WAC Gemert

 

Donderdag 13 september 2018
Team van de week: vd Graft accountant&belasting

Wedstrijd van de week  vd Graft accountant&belasting – Accu.nl
Het WAC programma dat de komende weken nog bol staat met beker voetbal had afgelopen donderdagavond een leuk affiche met promovendus vd Graft accountant&belasting als hoofdklasser tegen het twee klasse lager spelende Accu.nl.
In de eerste wedstrijd in deze poule had vd Graft acc&bel vorige week kansloos verloren van School tuiniers/v Rooij Graszoden, dus om nog kans te maken op poulewinst moest er gewonnen worden. Het klasse verschil was nauwelijks merkbaar daar Accu.nl zich niet liet ingraven en met een gesloten verdediging via de counter er voor zorgde dat men bij vd Graft acc&bel achterin alert moest blijven. Het eerste gevaar kwam van vd Graft acc&bel  zijde met een afstandsschot van Bart van de Wijst die doelman Teun van Gerven van Accu.nl op de proef stelde. Het bleef een gelijk opgaand duel waarin zeker de eerste 10 minuten weinig kracht verschil te zien was. Wel pleegde vd Graft acc&bel af en toe wat plaagstootjes uit aan de tegenstander maar echte doelrijpe kansen leverde dit nauwelijks op of voorkwam doelman Teun van Gerven erger. Na bijna een kwartier moest van Gerven dan toch de bal uit het net halen na een schot van Willem Snijders die een goede actie van Niels Hoevenaars bekroonde met een doelpunt 1-0. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk toen de geheel vrijstaande Maikel Verstegen geen problemen kende om de bal binnen te werken 1-1, het voorbereidende werk kwam van Bart Sterken die vd Graft doelman Anton van der Aa goed uitspeelde. Het bleef een leuke sportieve wedstrijd die alle kanten kon opgaan. Kansen waren er aan beide zijden om een voorsprong te nemen maar de beide doelmannen gaven geen krimp. Met nog 8 minuten officiële speeltijd kwam er bij vd Graft acc&bel een man meer situatie waardoor de overwinning alsnog binnen gehaald zou kunnen worden maar men  sprong  te slordig om met de kansen. Bijna zorgde Accu .nl voor een sensatie toen Frank de Pater vrij mocht uithalen richting het doel van Anton van der Aa maar zijn schot over het doel zag gaan. De laatste minuten gooide vd Graft accountant & belasting nog alles op de aanval maar gescoord werd er niet meer waardoor de punten broederlijk werden verdeeld. Ook in de strafschoppen serie wist men de stand in evenwicht te houden omdat beide teams vanaf de stip een maal miste en de stand op 2-2 eindigde.

 

Wedstrijden van de week: Bekerfinales WAC 2017-2018

  • Kleine Beker: van de Bungelaar Schilderwerken – ReplaceDirect.nl
  • Grote Beker: twee ons communicatie– Martens Dakbedekkingen

Kleine Beker:
Dit seizoen eindigt de kleine beker met de finale die op papier een leuke wedstrijd kan worden tussen Van de Bungelaar Schilderwerken (1e klasse) en ReplaceDirect.nl (2e klasse).
De 1e 4 minuten vormen een aftastend begin waarin beide teams rustig op zoek gaan naar het zo belangrijke 1e doelpunt. Het mondt uit in een doelpoging van Van de Bungelaar Schilderwerken.
Het is ReplaceDirect.nl welke in de 5e minuut via Johan van Rooij en een messcherpe counter de 0-1 binnen schiet. Na enkele speldenprikken en een serieuze doelpoging door Van de Bungelaar Schilderwerken is het opnieuw Johan van Rooij die met een 2e messcherpe counter de 0-2 binnen weet te werken in de 8e minuut. ReplaceDirect.nl heeft de wedstrijd volledig onder controle.
In de 15e minuut schiet Sander Meulensteen een vrije trap werkelijk snoeihard in de kruising binnen en de 1-2 voor Van de Bungelaar Schilderwerken staat op het bord.
De 2e helft van 20 minuten begint opnieuw aftastend. In de 25e minuut is het Van de Bungelaar Schilderwerken welke, wederom via een standaard situatie, gevaarlijk kan worden met een vrije trap die rakelings langs gaat.
Vanaf de 30e minuut neemt de spanning zienderogen toe, voornamelijk bij Vd Bungelaar Schilderwerken en met enkele kleine schoten nemen ze het doel onder vuur van de tegenstander. Het leidt helaas voor hen niet meer tot de gelijkmaker.
In een uiterst sportieve, wedstrijd op hoog tempo in benauwde omstandigheden, is ReplaceDirect.nl, op enkele benauwde momenten na, de terechte winnaar en winnaar van de kleine beker van de WAC in het seizoen 2017-2018.
Zo blijkt opnieuw dat je ook als team uit de 2e klasse mooie prijzen kunt winnen.

Groter Beker:
De vraag in de finale van de grote beker in het WAC seizoen 2017-2018: pakt Martens Dakbedekkingen de dubbel of prolongeert twee ons communicatie de grote beker?
Martens Dakbedekkingen maakt haar bedoelingen direct duidelijk en ze beginnen fel vanaf de aftrap. Een scherpe, door hem zelf opgezette aanval dwars door het midden, wordt door Frank Kohlen binnen geschoten: 0-1 voor Martens Dakbedekkingen in de 4e minuut.
twee ons communicatie reageert direct; een werkelijk sublieme pass met precies de juiste snelheid over de gehele diagonaal van het veld geeft Geert Slits de uitgelezen kans om de 1-1 binnen te werken in de 5e minuut. De wedstrijd kan nu echt beginnen!
De (lange) resterende tijd in de 1e helft geeft het beeld van de wedstrijd dat Martens Dakbedekkingen de regie heeft & twee ons communicatie loert op de counters. Het is keeper Rob Fleuren die, in zijn laatste wedstrijd in de zaal, een aantal hoognodige reddingen moet verrichten.
De 2e helft begint met een aanval door Martens Dakbedekkingen waarbij de 2 tegen 1 situatie slecht wordt uitgespeeld en een mislukt schot van Johnny Donkers leidt niet tot de 1-2. Het is vervolgens twee ons communicatie die in de 23e minuut op voorsprong komt via Dave Rijksen. Een hard schot met zijn linkerbeen gaat via de rechterpaal hard het doel in.
In de 30e minuut komt Martens Dakbedekkingen langszij als Pieter Donkers de 2-2 binnen schiet na een schitterende aanval dwars door het midden van de verdediging. Dit blijkt de tussenstand aan het einde van de 2e helft: verlenging 2*5minuten!
Het is goudhaantje Frank Kohlen die in de 44e minuut met een harde knal in de rechterbovenhoek de 2-3 op het scorebord zet. Met een goed schot uit de draai van Dave Rijksen wordt het doel van Martens Dakbedekkingen nog 1x onder vuur genomen. Helaas voor twee ons communicatie zonder resultaat en de laatste 2 minuten van volle druk door twee ons communicatie mogen ook niet meer baten.
Het is Martens Dakbedekkingen die dit seizoen de dubbel pakt en, na het kampioenschap in de hoofdklasse, ook de grote beker mee naar huis mag nemen.

Volgend seizoen zijn we trots te melden dat WAC 2018-2019 weer een vol(ledig) seizoen van spannende wedstrijden gaat opleveren: 3 klasses met wederom 12 teams per klasse.
We zien jullie graag weer na de zomer in september! Een hele goede vakantie voor hen die gaan genieten van de zomerstop en kom goed voorbereid en in topconditie weer terug!

Donderdag 24 mei 2018
Team van de week: Martens Dakbedekkingen

Een enerverende wedstrijd met veel energie die Martens Dakbedekkingen de finale oplevert: 3-5

Op 24 mei stonden de halve finales van de kleine en grote beker op het programma. De afsluitende wedstrijd van de avond ging in de 2e halve finale van de grote beker tussen Dumphandel vd Biggelaar en Martens Dakbedekkingen. Direct vanaf het 1e fluitsignaal was het een energieke wedstrijd. Een scherpe aanval door Dumphandel vd Biggelaar eindigde al in de 1e minuut op de paal en de tegenaanval van Martens Dakbedekkingen werd net voorlangs geschoten. Het bal is geopend!
In de 4e minuut wordt de 0-1 al binnen geschoten. Frank Kohlen schiet na een individuele actie de bal hard met links via de rechterpaal binnen. Na het eerste doelpunt begint het snelle schaakspel op het middenveld weer van beide kanten, en het is in de 8e minuut opnieuw Tommy Geene die met een vervaarlijk schot Martens Dakbedekkingen op de proef stelt. Dumphandel vd Biggelaar zoekt gestaag verder naar de gelijkmaker en na een individuele actie van Teun Martens die rakelijk voorlangs schiet, is het Martens Dakbedekkingen die 2x dichtbij de 0-2 is. Eerst via een onderschepping die net niet goed uitgespeeld wordt even later wordt een schot van Luuk Vermeulen, na een door hemzelf opgezette aanval, gekeerd door de keeper.
In de 13e minuut is het een doelpoging van Johnny Donkers van Martens Dakbedekkingen welke op de lijn gekeerd wordt door Erik vd Biggelaar. Het is in een overtal situatie door een groene kaart voor Dirk Sanders dat 2 grote kansen voor Dumphandel vd Biggelaar zich voordoen. Erik vd Nieuwenhof wil te mooi achter het standbeen scoren, en de open kans gaat voorbij. In de 16e minuut maakt hij zijn fout goed door een afgeslagen balbinnen te werken: 1-1. Vlak voor het einde van de 1e helft is het een individuele actie van Frank Kohlen tussen 3 man door die helaas wordt afgefloten door de, verder uitstekend fluitende, scheidsrechter.
De 2e helft gaat net zo energiek van start als de 1e geëindigd is en het is opnieuw Frank Kohlen die in de 23e minuut de 1-2 binnenschiet via een aanval door het midden.
Martens Dakbedekkingen krijgt een overtal situatie door een handsbal van John vd Horst. Dit levert ook direct resultaat op: Dirk Sanders schiet in de 27e minuut met een mooi geplaatst schot de 1-3 binnen. Het gaat daarna snel….in de 29e minuut wordt de 1-4 binnen geschoten met een knappe bal achter het standbeen van Juul van Grinsven. Nog geen minuut later, schiet Johnny Donkers de 1-5 binnen. Met 2 verfijnde voetbewegingen speelt hij eerst de keeper uit, en ipv direct te scoren wil hij ook de verdediger nog declasseren door hem te omspelen en dan alsnog de bal binnen te tikken. De wedstrijd lijkt gespeeld met deze tussenstand, het is echter nog 10min.
Al direct in de 32e minuut schiet Arni van Zoggel van Dumphandel vd Biggelaar dan de 2-5 binnen. Hij onderschept een afvallende pass van Martens Dakbedekkingen en ondanks het verbaal afleiden door keeper Rob Fleuren scoort hij. De 3-5 wordt nog afgewend door opnieuw het afleiden van de keeper, echter in de 39e minuut is het Erik vd Biggelaar die alsnog de 3-5 binnen weet te werken. De tijd was op om verdere aansluiting te vinden in deze enerverende (wed)strijd: Martens Dakbedekking is finalist in de grote beker.
A.s. donderdag 31 mei is het de afsluitende wedstrijddag van de WAC! Komt allen kijken naar de 2 mooie finales gevolgd door de feestavond van de WAC. Als eerste de finale van de kleine beker tussen ReplaceDirect.nl & Van de Bungelaar Schilderwerken, gevolgd door de finale van de grote beker tussen Twee Ons Communicatie & Martens Dakbedekkingen.

Donderdag 17 mei 2018
Team van de week: Twee Ons Communicatie

Afgelopen donderdagavond stond in het teken van de kwart finale wedstrijden voor de grote en kleine beker. Door loting waren Twee ons communicatie en Mambo`s aan elkaar gekoppeld waardoor er een mooi affiche was ontstaan, want in competitie verband waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het werd vanaf het eerste fluitsignaal een enerverende wedstrijd die bol stond van spanning omdat beide ploegen vol voor de overwinning gingen. Na een aftastende openingsfase was het Mambo dat de score opende door Noud van Stiphout die Twee Ons doelman Bjorn Klokgieter het nakijken gaf 0-1. Mambo bleef dominant en trof Perry de Waard enkele minuten later bij een uithaal de doelpaal. Geert Slits trok in de 6de minuut  de stand weer gelijk door een fraaie aanval bekwaam af te ronden 1-1. Nog in die zelfde minuut stuitte Ralph van de Putten op Mambo doelman Luuk van Wetten die met een goede actie voorkwam dat Twee Ons een voorsprong zou gaan nemen. Het bleef een leuke pot voetbal dat het aanzien meer dan waard was en reclame werd voor het zaalvoetbal. Het tempo bleef hoog en aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd om de score verder uit te bouwen. Voor Twee Ons werd er een goede aanval opgezet door Ronald van Herpen maar Jordi Peters faalde in de afwerking. Aan de ander kant werd van Stiphout diep gestuurd door Youri van der Steen maar de doelpaal voorkwam erger. Na de pauze werd het weer een spektakel wat alle kanten zou kunnen opgaan. De eerste mogelijkheid was er voor Mambo door Jeroen Cornelissen die een foutje van Michel van Dijk bijna af strafte maar de bal over het Twee Ons doel joeg. Toch was het weer Twee Ons dat opnieuw het net wist te vinden door Ralph van de Putten 2-1. Mambo`s wilde niet achter blijven want nog in die zelfde minuut zorgde Youri van der Steen voor de gelijkmaker 2-2. Al snel kwam Mambo weer in balbezit en schoot Perry de Waard de bal via doelman Bjorn Klokgieter tegen de doellat en in de rebound knalde Jeroen Cornelissen het leer tegen de paal. Het bleef een kat en muis spel waarin er gestreden werd voor iedere bal maar waarin uit het niets van de Steen Mambo weer op voorsprong bracht 2-3. Het antwoord van Twee Ons kon niet lang uit blijven en was het Ronald van Herpen die de stand weer in evenwicht bracht 3-3. In de spannende slotfase van deze sportieve wedstrijd nam opnieuw Mambo de leiding door de beste speler van dit team Noud van Stiphout 3-4. Lang kon men niet genieten van de voorsprong want weer was Ralph van de Putten ongrijpbaar voor de Mambo verdedigers en bracht de stand weer gelijk 4-4 waardoor stafschoppen voor een beslissing zouden moeten gaan zorgen. Het werd een lange reeks die uiteindelijk gewonnen zou gaan worden door Twee Ons communicatie met 8-7 waardoor dit team het in de halve finale volgende week donderdag het gaat opnemen tegen de verrassing van deze bekerronde RoHaRo dat Workout Center Gemert uit schakelde.

Donderdag 10 mei 2018
Team van de week: Van de Bungelaar Schilderwerken

Op donderdag 3 mei j.l. stond in de Eerste Klasse de wedstrijd Van de Bungelaar Schilderwerken tegen Dientje / AP Training op het programma. Inmiddels zijn reeds alle kampioenen en degradanten bekend binnen de 3 klassen van WAC Gemert. Dientje / AP Training strijdt nog om de 2e plaats wat nog tot promotie kan leiden wanneer er een team zou gaan stoppen uit de Hoofdklasse in het nieuwe seizoen.
In de beginfase schommelde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Na 8 minuten was het Wilco van Schaijk die vanuit de draai de 0-1 op het scorebord zette voor Dientje / AP Training. En nog geen 2 minuten later scoorde aanvoerder Hein Rooijackers met een snoeihard schot 0-2.
Van de Bungelaar Schilderwerken was vooral gevaarlijk via de aanvalsdriften van de gebroeders Adriaans. Maikel Adriaans kon met een schot in de verre hoek doelman John van Dalen van Dientje / AP Training verslaan waardoor het 1-2 werd.
Met Ceo Kroes heeft Dientje / AP Training een zeer technisch vaardige en gevaarlijke speler in haar gelederen. Met een mooie actie zette hij Wilco van Schaijk vrij voor de keeper die niet wist af te ronden. Daarna deed Ceo Kroes het zelf: met een mooie actie schoot hij 14 minuten voor tijd met een hard schot in de kruising de 3-1 binnen voor Dientje / AP Training.
De spanning kwam terug in de wedstrijd nadat Johan Adriaans via de rebound de achterstand voor Van de Bungelaar Schilderwerken terugbracht naar 2-3. Ook daarna bleven deze twee broers erg gevaarlijk en misten ze beiden maar op een haar na de 3-3.
Peter van Hout van Dientje / AP Training had de voorsprong 3 minuten voor tijd kunnen veilig stellen, maar hij miste maar net het doel van keeper Jelle Analbers. Tenslotte kon ook Paul Cuijpers van Van de Bungelaar Schilderwerken niet de 3-3 scoren waardoor Dientje / AP Training de wedstrijd, iets wat gelukkig, won met 2-3. Een gelijkspel was wellicht een meer terechte uitslag geweest omdat beide teams niet verdienden om te verliezen.

Donderdag 3 mei 2018
Team van de week: Verkeersopleidingen vd Kriegenbergh/’t Ridderhof

Met voor de komende 3 weken alleen nog de kwart-, halve en finalewedstrijden voor de grote en kleine beker op het programma, worden op deze donderdag de laatste wedstrijden van de competitie 2017 – 2018 gespeeld. En voor deze laatste speelavond  staat een wedstrijd uit “het linkerrijtje” van de hoofdklasse als wedstrijd van de week geprogrammeerd: Spier Poortautom. / v.d. Meijs - Verk. Krieghenbergh / ‘t Ridderhof. 2 Teams die –afgaande op hun positie op de ranglijst- elkaar niet erg veel ontlopen. In de eerste minuten van de wedstrijd is dat ook het beeld, 2 gelijkwaardige teams die beide aftastend aan deze wedstrijd beginnen. Het eerste gevaar ontstaat als Erwin Kriegenbergh een aanval van Spier Poortautom. / v.d. Meijs onderbreekt en het met een schot van afstand probeert maar zijn poging eindigt in het zijnet. De wedstrijd lijkt daarmee te zijn open gebroken want direct daarna is het Glenn Haverkort die met een pass Hans v. Leuken bereikt en na een individuele aktie smoort zijn schot in de verdediging van Verk. Kriegenbergh / ’t Ridderhof. Maar met de daaropvolgende aanval van Spier Poortautom. / v.d. Meijs is het Thijs Schoonings die met een ouderwetse punter door de benen van Morgan Bosma de 1 – 0 op het scorebord laat noteren. Dan volgen er een aantal minuten waarin weinig voor beide doelen gebeurt totdat eerst een poging van Martijn v. Gerwen en daarna een schot van Ties v.d. Moosdijk door goed keeperswerk onschadelijk wordt gemaakt. Maar 2 minuten daarna is er geen redden meer aan als Ties v.d. Moosdijk met een pass Dennis Slegers bereikt en die de 2 – 0 binnen tikt. Verk. Kriegenbergh / ‘t Ridderhof moet even van deze 2e tegengoal bijkomen en in de 11e minuut is het eerst Bjorn Opgenoort die het van afstand met een schot probeert maar daar heeft keeper Marnik v. Rosmalen nog een antwoord op. Een tweetal minuten daarna is het diezelfde speler die een prachtige aanval wel doeltreffend afrondt met een knap schot: 1 – 2. En in de daaropvolgende minuut is het zelfs alweer raak als Erwin Kriegenbergh na een fraaie solo zijn poging beloont ziet met de verdiende 2 – 2.  Verk. Kriegenbergh / ’t Ridderhof lijkt nu meteen door te drukken maar toch is het Dennis Sleegers die even daarna, na een combinatie tussen Glen Haverkort en Ties v.d. Moosdijk, het doel weet te vinden en dus de voorsprong voor  Spier Poortautom. / v.d. Meijs weer snel herstelt: 3 – 2. Maar het is eerst Erwin Kriegenbergh die het met een snoeihard schot net over de kruising tevergeefs probeert, en als keeper  met een knappe redding op de eerste inzet van Kian Jansen nog zijn doel schoon kan houden, is het met de 2e poging van diezelfde speler op aangeven van Edwin Simons wel raak en is het evenwicht in de score weer hersteld. Bjorn Opgenoort “ruikt”dat er meer valt te halen voor het team van Verk. Kriegenbergh / ‘t Ridderhof maar zijn 2 achtereenvolgende pogingen zijn beide een prooi voor keeper Marnik v. Rosmalen. Zijn collega-keeper aan de andere kant, moet vervolgens alles uit de kast halen om te voorkomen dat een poging vanaf rechts van Thijs Schoonings succes heeft. In de laatste minuten van deze wedstrijd is het vooral het team van Verk. Kriegenbergh / ’t Ridderhof dat toch geen genoegen lijkt te nemen met een gelijke eindstand. Keeper Marnik v. Rosmalen tikt eerst in een 3-tegen-2-situatie de bal net over en in de voorlaatste minuut maakt hij de poging van Bram Reijnen onschadelijk. Toch is het diezelfde Bram Reijnen die ongeveer in het laatste fluitsignaal een mislukt lijkend schot van Bjorn Opgenoort “ontvangt” en toch nog voor de volle winst voor het team van Verk. Kriegenbergh / ’t Ridderhof zorgt, 3 – 4 dus.

Donderdag 19 april 2018
Team van de week: Commanderij 2

Wedstrijd van de week:  Commanderij 2 - Rayen Timmerwerken.

Met nog 2 speeldagen te gaan in de competitie 2017/2018 voor de 2e klasse, stond deze donderdag de wedstrijd tussen Commanderij 2 en Rayen Timmerwerken geprogrammeerd als wedstrijd van de week. Beide teams staan prachtig in de middenmoot van de 2e klasse met ook nog eens een gelijk puntenaantal. Er stond dus behalve natuurlijk de sportieve eer, verder niet echt iets meer op het spel voor beide teams.
De eerste kans van de wedstrijd is voor Servaas v.d. Broek van Rayen Timmerwerken, maar keeper Antoon Hurkmans voorkomt de een snelle 0-1 achterstand voor Commanderij 2. In de snelle tegenaanval  is het Peter v.d. Crommenacker die de kans krijgt om het eerste doelpunt te laten noteren maar hij weet de kans niet te verzilveren. Meteen daarop lijkt Rayen die kans wel te grijpen maar een ziedend schot van Bjorn Bexkens  gaat -maar net- voorlangs. Daarna is het keeper Rob v. Dooren die redding brengt na een individuele actie van Dave Habraken. De volgende kans voor Commanderij 2 ontstaat nadat Peter v.d. Crommenacker een aanval van Rayen onderbreekt en met een steekpass Gertjan Vogels bereikt maar die kan de bal niet de goede richting meegeven. Na weer 2 pogingen van afstand van Rayen is het Rick v.d. Steijn het vanuit de rechterkant probeert maar ook zijn poging treft geen doel. Er ontstaat een licht overwicht voor het team van Rayen Timmerwerken maar de stugge verdediging van Commanderij 2 voorkomt steeds het eerste doelpunt in deze wedstrijd. Sluitpost Antoon Hurkmans draagt daarin zijn steentje bij door tot 2 keer toe een inzet van Mike Ciechanowicz  onschadelijk te maken, een keer met hulp van de doelpaal. Daarna ontstaat bij een vrije trap even wat consternatie maar het is Commanderij 2 dat daarvan slim profiteert en op dat moment wat tegen de verhouding in 1-0 laat noteren door Nick Timmermans, geheel volgens de aloude voetbalwet dat als het ene team steeds aanvalt maar niet weet te scoren dan vaak aan de andere kant het doelpunt valt. Maar Rayen Timmerwerken laat dat niet lang op zich zitten en het is Koen v.d. Burgt die vanuit een schier onmogelijke hoek met een prachtig schot de 1-1 op het scorebord laat zetten.
Het lijkt dan in de 21e minuut Dave Habraken die de voorsprong voor Commanderij 2 meteen lijkt te herstellen maar keeper Rob v. Dooren blijft overeind. Een paar minuten later is het wel raak maar dan voor het team van Rayen Timmerwerken als Bart Vogels op aangeven van Rick v.d. Steijn voor de voorsprong zorgt. Als Commanderij 2 dan tevergeefs probeert om de anschlusstreffer te maken in de persoon van Nick Timmermans ontstaat in de 30e minuut, na een fout in de verdediging van Commanderij 2, een kans voor Mike Ciechanowicz die de keeper omspeelt en voor 1-3 zorgt. Meteen daarna voorkomt keeper Antoon Hurkmans een snelle 1-4-stand door de hoek te verkleinen waardoor de poging van Koen v.d. Burgt om zeep wordt geholpen.  Commanderij 2 geeft het nog niet op en neemt het initiatief in de wedstrijd over maar de pogingen van eerst Dave Habraken en daarna Nick Timmermans die het van grote afstand in de laatste minuut probeert, leveren niet het gewenste doelpunt  voor Commanderij 2 op. Eindstand blijft dus 1-3.

