doelman Maikel Bus werd al snel in de openingsfase gemaakt en werd ook meteen afgestraft door Dirk Wijnen van Minn 10 menswear/`t Ridderhof die de te ver voor zijn doel staande Bus verraste door van eigen helft de bal binnen te werken 0-1. Het bleef een leuke wedstrijd met twee aanvallende teams en waarin er in hoog tempo werd gestreden voor iedere bal waardoor aan beide kanten de doelmannen verschillende keren op de proef werden gesteld. Onder supervisor van coach Marco Rijsouw schakelde Commanderij3/Rooijackers wooninrichting een tandje bij wat na 9 minuten bijna de gelijkmaker op leverde. Puck van der Linden stuurde met een diepe bal Erick Bastiaannet richting het vijandige doel maar faalde in de afwerking en liet zo een goede kans liggen om doelman Kian Jansen van Minn 10 Menswear/`t Ridderhof te verschalken en de stand weer in evenwicht te brengen. Enkele minuten later verzuimde Puck van der Linden een kans te verzilveren voor zijn team en was het toch weer Kian Jansen die met enkele fraaie reddingen de krappe voorsprong wist te verdedigen. Aan de andere kant wist Twan Bierens niet te profiteren van de geboden ruimte en schoot het leer te slap op doel waarin ook Maikel Bus een moeilijk te nemen horde bleek te zijn. Na ruim een kwartier bood zich een nieuwe kans aan voor Commanderij 3/Rooijackers wooninrichting door Ramon Martens maar ook nu weer wist men het net niet te vinden. Het spel golfde in snel tempo heen en weer waarin Commanderij op zoek was naar de o zo verdiende gelijkmaker en tegelijkertijd achterin alert moest blijven op de snelle counters van Minn 10 Menswear/`t Ridderhof. Nadat Bjorn Opgenoort pech had in de afwerking voor `t Ridderhof kreeg aan de andere kant Ruud Vermunt een mogelijkheid om te scoren maar opnieuw wist doelman Jansen van geen wijken en wilde de nul vast houden. Ook Marco van de Boogaard wilde een duit in het zakje doen maar ook hij wist niet tot scoren te komen. Uiteindelijk zou er die verdiende gelijkmaker toch komen, met wat fortuin schoot Erick Bastiaannet de bal via het lichaam van een verdediger binnen en zorgde er voor dat de stand weer in evenwicht was 1-1. In de slotfase van dit enerverend duel gingen beide teams nog voor de volle winst maar moest men genoegen nemen met deze puntendeling. Een mooie spannende pot voetbal werd zo afgesloten waarin ook de coach van Commanderij 3/Rooijackers wooninrichting Marco Rijsouw zich in kon vinden.

Donderdag 02-01-2020

Team van de week: Albert Heijn

Afgelopen donderdag stond in de WAC een nieuwe ronde van de Grote Beker gepland. Team van de Week Albert Heijn mocht het daarin opnemen tegen La Gondola / Crazy Air. Een topteam uit de Hoofdklasse tegen een van de laagvliegers uit de Tweede Klasse. Op papier een wat ongelijke strijd vooraf, ingegeven doordat beide teams zeer goed gepresteerd hadden in de poule fase van de bekercompetitie. Ook in het veld was het verschil vrij snel duidelijk. Zowel de individuele klasse, alsook het gecoördineerde samenspel maakte het schouwspel eentonig. Albert Heijn vol in de aanval, met sporadisch een uitval van de tegenstander La Gondola / Crazy Air. Daarbij werden zij helaas gehinderd door een geblesseerde keeper, en werd een veldspeler in het doel gestationeerd. Hij redde nog zeer verdienstelijk een aantal aanvallen van Albert Heijn. De 1e 5 minuten pakt Albert Heijn direct de overhand en worden de kaarten op “tafel” gelegd zonder dat het leidt tot het eerste doelpunt. Dave Rijksen denkt daar in de 5e minuut anders over en schiet een geplaatst schot over de diagonaal in de rechterhoek. Jan Roosjen doet 2 minuten later een duit in het zakje wanneer hij een combinatie met Jordi Peeters koel in de korte hoek afrondt. Het is opnieuw Dave Rijksen die in de 9e minuut zijn tweede doelpunt van de avond maakt in de linkerhoek, waarna Jan Roosjen “pas” in de 14e de 0-4 binnen werkt na snel combinatie werkt met zijn tandem partner Jordi Peeters. Het lijkt hiermee op een wedstrijd in een wedstrijd te worden tussen Rijksen en Roosjen, wie wordt de topscoorder? Mark de Waard wil daarin ook deel nemen, hij maakt in de 16e minuut de 0-5 en is daarmee “eindelijk” los volgens zijn team op de bank. Zijn aangever Ruud vd Kruijs is zijn kompaan in de strijd. Het is Jan Roosjen die orde op zaken stelt en een voorsprong neemt in het klassement. Hij maakt in de 18e en 20e minuut de 0-6, respectievelijk de 0-7. Met name de 0-7 was een staaltje baltoverkunst in de cirkel. Tussendoor doet La Gondola / Crazy Air zijn uiterste best om via incidentele aanvallen het doel te bereiken. De keeper van Albert Heijn zal echter een rustige avond beleven, de aanvallers komen nauwelijks door de verdediging heen. De 0-8 komt van de voet van Bart vd Wijst die een snelle 1-2tje door het midden hoog boven in de linkerhoek afwerkt. Mark de Waard weet in minuut 26 de 0-9 binnen te schieten, als de bal stil komt te liggen in een aanval en hij als enige reageert. Jan Roosjen schiet zijn 5e van de avond binnen, 0-10, wanneer hij helemaal vrij wordt gezet voor een leeg doel door een individuele actie van, inderdaad, Jordi Peeters. Dave Rijksen laat het niet over zijn kant gaan en schiet zijn derde van de avond binnen in de 30e minuut: 0-11. De volgende treffer laat niet lang op zich wachten. Jan Roosjen wordt bij een individuele actie geen strobreed in de weg gelegd en schiet de 0-12 tegen te touwen. Dan volgt de “aansluitingstreffer”, of beter gezegd het doelpunt dat de hatelijke 0 van het scorebord haalt. Een voorzet van Patrick Jansen wordt door Albert Heijn in het eigen doel gewerkt! Het slotakkoord is voor Dave Rijksen. Hij scoort zowel de 1-13 en de 1-14 en daarmee prijkt uiteindelijk de eindstand op het scorebord. Jan Roosjen loopt als topscoorder van het veld met 6 doelpunten en Albert Heijn is weer een ronde verder in de Grote Beker.