Donderdag 12 april 2018
Team van de week: De Heeren van Geerts Schilderwerken

Afgelopen donderdag stond in de Eerste Klasse de wedstrijd De Heeren van Geerts Schilderwerken en Gij &Ik / Voetballe.nl op het programma. De Heeren van Geerts Schilderwerken begonnen met een zeer gehavend team aan deze wedstrijd. Tonnieke van Kessel, Rico van Dijk, Leonus Verhoeven, Erik Kantona, Jonas van Wetten, Willem Kiep en Pim Adriaans moesten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege uiteenlopende blessures. Vorige week moesten er zelfs nog 2 spelers onder het mes. Het streekziekenhuis Elkerliek heeft een “goede klant” aan de brede selectie van De Heeren van Geerts Schilderwerken. Ook de spijkerharde verdediger Sander van de Broek kon helaas niet meespelen. Noodgedwongen zat Toon Kwast als 7e speler op de bank. Na 3 minuten wist Ronald Brouwers het eerste schot op het doel van Gij&Ik / Voetballe.nl te schieten. Hierna was Frank Ketelaars van Gij &Ik / Voetballe.nl 2 maal dichtbij een doelpunt, maar beide keren kon keeper Bernard Rooijackers knap redding brengen. Na 12 minuten spelen was het Gertjan Nendes die de 1-0 op het scorebord bracht in het voordeel van De Heeren van Geerts Schilderwerken. Maar nog geen 2 minuten later maakte Teun Hoevenaars, met een van richting veranderd schot, 1-1. En 2 minuten daarna werd het zelfs 2-1 voor Gij &Ik / Voetballe.nl door keeper Dennis Vereyken. Hierna gaf de verdediging van De Heeren van Geerts Schilderwerken, onder leiding van “Arendsoog dun Beijer”, nog maar weinig kansen weg. Merijn Rooijackers en Gertjan Nendes hadden beiden de 2-2 op hun schoen, maar 2 maal wist Dennis Vereyken dit te voorkomen. Met nog 9 minuten te spelen, kwam Toon Kwast in het veld. Op zijn aangeven, scoorde Gerco Vervenne 3 minuten voor tijd 2-2. Echter zoals het al het hele seizoen tegen zit bij De Heeren van Geerts Schilderwerken strooide Dennis Vereyken roet in het eten; 40 seconden voor tijd bepaalde hij de eindstand op 3-2 voor Gij &Ik / Voetballe.nl. Hieraan kon zelfs topvlagger Tanco Rooijackers niets meer veranderen. Met deze nederlaag is het team van De Heeren van Geerts Schilderwerken officieel gedegradeerd naar de Tweede Klasse. Hopelijk zijn alle geblesseerde spelers in het nieuwe seizoen weer helemaal fit, en kan het zeer gevaarlijke duo “The Wet Bandits” weer in ere hersteld worden zodat het, qua gemiddelde leeftijd, oudste team van WAC Gemert een rol van betekenis kan gaan spelen in de Tweede Klasse.

Donderdag 5 april 2018
Team van de week: Rayen Timmerwerken

Wedstrijd van de week: Rayen Timmerwerken – Wereldwinkel. De wedstrijd van deze week is er een tussen 2 middenmoters uit de 2e klasse. Het team van deze week, Rayen Timmerwerken, heeft 4 punten meer dan tegenstander Wereldwinkel, en staat dan ook een paar plaatsen hoger op de ranglijst. Het gaat in deze wedstrijd dan ook vooral om prestige. In de eerste paar minuten is het vooral aftasten en ontstaan en nog geen gevaarlijke situatie voor één van beide doelen. Maar in minuut 4 is het wel meteen raak als Koos Donkers een aanval door het midden succesvol afrondt en de 0 – 1 voor het team van Wereldwinkel op het scorebord laat noteren. Rayen Timmerwerken lijkt in de minuten daarna wat van slag door deze tegen tegenslag, maar even daarna ontstaat de eerste kans na een snelle combinatie tussen Koen v.d. Burgt en Mike Ciechanowicz maar die levert nog niet direct een doelpunt op. In de daaropvolgende aanval wordt het zelfs 0 – 2 als Alexander v.d. Acker een prima pass van Merijn Adriaans verzilverd. Dat lijkt het sein voor Rayen om nu toch echt op zoek te gaan naar een tegendoelpunt, want even daarna ontstaat een goede kans voor Koen v.d. Burgt maar zijn punter mist nog de zuiverheid voor een doelpunt. Als dan Jos v. Dooren meteen daarop een poging doet voorkomt goed verdedigende werk van Teun de Goot de 1 – 2. Maar als de daaropvolgende aanval na een combinatie tussen Rick v.d. Steijn en Bart Vogels eerst nog in het zijnet belandt is het toch Jos v.d Dooren die voor de 1 – 2 zorgt. Hij ontfutseld de bal van de verdediging van Wereldwinkel en rondt gedecideerd af. Dat smaakt naar meer voor het team van Rayen en zelfs keeper Rob v. Dooren probeert het van net over de middellijn, maar zijn schot gaat net over het doel. Wereldwinkel voelt dat het de greep over de wedstrijd verliest en schakelt een tandje hoger. Dat levert meteen een kans op maar door niet doortastend optreden van 2 aanvallers van Wereldwinkel, kan de keeper redding brengen. Diezelfde keeper kan in de minuut daarna ook zijn doel schoon houden als Mats Biemans tot 2 keer toe de kans krijgt om de score voor Wereldwinkel uit te bouwen. In deze fase van de wedstrijd ontstaat een gelijkopgaande strijd, zoals je afgaande op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd ook inderdaad zou verwachten. In de 16e minuut is het pech voor Koen v.d. Burgt als zijn schot op de paal belandt. In de volgende aanval is het Merijn Adriaans van Wereldwinkel die eenn kans om zeep helpt, en daarvan profiteert Koen v.d. Burgt als hij keeper Richard Biemans verrast met een schot in de korte hoek: 2 – 2. Nu krijgt het team van Rayen Timmerwerken weer het geloof dat er meer te halen valt en het is Bjorn Bexkens die het van afstand probeert, maar zijn schuiver gaat voorlangs. In de 19e minuut is het keeper Rob v. Dooren die met een prachtige redding de 2 – 3 voorkomt. Dan volgen een paar minuten zonder echte kansen, totdat een combinatie tussen Dirk Smulders en Alex v.d. Akker wél tot de 2 – 3 leidt. Het gevolg is dat Rayen toch weer de energie vindt om vol op de aanval te gaan spelen. Eerst is het nog de poging van Bart Vogels, in de scrimmage voor het doel die dan ontstaat, is het keeper Richard Biemans die rustig blijft en als winnaar uit de bus komt. Ook bij de direct daarop volgende poging van Jos v. Dooren is het diezelfde keeper die met behulp van de paal zorgt dat de 2 – 3 op het scorebord blijft staan. Maar niet voor lang want uit de daaropvolgende corner is het Mike Ciechanowitz die bekwaam afrondt en zodoende weer voor evenwicht in de stand zorgt. Maar Wereldwinkel legt zich daar niet bij neer, en is het is Joost Donkers die het met een geweldige uithaal probeert, maar nog tevergeefs. Daarna ontstaat een 3-tegen-1-situatie maar het is Mats Biemans die zijn poging na een pass van Teun de Groot voorlangs ziet gaan. Rayen neemt nu alle risico om nog wat te kunnen forceren, en ook keeper Rob v. Dooren trekt mee ten aanval. Dat risico wordt even daarna afgestraft als Joost Donkers de bal krijgt toegespeeld en onberispelijk de 3 – 4 laat noteren. Een kleine verrassing lijkt zich aan te kondigen maar nadat eerst keeper Rob v. Dooren zijn poging nog over ziet gaan is het in de voorlaatste minuut broer Jos v. Dooren die zich met een mooie passeerbeweging vrij speelt en de bal langs keeper Richard Biemans in de uiterste hoek schuift. De 4 – 4 eindstand is een goede afspiegeling van deze hele leuke en sportieve wedstrijd.

Donderdag 29 maart 2018
Team van de week: Zalencentrum Dientje

Rayen Timmerwerken – Zalencentrum Dientje. Deze week een wedstrijd uit de 2de klasse tussen 2 ploegen uit de middenmoot, maar met wel een verschil van 8 in de ranglijst in het voordeel van Rayen Timmerwerken. Coach Leon van Mierlo  van Zalencentrum Dientje moest het vandaag doen zonder wisselspelers.

Rayen Timmerwerken schoot meteen uit de startblokken en bij de eerste kans was het meteen raak, Servaas vd Broek liet keeper Daan Manders kansloos. De eerste kans aan de andere kant is voor Nick Emonds, die na een goede onderschepping en schot keeper Rob van Dun op zijn weg vind. Rayen Timmerwerken blijft het gevaarlijkst en krijgt een kans via Koen vd Burgt, echter de bal gaat net voorlangs. In de volgende aanval weet Koen de bal panklaar te leggen voor Servaas vd Broek, deze weet er wel raad mee en zorgt al snel voor de 2-0. Hierna probeerde Zalencentrum Dientje het initiatief te nemen, echter werd te vaak besloten om van afstand uit te halen wat weinig gevaar opleverde. Na een van deze pogingen is het in de tegenaanval Bart Vogels die de 3-0 op het scorebord brengt. Halverwege lijkt de wedstrijd dan ook al gespeeld, Rayen Timmerwerken blijft geconcentreerd spelen en laat Zalencentrum Dientje het spel maken. Aanvoerder Eric Derksen krijgt uit een vrije trap de mogelijkheid om dichter bij te komen, echter wordt zijn schot gestopt door Rob v Dun. Deze weet de bal snel uit te gooien naar Koen vd Burgt, zijn schot kan maar ternauwernood gestopt worden door Daan Manders. Hierna is het Zalencentrum Dientje wat enkele mogelijkheden krijgt via Rens Vlemming, Hans v Mierlo en Eric Derksen maar Rayen Timmerwerken houd het doel schoon. Het laatste woord is aan Rayen Timmerwerken via Bjorn Bexkens en Rik v Steijn, maar deze stuiten wederom op keeper Daan Manders. Daardoor blijft het 3-0 en wint Rayen Timmerwerken vandaag verdiend van de 5 van Zalencentrum Dientje.

Donderdag 22 maart 2018
Team van de week: Spier Poortautomatisering/vd Meijs

Wedstrijd van de week Martens dakbedekkingen – Spier Poortautom./vd Meijs

Martens Dakbedekkingen heeft moeite met Spier Poortautom./vd Meijs
Martens al jaren de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap in de hoofdklasse moest het opnemen tegen Spier Poortautom./vd Meijs die op de tweede plaats van onderen vertoeft in de hoofdklasse. Op papier zou dat geen al te grote problemen moeten zijn voor Martens maar het zou toch anders gaan verlopen. Martens dat volgens coach/sponsor Haico Martens voor deze wedstrijd niet in zijn aller sterkste opstelling verscheen kreeg stuitte op meer tegenstand dan dat het had verwacht. De openingsfase was voor Spier Poortautom. dat ook voor het eerste gevaar zorgde voor het doel van Martens doelman Rob Fleuren toen Nick van Veghel uithaalde maar zijn schot tegen de doelpaal belande. Geleidelijk aan nam Martens het initiatief en werd de doelman van de tegenpartij Marnic van Rosmalen regelmatig op de proef gesteld. Schoten van Frank Kohlen en Dirk Senders werden telkens uit het doel geranseld op belande tegen pal en lat. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef Spier Poortautom./vd Meijs geloven in een stunt. Zij namen dan ook heel brutaal de leiding toen Ronnie Heijmans vrij kon uithalen en Rob Fleuren passeerde 0-1. Er was nog voldoende tijd over om de opgelopen achterstand weg te werken voor Martens zou je denken maar de underdog bleef lang stand houden. Doelman Fleuren kreeg van zijn coach opdracht om mee te gaan voetballen om zo nog meer druk te zetten op de helft van de tegenstander. Regelmatig stonden alle spelers op de helft van Spier Poortautom. maar doelman van Rosmalen wist van geen wijken en bleek een moeilijk te passeren opgave voor Martens. Vele schoten op zijn doel door Frank Kohlen en Glen van Schijndel smoorden steeds op de vuisten van de doelman. Martens wilde geen schade oplopen en probeerde in het laatste kwartier alles te geven om de schade te herstellen. De wedstrijd werd grimmiger en er volgde tijdstraffen voor beide teams wat het spel niet ten goede kwam maar spannend was het wel. Met een slotoffensief forceerde Martens dakbedekkingen alsnog de gelijkmaker door Dirk Senders die een aanval bekwaam afrondde 1-1. In de laatste minuten was Martens weer compleet en kon Frank Kohlen alsnog de zwaar bevochte overwinning veilig stellen door de 2-1 binnen te werken.

Donderdag 15 maart 2018
Team van de week: Vogels Metaalbewerking

Vandaag een wedstrijd uit de eerste klasse tussen nummer 3 Vogels Metaalbewerking en nummer 9 Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten, wat verder niet veel wil zeggen in de eerste klasse waar bijna iedereen van elkaar kan winnen. Zo ook vandaag waar Autobedrijf Schoenmakers/P&P groenprojecten het beste spel toonde. De eerste gevaarlijke mogelijkheid was wel voor Vogels Metaalbewerking. Het is Emil Machiels die Joris Krol alleen voor goal zet, echter is het Rik Curfs die redding weet te brengen. De eerste mogelijkheid aan de andere kant komt van Piet Geerts maar deze vind keeper Niek van Gerven op zijn weg. Na verder een gezapige openingsfase  is het na 10 minuten spelen Piet Geerts die de bal op de middenlijn onderschept en via een passeerbeweging en een schot op Niek stuit, helaas voor hem komt de bal voor de voeten van Ties Geerts en die weet er wel raad mee, 0-1. Hierna is het Vogels Metaalbewerking die twee mogelijkheden krijgt via Joris Krol en Emil Machiels, echter missen hun schoten de echte overtuiging. Autobedrijf Schoenmakers/P&P groenprojecten blijft het gevaarlijkst en het is Piet Geerts die met wat geluk de bal voor zijn voeten krijgt, 0-2. In de daarop volgende aanvallen is het Bert van der Veen die het aluminium raakt en houd Niek van Gerven Ties Geerts van de 0-3 af. Eigenlijk uit het niets is het ineens 1-2. Met een knappe passeerbeweging en een uitstekend schot in de kruising brengt Emile de Jager de spanning weer terug in de wedstrijd. Echt lang kunnen ze er niet van genieten want na  goede reddingen van Niek van Gerven is het verschil twee minuten later weer 2 doelpunten. Met een strakke pass van Jelle Kerkhof, van eigen helft, bereikt hij Ties Geerts deze werkt de bal vakkundig in het doel, 1-3. Vogels Metaalbewerking geeft het nog niet op en weet weer de aansluitingstreffer te maken. Via de binnenkant van de paal is het Emil Machiels die de spanning weer terug brengt. Nadat Emile de Jager nog een kans krijgt op 3-3 is het Bert van der Veen, aan de andere kant, die uit de draai de 2-4 eindstand op het scorebord weet te brengen.

Donderdag 8 maart 2018
Team van de week: Smets Zeefdrukkerij

Afgelopen donderdag stond in de Eerste Klasse de wedstrijd Smets Zeefdrukkerij tegen Happy Boys 2 op het programma.

Vanaf het begin van de wedstrijd speelden beide ploegen op de aanval. De eerste kansen waren voor Happy Boys 2 waarbij René van Moorsel, Frank van de Broek en Wout Peeters gevaarlijk waren. Maar door goed keeperswerk van Niels Opsteen wisten zij niet tot score te komen. Smets Zeefdrukkerij kreeg in deze fase van de wedstrijd ook een paar kansjes, maar dit waren minder grote kansen dan die van Happy Boys 2.
Na 15 minuten spelen bracht René van Moorsel de stand op 1-0 voor Happy Boys. Op dat moment een terechte tussenstand.
Echter nog geen 2 minuten na het openingsdoelpunt trok Mark Dinsbach de stand al gelijk:
1-1. Smets Zeefdrukkerij kwam steeds beter in de wedstrijd naarmate de wedstrijd vorderde. Dit werd ook bevestigd in doelpunten, want binnen 2 minuten nadat Smets Zeefdrukkerij op gelijke hoogte kwam, scoorde Wesley van Wetten de 2-1 voor Smets Zeefdrukkerij. Hierna kreeg Happy Boys 2 ook wel weer een paar kansen, maar keeper Niels Opsteen hield wederom stand.
Met nog 15 minuten op de klok, scoorde David van Sleeuwen 3-1 na een mooie combinatie met Wesley van Wetten. En nog geen 3 minuten later herhaalde David van Sleeuwen zijn kunstje; met een snoeihard schot liet hij keeper Patrick van Berlo totaal kansloos achter waardoor het 4-1 werd voor Smets Zeefdrukkerij. De wedstrijd leek hiermee beslist te zijn. En wanneer daar nog twijfel over mocht bestaan, maakte David van Sleeuwen hier abrupt een einde aan. Via een mooi opgezette aanval samen met Wesley van Wetten bracht hij de stand op 5-1.
In de eindfase van de wedstrijd vielen er nog 2 tijdstraffen. Keeper Niels Opsteen kreeg een tijdstraf vanwege het maken van een sliding, wat niet mag in het zaalvoetbal. Met de verkregen penalty voor Happy Boys 2 bracht Frank van de Broek de eindstand op 5-2.
Met name dankzij keeper Niels Opsteen en de hatrick van David van Sleeuwen kon Smets Zeefdrukkerij weer 3 punten bijschrijven.

Donderdag 1 maart 2018
Team van de week: Workout Center Gemert

Wedstrijd van de week:  Workout Center Gemert  – Spier Poortautom./v.d. Meijs

Het team van de week en middenmoter in de hoofdklasse Workout Center Gemert moest voor de wedstrijd van deze week, aantreden tegen het team van Spier Poortautom./v.d. Meijs dat op de voorlaatste plaats bivakkeert.  Het verschil op de ranglijst werd al in de eerste 3 minuten “verzilverd”. Door 2 snelle uitbraken welke uiterst efficient werden afgerond door eerst Bart v. Veghel en daarna Rick Crommentuijn, stond de  2 – 0 dus al heel snel op het scorebord.  Maar nadat Nick v. Veghel uit de draai voor de 2 – 1 tekende, leek Spier Poortautom. / v.d. Meijs zich toch niet zomaar gewonnen te geven. Ondanks wat meer tegenstand was het toch weer Bart v. Veghel die fraai voor 3 – 1 zorgde. En nadat eerst Tim v. Melis met een vergeefse uithaal de bal in het zijnet liet belanden was het diezelfde speler die in de 7e minuut de genadeslag leek te geven en voor de 4 – 1 zorgde. Bij de volgende aanval leek het Jef Rijksen die doeltreffend leek te gaan worden maar keeper Marnik v. Rosmalen redde gedecideerd. Het duurde daarna tot de 14e minuut voordat er weer een gevaarlijke situatie ontstond voor één van de doelen. Maar meteen was het ook weer raak voor Workout Center Gemert, als Jef Rijksen fraai afrondt en dus voor de 5 – 1 zorgt. En het is even later ook weer Jef Rijksen die met een mooie passeerbeweging de keeper omspeelt en Rick Crommentuyn in staat stelt om de stand naar 6 – 1 te tillen. Spier Poortautom./v.d. Meijs stelt daar in deze fase van de wedstrijd maar weinig tegenover want pas in de 19e minuut moet keeper Tom Brzoskowski serieus in aktie komen door het strakke schot van Nick v. Veghel over de lat te tikken.  Daartegenover creëert het team van Workout Center Gemert volop kansen maar door goed verdedigend werk van onder andere Sander v.d. Waarsenburg, die de bal achter de al gepasseerde doelman net voor de doellijn uit het doel ranselt, blijft de 6 – 1 nog even op het scorebord staan.  Maar als 2 minuten later de inzet van Rick Crommentuyn in eerste instantie nog kan worden gestopt door keeper Marnik v. Rosmalen, is het in de rebound weer Jef Rijksen die voor de 7 – 1 zorgt. De gevaarlijke momenten voor het doel van Workout Center Gemert zijn nog steeds niet talrijk, maar in de 25e minuut belandt een snoeihard schot van Glenn Haverkort, helaas voor Spier Poortautom./v.d. Meijs, in het zijnet. En als de volgende aanval van Spier Poortautom./v.d. Meijs dan wordt onderbroken op het middenveld is Jef Rijksen er als de kippen bij om de 8 – 1 aan te laten tekenen. Het lijkt dan toch nog een monsterscore te gaan worden als eerst een inzet van Ronnie Heymans nog wordt gered door keeper Tom Brzoskowski  in samenwerking met verdediger Fons v.d. Broek, maar in de daaropvolgende minuut is het toch 9 – 1 doordat een prachtige aanval door Bart v. Veghel word afgerond. Als Sander v.d. Waarsenburg dan vervolgens een verdediger van Workout Center Gemert poort, lijkt Spier Poortautom./v.d. Meijs toch nog iets terug te willen doen, maar zijn poging gaat uiteindelijk voorlangs. In de daaropvolgende aanval van Workout Center Gemert met een 3 tegen 1-situatie kan de inzet van  toch nog gekeerd kan worden door keeper Marnik v. Rosmalen.  Direct daarop is het weer Sander v.d. Waarsenburg die het met een snoeihard schot probeert maar keeper Tom Broszkowski vind 1 tegengoal voldoende en hij maakt de poging gedecideerd onschadelijk. Doordat Workout Center Gemert wat nonchalanter  gaat verdedigen krijgt het team van Spier Poortautom./v.d. Meijs wat mogelijkheden maar 2 pogingen van achtereenvolgens Ties v.d. Moosdijk en Ronnie Heijmans worden ook weer door keeper Tom Broszkowski onschadelijk gemaakt. In de voorlaatste minuut is het Bart Crommentuyn die toch nog voor de dubbele cijfers zorgt en de eindstand van 10 – 1 laat noteren.