Donderdag 12-12-2019

Team van de week: Unibouw/Manders Automatisering

Wedstrijd van de week café Gij &Ik – Unibouw/Manders Automatisering

Deze week een wedstrijd uit de eerste klasse tussen twee gelijkwaardige teams die ook beide in de subtop verblijven. Zeker voor het gepromoveerde Unibouw/Manders Automatisering is het wekelijks aftasten van hoe ver ze zijn met hun vertoonde spel. Een stel goede hechte vrienden staan wekelijks garant om voor elkaar door het vuur te gaan zoals aanvoerder Jasper Nooyen het zo mooi verwoorde. Unibouw/Manders Automatisering speelt leuk voetbal waar menig tegenstander rekening mee zal moeten gaan houden. Ook in de wedstrijd tegen het geroutineerde Café Gij & Ik bood men goed tegenstand en was men zeker niet de mindere in de duels. Onder goede leiding van dhr. Hendriks bleef het tot het einde een spannende partij die alle kanten zou kunnen opgaan. Na het eerste fluitsignaal was het aftasten van beide teams en waarin Café Gij & Ik al in de 2de minuut het net wist te vinden door de altijd gevaarlijke Roel van de Steeg die een aanval bekroonde met een doelpunt 1-0. Gelukkig was het voor Unibouw/Manders Automatisering dat Frank Ketelaars de bal maar half raakte anders had het al snel op een grotere achter stand gestaan. Geleidelijk aan kwamen de vrienden van Unibouw/Manders Automatisering beter in de wedstrijd en kreeg na 9 minuten Rob van der Heijden de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar stuitte op doelman Bart Peters van Gij&Ik. Uiteindelijk bleek het uitstel te zijn want nog in die zelfde minuut kwam Unibouw/Manders Automatisering alsnog op gelijke hoogte door Bram Manders die vrij kon uithalen en Peters passeerde 1-1. Aan de andere kant moest doelman Brayen van Melis blijven opletten op de gevaarlijke counters van Café Gij & Ik. Unibouw/Manders Automatisering schakelde een tandje bij en zag bijna een goede aanval opgezet door Jasper Nooyen samen met de mee opgekomen Mike van Oorschot bekroond worden met een doelpunt maar met een reflex voorkwam Bart Peters erger. Het goed spel van Unibouw/Manders Automatisering werd in de 20ste minuut beloond met een doelpunt door opnieuw Bart Manders die zijn team hiermee op voorsprong bracht 1-2. Na bijna een half uur voltooide Bram Manders zijn hattrick door opnieuw op het juiste moment op de goede plek te zijn om de 1-3 te kunnen laten noteren. Café Gij & Ik herpakte zich weer en brachten met nog enkele minuten op de klok de spanning terug tot 2-3 door Frank Ketelaars. Nu ging Gij&Ik op jacht naar de gelijkmaker en lieten daardoor achter zo veel ruimte vallen dat Unibouw/Manders Automatisering daarvan nog eenmaal wist te profiteren. Mike van Oorschot troefde op snelheid zijn tegenstander af en bepaalde met zijn doelpunt de eindstand op 2-4. Een verdiende overwinning voor dit vrienden team van Unibouw/Manders Automatisering. Na de wedstrijd werd deze zege met het nodige gerstenat uitbundig gevierd en was maar weer eens te zien dat kameraadschap en saamhorigheid tot een goed resultaat kan leiden. Proficiat.

 

Donderdag 05-12-2019

Team van de week: Happy Boys 2

Team van de week Happy Boys 2 speelde donderdagavond 28 november een voor beide belangrijke wedstrijd tegen JR dakbedekkingen. Happy Boys 2 de rode lantaarn drager in de 1ste klasse konden bij winst 1 punt boven JR dakbedekkingen komen in de ranglijst.
In de eerste minuut van de wedstrijd creëert JR dakbedekkingen meteen de eerste kans die niet eindigt met een goal maar een redding van de keeper. Kort daarna volgt er een vrije trap voor Happy Boys 2, de bal is zuiver geplaatst echter weet Daan Manders de keeper van JR dakbedekkingen de bal te keren. Het spel ging in de eerste fase van de wedstrijd snel op en neer, beide teams waren uit op hun eerste goal. In de 5de minuut weet JR dakbedekkingen de bal te onderscheppen en met een zuivere counter te scoren. Kevin Jansbeeke brengt, na een een-tweetje de stand op 1-0. De ervaren spelers van Happy Boys 2 geven echter niet op en krijgen meer grip op de wedstrijd. Door te temporiseren en slim spel weten zij kansen te creëren richting de goal van de tegenstander. Het wordt dan ook snel weer gelijk. De geheel vrij gespeelde Wout Peters laat de keeper geen kans en scoort de 1-1. In de 12de minuut wederom een schitterde aanval van Happy Boys 2 over drie schijven, de bal gaat richting de kruising. Het is Daan Manders die met zijn vingertoppen de bal over de lat tikt. Happy Boys 2 weet het team van JR dakbedekkingen uit elkaar te spelen en laten de bal het werk doen. JR Dakbedekkingen weten hun snelheid tegen de ervaren spelers van Happy Boys niet te benutten ondanks de aanwijzingen van hun coach Leon van Mierlo. 15 minuten voor tijd zet Frank van de Broek een een-tweetje op en scoort hij met zijn befaamde linkerbeen in de verre hoek. Happy Boys 2 komt op een 1-2 voorsprong. JR dakbedekkingen gaat nu vol in de aanval, het is echter de keeper Harold Sanders van Happy Boys 2 die zijn ploeg overeind houdt. Hij weet de bal keer op keer uit het doel te houden. Met nog 8 minuten op de klok kan Frank van de Broek de wedstrijd beslissen maar hij stuit op de keeper van JR dakbedekkingen die ook een prima partij staat te keepen. Het blijft spannend tot de laatste minuut. Terwijl ik dit schrijf scoort Hans van Mierlo na een voorzet van Kevin Jansbeeke de gelijkmaker een minuut voor tijd. De wedstrijd lijkt gespeeld het is echter Happy Boys 2 die in de laatste seconden nog een kans krijgen. Deze wordt helaas voor Happy Boys 2 gemist waardoor de wedstrijd eindigt met de eindstand 2-2. Dit is het derde gelijk spel van Happy Boys 2.

 

Donderdag 28-11-2019

Team van de week: Wereldwinkel

Wedstrijd van de week: Commanderij 2/Habraken Timmerwerk-Wereldwinkel
Donderdag 28 november jl. troffen Commanderij 2/Habraken Timmerwerk en Wereldwinkel elkaar. Het team van coach Hans v.d. Nieuwenhof, Wereldwinkel, speelt tot op heden een goed en sterk seizoen, gelet op haar 3e plaats op de ranglijst. Dit geldt overigens ook voor Commanderij 2/Habraken Timmerwerk die met een 4e plek op de ranglijst een prima seizoen heeft. Op voorhand zou je een spannende strijd verwachten, echter de wedstrijd zelf liet een ander beeld zien.
In een sportieve wedstrijd liet een oppermachtig en zelfverzekerd Wereldwinkel zien dat er voor Commanderij 2/Habraken Timmerwerk vandaag weinig te halen was. Het arbitrale duo van dienst, John Penninx en Ad Beekmans, hadden een gemakkelijk avondje. In de 2e minuut was het raak en tekende Mark Opheij met een bekeken schot voor de 0-1. Door deze snelle tegentreffer was Commanderij 2/Habraken Timmerwerk van slag, waardoor in de 4e minuut Joost Donkers voor de 0-2 kon zorgen. In de 6e minuut kon Commanderij 2/Habraken Timmerwerk iets terugdoen, doordat Nick Timmerman met een bekeken schot vanaf eigen helft de keeper van Wereldwinkel, Richard Biemans, verraste, 1-2. Na deze aansluittreffer golfde het spel op en neer, waar Wereldwinkel de boventoon bleef voeren. In de 10e minuut werd een prima combinatie uitstekend afgerond door Merijn Adriaans, 1-3. In de 12e minuut zorgde Dirk Smulders voor de 1-4 en dreigde Commanderij 2/Habraken Timmerwerk overdonderd te worden. Echter een uitstekend keepende Anton Hurkmans, namens Commanderij 2/Habraken Timmerwerk, voorkwam met diverse reddingen erger, zodat de achterstand niet verder opliep. Maar ook hij kon niet onder het juk uitkomen en via Alex van de Acker en Dirk Smulders werd de voorsprong uitgebouwd naar 1-6. Gelukkig voor Commanderij 2/Habraken Timmerwerk kon Nick Timmerman met zijn 2e treffer de stand wat verzachten tot 2-6. In de slotfase zette Wereldwinkel nog aan en tekende Dirk Smulders, met zijn 2e treffer, voor de 2-7. Het slotakkoord was voor Tommie Geerts die met 2 treffers voor de 2-8 en 2-9 zorgde, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende. Door deze overwinning haakt Wereldwinkel aan in de top van de 2e klasse en blijft Commanderij 2/Habraken Timmerwerk, ondanks deze nederlaag, haar plek behouden in de middenmoot