Donderdag 22 februari 2018
Team van de week: La Gondola / Crazy Air

Wedstrijd van de week La Gondola / Crazy Air – Commanderij 2
Een typische wedstrijd in de middenmoot van de 2e Klasse met uiteindelijk een gelijke eindstand De competitie is inmiddels over de helft van het seizoen heen en in de 2e Klasse stond een, op papier leuke wedstrijd op het programma tussen Team van de Week La Gondola / Crazy Air en Commanderij 2.
Het begin was voor La Gondola / Crazy Air wat brutaal het initiatief pakte in de 1e minuten, ook omdat ze in de keeper Roy van Krey een 5e speler in het veld hadden. Direct na deze eerste speldenprik was het Commanderij 2 die via een tegenaanval en daaropvolgende corner 2x het doel onder vuur nam, echter zonder resultaat. Na een gevaarlijk schot op de lat door La Gondola / Crazy Air , is het Commanderij 2 die met een mooi een-tweetje het doel weet te bereiken. De keeper weet niet hoe maar het schot wordt wel gekeerd.
Een langere tijd van schaken op het middenveld door beide ploegen levert een leuk schouwspel op. Het is uiteindelijk La Gondola / Crazy Air die in de 10e minuut dan toch de leiding neemt. Jasper Timmers reageert attent nadat de keeper de bal los laat en de 1-0 staat op het scorebord. Binnen de minuut staat de 1-1 er ook als vanaf de aftrap Peter Goris de bal krijgt en met een laag, geplaatst en hard schot de keeper verrast. Na opnieuw schaakspel op het middenveld is het in de 18e minuut dat de keeper van Commanderij 2 met een uitgooi de bal bij Peter Goris weet te krijgen, die de bal heel slim binnen weet te tikken . Zoals La Gondola / Crazy Air de eerdere voorsprong snel weg gaf, is het nu andersom. Remco van de Heuvel duikt voor de keeper op als deze de bal opnieuw loslaat en hij 1 minuut later al weer de bal slim binnen tikt.
Het is de 21e minuut als Peter Goris voor zijn 3e doelpunt van de avond aantekent. Ditmaal speelt hij de keeper uit en schiet de bal tegen de touwen van La Gondola / Crazy Air. Met alle macht probeert Commanderij 2 druk uit te oefenen om de voorsprong uit te breiden. Nummer 4 van de avond van Peter Goris zorgt voor de 2-4. Hij is werkelijk on fire deze avond en schiet van alle kanten raak.
La Gondola / Crazy Air komt pas in de 28e minuut onder de druk uit en Jasper Timmers tikt de 3-4 binnen. La Gondola / Crazy Air probeert hierna het initiatief terug te pakken en gaat op zoek naar de gelijkmaker. En dit lukt als Remco van de Heuvel de 4-4 binnen weet te werken na opnieuw mager uitverdedigen van Commanderij 2.
De laatste 5 minuten van de wedstrijd staan vol van de spanning waarin La Gondola / Crazy Air het opnieuw probeert met afstandschoten die rakelijk langs vliegen bij de keeper van Commanderij 2. Een aantal (kleine) overtredingen van Commanderij 2 geven echter aan dat zij het meest de honger hebben aan de overwinning. Gescoord wordt er niet meer waarmee de eindstand van 4-4 bereikt is. Beide teams schieten helaas weinig op met dit spannende gelijkspel met afstandschoten als voornaamste beeld van de wedstrijd.

Donderdag 8 februari 2018
Team van de week: Happy Boys 1

Wedstrijd van de week Rayen Timmerwerken – Happy Boys 1
Een wedstrijd uit de 2de klasse Rayen timmerwerken tegen rode lantaarndrager Happy boys 1 die in deze competitie nog maar 3 punten hebben vergaard en de tegenstander met 15 punten enkele plaatsen hoger vertoefd. Voor  beide teams stond er niets meer op het spel en konden dan ook vrijuit spelen. Jammer was het dat Happy boys geen wissels binnen de lijnen konden brengen en zelfs met lede ogen moest toezien dat Emiel van den Heuvel na 10 minuten wegens een blessure het veld moest verlaten en ze met een man minder de resterende 25 minuten moesten uit spelen. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk dat het een richting was naar het Happy boys doel waarin doelman Daan van der Aa de ene na de andere bal kreeg te verwerken. Toch viel de openingstreffer al na enkele minuten door Bart Fransen die vrij kon uithalen en zo voor de 1-0 zorgde. Happy boys bood nog wel wat tegenstand maar moest zeker toen van den Heuvel was uitgevallen het spel overlaten aan Rayen timmerwerken. Het werd een ongelijke strijd waarin Rayen timmerwerken geen medelijden had met zijn tegenstander en de score in een sneltrein vaart opvoerde. Jos van Dooren tilde de stand al snel met twee doelpunten naar een 3-0 voorsprong waarna Bjorn Bexkens voor de 4-0 zorgde. Ook Mike Ciechanowicz deed een duit in het zakje door de 5-0 te scoren en Rik van de Steijn maakte het half dozijn vol 6-0. Servaas van de Broek tikte de 7-0 binnen en van der Steijn vervolgens zorgde voor de 8 en 9-0. Happy boys snakte naar het einde van de wedstrijd maar de honger naar meer doelpunten voor Rayen timmerwerken was nog niet gestild. Jos van Dooren met nog 5 doelpunten en Mike Ciechanowicz met 4 doelpunten bepaalde voor een monsterscore van 18-0.

Donderdag 15 februari 2018
Team van de week: Happy Boys 2

Wedstrijd van de week voor de grote beker: Happy boys 2 – Dumphandel van den Biggelaar 
De donderdagavond na carnaval stond in het teken van bekervoetbal voor een plaats naar de volgende ronde. Eersteklasser Happy boys 2 moest de degens gaan kruisen met hoofdklasser Dumphandel van den Biggelaar. Happy boys dat al jaren een kanshebber is voor promotie naar de hoogste klasse maar het in de slotfase van de competitie het telkens net niet weet te halen is dan wel een gevaarlijke outsider in de beker. Voor Happy boys een goede krachtmeting om een goede uitslag neer te zetten en te stunten tegen Dumphandel van den Biggelaar. In de competitie vallen de resultaten van van den Biggelaar wat tegen maar ieder jaar weer opnieuw weten zij het in de beker ver te schoppen. Een wedstrijd die op papier voor spanning zou kunnen zorgen maar uiteindelijk toch een gemakkelijke prooi werd voor Dumphandel van den Biggelaar. Happy boys dat al het hele seizoen zijn vaste doelman Jaimi van Berlo moet missen vanwege een blessure had in deze partij Maarten Leenders op doel staan. Aan de andere kant bij Dumphandel van den Biggelaar was het de topscoorder van het vorige seizoen Arni van Zoggel die als doelman stond opgesteld. Al snel nam van den Biggelaar een voorsprong toen geklungel achterin bij Happy boys werd afgestraft door Erik van de Nieuwenhof 0-1. Even leek het erop dat Happy boys het initiatief overnam en kregen ook mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen door Sander Verhappen en Wout Peters maar beide spelers miste de scherpte om de bal binnen te werken. In de 12de minuut zorgde Tommy Geene voor de 0-2 op het scorebord met een afstandsschot waarop Happy boys doelman Maarten Leenders geen kans had. De druk van Dumphandel van den Biggelaar werd steeds groter en konden meerdere doelpunten dan ook niet uit blijven. Nadat Danny van der Horst zijn inzet tegen de doelpaal knalde was het toch weer Tommy Geene die het net wist te vinden door twee Happy boys verdedigers uit te spelen om vervolgens te scoren 0-3. Happy boys wilde niet capituleren en bleven strijdlustig de aanval zoeken en kregen opnieuw kansen om wat terug te doen door weer Wout Peters maar ook nu weer belande zijn schot op de vuisten van Arni van Zoggel. Ook Renè van Moorsel schoot het leer tegen de paal maar kon uiteindelijk Sander Verhappen toch de eervolle tegentreffer laten noteren 1-3. Na dit doelpunt ging Happy boys weer ten aanval maar werd er een overtreding gemaakt door van Moorsel die hiervoor werd bestraft met groen. De speler bleef hierover mekkeren wat uiteindelijk opleverde dat Happy boys met een man minder de resterende 6 minuten moesten uit spelen. Hiervan maakte Dumphandel van den Biggelaar dankbaar gebruik en liepen dan ook verder uit door respectievelijk Erik van de Nieuwenhof 1-4, Danny van der Horst 1-5 en bepaalde Tommy Geene met zijn derde van de avond voor de 1-6 overwinning en mag Dumphandel van den Biggelaar verder bekeren. 

Donderdag 1 februari 2018
Team van de week: Commanderij 1

Team van de week ‘Commanderij 1’ zal de lastige wedstrijd tegen ‘Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof’ moeten winnen willen zij hun vierde plaats in de Hoofdklasse behouden. De vraag is of Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof bestand is tegen het snelle spel van Commanderij 1. Zij willen immers als middenmotor ook klimmen op de ranglijst. Gezien de opstellingen van beide ploegen kan het wel eens een mooie wedstrijd gaan worden. Beide ploegen hebben sterke aanvallers en zullen vol voor de winst gaan.  Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof heeft een flitsende start. Keeper Jaap Vos gooit de bal ver naar voren en bereikt Erwin Kriegenbergh. Hij weet met een simpel tikje keeper Jan-Willem van de Putten te verrassen. De toon is gezet in deze partij. Commanderij is enigszins geschrokken van deze snelle achterstand en gaat voor de gelijkmaker. Niels van der Heijden zet goed door en legt de bal breed op Ad Penninx. Helaas voor Penninx gaat de bal net voorlangs. In de tegenaanval weet Sjoerd Vogels goed weg te draaien maar stuit op Van de Putten, die goed uit zijn doel komt. Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof gaat door met aanvallen en bijna weet Davy van de Horst voor de 2-0 te zorgen, ware het niet dat zijn bal op de paal beland. Ook Kriegenbergh vind Van de Putten op zijn weg bij een strak schot. In deze fase van de wedstrijd is het duidelijk Jan-Willem van de Putten die zijn team op de been kan houden.  Commanderij 1 gaat in de tegenaanval. Tom van de Steen verrast zijn tegenstander en draait weg. Helaas voor hem staat Vos op zijn plek. Toch weet Commanderij 1 de gelijkmaker te forceren. Erik Peeters zet een een-tweetje op met Job Vermeulen en brengt de 1-1 op het scorebord. Aan de andere kant weet Van de Putten zich nogmaals te onderscheiden met een geweldige redding. Het moet bijna zijn kleine teen zijn die Kriegenbergh van scoren weet af te houden. Keeper Vos gooit nogmaals een lange bal naar voren maar Vogels ziet de bal net naast het doel gaan. Commanderij schakelt snel en zet druk op de tegenstander. Zij weten wel te scoren. Met nog 11 minuten te spelen weet Tom van der Steen erg handig weg te draaien van zijn tegenstander en de bal tussen keeper Vos en de paal in het doel te krijgen.  Bram Reijnen van Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof denkt de gelijkmaker te maken, maar schiet hard voorlangs. Net naast de paal. Aan de andere kant is het Commanderij 1 die met nog 2 minuten te spelen de wedstrijd in het slot kan gooien. Zij weten een verdedigingsfout van Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof bijna te verzilveren, maar Vos kan ternauwernood redden. Einde wedstrijd. Het is niet dat Commanderij 1 onverdiend heeft gewonnen, het is een goede ploeg. Maar Verkeersopleiding Kriegenbergh/ ’t Ridderhof had minimaal recht op een gelijkspel. Misschien wel een overwinning als keeper Van de Putten in de eerste helft van de wedstrijd niet zoveel reddingen had verricht. 

Donderdag 25 januari 2018, 20.54 uur, hal 1
Team van de week: Dientje/AP Training

Wedstrijd van de week: Dientje/AP Training – Hazenveld/Verhagen.

De wedstrijd van de week begon vrij stroef en aftastend. Het duurde tot de 5e minuut voordat er zich echt een situatie voor een van de doelen voor deed. Het was tot 2 keer toe dat keeper Dennid Clignett redding bracht op evenzoveel pogingen van Michel v. Lieshout. Met deze eerste doelpogingen leek de wedstrijd zich wat te ontbranden, want direct daarna was het Patrick Aalders die het probeerde maar zijn poging ging voorlangs. Daarna was het Michel v. Lieshout die het met een ouderwetse punter probeerde maar hij zag zijn poging eindigen op de paal en de rebound van Wilco v. Schaijk ging voor langs het doel van Hazenveld/Verhagen. Een minuut of wat later was het Eddie Verhagen die de poging van Niek Peeters onschadelijk maakte.
In deze fase strandden de meeste aanvallende pogingen van het team door slordig spel al rond het middenveld, totdat in de 11e minuut een pass van Eddie Verhagen Jorg Hazenveld bereikte en die zorgde, op dat moment wat tegen de verhouding in, voor de 0-1.
Maar vooral onder aanvoering van Michel v. Lieshout werd de druk op het doel door Dientje/AP Training wat opgevoerd. Eerst kon keeper Dennis Clignett nog met zijn voet redding brengen maar even daarna was het wel raak. De voorzet van Hein Rooijackers werd in eerste instantie nog goed verdedigd door de verdediging van Hazenveld/Verhagen, maar als de bal dan voor de voeten komt van Michel v. Lieshout, is het vervolgens wel raak: 1-1.
2 Minuten later lijkt de gelijke stand van korte duur te zijn als de pass van Jorg Hazenveld Patrick Aalders vrij voor de keeper zet, maar zijn poging gaat net voorlangs. Een minuutje of wat later is het wel raak maar dan aan de andere kant. Na een passeerbeweging van alweer Michel v. Lieshout treft zijn schot via het lichaam van Patrick Aalders wel doel en zorgt dus voor de 2-1 voorsprong.
Maar de voorsprong is een minuut later alweer geschiedenis als vanuit de hoek het schot van Ferry Hazenveld in de korte hoek onder keeper Pieter v. Hout het doel treft. Hazenveld/Verhagen lijkt nu te geloven in een nog betere afloop en zet alles op de aanval. Zelfs keeper Dennis Clignett schakelt zichzelf aanvallend in en komt mee op, bereikt met een pass zijn broer Dave Clignett die op zijn beurt Jorg Hazenveld bereikt maar zijn schot gaat over.
De strijd verhevigd zich en na wat onvriendelijkheden over en weer krijgt Bart v.d. Laar een tijdstraf. Maar de overtalligheid van Hazenveld/Verhagen duurt niet heel lang want een minuut later moet ook Jorg Hazenveld voor 2 minuten naar de kant. Als Bart v.d. Laar zijn tijdstraf erop heeft zitten vuurt hij net over de middellijn een venijnig schot af maar via verdediger Hans Verhagen gaat die poging maar net voorlangs. In de tegenaanval bereikt een pass van Nick de Jager voor de goal net niet de in kansrijke positie lopende Cea Kroes . Een paar minuten daarna zien we weer dat een puntertje van Michel v. Lieshout voor problemen voor keeper Dennis Clignett zorgt, en de afvallende bal is dan ook een prooi voor Hein Rooijakkers die met een intikker voor 3-2 zorgt. In de volgende aanval lijkt de beslissing te vallen als Ceo Kroes en Michel v. Lieshout een counter bewerkstelligen maar die poging gaat voorlangs. Het is het begin van een turbulente eindfase. 3 Minuten voor tijd is het eerst Ceo Kroes die alleen op de keeper afgaat maar hij strandt op de keeper. De daaropvolgende aanval wordt door Jorg Hazenveld afgesloten met een pegel op de kruising. In de voorlaatste minuut worden nog een paar tijdstraffen door de scheidsrechter uitgedeeld en na eerst 2 vergeefse pogingen van achtereenvolgens Hans Verhagen en Jorg Hazenveld is het in de laatste minuut Dave Clignett die Eddie Verhagen bereikt en hij brengt toch nog de gelijke eindstand op het scorebord: 3-3.

Donderdag 18 januari 2018
Team van de week: Autobedrijf van Schijndel

Wedstrijd van de week: Autobedrijf van Schijndel – Twee ons communicatie

Vandaag een wedstrijd uit de hoofdklasse wat gezien de stand 3 punten moet opleveren voor Twee ons communicatie. De wedstrijd begint in een hoog tempo met aan beide kanten een kans, maar Dave Rijksen en Glen Verhoeven schieten niet met scherp. Daarna is het Twee ons wat het gevaarlijkst is vooral via de behendige/snelle Tom Verbeek, deze speelt over links enkele tegenstanders uit en passeert met zijn schot ook de doelman, maar op de lijn brengt Jan Tielemans   nog net redding. Daarna is het Dave Rijksen die de paal raakt en in de rebound is het Tom Verbeek die via buitenkant paal de bal langs de goal ziet verdwijnen. Ook Geert Slits krijgt 2 mogelijkheden om te scoren maar stuit 2 keer op Jeroen vd Eijnden. Tussendoor heeft Autobedrijf van Schijndel nog een mogelijkheid gehad via aanvoerder Boris Beekmans, maar deze stuit op keeper Bjorn Klokgieter. Twee ons communicatie blijft het gevaarlijkst en dat betaald zich halverwege de wedstrijd eindelijk uit in een doelpunt. Via een goede actie van Jordi Peters komt de bal bij Dave Rijksen en die schiet beheerst binnen, 0-1. 5 minuten later is het Tom Verbeek die opstoomt over rechts en de bal pan klaar legt voor Geert Slits, 0-2. Hierna is het Autobedrijf van Schijndel dat wat meer risico’s gaat nemen en ze komen ook enkele malen dicht bij het doel, maar Jan Tielemans, Roel Verbakel en Dennis Rademakers stuiten op de uitstekend keepende Bjorn Klokgieter. De daaropvolgende aanval beslist Dave Rijksen de wedstrijd, 0-3. Met nog 4 minuten spelen is de druk er af en weet Twee ons communicatie nog uit te lopen naar 0-5 door doelpunten van Michel van Dijk en Jordi Peters. Hierdoor stijgt Twee ons communicatie naar de 2de plaats en blijft Autobedrijf van Schijndel onderaan in de middenmoot.

Donderdag 11 januari 2018
Team van de week: Mambo’s Gemert

Wedstrijd van de week: Mambo’s- KentekenplaatOnline.nl

Mambo’s had als ’WAC Gemert Team van de week’ goed naar het avondprogramma gekeken, want de concurrentie moest tegen elkaar spelen. En aangezien die uitslagen al bekend waren vóór eigen wedstrijd Mambo’s- KentekenplaatOnline.nl, was het op voorhand al duidelijk dat ze bij winst van hun eigen partij de 2e plaats in de Hoofdklasse zouden innemen.  Tegenstander KentekenplaatOnline.nl staat 8e in de ranking en moet niet onderschat worden, maar de vraag is of ze mee kunnen met het technische en snelle spel van Mambo’s. De wedstrijd is nog maar net 2 minuten bezig of een overtreding van Mitchel van Lieshout wordt bestraft met een groene kaart en dus 2 minuten overtal voor KentekenplaatOnline.nl. Helaas komen er geen doelpunten uit voort. Kevin Vlemmings maakt de eerste mooie actie van de avond. Hij speelt zich mooi vrij tussen 2 man en geeft Jeroen Cornelissen de kans op het eerst doelpunt. Hij schiet echter vol op Ronnie Roijakkers. Van Lieshout zorgt even hierna voor het openingsdoelpunt voor Mambo’s. KentekenplaatOnline.nl kan niet echt onder de druk uit komen, maar probeert met een snelle omschakeling een counter te verzilveren. Pascal Damen slaagt hier goed in en maakt de gelijkmaker. Het spel gaat snel op en neer. In de 23e minuut is het Luuk van Wetten die een assist van Youri van der Steen hard en hoog in het doel schiet. Doelman Rooijakkers heeft geen kans. Mambo’s gaat gewoon door waar het gebleven was en dat is druk zetten op de tegenstander. Rob van Kraay onderschept een pass maar kan een goed opgezet een tweetje met Frank Schrama niet afronden. Doelman Guus van Dommelen staat goed op zijn plek. Dan krijgt Van Kraay ook een tijdstraf en in deze periode is het Van der Steen die een aanval van KentekenplaatOnline.nl onderschept en genadeloos hard afmaakt. Zij profiteren wel in overtal. Doelman Roijakkers redt zijn ploeg meerdere keren met geweldige reddingen. Een paar minuten later maakt Van Lieshout de 4-1 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Cornelissen geeft goed voor op Van Lieshout maakt deze mikt naast het doel. Het is niet dat KentekenplaatOnline.nl niets doet, de tegenstander is gewoon net iets sneller. Frank Fleuren probeert de 2e treffer voor zijn team te maken, maar de bal gaat voorlangs. Vlemmings draait even hierna goed weg van tegenstander en zorgt voor de 5-1 met een mooie voetbeweging. Van Wetten doet er nog een schepje bovenop en maakt de 6e. Hierna volgt een leuk moment met Cornelissen in de hoofdrol. Hij krijgt een niet te missen kans voor open goal, maar het lukt het toch de bal naast het doel te krijgen. Dit tot grote hilariteit op de bank. Hij lacht er zelf ook om, maar denkt er het zijne van. Nog geen 15 seconden later maakt hij toch de 7e treffer en kijkt even goed zijn teamgenoten aan met een grote glimlach. In de laatste minuut zorgt Van Lieshout voor de 8-1 en daarmee einde wedstrijd. KentekenplaatOnline.nl ging goed mee in het begin maar moest toch zijn meerdere erkennen in Mambo’s, die door dit resultaat op een mooie 2e plaats terug te vinden is. Niet slecht voor een promovendus!