 

Donderdag 21-11-2019

Team van de week: Martens Dakbedekkingen

Wedstrijd van de week Van Schijndel Dakbedekkingen - Martens Dakbedekkingen
In de Hoofdklasse wordt dit zaalvoetbalseizoen, bij wijze van proef, gespeeld volgens met play-off systeem. Dat wil zeggen dat de bovenste 6 ploegen, na de eerste 11 wedstrijden, terecht komen in een kampioenspoule. Zij zullen nogmaals twee keer tegen elkaar strijden om de felbegeerde titel ‘Kampioen Hoofdklasse WAC Gemert’.
Het is merkbaar dat dit leeft bij vrijwel alle teams. De verschillen zijn dit jaar klein en er zijn echt meerdere ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Er is geen uitgesproken favoriet, en dat maakt het leuk voor zowel spelers als supporters.
Vandaag staat ‘Battle der dakdekkers’ op het programma. Van Schijndel Dakbedekkingen neemt het op tegen het team van de week Martens Dakbedekkingen. Vorige week verraste Van Schijndel Dakbedekkingen de koploper ‘Spier Poortautomatisering/ Van der Meijs’ waarmee zij aansluiting vonden bij de top 6. De nieuwe koploper is Martens Dakbedekkingen. De ploeg die afgelopen jaren vele titels heeft gewonnen. Jammer genoeg waren beide topscoorders Frank Kohlen van Martens Dakbedekkingen en Erik van Dijk van Van Schijndel Dakbedekkingen niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.
Het is Martens Dakbedekkingen die vaak de aanval zoekt waarbij de tegenstander is genoodzaakt tot countervoetbal. Dit resulteert in een kans voor Gertjan van der Aa. Hij probeert keeper Willie Smits van Martens Dakbedekkingen te verrassen maar hij kan nipt met zijn linkerhand redden. Aan de andere kant is Bram Reijnen dicht bij de openingstreffer nadat Ronny Hendriks zich vergist in de bal. Ook Clenn van Schijndel en Luuk Vermeulen lukt het niet te scoren aangezien keeper Christian Vogels prima op zijn plek staat. Vervolgens de beurt aan Sjoerd Vogels, hij schiet over na knap wegdraaien van zijn tegenstander. Zelf een een-tweetje tussen Julian van Grinsven en Vogels brengt geen doelpunten. Iedere speler van Martens Dakbedekkingen heeft nu een kans gehad. Maar ook Van Schijndel Dakbedekkingen laat zich gelden. Zo lukt het Mark van Dijk en Maikel van den Broek niet. En ook Hendriks gaat recht op goal af, maar Smits kan de bal net keren.
Na 20 minuten dan eindelijk een doelpunt. Sjoerd Vogels weet zijn naamgenoot Christian Vogels te verschalken met een diagonaal schot in de uiterste linkerhoek. Beide ploegen werken hard om kansen te creëren, maar het zijn de spelers van Martens Dakbedekkingen die de meeste kansen krijgen. Keeper Vogels kan met een verre uitgooi Van de Aa bereiken. Hij probeert de bal ineens op goal te schieten, waar eerst aannemen beter was. Hij had immers de tijd. Met nog 6 minuten op de klok beseft Van Schijndel Dakbedekkingen dat ze alles op alles moeten spelen willen ze nog kans maken op een of meerdere punten. Pascal Vissers komt er niet door en zijn tegenstander Clenn van Schijndel krijgt op links de bal en komt niet helemaal uit met zijn stappen waardoor hij te laat kan schieten. Hij had de wedstrijd kunnen beslissen. Waar het Martens Dakbedekkingen niet lukt geeft Van de Aa een assist op Hendriks. Hij schiet een hoge bal direct op goal waardoor hij keeper Smits verrast. Met nog 2 minuten te spelen is de stand gelijk. Dit lijkt meteen de eindstand te worden. In de laatste minuut kan Hendriks de bal nogmaals in het netje schieten waardoor ze er met de winst vandoor gaan. Slim gespeeld. En met deze winst doen ze weer helemaal mee in de kop van het klassement.

 