Donderdag 4 januari 2018
Team van de week: Commanderij 3/Rooijackers wooninrichting

Afgelopen donderdag stond in de Tweede Klasse de topper tussen Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting en RoHaRo, respectievelijk de nummer 1 en 2 van de ranglijst, op het programma. Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting had tot deze wedstrijd slechts 3 verliespunten geleden en RoHaRo zelfs géén enkel verliespunt. 
Vanaf het begin van de wedstrijd pakte RoHaRo het initiatief en zette Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting direct flink onder druk. Dit leidde al snel tot een doelpunt; op aangeven van Mark van Dijk scoorde Erik van Dijk de 1-0. 
Pas na 7 minuten spelen, kreeg Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting haar eerste kans. Erik Bastiaannet wist hierbij niet tot scoren te komen.
RoHaRo, waarbij de topfitte gebroeders van Dijk en Gertjan van der Aa de gehele wedstrijd meespeelden, bleef echter de boventoon voeren. Na 13 minuten maakte Erik van Dijk zijn 2e doelpunt van de avond. Met een lage schuiver verschalkte hij keeper Tom Rooijackers; 2-0 voor RoHaRo.
Met veel kunst- en vliegwerk en de nodige reddingen van Tom Rooijackers werd de score in deze fase van de wedstrijd niet hoger. Maar dat was van tijdelijke aard. Want middels een schitterende combinatie tussen Erik en Mark van Dijk ontrafelde zij de gehele verdediging van Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting waarna de 3-0 op het scorebord verscheen. 
Nadat Ruud Vermunt van Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting in de ploeg kwam, ging het wat beter lopen bij Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de gebroeders van Dijk driftig door gingen met hun aanvalsdriften. Bijna op identieke wijze waarmee Erik van Dijk zijn 3e doelpunt scoorde, maakte hij ook de 4-0. Wederom was de verdediging van Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting totaal kansloos.
Met nog minder dan 10 minuten te spelen, wist Ruud Vermunt het net te vinden: 4-1.
Maar toen Erik Bastiaan net 6 minuten voor tijd een groene kaart kreeg, werd de wedstrijd definitief beslist, voor zover men daar aan nog mocht twijfelen. Gedurende deze 2 minuten tijdstraf wisten zowel Gertjan van der Aa als Paul van Wetten namelijk tot score te komen waarmee de einstand op 6-1 bepaald werd. 
Al met al een dik verdiende overwinning voor RaHaRo. RoHaRo neemt hiermee de koppositie over van Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting met een gelijk aantal punten van 27, maar met 2 minder gespeelde wedstrijden en een veel beter doelsaldo dan Commanderije 3 / Rooijackers Wooninrichting.

Donderdag 28 december 2017
Team van de week: Hazenveld/Verhagen

Wedstrijd van de week Hazenveld/Verhagen – vd Graft accountant&belasting
Afgelopen donderdagavond stond in het teken van bekervoetbal voor de kleine beker. Een van die wedstrijden was het treffen tussen eerste klasser Hazenveld/Verhagen tegen de koploper uit diezelfde klasse vd Graft accountant&belasting. Vooraf gaf aanvoerder en mede sponsor Hans Verhagen aan dat zijn team het moeilijk zou gaan krijgen om tegen deze tegenstander een goed resultaat te halen. Ook sponsor/speler Ferry Hazenveld deelde die mening maar gaf ook aan dat niets onmogelijk is en zeker in een bekerwedstrijd kan men altijd nog zorgen voor een verrassing, en zoals Ferry nog vertelde had deze tegenstander het in de competitie ook moeilijk tegen zijn team en konden toen lang stand houden, maar moesten uiteindelijk de winst toch uit handen geven. Het werd een leuke pot met over en weer kansen voor beide teams waarin het balbezit iets meer in het voordeel was voor vd Graft accountant. Geleidelijk aan kwam Hazenveld/Verhagen beter in de wedstrijd en stelde tweelingbroer Jorg Hazenveld doelman Anton van der Aa van vd Graft accountant op de proef en wist Hazenveld/Verhagen van een voorsprong af te houden. Ook aan de andere kant was het Willen Snijders die verzuimde de bal breed te leggen naar de mee opgekomen Ruud van de Kruijs en zelf een schot afvuurde op doelman Harold Sanders van Hazenveld/Verhagen die ook een puike partij stond te kepen. Dave Clignet en Hans Verhagen kregen na deze fasen mogelijk heden om de tegenstander pijn te doen maar faalde in de afwerking. Met nog een kwartier op de klok liet ook Jan Roosjen van vd Graft accountant een doelrijpe kans liggen op aangeven van Niels Hoevenaars. Bijna lukte het Roosjen alsnog om een doelpunt te forceren toen er achterin bij Hazenveld/Verhagen balverlies werd geleden maar gelukkig voorkwam doelman Sanders erger. Het bleef een spannend duel wat uiteindelijk geen winnaar opleverde en waarin stafschoppen de beslissing zou gaan brengen. Nadat de toss gewonnen was door Hazenveld /Verhagen mocht Hans Verhagen aanleggen voor de eerste strafschop maar miste. Voor vd Graft accountant mocht Jan Roosjen als eerste aanleggen vanaf de stip en scoorde0-1. Voor Hazenveld/Verhagen bracht Jorg Hazenveld de stand weer gelijk 1-1. Willem Snijders vervolgens maakte de 1-2 , waarna Dave Clignet de stand weer in evenwicht bracht 2-2. De beslissing lag nu bij Ruud van de Kruijs maar die hield de spanning er in door te missen. Uiteindelijk werd Jorg Hazenveld de gevierde man door de 3-2 te scoren en zijn team hiermee naar de volgende ronde te brengen waarin het de degens zal gaan moeten kruisen met School tuiniers.

Donderdag 21 december 2017
Team van de week: ReplaceDirect.nl

Deze week een wedstrijd uit de 2de klasse tussen nr. 8 La Compagnie en nr. 4 ReplaceDirect.nl. Mede door blessures een te lage positie voor La Compagnie, maar vandaag bijna op oorlogssterkte. ReplaceDirect.nl moest het doen met gelegenheids keeper Frank Pater. Koud aan de gang is het La Compagnie dat op 1-0 komt door Tom Peters. Niks aan de hand voor ReplaceDirect.nl dat nog bij heel de wedstrijd heeft om hier iets aan te doen. Het is vooral Johan van Rooij die hiertoe een legio kansen krijgt/weet te creeren. Eerst beland zijn schot na een knappe actie op de paal, zijn volgende kans gaat rakelings voorlangs. Daarna is het 2 keer keeper Hans van Erp die 2 doelpogingen weet te stoppen en in de volgende kans als hij Hans eindelijk voorbij is, is het Jaap Verbakel die de bal van de lijn houd. ReplaceDirect.nl heeft het beste van het spel en La Compagnie blijft loeren op een goede uitbraak van een van hun jonge honden. Dat levert halverwege een goede kans op voor Ferdy Baltussen maar door goed uitkomen van Frank Pater blijven ze in de wedstrijd. Daarna is het weer de beurt aan ReplaceDirect.nl dat via Jelle Roosjen(2x) en Bart Sterken steeds op Hans van Erp stuit. ReplaceDirect.nl gaat steeds meer risico’s nemen en La Compagnie weet daarvan te profiteren. Door goed storend werk op eigen helft van Luuk vd Pol weet hij de bal bij Ferdy Baltussen te krijgen, deze kan alleen op goal af en ziet de snel mee opkomende Luuk vd Pol niet over het hoofd, deze weet al vallend de 2-0 binnen te werken. Meteen na de aftrap is het Johan van Rooij die weer voor goal opduikt maar zijn schot mist precisie. In de volgende aanval is het weer Johan van Rooij die op keeper Hans van Erp stuit, echter kan hij de bal niet ver genoeg wegwerken en is het Bart Sterken die zeer attent reageert en de 2-1 binnen schiet. ReplaceDirect.nl lijkt terug in de wedstrijd maar voor dat ze het weten is het verschil weer 2 doelpunten. Via een steekbal vanuit achteren is het Ferdy Baltussen die vanaf de zijlijn de bal zeer knap in het doel werkt. La compagnie lijkt weer een zekere voorsprong te hebben met nog 5 minuten te spelen, maar daar denkt Johan van Rooij anders over. Hij weet vrijwel direct erna eindelijk het netje te vinden 3-2. De van een blessure teruggekeerde Jordan van Kilsdonk is moegestreden maar krijgt van zijn coach Rudo Meulepas de opdracht om nog 1 keer voluit te gaan, dit betaald zich uit. Na uitverdedigend werk van Jaap Verbakel is het Jordan die diep gaat en met een prachtige lob de bal in het doel ziet verdwijnen. Hierdoor is de wedstrijd definitief beslist en kruipt La Compagnie dichter naar de middenmoot van de 2de klasse.

Donderdag 14 december 2017
Team van de week: Stender/'t Ridderhof

Afgelopen donderdag stond in de Hoofdklasse de wedstrijd Stender / ’t Ridderhof tegen Autobedrijf van Schijndel op het programma. Stender / ’t Ridderhof staat momenteel laatste en Autobedrijf van Schijndel achtste. Stender / ’t Ridderhof is vorig seizoen als nummer 2 noodgedwongen moeten promoveren naar de Hoofdklasse en trad in deze wedstrijd zonder wisselspelers aan. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op waarbij beide teams over en weer een paar kansen creëerden. Na 7 minuten spelen, bracht Boris Beekmans van Autobedrijf van Schijndel zijn ploeg op een 1 – 0 voorsprong. Van dichtbij kon hij de bal bij de 2e paal in het doel leggen. Keeper Frans Bronnenberg had een drukke avond en wist redelijk wat ballen uit zijn goal te werken. Maar na een goed uitgespeelde aanval van Autobedrijf van Schijndel kon hij de 2 – 0 niet voorkomen. Rick Vossenberg was hierbij de doelpuntmaker. Na dit doelpunt was Tim Lange van Stender / ’t Ridderhof, waarmee de verdedigers van Autobedrijf van Schijndel hun handen redelijk aan vol hadden, tweemaal dicht bij een doelpunt, maar beide keren miste hij maar net het doel. Na een misverstand in de verdediging van Stender / ’t Ridderhof werd het 3 – 0, gescoord door Dennis Rademakers. Stender / ’t Ridderhof gaf echter niet op en probeerde nog aan te vallen. Geert Wassenberg was tot 2 maal toe gevaarlijk, maar zijn beide inzetten werden goed gepareerd door keeper Jeroen van de Eijnde van Autobedrijf van Schijndel. Autobedrijf van Schijndel ging na de 3 – 0 voorsprong wat slordiger spelen en ging hierbij te gemakkelijk om met de kansen die ze nog kregen. Glenn Verhoeven schoot snoeihard over het doel van Frans Bronnenberg en een scherpe voorzet van Dennis Rademakers kon net niet binnen getikt worden. De laatste kansen van de wedstrijd waren voor Stender / ’t Ridderhof, maar Geert Wassenberg en John van de Horst wisten niet meer te scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 3 – 0 voor Autobedrijf van Schijndel.

Donderdag 7 december 2017
Team van de week: Wereldwinkel

La Gondola / Crazy Air – Wereldwinkel

Wereldwinkel, Het team van deze week, speelde op deze donderdag haar wedstrijd tegen het team van La Gondola / Crazy Air. Het is een wedstrijd uit de onderste helft van de 2e klasse. Het team van Wereldwinkel met de nodige jonge spelers in haar gelederen tegen het gemiddeld wat meer ervaren en ook oudere team van La Gondola / Crazy Air. Wereldwinkel dat zich op de ranglijst net boven La Gondola / Crazy Air weet, met 1 puntje meer maar wel met 2 wedstrijden minder, wil natuurlijk de kloof op de ranglijst met de tegenstander van vanavond wat groter maken.
In de eerste minuten ontspint zich een wedstrijd met weinig gevaar voor beide doelen. Het spel speelt zich vooral op en rond de middellijn af.
Het 1e schot kan dan ook pas in de 5e minuut worden opgetekend, maar deze poging is een gemakkelijke prooi voor keeper Joost Donkers van de Wereldwinkel, die ook even daarna redding brengt op een schot van Gertjan Amijs van La Compagnie / Crazy Air.  
Het duurt tot de 13e minuut als het eerste schot van de Wereldwinkel kan worden opgetekend. Het is een poging van Marijn Adriaans uit een vrije trap met Teun de Groot, die belandt op de vuisten van keeper Rob Vlemmings.
Even daarna is het Roy van Krey van La Gondola / Crazy Air die het met een prima schot tevergeefs probeert, maar de 0 – 0 blijft nog op het scorebord staan. Dan golft het spel een paar keer op en neer zonder dat er echt gevaarlijke situaties ontstaan. Tot in de 22e minuut na een pass van Dirk Smulders, Mats Biemans serieus uithaalt en daarmee keeper Rob Vlemmings tot een uiterste inspanning dwingt. Een paar aanvallen later is er een prachtige combinatie door het midden met o.a. Teun de Groot en Alex v.d. Acker, maar omdat Mats Biemans te kort op de keeper staat wordt ook deze aanval onschadelijk gemaakt.
Een minuut later wordt deze aanval gevolgd door een schot vanaf de eigen helft door de soms wat opportunistische doelman van de Wereldwinkel, Joost Donkers. Zijn schot mist maar net doel. Als diezelfde doelman even later zijn uitworp onderschept ziet door Constant v.d. Heuvel wordt de daaropvolgende mogelijkheid voor Gertjan Amijs, gelukkig voor hem en het team van de Wereldwinkel, niet verzilverd. In de 32e minuut is dat evenwel anders als een uittrap van keeper Joost Donkers tegen het plafond belandt. Uit de toegekende vrije trap wordt dan wel gescoord door Roy v. Krey. Die brengt via de keeper en de lat, dus ietwat gelukkig, de stand daarmee dus op een toch wel wat verrassende 1 – 0.
Daarna is het Merijn Adriaans die recht voor de goal met zijn rug naar de goal, het uit een draai probeert maar zijn poging gaat net langs. In de laatste minuut probeert Jos de Groot het nog voor de Wereldwinkel, maar dat levert door goed verdedigend werk van La Gondola / Crazy Air niet meer op dan een corner. En omdat die verder niets oplevert blijft het dus bij een 1 – 0 winst voor het team van La Gondola / Crazy Air.

 

Donderdag 30 november 2017
Team van de week: La Compagnie

2de Zege van het seizoen voor La Compagnie

Deze week een wedstrijd tussen team van de week La Compagnie en Happy Boys 1. Beide teams zijn op het moment terug te vinden in de onderste regionen van de 2de klasse, ze wisten deze competitie ieder pas 4 keer te scoren en 1 maal te winnen. Dit was ook terug te zien in de wedstrijd waar het spel niet altijd groots was. De eerste mogelijkheid van de avond was voor Happy Boys 1, maar Mark van Melis stuit op keeper Hans van Erp. Daarna is het de beurt aan  La Compagnie dat via aanvoerder Johan Baltussen zijn eerste kans krijgt, echter is keeper Daan vd AA alert. La Compagnie neemt het spel steeds meer over en krijgt enkele mogelijkheden via Luuk vd Pol en Jaap Verbakel, maar hun inzetten missen net de juiste richting. Na bijna een kwartier spelen is het Kevin Kovacs die vanaf de middenlijn een knappe actie maakt en op rand cirkel hard uithaalt en Daan vd AA kansloos laat, 1-0. La Compagnie blijft het spel dicteren zonder echt grote kansen te creeren. Met nog 10 minuten spelen en een 1-0 stand op het score bord heeft Happy Boys 1 nog altijd zicht op meer maar echt gevaarlijk kunnen ze niet worden, totdat er ineens wel een goed lopende aanval is en er maar liefst 3 keer achter elkaar uitgehaald kan worden in de cirkel. Hans van Erp voorkomt met knappe reddingen de gelijkmaker en weet de bal snel uit te gooien en krijgt Luuk vd Pol alleen voor de keeper. Zijn schot wordt echter gestopt door Daan vd Aa en beland op de paal weer in de handen van Daan. Happy Boys 1 gaat steeds meer risico’s nemen en krijgt nog enkele mogelijkheden maar de schoten van Stefan v Melis en Emiel vd Heuvel missen precisie. Hierdoor is de 2de zege van het seizoen voor La Compagnie een feit.
Verder deze avond enkele verrassende uitslagen, in de hoofdklasse speelde Mambo’s Gemert Twee ons communicatie van de mat, zij wonnen met 9-2! van de nog zonder puntverlies zijnde koploper. In de 2de klasse leed ook Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting zijn eerste puntverlies, het was nummer 3 in de stand ReplaceDirect.nl dat met een 3-1 winst van het veld ging.

Donderdag 23 november 2017
Team van de week: KentekenplaatOnline.nl

Grote nederlaag voor KentekenplaatOnline.nl

In de hoofdklasse van het Gemertse zaalvoetbal heeft Kentekenplaatonline.nl een 9-1 nederlaag moeten slikken tegen Uzuma. Het team van coach Cor van Ginneken bleef hierdoor op slechts 3 punten uit zes wedstrijden staan in de onderste regionen. Het team had in sporthal Molenbroek ook een ongelukkige start. Na de eerste de beste aanval van Uzuma was het al 1-0 toen Jaco Hofmans alle vrijheid kreeg om voor 1-0 te zorgen. Het verloor hierna ook nog eens meteen verdediger Franks Schrama die een spierblessure opliep en hierna node gemist werd. Hierna was het Uzuma dat de bovenliggende partij was en nadat Jaco Hofmans een enorme kans had gemist kon hij even later toch 2-0 laten aantekenen toen de aanvalsleider een afgemeten voorzet van Jeroen van Moorsel binnen tikte. Meteen hierop ging Twan van den Heuvel van Kentekenplaatonline.nl in de fout en speelde de bal in de voeten van Frank Bankers die dit buitenkansje dankbaar benutte. Van die tegenslag bekomen was het Frank Fleuren die in de fout ging. Hij maakte een sliding waarbij de rustig en bekwaam leidende scheidsrechter eerst nog de voordeelregel toepaste. Jeroen van Moorsel kon de kans niet verzilveren waarna de leidsman affloot en Frank Fleuren alsnog naar de strafbank stuurde. Een schoolvoorbeeld van de toepassing van de spelregels zoals die met ingang van heden iedere maand op de website wordt geplaatst.  De numerieke meerderheid in dit verder zeer sportieve duel werd hierna benut door Uzuma dat door treffers van Bart van de Ven en Jack Janssen (2)  uitliep naar een 6-0 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en hoewel Kentkenplaatonline.nl bleef strijden voor een beter resultaat kwam dat er niet meer.  Jeroen van Moorsel strooide nog wat zout in de opengereten wonde van de tegenpartij en liet met twee doelpunten de stand op 8-0 zetten. Hiermee kwam de aanvaller op een totaal van tien doelpunten en bezet hiermee de tweede plaats op de ranglijst van de topscoorders. Hierna was het Frank Staadegaard die de spreekwoordelijke “eer” kon redden voor zijn team door met een harde knal doelman Louis Spoormakers het nakijken te geven. In de slotfase was het Jack Janssen die de eindstand op 9-1 bepaalde.  Uzuma klom door de zege naar de vijfde plaats en Kentekenplaatonline.nl blijft in de gevarenzone vertoeven.

Donderdag 16 november 2017
Team van de week: School Tuiniers & Van Rooij Graszoden

Wedstrijd vd Week: Cafe Gij & Ik / Voetballe.nl – School Tuiniers & Van Rooij Graszoden 
Een energieke, hoog tempo wedstrijd eindigt terecht in een 6-1 overwinning

De competitie is inmiddels goed onderweg en in de 1e klasse lijkt het een spannend seizoen te worden met veel teams die dicht bij elkaar lijken te zitten. Deze donderdag stond er op papier een spannende wedstrijd: Cafe Gij & Ik / Voetballe.nl – School Tuiniers & Van Rooij Graszoden. 
Het begin was energiek en beloofde veel. Beide teams brachten direct veel snelheid en power in het spel, wat in de 2e minuut leidde tot een eerste grote kans voor Gij & Ik. Twee keer goed keeperswerk door Harm School zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. In de 3 minuten die volgen, golft het spel op en neer. We zien typische aanvallen, zowel van School als ook hoge snelheid aanvallen van Gij & Ik, beide teams zijn nog niet zuiver genoeg. 

In de 6e minuut is het Stef van Houten die met een individuele actie aan de rechterzijkant de 1-0 in de korte hoek binnen schiet. Gij & Ik gaat direct op zoek naar de uitbreiding van de voorsprong en in de 8e minuut valt de 2-0. Door middel van een zelf opgezette 1-2tje, kan Roel van de Steegh de bal, door ook miscommunicatie tussen een speler en de keeper, nog net binnentikken. Wat volgt, is een periode van spel wat beide kanten op gaat tot aan de 17e minuut. 

Na onzorgvuldig wegwerken van de bal achterin door een speler van School, krijgt Frank Ketelaars de bal en schiet de 3-0 binnen. Paul van Lieshout maakt zijn fout echter direct goed en laat het net bollen door een vrije trap snoeihard binnen te schieten: 3-1. Cafe Gij & Ik zet zich weer aan tot schaakspel op de helft van School Tuiniers. Een paar speldenprikken over en weer later wordt een vlijmscherpe aanval door Gij & Ik afgerond door Roel van de Steegh: 4-1. 
School zet de tegenaanval in om het gat weer naar 2 te krijgen, een voorzet van Hugo Verbakel wordt niet goed begrepen, levert nog wel een intrap op. Het schot wat erop volgt wordt maar net over geschoten door Paul van Lieshout. Gedurende het einde van de wedstrijd is het Tim Rooijackers die continue de rushes inzet over beide zijkanten. Hij wordt niet begrepen door zijn team en met ruimtes die er soms lagen, was dat voor School wellicht ook maar goed ook. 
In de laatste minuten is het Gij & Ik dat uitloopt naar toch een flinke uitslag. De 5-1 komt op naam van Mark van der Putten, die een aanval van Gij & Ik in eigen doel werkt, na opnieuw slordig balverlies door School op eigen helft. De 6-1 komt op naam van Frank Ketelaars. 
School probeert van alles om de schade obv doelsaldo nog te beperken, maar dit lukt niet meer. Het is een terechte overwinning voor Gij & Ik die daarmee richting de top van de 1e klasse kruipt

Donderdag 9 november 2017
Wedstrijd van de week: Zonnestudio Gemert- Zalencentrum Dientje

Zonnestudio Gemert is deze keer Team van de Week. Dit team probeert tegen Zalencentrum Dientje de eerste punten van deze competitie in de wacht te slepen. Tegenstander Zalencentrum Dientje daarentegen kan zijn positie in de top 3 van de 2e klasse verstevigen. Twee minuten na de aftrap heeft Eric Derksen namens Zalencentrum Dientje de openingstreffer op zijn sloffen. Hij schiet hard en laag over de grond, nadat keeper Joost Janssen de bal een eerder schot niet voldoende onder controle heeft. Govert van Dorland heeft kort hierna pech doordat hij op de paal schiet. Helaas geen snelle gelijkmaker. Dat lukt Cis Slits wel, hij zorgt dat keeper Daan Manders kansloos is. Zonnestudio Gemert kan nog steeds goed mee met de hoger geplaatste tegenstander. Totdat Freek van Berlo het welletjes vind. Hij zorgt wederom voor de voorsprong van Zalencentrum Dientje. Kort hierop is het Hans van Mierlo die zijn lichaam goed gebruikt en voor een leeg doel intikt. Keeper Janssen had een goede redding in huis, maar deze Van Mierlo is er meteen bij om de derde treffer voor zijn team op het scorebord te zetten. Na deze hectische periode gaat het op en neer zonder echte kansen.  Wederom is het keeper Janssen die goed werk verricht, maar ook hier is Derksen de lachende derde door de afvallende bal in het netje te schieten, stand 1-4. Het is echt niet zo dat Zonnestudio Gemert geen kans heeft, maar ze maken de foutjes in de verdediging van de tegenstander simpelweg niet af. Peer Wolfs lukt dit wel, hij zorgt voor de 2-4 om enigszins kans te houden op een goed resultaat. Zoals al eerder aangegeven is de verdediging van Zalencentrum Dientje niet helemaal zeker van hun zaak. Ze blijven kleine kansjes geven aan de tegenstander, maar helaas weten zij dit niet uit te drukken in doelpunten.  Al met al is Zalencentrum Dientje met een 4-2 overwinning de verdiende winnaar van dit duel en spelen mee voor het kampioenschap in de 2e klasse. Zonnestudio Gemert blijft met dit resultaat op nul punten staan maar zullen zeker punten gaan pakken als ze iets scherper zijn en de kansen wel afmaken.