Donderdag 14-11-2019

Team van de week: La Compagnie

Wedstrijd van de week School tuiniers/ Van Rooij graszoden – La Compagnie
Laatst genoemde ploeg staat qua verliespunten aan de leiding van de 1e klasse en kan dus bij winst in de inhaalwedstrijd de koppositie overnemen van Minn10 Menswear/ ’t Ridderhof. School tuiniers/ Van Rooij graszoden staat mooi in de middenmoot in de klasse waar de verschillen klein zijn. Dit maakt het spelen in de 1e klasse zo mooi, de tegenstanders zijn erg gewaagd aan elkaar. De wedstrijd is pas net 30 seconden begonnen of Kees van Dongen kan helaas zijn eerste grote kans niet verzilveren. Paul van Lieshout is een minuut later scherper in de afwerking. Hij draait op zijn bekende manier goed weg van zijn tegenstander en ramt de bal hard laag in de hoek van het doel. Keeper Tom Peeters kan er alleen maar naar kijken. Aan de andere kant laat School tuiniers/ Van Rooij graszoden zich ook zien. Nick Donkers zorgt voor het eerste schot op doel maar keeper Harm School kan redden met zijn linkervoet. Enkele minuten later trekt Sam van de Pol de stand gelijk, 1-1. Hij haalt vanuit stilstaande positie hard uit. De eerste 10 minuten zijn mooi om te zien, beide ploegen gaan voor de winst en dat met goed spel. Coach Rudo Meulepas van La Compagnie kijkt dan ook tevreden naar het scorebord. Dan lijkt Kees van Dongen het genoeg te vinden, hij wil het klimmen op de topscoorderslijst. Enigszins gehinderd schiet hij op doel, maar Peeters kan maar net redden. Ook een bal op de paal helpt hierbij niet, maar Kees komt dichterbij. Van Lieshout schiet namens School tuiniers/ Van Rooij graszoden hard richting de bovenhoek, echter Peeters tikt de bal over. Ongelofelijk, wat een geweldige redding. Hoe dan?! Halverwege de wedstrijd komt Hugo Verbakel goed voor zijn man en passeert een tegenstander. Helaas voor hem geen doelpunt omdat Jaap Verbakel zich goed positioneert. Ook Bart van Dongen heeft geen succes. Dan probeert Luuk van de Pol het voor La Compagnie. Deze bal gaat via het lichaam van Eddy Verhagen over de achterlijn. Een mooi een-tweetje tussen Van Dongen en Van Lieshout, maar het schot komt recht op Peeters af. Die heeft hier geen moeite mee. Het lijkt er meer en meer op dat de eerst volgende treffer zomaar de winnende kan zijn. Wilco Gruijters probeert het namens La Compagnie met links en hierna met rechts maar hij komt niet door de stugge defensie van School tuiniers/ Van Rooij graszoden heen. Met nog 5 minuten te spelen is het ietwat tegen te verhouding in La Compagnie dat op voorsprong komt, eerst is het nog Sam van de Pol met een paar schijnbewegingen die verdediging probeert te verrassen maar zonder succes, daarna is het zijn broer Luuk die meer succes heeft. Hij rond een assist van Gruijters goed af en zorgt voor de 2-1. School tuiniers/ Van Rooij graszoden probeert dit nog in de resterende minuten te repareren, dit lukt uiteindelijk door Kees van Dongen die zo toch zijn verdiende goal meepikt. Een minuut hierna laat Peeters wederom zien een voortreffelijk keeper te zijn. Hij pakt weer een harde bal ditmaal van Verbakel uit de bovenhoek.. De laatste grote kans komt op naam ook op naam van School tuiniers/ Van Rooij graszoden, een 2 tegen 1 situatie valt net verkeerd uit . Het had zomaar de winst kunnen betekenen, ware het niet dat de bal voorlangs gaat.

 

Donderdag 7-11-2019

Team van de week: YUQO Digital Marketing

YUQO Digital Marketing – KentekenplaatOnline.nl
Afgelopen donderdagavond stond er om half 7 een wedstrijd in de hoofdklasse op het programma tussen de nummer acht YUQO Digital Marketing en de hekkensluiter KentekenplaatOnline.nl. Statistische gezien zou dit voor de ervaren ploeg YUQO Digital Marketing geen enkel probleem mogen vormen om de 3 punten naar zich toe te trekken.
In de eerste minuten is het dan ook YUQO Digital Marketing die voornamelijk in balbezit zijn en de aanval zoeken wat resulteert in een eerste schot van Jack Janssen. De bal gaat rakelings naast het doel. KentekenplaatOnline.nl weet af en toe de bal te veroveren en deelt kleine speldenprikjes uit richting de goal van YUQO Digital Marketing maar komt niet tot grote kansen. In de 7de minuut krijgt Jacco Hoffmans de kans om de score te openen maar het is de keeper van KentekenplaatOnline.nl die uitstekend redt.
Vanaf de 9de minuut krijgt KentekenplaatOnline.nl meer grip op de wedstrijd en creëren ze kansen. Als de keeper van YUQO Digital Marketing Louis Spoormakers dan ook nog eens de bal voor de voeten legt van Michel van Lieshout is het voor KentekenplaatOnline.nl de gelegenheid om te scoren. Louis Spoormakers maakt echter zijn fout goed door de bal te stoppen. Er volgt meteen een uitbraak van YUQO Digital Marketing. De 3 tegen 2 wordt echter niet benut en de bal wordt naast het doel geschoten.
KentekenplaatOnline.nl speelt zich enkele keren goed onder druk uit van YUQO Digital Marketing. Na een mooie aanval valt de goal dan toch aan de andere kant, het is Jack Janssen die na een onderschepping alleen op de keeper afgaat en de stand in de 15de minuut op 1-0 zet voor YUQO Digital Marketing.
KentekenplaatOnline.nl geeft de moed niet op en creëren in deze fase van de wedstrijd meer kansen. Het is echter de moeilijk te passeren doelman Louis Spoormakers die hen het scoren belet. In de 20ste minuut weet Michel van Lieshout dan toch de keeper te verassen, na een assist van Niek Peeters schiet hij de bal hoog in de korte hoek 1-1.
Met nog acht spannende minuten op de klok gaan beide ploegen voor de winst. Ze krijgen allebei kansen op de overwinning. Het is echter Jack Janssen die na een solo op de achterlijn de keeper in de lange hoek weet te verslaan. Met nog 5 minuten te gaan brengt hij de stand op 2-1 voor YUQO Digital Marketing. KentekenplaatOnline.nl gaat vol in de aanval maar kan de uitstekende doelverdediger Louis Spoormakers niet passeren. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter gaat YUQO Digital Marketing er met de punten vandoor waardoor ze de aansluiting in de hoofdklasse weten te behouden. KentekenplaatOnline.nl blijft achter met nul punten.

 

Donderdag 31-10-2019

Team van de week: VMW Carmako

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen VMW Carmako en La Gondola / Crazy Air op het programma in de Tweede Klasse.
VMW Carmako is de huidige koploper in de Tweede Klasse en heeft nog geen enkel verliespunt geleden dit seizoen. Onder leiding van manager / coach in opleiding Gerco Vervenne speelt dit jeugdig team haar tweede seizoen bij WAC Gemert.
Vanaf het eerste fluitsignaal nam VMW Carmako het initiatief in deze sportieve wedstrijd. Dit leidde al snel tot een voorsprong voor VMW Carmako. Nadat Damian van Schaijk de bal onderschepte, rondde hij keurig af: 1-0. Hierna probeerde Gertjan Amijs van La Gondola / Crazy Air wat terug te doen, maar zijn schot ging net naast.
Niet veel later was het Teun Kuijpers die de 2-0 op het scorebord zette. Vanaf de linkerkant schoot hij met een diagonaal schot de bal binnen. Topscorer Jesper Vervenne deed er nog en schepje bovenop waardoor het na 12 minuten spelen reeds 3-0 voor VMW Carmako stond.
Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Maar VMW Carmako ging hierna nog volop door met aanvallen waarbij al snel de 4-0 viel. Jordi Raaijmakers was hier verantwoordelijk voor. Op de helft van de wedstrijd stond het reeds 5-0 voor VMW Carmako. Hiervoor was Jesper Vervenne verantwoordelijk met zijn 2e doelpunt van de avond en zijn 10e doelpunt van dit seizoen. Na dit vijfde doelpunt vond VMW Carmako het allemaal wel best en ging wat slordiger spelen en met een tandje lager. Mede hierdoor kreeg La Gondola / Crazy Air ook nog een paar mogelijkheden onder andere via Jesper Timmers.
Ook Jesper Vervenne had nog een drietal mogelijkheden om de score wat te verhogen, maar telkens vond hij de goed keepende Rob Vlemmings op zijn weg.
Uiteindelijk bleef het 5-0 voor VMW Carmako in deze iets wat saaie wedstrijd.
Eind deze maand kan VMW Carmako zich gaan opmaken voor de kraker tegen het team Outdoor Island wat tot aan vanavond ook nog geen verliespunt had.

 

Team van de week: KentekenplaatOnline.nl

Wedstrijd van de week: Martens Dakbedekkingen - KentekenplaatOnline.nl

Het team van deze week, KentekenplaatOnline.nl, stond voor de uitdaging om na 2 wedstrijden zonder punten, hun eerste punten van dit seizoen in de hoofdklasse te gaan behalen tegen het sterke team van Martens Dakbedekkingen. De start van de wedstrijd was dan ook veelbelovend want de eerste kans van de wedstrijd was voor Niek Peeters maar zijn inzet stuitte op de uitkomende keeper Willy Smits. Enkele minuten later was het een pass van Julian v. Grinsven op Frank Kohlen en die bedacht zich geen moment en schoot de bal diagonaal in de touwen en zorgde dus voor de 1 – 0. In de daaropvolgende aanval was het Frank Fleuren die een moeilijke kans niet wist te verzilveren en vervolgens was het Frank Staadegaard die het met een strak schot probeerde maar keeper Willy Smits was op zijn post. In de 8e minuut leek de gelijke stand dan toch op het scorebord te komen nadat Michel v. Lieshout na een mooie passeerbeweging met een geweldige pass Rob v. Kraay vrij voor de keeper zette maar ook zijn poging strandde. En zoals een oude voetbalwet zegt wordt er dan aan de andere kant wél gescoord, dit nadat keeper Frank Schrama hands had gemaakt. De daarvoor toegekende strafschop werd door Frank Kohlen onberispelijk benut, 2 – 0. Even later belandde een inzet van Clenn v. Schijndel op de binnenkant van de paal en kon de tijdelijke keeper Frank Fleuren de bal oprapen. Maar een minuut later kon hij niet voorkomen dat Frank Kohlen op aangeven van Bram Reijnen de bal onhoudbaar boven in de kruising schoot en met een zuivere hattrick voor 3 – 0 zorgde. Zijn vierde doelpunt op rij werd bij de volgende aanval via Sjoerd Vogels voorkomen door de weer in zijn doel terug gekeerde keeper Frank Schrama. En hij voorkwam bij de daaropvolgende aanval ook de 4 – 0 door Bram Reijnen. Maar even later rondde diezelfde Bram Reijnen een één-tweetje met John Donkers wel met een doelpunt af: 4 – 0 dus. Even later was het Michel v. Lieshout die vanaf de zijlijn zijn schot via de verdediging in het doel zag belanden en voor de 4 – 1 zorgde. Nadat in de minuten die daarop volgden eerst Sjoerd Vogels en daarna Clenn v. Schijndel hun pogingen langs zagen gaan, was het wederom Michel v. Lieshout die het met een schot probeerde maar keeper Willy Smits kon de bal net over de deklat tikken. Zo’n 10 minuten voor het einde bereikte een voorzet van John Donkers de mee opgekomen Sjoerd Vogels en die zorgde bekeken voor de 5 – 1. Het team van KentekenplaatOnline.nl liet het er toch nog niet bij zitten en Frank Staadegaard probeerde Twan v.d. Heuvel in stelling te brengen maar zijn poging leverde niets op. Meteen daarna was het Frank Schrama die redding bracht op de inzet van Clenn v. Schijndel en vervolgens belandde een poging van alweer Frank Kohlen op de buitenkant van de paal. De daaropvolgende uitbraak van KentekenplaatOnline.nl via Niek Peeters werd onderbroken en dat leverde een kans op voor eerst Sjoerd Vogels en daarna voor Frank Kohlen maar keeper Frank Schrama kon met 2 katachtige reddingen een grotere achterstand voorkomen. De laatste minuten van de wedstrijden leverde voor beide teams nog de nodige kansen op. Eerst was het Twan v.d. Heuvel die zijn poging niet doeltreffend af kon ronden maar in de directe tegenaanval was het John Donkers die voor 6 – 1 zorgde. Vanaf de aftrap was het Rob v. Kraay die vanaf de zijlijn snoeihard op de binnenkant van de paal schoot en even later was het Michel v. Lieshout die zijn punter in het zijnet zag belanden. En in de voorlaatste minuut was het de opgekomen keeper Frank Schrama die zijn poeier van net over de middellijn de bovenkant van de lat zag schampen. En in de allerlaatste minuut bracht Frank Kohlen de eindstand op 7 – 1 door een voor hands toegekende strafschop te benutten.