Donderdag 26 oktober 2017
Team van de week: v.d. Graft Accountants&Belastingadv.

De wedstrijd van de week in de 1e klasse tussen het team van de week van v.d. Graft Accountants&Belastingadv. en het team van Schoenmakers/P&P Groenprojecten is in de eerste minuten vooral een wedstrijd van aftasten en voorzichtig spel. Er gebeurt niet bijster veel voor de doelen van beide teams maar dat blijkt achteraf een soort “stilte voor de storm” te zijn. De eerste echte kans is voor Niels Hoevenaars maar zijn schot gaat in de 6e minuut over het doel van Schoenmakers/P&P Groenproj. Direct daarop gevolgd door eerst een vlammend schot van Jeroen Bakker dat nog de goede richting mist en daarna een vergeefse poging van Ties Geerts. In minuut 9 wordt een uittrap van keeper Arne Kerkhof onderschept door Niels Hoevenaars en die schuift de bal vanaf eigen helft in het lege doel: 1-0. Het had meteen daarna 2-0 kunnen worden nadat Willem v. Hooff vrije doorgang werd gegeven maar zijn punter belandde op de paal. Wakker geschud door deze kansen voor het team van v.d. Graft werd bij de volgende aanval doelman Antoon v.d. Aa tevergeefs op de proef gesteld door Jeroen Bakker en in de rebound was het Thijs v.d. Wassenberg die zijn inzet voorlangs zag gaan. Daarna was het Ruud v.d. Kruijs die tot 2 maal toe probeerde om de voorsprong voor v.d. Graft wat op te hogen maar zijn eerste inzet miste doel en even later bracht keeper Arne Kerkhof redding voor Schoenmakers/P&P Groenproj. Nadat Jelle Kerkhof het in de 15e minuut met een schot had geprobeerd, was het 2 minuten later diezelfde Jelle Kerkhof die een voorzet van Arno Senders met een bekeken schot afrondde en de stand daarmee weer gelijk trok. Even later eindigde een venijnig schot van Ruud v.d. Kruijs op de vuisten van Arne Kerkhof waarna Willem v. Hoof de kans kreeg om het team van v.d. Graft Accountant weer op voorsprong te brengen maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Ook het snoeiharde schot van Willem Snijders bij de volgende aanval was hetzelfde lot beschoren, dit op aangeven van Maarten Hoevenaars. Een paar minuten later werd eerst een geplaatst schot van Jeroen Bakker door Antoon v.d. Aa onder uit de benedenhoek getikt en meteen daarna tikte hij de bal van diezelfde Jeroen Bakker uit de rechterbovenhoek. Maar zo rustig als deze wedstrijd was begonnen zoveel kansen ontstonden er in de loop van de wedstrijd. Zo kreeg Willem v. Hoof uit een pass van Ruud v.d. Kruijs een levensgrote kans om weer op voorsprong te komen maar hij verstapte zich bij het verzilveren en viel vervolgens geblesseerd uit. In de 24e en 26e minuut was het 2 keer Ties Geerts die stuitte op keeper Antoon v.d. Aa die op zijn leeftijd nog altijd uitstekend staat te keepen voor v.d. Graft Accountants. Na goed uitverdedigen van good-old Henk Hoevenaars, werd vervolgens het schot van Ruud v.d. Kruijs een prooi voor keeper Arne v.d. Kerkhof. Direct daarna bereikte een steekpass van Ruud v.d. Kruijs de vrijstaande Willem Snijders, maar ook die vond de keeper op zijn weg. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen, mede door het goede keeperswerk van beide keepers, maar nadat Anton v.d. Aa in de 33e minuut eerst schitterend redde op het schot van Ties Geerts en vervolgens Niels Hoevenaars op de lijn redding bracht op de inzet van Jeroen Bakker, was het toch Jeroen Bakker die in de laatste minuut een aanval van Schoenmakers/P&P Groenproj. schitterend afrondde en de eindstand van 1-2 op het scorebord liet noteren.

Verder was afgelopen zaterdag de bekendmaking van de Rabobank Clubkas-actie, mede dankzij jullie stemmen kwamen we uit op een mooi bedrag van 411,24 euro.


Donderdag 12 oktober 2017
Team van de week: Café Gij & Ik/Voetballe.nl

Een zestal wedstrijden stonden op het programma waarin er een beslissing moest vallen voor welke teams een langer verblijf gegarandeerd kon worden in de grote en kleine beker. Een van die wedstrijden was 2de klasser  Wereldwinkel tegen het een klasse hoger verblijvende Café Gij & Ik/voetballe.nl. Het werd een leuke pot waarin zeker in het begin geen klasse verschil te zien was maar waarin Frank Ketelaars al snel voor de openingstreffer zorgde voor Gij & Ik  0-1. Wereldwinkel bleef goed tegenstand bieden en verschafte zich ook enkele mogelijkheden om wat terug te doen maar doelman Bart Peters van Gij & Ik wilde hieraan niet meewerken. Aan de andere kant wist opnieuw Frank Ketelaars wel het net te vinden doordat Wereldwinkel verzuimde de bal achterin te ruimen en doelman Richard Biemans kansloos was 0-2. Joost Donkers zorgde bijna voor de aansluitingstreffer voor de Wereldwinkel maar ook nu weer zorgde Bart Peters met een fraaie redding dat zijn doel schoon bleef. Nadat Roel van de Steeg zorgde voor de 0-3 was het Stef van Hout die ook een duit in het zakje wilde doen voor Gij & Ik maar ook Richard Biemans doelman van Wereldwinkel wilde hieraan niet meewerken en met een reflex voorkwam hij erger. Halverwege deze sportieve wedstrijd bracht Merijn Adriaans de spanning alsnog terug door via de doelpaal de tegentreffer te scoren en de stand terugbracht tot 1-3. Café Gij & Ik bepaalde  via opnieuw Ketelaars uiteindelijk de eindstand op 1-4 waardoor zij geplaatst zijn voor de volgende bekerronde.

Donderdag 28 september 2017
Team van de week: Dumphandel van den Biggelaar

Afgelopen donderdag de 2e wedstrijd in de bekerpoules. In poule K heeft Dumphandel van den Biggelaar hun eerste wedstrijd met ruime cijfers weten te winnen van School Tuiniers/ v. Rooy Graszoden. Voor het nieuwe, tevens 3e team van sponsor Pieter Penninx, Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichters is het eerste wedstrijd. Deze 2e klasser moet meteen tegen een van de titelkandidaten in de hoofdklasse. De eerste minuten is het wat aftasten, Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichters is weliswaar een nieuw team, maar wel samengesteld uit ervaren zaalvoetballers. Het is Tommy Geene die het eerst schot lost, deze gaat echter voorlangs. Arnie van Zoggel krijg tot twee keer toe de bal wel op goal, maar telkens staat doelman Johan Rooijackers op zijn plek. De druk van de hoofdklasser neemt alsmaar toe. In de 21e minuut is het dan toch Addy Manders die de verdiende openingsgoal maakt voor Dumphandel van den Biggelaar. Direct na de aftrap probeert Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichters de stand gelijk te trekken, maar doelman Davy van de Ven kan redden. Dan volgen enkele schoten op doel van Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichters, maar telkens staat Rooijackers op de goede plek. Vraag niet hoe, maar de bal passeert de lijn niet, en daar gaat het om. Een paar minuten later kan Arnie van Zoggel zich vrij maken tussen 2 verdedigers en draait goed weg. Het verzet van keeper Rooyackers houdt hier op, stand 2-0. Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichters doet wat ze kunnen, maar verder dan wat kleine kansjes komen ze niet. De grootste kans komt wanneer ze in ondertal zijn door een groene kaart voor een van de spelers. Erik Bastiaannet kan helaas niet voor de aansluiting zorgen doordat Van de Ven in de weg kan redden. Danny van de Horst zorgt voor het derde punt op het scorebord. Dan gaat het even snel. In 5 minuten tijd is het vervolgens Erik van de Biggelaar, Addy Manders, Arnie van Zoggel (3x) die de stand op 8-0 brengen. De laatste is de mooiste. Tommy Geene probeert met een lob de keeper te verrassen, maar Van Zoggel maakt de treffer. De spreekwoordelijke eer wordt gered door Erik Bastiaannet, hij maakt de 8-1 en bepaald hiermee de eindstand van een leuke en aantrekkelijke wedstrijd.

Donderdag 4 mei 2017
Team van de week: Café Gij & Ik/Voetballe.nl

Een wedstrijd die gezien de standenlijst een makkie zou moeten zijn voor Stender/`t Ridderhof tegen het veel lager geklasseerde Café Gij & Ik. Het ging toch allemaal wat anders dan gedacht want Café Gij & Ik /Voetballe.nl gaf geducht tegenstand en nam al snel heel brutaal de leiding door Roel van de Steeg die bij een uitval de Stender/’t Ridderhof doelman Rob van de Crommenacker het nakijken gaf 1-0. Het bleef een leuke pot met een open wedstrijd waarin beide teams erg aanvallend speelden. Bijna was het Frank Ketelaars gelukt om Café Gij & Ik /Voetballe.nl op een 2-0 voorsprong te brengen ware het niet dat doelman Rob van de Crommenacker met een katachtige reactie dit voorkwam. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Stender/’t Ridderhof steeds meer het initiatief en speelde het spel zich veel af op de helft van Café Gij & Ik /Voetballe.nl. Vaak was het de mee opkomende doelman van Stender/’t Ridderhof die voor onrust zorgde en aanvoerder Geert van de Wassenberg regelmatig gevaarlijk uithaalde maar Bart Peters de doelman van Café Gij & Ik /Voetballe.nl was in bloedvorm en hield lange tijd stand. Ook Tim Lange probeerde het op afstand met een uithaal maar ook nu weer was Bart Peters de sterkste. Onder aanvoering van Teun Hoevenaars probeerde Café Gij & Ik /Voetballe.nl wat onder die druk uit te komen en werd Aron Hellings de diepte ingestuurd maar verzuimde  het af te maken. De druk lag weer aan de andere kant en opnieuw probeerde Stender/`t Ridderhof de stand gelijk te trekken. Zeker de laatste minuten bleken toch te lang te duren voor Café Gij & Ik /Voetballe.nl want uiteindelijk bezweek men dan toch onder die enorme aanvalsdriften van Stender/’t Ridderhof. Geert Wassenberg verraste met een uithaal Bart Peters en bracht zo de verdiende gelijkmaker op het scorebord 1-1. 

Donderdag 27 april 2017
Team van de week: Zonnestudio Gemert

Een leuke sportieve wedstrijd waarin er niets meer op het spel stond en waarin beide teams vrijuit konden spelen. De openingsfase was voor Zalencentrum Dientje die al meteen druk zette op het doel van Zonnestudio Gemert. De eerste kans was echter voor Zonnestudio door Marijn Haenen die de bal maar net voorlangs het doel kopte. Jochim Biemans kwam in de 5de minuut in kansrijke positie om de score te openen voor Zalencentrum maar faalde in de afwerking. Een minuut later was het wel raak door Govert van Dorland die met een slim pasje Zonnestudio Gemert op voorsprong bracht 1-0. De blijdschap van deze voorsprong was van korte duur want na enkele kansen gemist te hebben was het toch weer Jochim Biemans die de gelijkmaker kon laten noteren 1-1. Zalencentrum Dientje voerde de stand op naar 1-2 door Stijn van de Ven die na een schot op de paal door Biemans in de rebound alert wist te reageren. Marijn Haenen was bijna succesvol voor de gelijkmaker maar doelman Daan Manders van Zalencentrum voorkwam erger. Nadat opnieuw Jochim Biemans de kans liet liggen om de 1-3 te maken en Koen van de Elsen zijn schot gestopt zag worde door doelman Joost Janssen van Zonnestudio lag het initiatief toch bij Zalencentrum Dientje. Freek van Berlo werd diep gestuurd en schoot de bal hard richting het doel van de tegenstander maar Joost Janssen bracht met de voet redding de terugspringende bal werd een prooi voor Biemans die zijn tweede van de avond kon laten noteren 1-3. Met nog drie minuten op de klok bracht Marijn Haenen de spanning terug door een fraaie actie bekwaam af te ronden 2-3. Het slotakkoord was voor Zalencentrum Dientje dat door een vlijmscherpe uitval via Freek van Berlo de eindstand bepaalde op 2-4.

Donderdag 20 april 2017
Team van de week: Workout Center Gemert

Afgelopen donderdag stond in de Hoofdklasse de wedstrijd tussen Workout Center Gemert en Dumphandel van den Biggelaar  op het programma.
Vanaf het begin van de wedstrijd nam Dumphandel van den Biggelaar het initiatief. Dat resulteerde al snel in 2 kansen, die beide door keeper Ruud van de Elzen van Workout Center Gemert goed gepareerd werden. Maar niet veel later was hij kansloos op een inzet van Danny van der Horst. Na 10 minuten spelen, scoorde topscorer Arnie van Zoggel de 2-0 voor Dumphandel van den Biggelaar. Na dit doelpunt verscheen Workout Center wat vaker voor het doel van Teun Martens. Nadat Ton Brzokowski goed door liep op keeper Teun Martens werd het uit de kluts 2-1. Echter na dit doelpunt van Workout Center Gemert trok Dumphandel van de Biggelaar weer volop ten aanval. Met een snoeihard schot, verschalkte Arnie van Zoggel keeper Ruud van de Elzen: 3-1. Rick Crommentuijn bracht met een harde punter de spanning weer terug in de wedstrijd: 3-2. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd ging keeper Ruud van de Elzen van Workout Center steeds vaker mee aanvallen met zijn team Wokout Center Gemert. Op 2 minuten voor het eindsignaal leek Arnie van Zoggel de wedstrijd te beslissen, want hij zette de 4-2 op het scorebord. Maar nog geen 30 seconden later was het alweer 4-3 door een doelpunt van Rick Crommentuijn. Uiteindelijk was het wederom Arnie van Zoggel, die met zijn 53e doelpunt van het seizoen, de eindstand van deze sportieve wedstrijd bepaalde: 5-3 voor Dumphandel van den Biggelaar. 

Donderdag 13 april 2017
Team van de week: Smets Zeefdrukkerij

De wedstrijd van de week speelt zich op deze donderdag af in de onderste regionen van de hoofdklasse. Het team van de week Smets Zeefdrukkerij, staat stijf onderaan en De Bedoeling/Raaymakers staat daar 2 plaatsen boven maar dat laatste team is verzekerd van handhaving in de hoogste klasse van de WAC-competitie. Smets Zeefdrukkerij zou degradatie nog wel kunnen ontlopen door de resterende 3 wedstrijden te winnen, maar dan moet  het team van Spier Poortautomatisering/v.d. Meijs  nog de nodige punten laten liggen. Je zou dus voor Smets Zeefdrukkerij kunnen spreken van het grijpen van de laatste kans door deze avond de 3 punten te pakken. Maar omdat het team van Smets Zeefdrukkerij de wedstrijd startte zonder wisselspelers leek de opgave alweer een stukje lastiger te worden. In de beginfase van de wedstrijd leek dat echter zeker geen handicap voor Smets. Ze kwamen zelfs op een 2-1 voorsprong door doelpunten van Gertjan v.d. Aa. Een tijdstraf van een verdediger van Smets betekende helaas de ommekeer in deze wedstrijd. De toegekende penalty werd door Boris Beekmans van De Bedoeling/Raaymakers verzilverd waardoor de stand weer in evenwicht was: 2-2. Maar dat evenwicht was van korte duur want binnen 1 minuut tilde De Bedoeling/Raaymakers de stand naar 2-3. Vanaf dat moment was de weerstand van Smets Zeefdrukkerij gebroken, want ook het gebrek aan wisselspelers begon hen gaandeweg toch op te breken. In het restant van de wedstrijd kon De Bedoeling/Raaymakers, nadat Gertjan v.d. Aa van Smets Zeefdrukkerij nog voor een hattrick zorgde, dan ook vrij gemakkelijk de eindstand bepalen op 3-5 door doelpunten van Glenn Verhoeven en Tommy van Schijndel.
Verder werd op deze avond de eerste kampioen bekend. In de hoofdklasse wist Martens Dakbedekkingen wederom de titel te pakken. In de 1ste en 2de klasse kan aanstaande donderdag de beslissing vallen. Bij winst zijn Mambo’s Gemert en Vogels metaalbewerking zeker kampioen.

Donderdag 6 april 2017
Team van de week: Hazenveld/Verhagen

Deze week een wedstrijd uit de eerste klasse tussen middenmoter Hazenveld/Verhagen en de nummer 3 Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten. Het is Hazenveld/Verhagen die de eerste kansen van de wedstrijd krijgt via Ferry en Jorg Hazenveld, de eerste ziet zijn schot tegen de buitenkant van de paal gaan en Jorg zijn poging valt op de lat. Na bijna 10 minuten spelen is het Keeper Harold Sanders die voor de eerste keer in actie moet komen op een schotje van Jeroen Bakker. Direct daarna is het in de tegenaanval Dave Clignett die via een goede actie naar binnen komt en de bal in de verre hoek buiten het bereik van keeper Rob de Gruijter binnen schiet, 1-0. Niet veel later is het alweer 1-1 door Jeroen Bakker die uit het niets van ver verwoestend uithaalt. Hazenveld/Verhagen is niet van slag en blijft de meeste kansen creëren, maar Rob de Gruijter blijkt telkens een sta in de weg. Echter uit een van de spaarzame uitvallen van Schoenmakers/P&P komen zij tegen de verhouding in op 1-2 door een doelpunt van Jan Geerts. Hazenveld/Verhagen blijft het spel maken door uitblinker Jorg Hazenveld, deze weet regelmatig zijn broer Ferry te vinden echter deze is vandaag niet gelukkig in de afronding. Met nog 10 minuten te spelen Is het Jorg zelf die op rand cirkel snoeihard uithaalt en de bal via onderkant lat in het doel ziet verdwijnen, 2-2. Hazenveld/Verhagen ruikt de 3 punten en weet deze ook binnen te halen, want het is 2 minuten voor tijd wederom Jorg Hazenveld die scoort. Ditmaal door een vrije trap feilloos binnen te schieten. Hiermee revancheert Hazenveld/Verhagen zich voor de blamerende nederlaag van vorige week tegen School/v Rooij. Autobedrij Schoenmakers/P&P Groenprojecten blijft zicht houden op plaats 2 omdat ook nummer 2 Stender/’t Ridderhof geen punten wist te pakken. Zij verloren hun duel tegen kampioenskandidaat nr. 1 Mambo’s Gemert met 1-2. In de 2de klasse was het La Compagnie dat zijn laatste kans greep met het zicht op plek nummer 1 door van de huidige koploper Vogels Metaalbewerking te winnen met 3-2. Deze blijven wel nog steeds over de beste papieren te beschikken met 5 punten meer dan La Compagnie met nog 3 wedstrijden te gaan.

Donderdag 30 maart 2017
Team van de week: Rayen Timmerwerken

Afgelopen donderdag stond in de 2e klasse een wedstrijd op het programma tussen Team van de Week Rayen Timmerwerken en Zonnestudio Gemert. Voor Rayen Timmerwerken betekende winst een plek in de Top3 dus het doel stond vast.
Desondanks was het een aftastend begin van de wedstrijd van Rayen. De eerste 5 minuten waren zonder grote kansen; het spelbeeld was vooral te zien op het middenveld, waarbij het met name Zonnestudio Gemert was die nog het doel zocht. Met soms wat geluk, en tevens goede reddingen van de keeper van Rayen bleef de wedstrijd nog zonder doelpunten.
Rayen liet zich daarna ook wat meer zien op de helft van Zonnestudio Gemert wat voor meer dreiging zorgde. Uiteindelijk kwam daar dan de 1-0 van de voet van Rik vd Steijn. Door op de goede plek te staan voor het doel was een subtiele afronding genoeg om de goed opgezette aanval simpel af te ronden. Vervolgens viel het volgende doelpunt al redelijk snel daarna. In een overtal situatie, ontstaan door een groene kaart voor de keeper van Zonnestudio Gemert, viel de 2-0 voor Rayen Timmerwerken. Servaas vd Broek zette de 2-0 met een geplaatst schot op het scorebord.
Vanaf dat moment was het Rayen die de wedstrijd verder domineerde. Zonnestudio zette druk om de aansluitingstreffer te maken en niet zomaar voor niets de wedstrijd gestart te hebben. Maar dichterbij dan enkele goede aanvallen kwamen ze niet.
Bij Rayen was het echter Mike Ciechanowicz die de show stal. Met in totaal 3 doelpunten in deze wedstrijd maakte hij er een mooi schouwspel van. Met name de 2e van zijn voet was er een om te onthouden. Met een lobje over de verdediger heen, stuiterde de bal heerlijk op voor mijn voet. Zonder verder na te denken was het afvuren en de bal vloog werkelijk schitterend de verre rechter bovenhoek in. Een bal die de keeper alleen maar heeft gehoord.
Tussendoor deed Zonnestudio dan nog wel iets terug. Bij de stand van 4-0, werd een aanval vanuit de corner dan uiteindelijk toch binnengewerkt. Het leek er even op, met nog genoeg tijd op de klok, dat Zonnestudio een slot offensief eruit ging trekken. Echter de 3e treffer van Mike Ciechanowicz maakte aan die eventuele intenties een eind.
Uiteindelijk een zeer verdiende overwinning voor Rayen Timmerwerken, welke in de persoon van Mike Ciechanowicz de man van de wedstrijd in hun midden hadden met een ware hattrick. Door deze overwinning namen ze de 2e plek over in de stand.
Een zeer spannende ontknoping lijkt er los te barsten in de 2e Klasse. Al enkele weken staan 5/6 teams zeer dicht bij elkaar die strijden om promotie via de 2e plek naar de 1e Klasse. En de laatste 2 weken is maar weer gebleken dat iedereen van iedereen kan winnen, dus er is nog niets beslist!