 

Team van de week: Minn 10 Menswear/’t Ridderhof

Wedstrijd van de week JR Dakbedekkingen - Minn 10 Menswear/’t Ridderhof
Donderdag 17 oktober jl. troffen JR Dakbedekkingen (promovendus uit de 2e
klasse) en Minn 10 Menswear/’t Ridderhof (degradant uit de hoofdklasse) elkaar in
een levendig en boeiend duel.
JR Dakbedekkingen, het team van de ervaren coach Leon van Mierlo, had haar
eerste wedstrijd gewonnen met fris en aanvallend voetbal, maar waren zij ook
opgewassen tegen het ervaren team van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof dat ook
een goede start kent in de eerste klasse.
Na een afwachtend begin is het Minn 10 Menswear/’t Ridderhof dat in de 15e
minuut de score opent. Tim van Asseldonk draait handig om zijn tegenstander heen
en vind met een sublieme volley het net, 0-1. JR Dakbedekkingen zoekt direct na
de aftrap de aanval, maar een poging van de lichtvoetige Kevin Jansbeeke strand in
het zijnet. Het spel blijft op en neer golven en Minn 10 Menswear/’t Ridderhof is
uitermate effectief in het benutten van zijn mogelijkheden. Zo brengt Morgan
Bosman in de 18e minuut de 0-2 op het scorebord, door met een listige punter de
doelman van JR Dakbedekkingen - Daan Manders - te verschalken. JR
Dakbedekkingen laat zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en voert de
druk op de verdediging van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof verder op. Echter door
het slim benutten van de doelman van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof - Jaap Vos -
komen zij eenvoudig onder deze druk uit. De ervaring van dit team komt dan op
zulke momenten goed van pas. Met een schitterende versnelling in de 23e minuut
breekt Kevin Jansbeeke door de hechte defensie van Minn 10 Menswear/’t
Ridderhof, echter wordt hij onreglementair gestopt. Een penalty zou op zijn plaats
zijn, maar deze overtreding wordt niet gezien. Het spel van JR Dakbedekkingen
wordt slordiger en zij proberen de aansluittreffer te forceren. Hierdoor kan Minn 10
Menswear/’t Ridderhof een afwachtende houding aannemen en met snelle
tegenstoten zoeken zij op momenten de aanval, maar de doelman van JR
Dakbedekkingen staat zijn mannetje. In de 28e minuut scoort Thomas van Lierop
bijna de aansluittreffer, maar helaas voor hun wordt zijn inzet gekeerd. In de 33e
minuut is het dan weer bijna raak voor JR Dakbedekkingen, maar nu staat de paal
in de weg. In de 34e minuut krijgt Minn 10 Menswear/’t Ridderhof een corner, die
ze snel uitvoeren, waardoor Bjorn Opgenoort de 0-3 scoort, wat ook de einduitslag
op het scorebord brengt. Beide teams hebben met deze wedstrijd laten zien dat zij
een positieve bijdrage leveren aan het spelniveau in de eerste klasse.

 

Team van de week: Happy Boys 1

Wedstrijd vd Week: Rayen Timmerwerken – Happy Boys 1

Afgelopen donderdag was het de beurt aan Happy Boys 1 om het als Team van de Week op te nemen tegen Rayen Timmerwerken. Een wedstrijd uit de 2e Klasse van de WAC. Vorig jaar onderaan geëindigd in de 2e Klasse heeft team 1 van Cafe – Zaal Verhappen zich in de zomerstop versterkt met de hoop om een beter seizoen te draaien.

Een mooie test direct tegen Rayen Timmerwerken, een team waarvan winnen altijd lastig is. De wake-up call kwam al direct na 8sec met een schot van Rob van Dooren. Echt wakker geschud was het team Happy Boys 1 echter niet, want na 32sec was het Frank de Pater die de 1-0 binnen schiet na vrij gespeeld te zijn met een hakje van een team genoot. Happy Boys 1 probeert mee te voetballen en zoekt ook de aanval. Gevaarlijke ballen door het midden worden onderschept en een schot belandt op de paal. In de tegenstoot wordt een schot gekeerd met goed keeperswerk bij Happy Boys 1. Het is uiteindelijk “pas” in de 10e minuut dat Rob van Dooren de 2-0 wel binnen schiet. Met een ouderwetse punter weet hij het gaatje te vinden door de verdediging heen. Een goede onderschepping van Emiel vd Heuvel lijkt een gevaarlijke uitval voor Happy Boys 1 te worden, hij krijgt de bal net niet lekker mee en de aanval blijkt in schoonheid te sterven. In de tegenaanval ontvangt Rob van Dooren een schitterende pass maar ook hij weet hem net niet lekker onder controle te houden. Jamie de Wit vuurt na een mooi 1-2tje een hard schot af op Rob van Dun, maar de keeper weet met een katachtige reflex zijn doel schoon te houden en de aansluitingstreffer valt nog steeds niet. De 1-2 combinatie van Rayen Timmerwerken stelt Harm vd Heijden wel in staat de 3-0 binnen te werken in de 20e minuut en nog geen 3 minuten later is het Rob van Dooren die weet te scoren: 4-0. Het verzet is nu echt gebroken bij Happy Boys 1 en nog geen 2 minuten later is het 5-0 door Harm vd Heijden. Bjorn Bexkers doet ook zijn duit in het zakje en legt de 6-0 binnen na een echte zaalvoetbal goal waarbij de verdediger en keeper met een driehoek uitgespeeld wordt. Koen vd Burgt komt op het scoreblad als hij de 7-0 binnen werkt na opnieuw een 3tegen1 situatie. Koen verdubbelt zijn persoonlijke score met de 8-0 na een panna-pass door Rob van Dooren. Uiteindelijk is het diezelfde Rob van Dooren die in de allerlaatste minuut de 9-0 binnen schiet en daarmee een zeer afgetekende overwinning afsluit. Het zal voor Happy Boys 1 opnieuw een seizoen worden om punten te sprokkelen, waarbij ze als team wel lol en plezier beleven aan het zaalvoetballen.

Team van de week: Café Gij&Ik

Afgelopen donderdag stond de Bekerwedstrijd tussen Café Gij&Ik en Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken op het programma.
Beide teams speelden deze wedstrijd zonder wisselspelers. De wedstrijd was nog geen halve minuut oud of Mark van Haandel had de voor 1-0 Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken al op het scorebord staan. Met een schuiver verschalkte hij de doelman van Café Gij&Ik.
Na dit openingsdoelpunt werd Café Gij&Ik wakker geschud en zocht het veelvuldig de aanval. Onder andere Colin van Schaijk miste maar net het doel van doelman Anton Hurkmans van Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken. In deze fase van de wedstrijd counterde Commanderij 2 /John  Habraken Timmerwerken een aantal keer gevaarlijk, maar dit leidde niet tot doelpunten.
Op de helft van de wedstrijd stond het nog steeds 1-0 en kon Café Gij&Ik maar moeizaam door de verdediging van Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken komen. En als dat dan al gebeurde, stond keeper Anton Hurkmans telkens goed in de weg waarbij hij zijn team meerdere keren redde van een tegendoelpunt.
Maar 11 minuten voor tijd wist aanvoerder Teun Hoevenaars van Café Gij&Ik wel te scoren. Met een afstandsschot zette hij de stand op 1-1. Beide teams gingen hierna vol op de overwinning spelen en over en weer vielen er grote kansen.
Negen minuten voor tijd scoorde wederom Mark van Haandel voor Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken. Aangezien de keeper van Café Gij&Ik zijn team ondersteunde in de aanval en hierbij dus veel risco nam, kon Mark van Haandel van eigen helft scoren. Maar nog geen 2 minuten later stond het al weer 2-2. Teun Hoevenaars maakte zijn tweede doelpunt van de avond. Niet veel later werd het zelfs 3-2 voor Café Gij&Ik. Met een mooie aanval, bracht Teun Hoevenaars Anton Hellings in stelling die keurig afrondde.
Dave Habraken van Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken was hier duidelijk niet van gediend en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de stand weer gelijk getrokken werd: 3-3.
Sergiu Chirila kreeg hierna 3 mogelijkheden voor Commanderij 2 / John Habraken Timmerwerken om de overwinning te forceren, maar hij was hierbij erg onfortuinlijk. Ook Café Gij&Ik kreeg nog kansen op de overwinning. Echter beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor de eindstand in deze zeer sportieve wedstrijd op een terecht gelijkspel eindigde: 3-3.

 

Copyright WAC Gemert, Cis Slits, Freek vd Wijdeven ©2006-2019