Donderdag 23 maart 2017
Team van de week: Verkeersopleiding Von Kriegenbergh

Martens Dakbedekkingen is als team van de week de favoriet in de wedstrijd tegen Verkeersopleiding Von Kriegenbergh. Deze laatste ploeg heeft de laatste weken afscheid genomen van de degradatieplaatsen, maar heeft moeite aansluiting te vinden met de middenmoot. Wat zal de trotse koploper Martens Dakbedekkingen kunnen tegen deze op papier stugge, maar wisselvallige ploeg.
Frank Kohlen laat zien dat hij in vorm is door de bal binnen 2 minuten strak in de bovenhoek te schieten. Imar Savelsbergh krijgt aan de andere kant een mooie kans. Hij probeert keeper Rob Fleuren te verrassen door de bal in de korte hoek te schieten. Helaas voor Savelsbergh is Fleuren attent. Snel hierna heeft Erik van Dijk een prachtige actie in huis door Bjorn Opgenoort ‘te poorten’ en snel op doel te schieten. Keeper Jaap Vos voorkomt met een uiterste inspanning een tweede doelpunt. Dan is het Julian van Grinsven die met Clenn van Schijndel een een-tweetje aangaat. Van Schijndel draait weg van zijn tegenstander, maar wederom staat keeper Vos op zijn plaats. Een enigszins afdraaiende bal van Kohlen wordt even later door Van Dijk bij de tweede paal tot doelpunt gekroond. De aanvallen volgen elkaar snel op, met Kohlen op dreef. Allereerst een bal op Dirk Senders, maar hij kan net niet afronden. Dan zorgt Kohlen zelf voor een drietal doelpunten. De mooiste is een prachtige hakbal waarmee hij Vos het nakijken geeft. Van Dijk heeft met nog 19 minuten te gaan de 0-6 op zijn pantoffel. Opgenoort heeft met een hard schot in de rechterbovenhoek bijna de eretreffer te pakken, maar Fleuren maakt er een hoekschop van. Twan Bierens blokkeert met een goede verdedigende actie een derde treffer van Van Dijk. Dan is het weer de beurt aan Kohlen. Hij maakt de volgende 4 doelpunten waarmee hij zijn totaal van de avond op 8 treffers zet. Zijn laatste, een prachtige stift over keeper Vos is de mooiste van de avond. In de laatste minuut gaan Bierens en Morgan Bosma namens Verkeersopleiding Von Kriegenbergh samen op het doel van Fleuren af, maar deze keert de bal op de doellijn.
Leuk detail van de avond is dat het strijd om de topscoorderstitel reuze spannend is. Van Zoggel van Dumphandel van den Biggelaar én Kohlen van Martens Dakbedekkingen hebben na deze avond 45 doelpunten en gaan zij aan zij voor deze eretitel. Deze strijd is nog niet gestreden.

Donderdag 16 maart 2017
Team van de week: Alkuramo

Een wedstrijd uit de eerste klasse waarin middenmoter Alkuramo het moest opnemen tegen rode lantaarndrager Bouwcom. Richard de Beer. Het verschil op de ranglijst tussen deze teams was 13 punten. In de wedstrijd was van dit verschil nauwelijks iets te zien waardoor het een leuke pot was waarin de teams aan elkaar gewaagd waren.  Vanaf het eerste fluitsignaal was het aftasten en werden er weinig kansen gecreëerd. Geleidelijk aan werd Alkuramo wat feller en stelde na 10 minuten doelman Anton Hurkmans van Bouwcom. Richard de Beer op de proef. Aan de andere kant was het Alkuramo doelman Mike Janssen die na een schot van Ufu Yildizli handelend moest optreden. De ban leek gebroken alleen doelpunten bleven nog uit. Naarmate de wedstrijd vorderde werden er aan beide kanten scoringkansen niet benut of bracht doelpaal of lat redding. Bijna werd een verdedigings fout afgestraft bij Bouwcom. Richard de Beer door aanvoerder Bart van de Laar van Alkuramo maar schoot hoog over. Ook Michiel Beekmans liet een dot van een kans liggen om het verschil te maken in het voordeel van Alkuramo maar ook nu weer bleef doelman Hurkmans van Bouwcom. Richard de Beer overeind. Aan de andere kant was Jack van den Heuvel namens Richard de Beer in stelling gebracht  maar faalde in de afwerking. Het bleef een spannend duel wat alle kanten kon opgaan en waarin doelpunten naarmate de tijd vorderde schaars werden. In de laatste fase werd er door beide teams nog een slotoffensief uit geperst maar ook nu weer werden scoringskansen onbenut gelaten door Jack van den Heuvel namens Bouwcom. Richard de Beer en Ufuk Yildizli namens Alkuramo. Ook Erik van de Elzen van Alkuramo probeerde het nog van ver af met een afstandsschot  maar opnieuw bleek Anton Hurkmans van Bouwcom. Richard de Beer deze avond niet te passeren. Het bleef spannend tot aan het laatste fluitsignaal maar gescoord werd er niet waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon met een 0-0 brilstand

Donderdag 9 maart 2017
Team van de week: La Gondola/ Crazy Air

In de 2e klasse van de zaalvoetbalcompetitie is het reuze spannend. Vogels Metaalbewerking steekt er als koploper iets bovenuit, maar de nummer 2 t/m 9 maken allemaal nog kans op de 2e plek. Als we in deze klasse iets verder naar onder afdalen komen we de ploegen Happy Boys 1 en La Gondola/ Crazy Air tegen. Zij spelen vandaag de wedstrijd van de week. Je zou dit gezien de stand ook het ‘Duel om de Rode Lantaarn’ kunnen noemen. Beide teams zullen zeker hun best gaan doen om deze twijfelachtige eer aan zich voorbij te laten gaan. De partij kent een rustig begin. De eerste echte kans komt op naam van Roy van Krey van La Gondola/ Crazy Air. Hij wordt snel aangespeeld over rechts en schiet op doel. Helaas voor hem staat keeper Arjan v.d. Bosch op zijn plek met een goede redding. Hierna is het de beurt aan Mike van der Burgt namens Happy Boys 1. Hij doet wat hij kan, maar Rob Vlemmings houdt zijn doel schoon. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd met enkele aanvallen over en weer. Tot de 20e minuut… Mark van Nunen schiet op doel en als een duveltje uit een doosje komt daar Eric v.d. Bosch tevoorschijn bij de 2e paal. Hij zorgt voor de 1-0 in het voordeel van Happy Boys 1. Snel na deze openingstreffer zorgt Vlemmings met een lange worp naar Patrick Jansen voor een opening, hij vindt wederom Van de Bosch op zijn weg. Het spel gaat verder en La Gondola/ Crazy Air zorgt met nog 10 minuten te spelen voor wat meer druk naar voren doordat keeper Vlemmings vooruit gaat spelen. Hij gaat voor zijn kans en schiet uit stand de gelijkmaker binnen. Knappe goal. De vreugde is maar van korte duur. Mike van der Burgt zorgt ervoor dat Happy Boys 1 op voorsprong komt. Hij draait weg bij zijn tegenstander en maakt het goed af. Dan volgt een foutieve inspeelpass van La Gondola/ Crazy Air waardoor Carlo van Kessel aan de noodrem moet trekken. Het gevolg is dat hij door een groene kaart 2 minuten moet zitten. Door de man minder situatie zorgt Van de Burgt wederom voor een doelpunt en zet de marge op twee. Met nog 4 minuten op de klok moet La Gondola/ Crazy Air iets om op zijn minst gelijk te spelen. Wederom schiet Vlemmings op doel, Van de Bosch kan het schot niet helemaal onder controle krijgen en laat los. Patrick Jansen zit er kort op en heeft de aansluitingstreffer op zijn pantoffel. Nog geen minuut later doet Vlemmings het nogmaals, maar nu direct in het doel. De gelijkmaker, tevens de eindstand. Een rustige wedstrijd waarbij het venijn en de spanning duidelijk in de staart zat. De strijd om de rode lantaarn duurt nog voort…

Donderdag 3 maart 2017
Team van de week: Vogels Metaalbewerking

Deze week een wedstrijd in de grote beker tussen hoofdklasser Twee Ons Communicatie en het in de 2de klasse uitkomende Vogels Metaalbewerking. Beide teams zijn in hun klasse nog strijdend voor het kampioenschap. Voor nieuwkomer Vogels Metaalbewerking een zware kluif maar ze wisten zich toch goed staande te houden in deze wedstrijd. De wedstrijd begon in hoog tempo en Twee ons communicatie had al snel de 1-0 binnen liggen via Kaveh Mohebbi. Daarna kregen beide teams enkele mogelijkheden maar misten scherpte voor het doel. Na 7 min. spelen is het wel raak via Geert Slits die uit de draai knap de 2-0 op het scorebord zet. Hierna is het Vogels Metaalbewerking dat een grote kans krijgt, na een goede actie langs de lijn van Emile de Jager weet deze Tom vd Bogaard alleen voor te goal te krijgen alleen deze stuit op keeper Bjorn Klokgieters. Aan de andere kant is het Kaveh Mohebbi die pech heeft dat zijn schot via de binnenkant van de paal weer het veld inkomt. Hierna is het Joris Krol die de bal goed weet te ontfutselen en alleen op Bjorn Klokgieters af kan maar zijn schot mist precisie. Na een overtreding en een groene kaart krijgt Vogels Metaalbewerking de kans om met een man meer de aansluitingstreffer te maken, maar in de 2 minuten overtal is het toch Twee ons communicatie dat het gevaarlijkste wordt, maar keeper Niek van Gerven brengt uitstekend redding. Even later is hij wel kansloos op een rollertje van Dave Rijksen die daarmee de wedstrijd definitief in het slot lijkt te gooien. Vogels Metaalbewerking blijft goed tegenstand bieden en op zoek gaan naar een verdiende eretreffer, ze krijgen nog wat kansjes maar vinden steeds keeper Bjorn Klokgieter op hun pad. Door de drang naar voren wordt in de laatste minuten teveel ruimte weg gegeven en weet Twee ons communicatie via Kaveh Mohebbi en Jordi Peters de eindstand op 5-0 te zetten. Met deze uitslag plaatst Twee ons communicatie zich voor de kwartfinales van de grote beker.

Donderdag 23 februari 2017
Team van de week: Uzuma Just Amazing

Afgelopen donderdag stond in de Hoofdklasse de wedstrijd tussen Uzuma Just Amazing en Twee ons communicatie op het programma. Dit zijn respectievelijk de nummer 4 en 3 van de ranglijst. Het werd een mooie en spectaculaire wedstrijd. Aangezien Martens Dakbedekkingen eerder op de avond had verloren, kon Twee ons communicatie de koploper naderen tot 6 punten met een wedstrijd minder gespeeld te hebben.
De wedstrijd was nog 2 minuten oud of Jacco Hofmans scoorde de 1 – 0 in het voordeel van Uzuma Just Amazing. Het antwoord van Twee ons communicatie liet niet lang op zich wachten. Binnen een paar minuten na het openingsdoelpunt maakte Joris v.d. Nieuwenhuijse 1-1 na een assist van Kaveh Mohebbi. Het spel bleef constant op en neer gaan. In deze fase van de wedstrijd was Uzuma Just Amazing de gevaarlijkste ploeg en scoorde in no time 2 doelpunten. Eerst was het Jack Janssen die keurig afrondde en daarna scoorde Jacco Hofmans na een assist van Jack Janssen. Na deze doelpunten werd Twee ons communicatie weer gevaarlijker. Na een voorzet van Roland van Herpen tikte Joris v.d. Nieuwenhuijse de bal in het doel van keeper Louis Spoormakers: 3-2. Middels een counter bracht Dirk v.d. Ven bijna het verschil weer op 2 doelpunten, maar keeper Bjorn Klokgieters wist dit met een prima redding te voorkomen. Ronald van Herpen lukte het wel om te scoren; met een snoeihard schot verschalkte hij Louis Spoormakers en trok daarmee de stand weer gelijk. Maar na 17 minuten spelen, was het weer Jack Janssen die het net wist te vinden voor Uzuma Just Amazing; 4-3. Twee ons communicatie schakelde daarna een tandje bij en kreeg binnen paar minuten 3 goede kansen. Kaveh Mohebbi raakte de paal en Dave Rijksen miste maar net met een prachtig balletje achter zijn standbeen. In deze fase van de wedstrijd kwam Uzuma Just Amazing er maar moeizaam uit en moest het hebben van counters. Louis Spoormakers hield zijn doel keurig schoon tot het moment dat Dave Rijksen het vanaf eigen helft probeerde. Doordat Joris v.d. Nieuwenhuijse het zicht belette van Louis Spoormakers vloog de bal onverwachts in de goal; 4-4. In de slotfase ging Twee ons communicatie alles of niets spelen. Keeper Bjorn Klokgieters ging steeds meer mee aanvallen. Op anderhalve minuut voor tijd strafte Dirk v.d. Ven dit knap af en werd hij de matchwinner: 5 – 4 voor Uzuma Just Amazing.

Donderdag 16 februari 2017
Team van de week: Time out

De wedstrijd van deze week is er één uit de subtop van de 1e klasse. De nummers 1 t/m 3 hebben inmiddels een gaatje geslagen maar de verschillen tussen de nummers 4 t/m 10 in de 1e klasse zijn erg klein. Voor beide teams van deze wedstrijd van de week, is het dus erg belangrijk om punten te pakken.
In de eerste minuten wordt er door beide teams wat aftastend gespeeld, maar al in de 3e minuut is het raak wanneer Frank v.d. Broek met een pass Wout Peters op links bereikt die met een goede strakke voorzet Sander Verhappen in staat stelt om de 0–1 binnen te schuiven.
Even daarna is het Niels Hoevenaars die Rick Huiberts in stelling brengt voor Time Out, maar zijn poging strandt op verdediger Erik Biemans. 2 Minuten later is het Maarten Leenders die met een vernuftige hakbal de 0-2 probeert te realiseren maar keeper Henk Hoevenaars kan gemakkelijk redden. Weer 2 minuten later pikt Rick Huiberts de bal op uit een scrimmage voor het doel van De Bedoeling maar keeper Patrick  v. Berlo brengt redding.  In de volgende aanval probeert Wout Peters het met een schot van afstand, maar zijn poging gaat voorlangs. Datzelfde lot treft de beide daaropvolgende pogingen van Time Out van achtereenvolgens Rick Huiberts en Maarten Hoevenaars. Beide teams blijven erg goed aan elkaar gewaagd, want bij de volgende poging van Jamie v. Berlo na terugleggen van Wout Peters, is het keeper Henk Hoevenaars die de bal net over kan tikken. Dan is het Ruud v.d. Kruys die in de 15e minuut na een een-tweetje met Niels Hoevenaars de bal voorlangs schiet en vervolgens na een solo van achteruit in diezelfde minuut het nogmaals met een schot probeert, maar ook deze poging gaat voorlangs. Ook de daaropvolgende poging van Willem Snijders levert voor Time Out niet de gelijkmakende treffer op. In de aansluitende snelle uitbraak lijkt het zelfs 0-2 te worden voor De Bedoeling, maar Sander Verhappen ziet zijn poging op de paal eindigen. Geluk dus voor Time Out dat het daarna blijft proberen maar zonder resultaat want  de pogingen van Willem Snijders eindigt in het zijnet en Rick Huiberts strandt op keeper Patrick v. Berlo. Ook Wout Peters ziet zijn poeier in het zijnet van het doel van Time Out belanden.
In de 22e minuut is het weer Patrick v. Berlo die voor De Bedoeling redding brengt op een schot van Willem Snijders en direct daarna wordt een poging van Ruud v.d. Kruys onschadelijk gemaakt door de verdediging van De Bedoeling.
Een paar minuten daarna wordt een aanval van Time Out onderbroken door Frank v.d. Broek uit wiens voorzet de inzet van Wout Peters op schitterende wijze door Henk Hoevenaars uit het doel wordt geranseld. Maar zoals het veldspel weinig verschil laat zien, houden ook beide keepers elkaar qua prachtige reddingen goed in evenwicht want in de 26e minuut wordt een vlammend schot van Ruud v.d. Kruys uit de kruising getikt door keeper van De Bedoeling. In de resterende minuten van deze wedstrijd van de week, zijn er over en weer nog wat doelpogingen van beide teams maar deze veranderen niets meer aan de stand waardoor Time Out in deze wedstrijd van de week dus zijn meerdere moet erkennen in het team van De Bedoeling. Eindstand: 0-1.

Donderdag 9 februari 2017
Team van de week: ReplaceDirect.nl

Afgelopen donderdag een wedstrijd uit de 2de klasse tussen ReplaceDirect.nl en Zonnestudio Gemert waarin de winnaar aansluiting blijft houden met een grote groep kanshebbers voor promotie. Na een aftastend begin van beide kanten nam geleidelijk aan ReplaceDirect.nl het initiatief na een tiental minuten. De eerste beste kans was echter voor Zonnestudio Gemert door Peer Wolfs die doelman Bas Pennings van ReplaceDirect.nl op de proef stelde. Het eerste doelpunt werd uiteindelijk gescoord door ReplaceDirect.nl na 10 minuten door Johan van Rooij maar werd terecht afgekeurd vanwege hands. ReplaceDirect.nl werd sterker en drukte dit ook uit in doelpunten. Erwin Verstegen had de mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen maar de goed kepende Joost Janssen van Zonnestudio Gemert kon dit nog voorkomen. ReplaceDirect.nl bleef de betere en uiteindelijk opende Johan van Rooij met een diagonaal schot de score waarin doelman Janssen kansloos was 1-0. Aan de andere kant probeerde Zonnestudio Gemert met schoten van afstand wat terug te doen via Wouter van Erp en Vincent Hoeks maar doelman Bas Pennings van ReplaceDirect.nl stond dit niet toe. Na 20 minuten vergrote Erwin Verstegen de voorsprong naar 2-0 voor ReplaceDirect.nl. Even leek het er op dat Zonnestudio Gemert terug zou komen en in de wedstrijd maar men miste de scherpte voorin om de trekker over te halen. Het initiatief bleef bij ReplaceDirect.nl en was het weer van Rooij die de 3-0 kon laten noteren. Ook Bart Sterken deelde in de vreugde en tilde de stand naar 4-0. Het enige wapenfeit van Zonnestudio Gemert kwam nog van Ralph Clignett maar ook nu weer was doelman Pennings een sta in de weg. Het slotakkoord was toch voor ReplaceDirect.nl weer was het Johan van Rooij die zijn hattrick voltooide door de eindstand te bepalen op 5-0. Een verdiende overwinning voor ReplaceDirect.nl die daardoor volop blijft mee doen voor een eventueel kampioenschap. De verliezende partij van de avond Zonnestudio Gemert moet daardoor even afhaken maar de verschillen in de 2de klasse blijven minimaal waardoor de spanning wekelijks aanwezig blijft.
Verder deze avond het vermelden wel waard de 10 doelpunten! van Frank Kohlen van Martens Dakbedekkingen in de met 16-1 gewonnen wedstrijd.

Donderdag 2 februari 2017
Team van de week: twee ons communicatie

Twee ons communicatie voelt als team van de week en huidige nummer 2 van de Hoofdklasse de druk om alle resterende wedstrijden te winnen. Tenminste willen zij nog kans maken om koploper en favoriet voor de titel Martens Dakbedekkingen in te halen. En laat nu net deze krachtmeting op het programma staan. Het verschil in de stand tussen de twee ploegen is voor aanvang van deze topper 6 punten in het voordeel van Martens Dakbedekkingen en twee ons communicatie zal dus alles moeten geven om de 3 punten mee naar huis te nemen.  De eerste aanval komt op naam van Martens Dakbedekkingen. Frank Kohlen gaat een een-tweetje aan met Jurgen van de Rakt, maar Kohlen schiet rakelings voorlangs. Erik van Dijk onderschept vervolgens de bal op eigen helft en maakt een rush over het gehele veld, maar ook deze poging heeft geen succesvolle afronding. Daarna is het John Donkers die wegdraait van zijn vaste bewaker Gijs van der Veen, maar doelman Bjorn Klokgieter staat op zijn plek. Ook Julian van Grinsven weet de score niet te openen, hij schiet hard op het lichaam van Klokgieter die zijn team al een paar keer goed op de been houdt. Toch is het Martens Dakbedekkingen die de eerste treffer van de avond laat noteren. Erik van Dijk schiet uit stand de bal tussen 3 man door in het doel. Doelman Klokgieter ziet de bal te laat aankomen.  Dit is het teken voor twee ons communicatie om de strijd feller aan te gaan. Ze vinden nu wel het gezochte gaatje in de verdediging. Dave Rijksen schiet de bal, via doelman Rob Fleuren, op de paal. Een tweede schot van Rijksen mist precisie en gaat over het doel. Van der Veen geeft een hoge bal naar voren en Geert Slits probeert Fleuren te verrassen door deze bal direct op doel te schieten maar de bal gaat net naast. De druk op de minst gepasseerde doelman Fleuren wordt opgevoerd. Hij laat zijn klasse zien door een bijna onhoudbare bal van Van der Veen uit de kruising te duiken. Ook van der Veen is de wanhoop nabij. Doordat Dirk Senders goed voor zijn man komt wordt ook de volgende poging afgeslagen. Dan staat Michel van Dijk op, hij brengt de spanning terug in de partij. Na goed doorzetten van Ralph van de Putten zorgt Van Dijk met een mooie stift voor de verdiende gelijkmaker.  Met nog 8 minuten op de klok zal twee ons communicatie wat moeten forceren om de winst naar zich toe te trekken. Maar verder dan een poging van Jordi Peters en Rijksen komen ze niet. Een terechte uitslag, waar met name Martens Dakbedekking het meest tevreden over is. Zij houden 6 punten voorspong op de achtervolger.  

 

Donderdag 26 januari 2017
Team van de week: Stender / ’t Ridderhof

Afgelopen donderdag stond in de Eerste Klasse de wedstrijd Stender / ’t Ridderhof en Hazenveld / Verhagen op het programma. Stender / ’t Ridderhof is de nummer 2 van de ranglijst en staat 6 punten achter koploper Mambo’s Gemert. Hazenveld / Verhagen staat in de middenmoot. 
Direct vanaf het begin van de wedstrijd nam Stender / ’t Ridderhof het initiatief in de wedstrijd. Dit resulteerde binnen 2 minuten in een doelpunt van Mark v.d. Horst waarmee hij zijn ploeg, Stender / ’t Ridderhof, op een 1-0 voorsprong zette. Met een laag geplaatste bal verschalkte hij doelman Harold Sanders. 
Ook na deze 1-0 was Stender / ’t Ridderhof dat de aanval bleef zoeken en veel kansen creëerde. Maar Harold Sanders wist met een aantal knappe reddingen zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand. Toch werd  2-0 voor Stender  / ’t Ridderhof. In de 12e minuut was het namelijk Rob v.d. Crommenacker die op aangeven van Mark v.d. Horst de 2-0 op het scorebord zette. 
Hazenveld / Verhagen begon hierna wat beter te voetballen en kreeg ook een paar kansen. Dat resulteerde in een doelpunt van Jorg Hazeveld. Na een mooie combinatie bracht hij de stand op 2-1.  Daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd. Dat zou echter maar van korte duur zijn. Want binnen 2 minuten maakte Stender / ’t Ridderhof 2 doelpunten. Geert Wassenberg scoorde eerst met een hard laag schot in de hoek en vanuit een rebound maakte Stender / ’t Ridderhof de 4-1. Tien minuten voor tijd besliste King Chung de wedstrijd voor Stender / ’t Ridderhof: 5-1.
In de laatste minuten van de wedstrijden kregen zowel Stender / ’t Ridderhof en Hazeveld / Verhagen nog een aantal kansen om te scoren, maar de stand bleef uiteindelijk 5-1.
Met deze overwinning handhaaft Stender / ’t Ridderhof zich in de top 2 en mag blijven hopen op promotie naar de Hoofdklasse.

Donderdag 19 januari 2017
Team van de week: Dientje/AP Training

Buiten koude wintertemperaturen, binnen verhitte strijd in de wedstrijden van een nieuwe WAC-speelronde. 
Deze week regende het slechts doelpunten in de sporthallen en werd het een productieve avond. Wedstrijd van de Week was een strijd in de 2e klasse tussen Zorgmed Thuiszorg & Team van de Week Dientje/AP Training welke de aansluiting met de Top3 kon betekenen voor een van hen. 
Het initiatief lag vanaf het begin bij Dientje/AP Training en maakte al snel de doelstelling duidelijk. De aanval werd gezocht wat al in de 2e minuut leidde tot een goede aanval. Het schot was echter eenvoudig te keren. In de tegenstoot leek de counter eruit gehaald te worden, echter een kleine concentratie fout gaf de kans aan Zorgmed Thuiszorg; keeper Pieter van Hout hield zijn doel schoon. 
Dientje/AP Training ging daarop weer verder met aanvallen, wat al snel leidde tot een typische aanval van Michel van Lieshout. Keeper Joost Janssen bleek al snel in goede vorm en keerde het harde schot. In de daarop volgende aanval vanuit de corner liet Addy Manders de kans liggen om Dientje/AP Training op voorsprong te schieten, zijn schot eindigde op de paal. Uiteindelijk in de 5e minuut was het dan raak: Michel van Lieshout kende een geplaatst schot: 0-1. 
Een lange periode volgde waarin het spel op het middenveld plaats vond. Het was Dientje/AP Training die een aantal maal het dichtste bij een 2e doelpunt was, maar de keeper van Zorgmed Thuiszorg toonde veelvuldig zijn keeperskwaliteiten. Zorgmed Thuiszorg zelf had het lastig om het doel van Dientje/AP Training te bereiken. Het duurde uiteindelijk tot de 19e minuut totdat het volgende doelpunt viel. Met een aanval uit het boekje zette Addy Manders vanaf eigen helft de aanval op en middels een een-tweetje met Michel van Lieshout viel de 0-2 schitterend binnen. 
Al snel volgde in de 20e minuut 0-3 door een schot van opnieuw Addy Manders. Het harde schot leek gekeerd te worden en over de lat te verdwijnen, echter het bleek een “lob” en viel binnen. 
Nauwelijks 1 minuut later was het Michel van Lieshout welke de 0-4 binnen schoot en ook de 0-5 kwam van zijn voet. In de 26e minuut werd met een hard, geplaatst schot via de binnenkant van de paal de bal het net in geschoten. 
Een zeer nette verdedigend blok van Maickel vd Broek zette hij zelf om in een aanval. Zijn schot werd vakkundig uit de bovenhoek gekeerd, een actie die meer verdiend had. 
Na de aanvalsgolf begon Zorgmed Thuiszorg opnieuw weer wat meer aan te dringen en op zoek naar de ere treffer. Een paar kleine kansen werden gevolgd door een verdekt schot van Peer Wolfs in de 33e minuut. Het leek toch wel een houdbare bal voor de keeper, ondanks door een wirwar van benen ging. De bal kroop tergend langzaam over de doellijn en de ere treffer van Zorgmed Thuiszorg was een feit: 1-5. 
Na nog een paar kleine aanvallen werd de wedstrijd uiteindelijk afgefloten in het voordeel van Dientje/AP Training dat daarmee de wedstrijd won met loon naar werken. 

Donderdag 12 januari 2017
Wedstrijd van de week: KentekenplaatOnline.nl – Martens Dakbedekkingen

Het had niet veel gescheeld of het bestuur van WAC Gemert was genoodzaakt om de binnensportwedstrijden in hal 2 van Sportcentrum Molenbroek af te lassen omdat het buiten regende. Als je voorgaande zin goed leest klinkt dit erg raar. Helaas is dit al enige tijd de werkelijkheid. Flinke plassen water lagen op het veld en het heeft ruim 30 minuten geduurd om dit enigszins schoon te krijgen. De eerste 2 ploegen weigerde in eerste instantie om te spelen. Terecht natuurlijk, de veiligheid van de spelers mag niet in het geding komen. Na het nodige dweilwerk gingen zij toch overstag en kon het programma met de nodige uitloop doorgaan. Gedurende de avond moest de vloer wel constant in de gaten worden gehouden. Bij deze wederom een dringende oproep aan de Gemeente Gemert-Bakel om écht iets te doen aan het lekkende dak. Er mag aangenomen worden dat ook andere verenigingen hier last van ondervinden.  Over naar het Team van de week, dat is deze keer KentekenplaatOnline.nl. Zij staan op een verdienstelijke 6e plaats en ontvangen als tegenstander Martens Dakbedekkingen, de huidige koploper van de Hoofdklasse. De spelers kennen elkaar goed en dat maakt zo’n wedstrijd altijd leuk om naar te kijken. Het is afwachten hoe lang KentekenplaatOnline.nl de spreekwoordelijke ‘0’ kan behouden. Of zit er vanavond een verrassing in het verschiet. In de 5e minuut is het Frank Kohlen die een vrije trap buiten bereik van doelman Tim Vos in het netje plaatst. Opnieuw een aanval van Martens Dakbedekkingen, zij maken vaak gebruik van de zogenaamde doorloopbal. Julian van Grinsven werd ingespeeld door Frank Kohlen en bij het terug ontvangen van de bal was het Vos die met een mooie redding een tweede treffer van Kohlen wist te voorkomen. Een paar minuten later was het een kopie van de aanval, maar nu speelde John Donkers de bal op Clenn van Schijndel. Hij wist wel raad met deze kans en zorgde alsnog voor een 0-2 voorsprong.  Aan de andere kant kan Martijn van Dalen net niet zorgen voor de aansluitingstreffer. Hij vond doelman Rob Fleuren op zijn weg. KentekenplaatOnline.nl geeft niet op en heeft even later beet. Twan van de Heuvel geeft een mooie assist op Frank Staadegaard en deze passeert doelman Fleuren. Vrijwel direct na deze aansluiting brengt Erik van Dijk de marge weer op 2 doordat hij een communicatiefout in de verdediging hard afstraft. Frank Fleuren probeert met een schot zijn broer Rob Fleuren te verrassen, maar hij laat dit niet gebeuren. KentekenplaatOnline.nl zet extra druk doordat keeper Vos aansluit tot de middenlijn, maar tot twee keer toe staat Dirk Senders zijn mannetje. Zoals bekend heeft dit spel een groot risico in zich. Frank Kohlen onderschept de bal op eigen helft en speelt doelman Vos uit. Hij maakt net voor tijd beheerst het vierde doelpunt voor Martens Dakbedekking.  Deze wedstrijd had helaas geen verrassing in het verschiet, die was bewaard voor erelid John Verstappen. Om zijn 50e verjaardag duidelijk te maken werd hij op een geweldige manier verrast doordat tijdens zijn wedstrijd een achttal Abrahams kwamen binnenlopen. Dit bracht de nodige hilariteit met zich mee en de wederzijdse waardering was duidelijk aanwezig. Zo werd gelukkig een twijfelachtig begin van de avond toch nog met een lach afgesloten. 

 

Donderdag 29 december 2016
Team van de week: Team de Bedoeling

Na de zonovergoten Kerst was het weer tijd voor een nieuwe ronde in de Kleine Beker. 
In 8 wedstrijden werd gestreden om een plek in de kwartfinale. Team van de Week is Team de Bedoeling in de Wedstrijd vd Week tegen A. School Tuiniers / H.v.Rooij Graszoden: een strijd tussen 2 bekenden uit de 1e klasse. 
Al snel was duidelijk dat het een (wed)strijd zou worden tussen 2 verschillende speelstijlen: het technische combinatie voetbal nam het op tegen het “catenaccio” countervoetbal. 
Team de Bedoeling pakte vanaf het begin de handschoen op en ging in de aanval. Het was echter Harm School dat in de 2e minuut het eerste schot afvuurde op het doel van de tegenstander. Dit schot vloog nog naast het doel. Direct erna antwoordt Wout Peeters van Team de Bedoeling met 2 zeer gevaarlijke & harde schoten; de 1e eindigde in het zijnet de 2e werd goed gekeerd door de keeper Peter Beijers van School. Typische acties van deze snelle speler op links. 
Het was echter School/v. Rooij dat via ook een typische actie van hun topschutter Paul van Lieshout op voorsprong kwam. Ditmaal met een rush aan de linkerkant van het veld rondde hij af met een geplaatst schot welke via de binnenkant van de paal binnen knalde: 0-1 voor School. 
Het spelbeeld veranderde daardoor (uiteraard) niet, Team de Bedoeling vol in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. School/v. Rooij rustig afwachtend en loerend op de diverse countermogelijkheden met snelheid naar voren toe. 
Een van deze counters zorgde bijna voor de 0-2; maar het was de rug van de verdediger die ervoor zorgde dat de bal over het doel verdween. Slimme corners en snelle counters werden net niet scherp genoeg afgewerkt. Vervolgens een snelle tegenaanval door het centrum van de verdediging, maar keeper Peter Beijers van School/v. Rooij graszoden keerde het schot netjes. In de tegenstoot was het Hugo Verbakel namens School die 1 tegen 3 kwam te spelen; ondanks de felle tegenstand wist hij een schot af te vuren. De tegenstand bleek echter net te veel en het schot mistte doel. 
Diverse aanvallen van Team de Bedoeling bleven komen, met de gevaarlijkste mogelijkheden (nog) teniet gedaan door Peter Beijers. Een aantal zeer verdekt geplaatste schoten werden met zeer goede reflexen gekeerd. In de 30e minuut was de ban dan toch eindelijk gebroken en kreeg Team de Bedoeling loon naar werken. Sander Verhappen rondde een aanval af door met opnieuw een verdekt schot door een wirwar van benen te schieten waardoor de bal binnenrolde: 1-1. 
De eindfase kenmerkte zich door zoeken naar de overwinning voor beide teams. Het was uiteindelijk Team de Bedoeling die met een schot van opnieuw Sander Verhappen de winst over de streep trok. In de allerlaatste minuut werden strafschoppen afgewend door een hard schot in de kruising te plaatsen waarmee Team de Bedoeling alsnog de winnaar werd: 2-1. 
Een wedstrijd van 2 speelstijlen, met veel kansen over en weer, met uiteindelijk slechts 3 doelpunten: Team de Bedoeling naar de kwartfinale. 
Een Goed Uiteinde en op naar een Sportief 2017!

Donderdag 22 december 2016
Wedstrijd van de week: Happy Boys 1- ReplaceDirect.nl

Op het affiche van de wedstrijd van de week staat deze keer de partij tussen de 2e klassers Happy Boys 1 en ReplaceDirect.nl. Eerst genoemde heeft de twijfelachtige eer van de rode lantaarndrager binnen WAC Gemert en zij zullen moeten winnen om aansluiting te houden bij de hoger geplaatste teams. ReplaceDirect.nl staat op een verdienstelijke 2e plaats. En bovendien maar één punt minder dan koploper én debutant in deze competitie Vogels Metaalbewerking, terwijl ze ook nog een wedstrijd tegoed hebben. Winst in deze partij is dus cruciaal voor het koploperschap. Helaas moeten zij het doen zonder vaste keeper Bas Pennings, noemenswaardig feit is dat hij tot nu toe nog maar 6 keer is gepasseerd. Alleen keeper Rob Fleuren van hoofdklasser Martens Dakbedekkingen heeft één doelpunt minder tegen. Bram van Houtert gaat zijn best doen om het doel schoon te houden namens ReplaceDirect.nl. Het is Bart Sterken die na een minuut of 5 spelen met een geplaatst schot zorgt voor de 0-1 in het voordeel van ReplaceDirect.nl. En ze gaan door, echter keeper Arjan van de Bosch staat zijn mannetje. Happy Boys 1 probeert onder de druk uit te komen en dat lukt ze af en toe goed. Maar tot echte doelpogingen komen is toch wat lastiger. En na een kwartier is de tweede treffer van ReplaceDirect.nl een feit. Het is Frank de Pater die de kans na een mooie redding van Van de Bosch in de rebound tot doelpunt promoveert. Direct na de aftrap is het Happy Boys 1 die iets terug doet. Erik van de Burgt verrast met een bekeken schot keeper Van Houtert in de verre hoek, stand 1-2. Het gaat nu snel op en neer, Frank de Pater zorgt opnieuw voor sensatie, maar keeper Van de Bosch heeft werkelijk een klasse redding in huis. ReplaceDirect.nl voelt dat het iets meer moet geven om de goede tegenstand van Happy Boys te breken. Stefan van Melis probeert in de omschakeling te verrassen namens Happy Boys 1, maar Van Houtert doet zijn werk. Daarnaast staat Rob van Erven vaak in de weg en doet goed werk namens zijn team ReplaceDirect.nl. Vervolg is het Jan Rooyackers namens ReplaceDirect.nl die hard tegen de buik van Van de Bosch schiet. Klemvast dat wel, maar deze laatste heeft hier even last van. Happy Boys probeert in de laatste minuten de gelijkmaker te forceren, maar slaagt daar niet in. Het is ReplaceDirect.nl die de partij winnend afsluit.

Donderdag 1 december 2016
Team van de week: Commanderij 2

Wedstrijd van de week Commanderij 2 – La Compagnie
Commanderij moest het deze wedstrijd opnemen tegen het hoger geplaatste La Compagnie, maar in deze partij was hiervan weinig te zien. Commanderij begon fel aan de wedstrijd wat al snel de openingstreffer opleverde door Geert Schepers die met een geplaatst schot de La Compagnie doelman Hans van Erp het nakijken gaf 1-0. Enkele minuten later was het weer raak voor Commanderij toen Peter Goris vrij kon uithalen en de 2-0 kon laten noteren. Geleidelijk aan kwam La Compagnie onder de druk uit en zorgde Luuk van de Pol al snel voor de aan sluitingstreffer 2-1. Hierna bleef het een gelijk opgaand duel waarin doelman Alwies van Zeeland van Commanderij niet kon voorkomen dat Thom Peters namens La Compagnie de stand gelijk kon trekken door een fout in de verdediging bij Commanderij af te straffen 2-2. Nu was het Commanderij weer wat het initiatief nam en zorgde Nick Timmerman met een afstandsschot bijna voor een voorsprong maar Hans van Erp kon die inzet nog tot hoekschop verwerken. Onder aanvoering van Hans Bekkers bleef Commanderij de bovenliggende partij en was het weer Peter Goris die een mooie aanval bekroonde met een doelpunt 3-2. Aan de andere kant reageerde Alwies van Zeeland alert op een schot van afstand door Geert Swinkels van La Compagnie. Commanderij rook dat er meer te behalen was en sloeg via een snelle counter opnieuw toe door Geert Schepers die met een diagonaal schot Hans Van Erp het nakijken gaf 4-2. Commanderij bleef goed doorgaan maar wist uit een aanval waarin drie aanvallers kwamen te staan tegenover slechts een La Compagnie verdediger niet te profiteren. Namens La Compagnie bracht Kevin Kovacs de spanning nog even terug door de 4-3 binnen te werken. Enkele minuten later was het opnieuw Kovacs die kon uithalen maar nu bracht de doelpaal redding voor Commanderij. Het slotakkoord was voor de Commanderij door Peter Goris die zijn derde van de avond maakte en de overwinning veilig stelde door de eindstand te bepalen op 5-3. 

Donderdag 24 november 2016
Team van de week: Commanderij 1

De wedstrijd van de week gaat tussen 2 middenmoters uit de hoofdklasse. Door een blessure-behandeling in een voorgaande wedstrijd begint de wedstrijd ruim een half uur later dan het wedstrijdschema aangeeft. In de eerste minuten zijn beide teams helemaal aan elkaar gewaagd, en speelt het spel zich vooral af rondom het middenveld, er ontstaan geen echte kansen. Pas in de 10e minuut zien we de eerste kans ontstaan voor Ronnie Peeters van Commanderij. Maar na de daaropvolgende aanval is het Job Wijn van KentekenplaatOnline die het met een schot probeert, maar Jan Willem v.d. Putten brengt redding. Vervolgens wordt een prima schot van Koen Gielen geblokt door keeper Frank Fleuren van KentekenplaatOnline. In de rebound is het Ruud Vermunt die Koen Gielen nogmaals in stelling brengt maar wederom is het Frank Fleuren die van geen wijken weet en voorkomt dat Commanderij op een 1-0 voorsprong komt. Dan ontstaat er een overwicht voor het team van KentekenplaatOnline en is het eerst Job Wijn die het probeert, en direct daarna Twan van den Heuvel maar keeper Jan Willem van der Putten is op tijd uit zijn doel. Ook een schot van Tim Vos in de 16e minuut treft geen doel. Als keeper Frank Fleuren de bal dan weer in het spel brengt maar de bal recht in de voeten gooit van de tegenstander lijkt het dat Niels van der Heijden op weg is naar de 1-0 maar ook zijn poging levert niets op. Een paar minuten gebeurt er weer niet heel veel voor beide doelen maar in de 19e minuut probeert eerst Gijs Verhagen het voor Commanderij en daarna Ad Penninx, maar zijn schot gaat voorlangs. Nadat Tim Vos ook zijn schot voorlangs ziet gaan is het Ruud Vermunt die een goede actie in het strafschopgebied met een te zachte inzet afsluit, zodat die ook een prooi is voor keeper Frank Fleuren. Het is duidelijk dat Commanderij nu het meest aandringt op de 1-0 maar KentekenplaatOnline loert daarbij steeds op de counter. Maar het is toch Ruud Vermunt die een aanval van Commanderij bekwaam afrondt en dan eindelijk zorgt voor de 1-0 voorsprong voor het team van de Commanderij. Het feetsje van Commanderij duurt echter niet lang want in dezelfde minuut nog, brengt Rob van Kraaij de stand voor KentekenplaatOnline weer in evenwicht: 1-1. En is ook KentekenplaatOnline wat nu vooral de aanval zoekt om meteen te kunnen doorstoten. Twan van den Heuvel probeert het met een vlammend schot maar Ad Penninx brengt redding op de doellijn. Om toch nog de winst te forceren gaat Jan Willem van der Putten als vliegende keeper meespelen. En dat heeft succes want even later brengt hij met een flinke uithaal voor de eindstand van 2-1.

Donderdag 17 november 2016
Team van de week: Lunenburg Administratie & Advies

Lunenburg administratie & advies – School tuiniers/van Rooij graszoden 3-1
Lunenburg wat andere jaren deel uitmaakt van de subtop in de 1ste klasse komt in dit nog jonge seizoen maar slecht op stoom. Met vier punten bezetten zij op dit moment een derde plaats van onderen. De tegenstander vanavond is School Tuiniers/van Rooij Graszoden die met een punt meer enkele plaatsen hoger vertoeft. Peter Manders speler en mededirecteur van Lunenburg had er alle vertrouwen in dat de volle buit bij zijn team terecht zou komen. De wedstrijd kende een snelle openingstreffer voor Lunenburg door Joan Rooyakkers die doelman Harm School het nakijken gaf 1-0 Het antwoord  van School Tuiniers/van Rooij Graszoden bleef niet lang uit, nadat eerst Bart van Dongen zijn visite kaartje afleverde door een hard schot af te vuren op het Lunenburg doel was het Paul van Lieshout die het net wel wist te vinden en Lunenburgs doelman John Penninx passeerde 1-1 Lang mocht School Tuiniers niet genieten van de gelijkmaker want Dirceo Kroes soleerde enkele minuten later door de defensie en beloonde zichzelf en z`n team met een prachtig doelpunt  2-1. Het bleef een leuk duel waarin met nog een kwartier op de klok Lunenburg het net wederom wist te vinden. Een aanval opgezet door de gebroeders Joan en Rene Rooyakkers leverde de 3-1 voorsprong op toen Rene de bal kon binnen tikken. School Tuiniers/van Rooij Graszoden wilde zich niet overgeven en perste er nog een slotoffensief uit waarin Hugo Verbakel op snelheid bijna de spanning had kunnen terug brengen maar smoorde in de Lunenburgse achterhoede. Ook Paul van Liehout had pech dat zijn uithaal uiteen spatte op de doellat buiten bereik van John Penninx. Voor Lunenburg kwam Aziz en Neg centimeters te kort om de voorsprong te vergroten en kwam Rene Rooyakkers oog in oog met Harm School niet tot scoren waardoor de uiteindelijke 3-1 een verdiende einduitslag was in het voordeel van Lunenburg.

Donderdag 10 november 2016
Team van de week: Wereldwinkel

Na het afronden van de poulewedstrijden van de grote en kleine beker ging de competitie van WAC Gemert afgelopen donderdag alweer de 4e speelronde in. Kleine verschillen worden al zichtbaar waarbij de wat sterkere teams zich meer en meer aan de kop van de ranglijst gaan begeven.
Bovenstaande is ook het geval in de 2e klasse. Daar is het team van Wereldwinkel de trotse koploper en de tegenstander, tevens debutant binnen WAC Gemert, Vogels Metaalbewerking is de nummer 3. Je kunt nu dus al spreken van een topper om de beste plaatsen in deze klasse. Beide partijen zijn lekker actief en het gaat snel op en neer.
De eerste echte kans is meteen raak voor Wereldwinkel. Het is Tommie Geerts die goed werk doet voor de koploper, 1-0.
Kort hierna is het Teun de Groot die de score wil vergroten, hij schiet echter net voorlangs. Beide teams moeten waakzaam zijn voor snelle uitbraken. Jeroen Krol zorgt met een pas achter zijn standbeen voor een mooie kans voor Roel Bevers van Wereldwinkel. Helaas voor Bevers staat keeper Richard Biemans in de weg.
De gelijkmaker komt op naam van Joris Krol, hij plaats een bekeken schot onder de keeper door in het netje. Emiel de Jager wil weer zorgen voor een voorsprong, maar hij stuit ook op keeper Biemans. Zoon Mats Biemans pakt het hierna op, maar ook hij ziet zijn actie niet bekroond door een goede keepersactie van Niek van Gerven. Een mooie pass door de lucht van Tommie Geerts had meer verdiend, maar heeft verder geen gevolgen voor de stand in deze partij. De druk van Vogels Metaalbewerking gaat steeds groter vormen aannemen, maar steeds zijn het de geweldige reddingen van keeper Biemans die de gelijke stand vasthouden. Tot de bekende laatste minuut. Even niet opletten door Wereldwinkel en goed doordrukken van Emile Machiels zorgen voor de winnende goal voor Vogels Metaalbewerking. Dit tot grote vreugde van zijn teamgenoten, aan de andere kant is dit een zware tegenvaller voor Wereldwinkel. De punten zijn voor de debutant in de 2e klasse. 

Donderdag 3 november 2016
Team van de week: Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken

Afgelopen donderdag stond in de Hoofdklasse de wedstrijd Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken tegen Gemert Bootcamp op het programma. Deze laatste ploeg is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse.
Al in de 1e minuut wist Nick van Veghel met een lage schuiver keeper Ruudv.d. Elzen van Gemert Bootcamp te verschalken. Maar nog een 2 minuten later scoorde Tom Brzoskowski de 1-1 voor Gemert Bootcamp. En niet veel later wist ook Rick Crommentuijn met een verraderlijke punter te scoren voor Gemert Bootcamp. In die fase dicteerde Bootcamp Gemert de wedstrijd en creëerde hierbij veel kansen. Binnen een tijdsbestek van 6 minuten liep Bootcamp Gemert dan ook uit naar een 6 – 1 voorsprong door doelpunten van Bart van Veghel (2 maal), Ron Beekmans en Rick Crommentuijn. De verdedigers van Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken hadden grote moeite met het afstoppen van Bart van Veghel en Rick Crommentuijn. Maar Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken had met Kevin Vesters ook een goede en gevaarlijke speler in haar ploeg. Dertien minuten voor tijd wist hij de stand op 6-2 te zetten en kort daarna gaf hij een prima assist op Nick van Veghel waar de 6-3 uit voortkwam. Even leek het erop dat Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken terug in de wedstrijd zou komen, maar dat werd 5 minuten voor tijd ontkracht door Ron Beekmans die er 7-3 van maakte. In de slotfase moest keeper van Vijfeiken van Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken het veld verlaten vanwege het maken van een sliding. Bart van Veghel benutte de hierdoor verkregen penalty feilloos waarna diezelfde Bart van Veghel er ook nog 9-3 van maakte. Maar het slotakkoord kwam van speler Tom Brzoskowski van Gemert Bootcamp die de eindstand bepaalde: 10-3.
Gemert Bootcamp was duidelijk een maatje te groot voor Spier Poortautomatisering / v.d. Meijs Schilderwerken. De promovendus, die duidelijk een aanwinst zijn voor de Hoofdklasse, wist zichzelf met deze overwinning te handhaven in de bovenste helft van de stand van de Hoofdklasse en zijn zeker in staat om in de top 5 van de Hoofdklasse te eindigen dit seizoen.

Donderdag 27 oktober 2016
Team van de week: Bouwcoördinatie Richard de Beer

Deze week een wedstrijd uit de eerste klasse tussen Bouwcoördinatie Richard de Beer en Team de Bedoeling, respectievelijk de nr.2 uit de 2de klasse en de nr. 2 uit de eerste klasse van vorig seizoen. Na een aftastend begin met enkele kleine mogelijkheden aan beide zijde is het Pascal Vissers die met een droog schot in de hoek de stand al snel op 0-1 weet te brengen in het voordeel van Team de Bedoeling. Hierna is het de beurt aan Bouwcoördinatie Richard de Beer dat via Ad de Beer en Geert vd Ven kleine kansjes krijgt, echter leveren deze geen problemen op voor keeper Jamie v Berlo. Aan de andere zijde is het Pascal Vissers die de pal knap tussen 2 man door bij Patrick v Berlo weet te krijgen, deze weet er wel raad mee en zo komt Team de Bedoeling op 0-2. Bouwcoördinatie Richard de Beer moet nu nog meer komen en weet al snel de 2-1 te maken, na een voorzet van Geert vd Ven is het Jack vd Heuvel die raak schiet. Hierna is het weer de beurt aan Team de Bedoeling, zij krijgen enkele kansjes via Maarten Leenders en Wout Peters maar missen precisie. Aan de andere kant kan Jack vd Heuvel alleen voor Jamie v Berlo net niet bij de bal zodat de stand op 1-2 blijft staan. Met nog 15 minuten te spelen is het Patrick v Berlo die opkomt over rechts en de bal bij Pascal Vissers weet te krijgen deze bedient op links Sander Verhappen en deze weet er wel raad mee, zij het met wat geluk, via paal en keeper gaat de bal in het doel, 1-3. Bouwcoördinatie Richard de Beer moet meer risico nemen en daardoor moeten ze ook meer ruimte weggeven, dit levert enkele 1 op 1 situaties op voor Patrick v Berlo en Sander Verhappen tegen keeper Anton Hurkmans, echter deze weet de stand nog laag te houden met knappe reddingen. Bouwcoördinatie Richard de Beer kan geen echte grote kansen meer creëren en het is Team de Bedoeling die via Sander Verhappen de eindstand op 1-4 wet te brengen.

Donderdag 20 oktober 2016
Team van de week: VD Bungelaar Schilderwerken

Deze week was VD Bungelaar Schilderwerken team van de week. Zij speelden in de 2e klasse tegen La Gondola/Crazy Air in de Wedstrijd van de Week. De wedstrijd kende uiteindelijk een terechte winnaar maar duurde lang voordat het echt ontbrandde.

VD Bungelaar Schilderwerken kwam snel op voorsprong doordat Sander van Erp een pass van de keeper onderschepte en deze vanaf een redelijke afstand met een geplaatst schot de hoek in schoot. Dit was al in de 2e minuut dus La Gondola/Crazy Air had nog ruim de tijd om deze opgelopen achterstand weg te werken. Over en weer werden een aantal speldenprikken uitgevoerd, waarbij met name de afstandsschoten van Gert Jan Amijs niet tot succes mochten leiden. Vanaf voornamelijk de linkerkant werd een aantal keer het doel goed onder vuur genomen, maar de keeper stond ook goed zijn mannetje. Ertegen over stelde VD Bungelaar Schilderwerken een aantal leuke aanvallen, echter ook zonder weinig succes of echte doelpogingen. Naarmate de tijd verstreek, kwam La Gondola/Crazy Air tot meer aanvalsspel, waarbij team VD Bungelaar Schilderwerken toch redelijk simpel het doel schoon wist te houden. Het was vooral een wedstrijd op het middenveld van beide kanten waardoor de wedstrijd op en neer golfde maar al snel werd duidelijk dat het geen grote uitslag zou gaan worden. Na een aantal goede schotpogingen van VD Bungelaar Schilderwerken(redding keeper en bal op de paal), besloot coach Peter vd Berg samen met aanvoerder Patrick Jansen om de laatste 10 minuten vol druk te gaan zetten en zodoende minimaal de gelijkmaker binnen te tikken. Ook de keeper had daarin zijn aandeel, met een aantal afstandsschoten probeerde hij zijn fout bij de 1-0 goed te maken, echter zonder succes voor La Gondola/Crazy Air. Tot in de 28e minuut waarin Patrick Jansen een goed gecoördineerde vrije trap hard en hoog achter de keeper wist te schieten en de 1-1 gevierd werd. Gezien het spelbeeld tot dan toe, een verdiende tussenstand. De laatste minuten leidden tot een zeer spannende en enerverende slotfase waarin beide teams vol voor de winst wilden gaan. Het zorgde ervoor dat het spelbeeld op en neer golfde met enkele summiere doelpogingen van beide kanten. Uiteindelijk trok Sander Meulensteen vanaf de linkerzijkant naar binnen en schoot met rechts vanaf rand cirkel richting het doel. Met zijn schot zorgde hij ervoor dat VD Bungelaar Schilderwerken opnieuw voor kwam in de wedstrijd met nog 1 minuut op de klok. Het zicht op het schot werd enigszins ontnomen voor de keeper, echter de bal lag door deze actie wel achter in het net bij La Gondola/Crazy Air. De tijd was daarna te kort voor de tegenstander om de gelijkmaker te maken en dus was daarmee de eindstand op het bord gezet van 2-1.

Donderdag 13 oktober 2016
Team van de week: De Bedoeling/Raaymakers

Afgelopen donderdag stond in de hoofdklasse de wedstrijd tussen De Bedoeling/Raaymakers en KentekenplaatOnline.nl op het programma. Doorgaans zijn dit twee teams die in de middenmoot eindigen in de hoofdklasse. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd.
Na 7 minuten spelen werd keeper Job Wijn van KentekenplaatOnline.nl bestraft met een tijdstraf van 5 minuten omdat hij hands maakte buiten zijn keepersgebied. De Bedoeling/Raaymakers wist hier redelijk snel van te profiteren middels een doelpunt van Rick v.d. Vossenberg. Deze zelfde Rick v.d. Vossenberg scoorde ook de 2 – 0 voor De Bedoeling/Raaymakers. Dat betekende dus dat KentekenplaatOnline.nl in de achtervolging kon. Nadat de tijdstraf van Job Wijn afgelopen was, bleef hij meespelen als veldspeler. Maar de spelers van KentekenplaatOnline.nl konden niet voorkomen dat De Bedoeling/Raaymakers al snel verder kon uitlopen naar 5 – 1 door doelpunten van Peter v.d. Horst en Timmy van Schijndel. Job Wijn maakte hier tussen een doelpunt namens KentekenplaatOnline.nl.
Er waren volop kansen voor beide teams in deze open en aantrekkelijke wedstrijd. In de slotfase van de wedstrijden kreeg een speler van KentekenplaatOnline.nl nog een tijdstraf waarna De Bedoeling/Raaymakers verder kon uitlopen naar 7 -1 mede namens een doelpunt van Dennis Rademakers. Echter dat Job Wijn niet alleen inzetbaar is als keeper maar daarnaast ook een snelle en goede zaalvoetballer is, liet hij zien in de laatste 2 minuten van de wedstrijd. Met 2 mooie doelpunten wist hij de eindstand op 7 -3 te zetten.
Ondanks een paar tijdstraffen, hoofdzakelijk verkregen door een paar ongelukkige overtredingen, was het toch een sportieve en leuke wedstrijd om naar te kijken met een terechte winnaar: De Bedoeling/Raaymakers

Donderdag 6 oktober 2016
Team van de week: Zalencentrum Dientje

De bekerloting om tot een beslissing te komen wie er zou gaan overleven om naar de volgende ronde te gaan had beide teams van sponsor Jan Wijn aan elkaar gekoppeld. Beide teams die vertoeven in de tweede klasse wilde er een leuke pot van maken. De aanvoerder van Dientje/AP Training&Consult Niek Peters gaf al aan dat deze wedstrijd in hun voordeel beslist zou gaan worden. Aan de andere kant was het Ron van Mierlo aanvoerder van Zalencentrum Dientje die met een overwinning de volgende ronde wel wilde behalen. Beiden wilden vooral dat het een spannende en sportieve wedstrijd zou gaan worden. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Adrie Hendriks die het niet moeilijk had was het aftasten aan beide kanten en bleef het een gelijke strijd. In de 7de minuut nam Zalencentrum Dientje een verrassende voorsprong door een uithaal van Freek van Berlo die hiermee doelman Pieter van Hout passeerde 0-1. Het antwoord van Dientje/AP Training&Consult liet niet lang op zich wachten want nog in diezelfde minuut zorgde Niek Peters voor de gelijkmaker na een vlijmscherpe voorzet van Addy Manders 1-1. Geleidelijk aan nam Dientje/AP Training&Consult het initiatief en had Michael van Lieshout na een kwartier de pech dat zijn schot tegen de paal belande. Het bleef een leuke pot voetbal die het aanzien meer dan waard was en waarin Addy Manders met een bekeken hakballetje Dientje/AP Training&Consult op voorsprong bracht 2-1. Na 20 minuten scoorde  Niek Peters zijn tweede van de avond en tilde de stand naar 3-1. Zalencentrum Dientje bleef goed tegenstand bieden en probeerde van afstand Pieter van Hout te verrassen maar de doelman van Dientje/AP Training&Consult bleef overeind. Even nog zorgde Tim van de Voort dat de spanning terug kwam na een half uur door een hard schot dat nu wel doel trof en de achterstand verkleinde naar 3-2. In de slotfase was het toch weer Dientje/AP Training&Consult dat de score opvoerde. Niek Peters zorgde voor de 4-2 waarin doelman Rein van Lankveld van Zalencentrum Dientje de pech had dat hij de bal niet klemvast pakte en de bal er via de paal alsnog inrolde. Het slotakkoord was voor Addy Manders die de eindstand voor Dientje/AP Training&Consult bepaalde op 5-2. De coach van Zalencentrum Dientje Leon van Mierlo vond het een terechte uitslag en wenste de winnaar veel succes in de volgende ronde.   

Donderdag 29 september 2016
Team van de week: Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten 

In de derde en laatste week van poule F strijden de teams van Autobedrijf Schoenmakers/ P&P Groenprojecten en Café Gij&Ik/Voetballe.nl om de poulewinst. Winst in de poule levert namelijk een ticket op voor het toernooi om de grote beker. Zoals ze zeggen ‘de kortste weg naar eeuwige roem’.  Het team van Café Gij&Ik/Voetballe.nl is vorig jaar gedegradeerd uit de Hoofdklasse en zal zich willen laten gelden in de 1e klasse, waar ook de tegenstander Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten is opgenomen.  De wedstrijd komt pas echt goed op gang na een minuut of 10, Ties Geerts doet er alles aan om de bal te bemachtigen maar haakt hierbij de tegenstander en moet 2 minuten zitten als gevolg van een groene kaart. Een overtalsituatie bij de tegenstanders, en zij weten hier wel raad mee. Het is keeper Dennis Vereyken die met een schot zorgt voor de 1-0. Direct na de aftrap is het Bert van Veen die vol op de paal schiet. Helaas voor hem staat diezelfde keeper Vereyken weer op zijn plaats om de snelle gelijkmaker te voorkomen.  Café Gij&Ik/Voetballe.nl heeft de aanval weer gevonden. Eerst op de paal maar bij de tweede poging is keeper Jelle Kerkhof kansloos. Colin van Schaijk zorgt voor de 2-0. De wedstrijd gaat snel op en neer. Thijs Wassenberg, Bert van Veen en met name Ties Geerts proberen wat ze kunnen, maar alleen Ties Geerts heeft enigszins resultaat, de paal. Uit de tegenstoot is het wederom Van Schaijk die zorgt voor de derde treffer voor zijn team. Hierna is het Ties Geerts die weer de paal raakt na goed onderscheppen van de bal.  Even later is het eindelijk de verdiende eerste treffer van Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten. Ties Geerts heeft na diverse keren de paal toch de bal in het netje weten te krijgen. Het is hierna Café Gij&Ik/Voetballe.nl wat de klok slaat. Keeper Jelle Kerkhof staat vaak op de goeie plek om de achterstand niet te groot te laten worden, maar helaas is dat niet vol te houden. Het is Roel van de Steeg die zorgt voor de 4-1. Daarna doet keeper (!) Dennis Vereyken wederom een duit in het zakje met zijn 2e treffer van de avond. Tim Rooijakkers en Colin Van Schaijk (zijn derde) zorgen voor een 7-1 eindstand. Café Gij&Ik/Voetballe.nl is poulewinnaar en mag zich opmaken voor de grote beker. Ondanks de wat forse uitslag een leuke en aantrekkelijke pot om te zien. Beide teams gingen voor de winst maar Autobedrijf Schoenmakers/P&P Groenprojecten was wat ongelukkig in de afwerking en daar was de tegenstander een stuk beter in. Je mag op basis van deze wedstrijd toch wel verwachten dat met name Café Gij&Ik/Voetballe.nl aan het einde van de competitie in de top 5 van de 1e klasse te vinden zou moeten zijn. 

 

Donderdag 22 september 2016
Team van de week: La Compagnie

Deze week de 2de wedstrijd uit poule G in de beker tussen La Compagnie(2de klasse) en Stender/’t Ridderhof(1ste klasse). In een aftastende openingsfase met wat kleine kansen aan beide zijde is het Stender/’t Ridderhof dat op 0-1 komt door een schot vanaf de cirkel van aanvoerder Geert Wassenberg. In de volgende fase van de wedstrijd is het Stender/’t Ridderhof dat veel druk weet uit te oefenen op La Compagnie, wat resulteert in vele kansen voor Mark v/d Horst, Tim Lange en Rob v/d Crommenacker, of de bal raakt het doel, gaat net langs of de goed keepende Hans van Erp staat in de weg. La Compagnie kan een enkele keer de bal onderscheppen en een snelle uitbraak opzetten, waarbij het elke keer misgaat bij de laatste pass. Op de helft van de wedstrijd is het dan eindelijk raak voor Stender/’t Ridderhof, na een pass van Tim Lange is het Rob v/d Crommenacker die goed wegdraait bij zijn tegenstander en de bal beheerst afrond, 0-2. Hierna is het Stender/’t Ridderhof dat de teugels wat laat vieren en La Compagnie krijgt mogelijkheden via aanvoerder Johan Baltussen en Kevin Kovacs, maar hun schoten gaan net voor langs het doel. Meteen erna weer een uitbraak van La Compagnie op links met Luc v/d Pol, deze weet de bal bij Frank Branten te krijgen en die twijfelt geen moment en schiet de bal onhoudbaar in de kruising, 1-2. Met nog 5 minuten te spelen gelooft La Compagnie er weer in en is het Luc v/d Pol die alleen op keeper Frans Bronneberg afgaat en onreglementair ten val wordt gebracht. De penalty wordt feilloos binnen geschoten door wederom Frank Branten. Stender/’t Ridderhof is helemaal kwijt en het is Luc v/d Pol die de bal onderschept op de middenlijn en hem panklaar legt voor Johan Baltussen, deze weet er wel raad mee en zo komt La Compagnie zeer verassend op een 3-2 voorsprong met nog 3 minuten te spelen. De volgende kans dient zich al weer aan voor La Compagnie waar Kevin Kovacs alleen op goal af mag, Frans Bronneberg weet zijn ploeg met een goede redding nog in de wedstrijd te houden. Met nog 20 seconde op het bord lijkt de verassing in de maak, La Compagnie krijgt een intrap op de middenlijn en zou de wedstrijd moeten kunnen uit voetballen, echter is het Stender/’t Ridderhof dat nog aan de bal weet te komen en via Geert Wassenberg toch nog een punt overhoud aan de wedstrijd. Volgende week de laatste wedstrijd van deze poule tussen Happy Boys 1 en Stender/’t Ridderhof, na 2 gelijke spelen in poule G ligt alles nog open.

Donderdag 15 september 2016
Team van de week: La Gondola / Crazy Air

Het zaalvoetbalseizoen 2016 – 2017 is weer van start gegaan. De eerste 4 wedstrijddagen betreft het bekerwedstrijden. De eerste wedstrijd van de week van het nieuwe seizoen is er een van de hekkesluiter van een 2e klasse van vorig jaar, La Gondola/Crazy Air, tegen een sub-topper uit de 1e klasse, School Tuiniers/v. Rooij Graszoden.
In de eerste minuten van de wedstrijd is van het klasse-verschil nog niets te zien, wat zich vertaalt in een gelijk opgaande strijd zonder echte kansen voor één van de teams. Het is La Gondola/Crazy Air die de eerste echte kans creëert maar keeper Harm School van School Tuiniers/v. Rooij Graszoden zorgt ervoor dat een verrassing uitblijft. Als La Gondola vervolgens in de 7e minuut weer een aanval opzet is het Paul v. Lieshout die de bal onderschept en zorgt voor de 0-1 stand voor School Tuiniers/ v. Rooij Graszoden. Dan volgen er over en weer wat aanvallen die niets opleveren behalve een doelpoging van La Gondola/Crazy Air in de 11e minuut en een minuut later tot een schot van Kees van Dongen van School Tuiniers/v. Rooij Graszoden dat voorlangs gaat. La Gondola/Crazy Air zet een prachtige combinatie op tot in het keepersgebied maar een geweldige redding van keeper Harm School in de 14e minuut voorkomt een gelijke stand. La Gondola/Crazy Air blijft aandringen om tóch die gelijke stand op het scorebord te laten verschijnen maar komt daarbij niet tot echte kansen. Dat is daarna anders bij een aantal aanvallen die dan volgen van School Tuiniers/v. Rooij Graszoden. Eerst moet keeper Rob Vlemmings van La Gondola/Crazy Air redding brengen op een goede vrije trap van Paul v. Lieshout. En in de 17e minuut is het Hugo Verbakel die vanaf grote afstand tot een schot komt dat hard voorlangs gaat. Als vervolgens keeper Rob Vlemmings de bal helemaal naar voren uitgooit is het Geert Amijs die de bal voor La Gondola/Crazy Air maar net over kopt. Maar diezelfde Geert Amijs maakt in de 17e minuut toch gelijk met een fantastische wereldgoal, strak en hard in de kruising, dit nadat keeper Harm School eerst nog redding heeft kunnen brengen. Maar School Tuiniers/v. Rooij Graszoden trekt nu wat fanatieker ten aanval wat resulteert in een paar aanvallen die door Paul v. Lieshout worden afgerond maar evenzovele keren door keeper Rob Vlemmings worden gepareerd. Ook in de 25e minuut brengt hij eerst nog redding op een aanval van School Tuiniers/v. Rooij Graszoden, maar op het intikkertje van Bart v. Dongen heeft hij geen antwoord meer, 1 – 2 dus. En in de 29e minuut is het weer raak, als Mark v.d. Putten na een voorzet van Paul v. Lieshout uit een moeilijke hoek toch weet te scoren en de stand daarmee dus naar 1 – 3 tilt. In de volgende minuut lijkt School Tuiniers/v. Rooij Graszoden de wedstrijd definitief in het slot te gooien als Kees v. Dongen een altijd gevaarlijke punter produceert, maar zijn poging beland op de paal. Maar als keeper Harm School in de 31e minuut blundert en Geert Amijs de 2 – 3 laat noteren, dat brengt duidelijk de hoop op meer, weer terug bij het team van La Gondola/Crazy Air. En minder dan 2 minuten voor het einde wordt die hoop beloont want Carlo v. Kessel zorgt dan voor de 3 – 3 eindstand, tot volle tevredenheid van het team van La Gondola/Crazy Air.

MARTENS DAKBEDEKKINGEN PAKT EERSTE PRIJS VAN HET SEIZOEN

Afgelopen donderdag is het nieuwe seizoen gestart bij WAC Gemert met de wedstrijd om de Supercup tussen kampioen Martens Dakbedekkingen en bekerfinalist Twee ons communicatie. Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Martens Dakbedekkingen een kans maar John Donkers kon net niet bij de bal komen na een hoge voorzet van Frank Kohlen. Kort daarna belandde een van richting veranderd schot van Twee ons communicatie op de paal. En ook de volgende kans was voor Twee ons communicatie maar Kaveh Mohebbi wist het doel niet te vinden. Direct in de omschakeling trok Martens Dakbedekkingen ten aanval en wist John Donkers met een één tegen twee situatie te scoren: 1 – 0. Hierna bleef de wedstrijd op en neer gaan met kansen voor beide ploegen. Jürgen van de Rakt zag zijn schot rakelings langs het doel van keeper Björn Klokgierters verdwijnen. Een schot van Ralph van der Putten raakte de zijkant van de kruising en keeper Rob Fleuren van Martens Dakbedekkingen keerde een laag schot van Kaveh Mohebbi. Maar ook doelman Björn Klokgieters wist met twee mooie reddingen zijn team in de wedstrijd te houden. Maar uiteindelijk moest hij zwichten voor een schot van dichtbij van Frank Kohlen: 2 – 0 voor Martens Dakbedekkingen. Tien minuten voor tijd kreeg een speler van Martens Dakbedekkingen een groene kaart en een tijdstraf van twee minuten. Maar met een man minder was het Martens Dakbedekkingen die middels Erik van Dijk de 3 – 0 op het scorebord zette. Het was duidelijk dat dit de definitieve beslissing van de wedstrijd was.
De laatste drie minuten van de wedstrijd verliepen zeer chaotisch. Drie spelers van Twee ons communicatie en één speler van Martens Dakbedekkingen kregen nog een tijdstraf. In de voorlaatste minuut bracht Frank Kohlen middels een penalty de eindstand op 4 – 0.
Al met al was Martens Dakbedekkingen, dat veel efficiënter met haar kansen om ging, de terechte winnaar van deze wedstrijd. Na de wedstrijd werden zij gehuldigd en namen de schaal ,uitgereikt door voorzitter Hans van de Berg, in ontvangst.

 

Copyright WAC Gemert, Cis Slits, Freek vd Wijdeven ©2006-2017