WAC Gemert

 

Toon verslagen van seizoen: 2017-2018 | 2018-2019 | 2019-2020 | 2020-2021

 

Donderdag 11-07-2022

Team van de Week: Van Asseldonk Aardbeien


Een wedstrijd die op en neer gaat met een terechte uitslag: 1-1.
Op de laatste avond van het jaar 2021-2022 stond ook in de 2e Klasse nog een Team van de Week klaar om het seizoen af te sluiten. Van Asseldonk Aardbeien moest nog strijden voor de verdienstelijke 3e plek in de 2e Klasse in hun debuutjaar in de WAC. Opsteen/Sterken was de laatste tegenstander en zij waren al zeker van een verdiende 7e plek.
De eerste 10 minuten golft het spel op en neer, waarbij beide teams van alles proberen maar niet tot echte of grote kansen komen. Het is eigenlijk pas in de 11e minuut dat keeper Henk Hoevenaars aan de bak moet als Bart vd Boogaard van Van Asseldonk Aardbeien een schot tussen de palen weet af te vuren. Ze lijken nu los want het is nog geen minuut later als Jelle van de Dam opnieuw een schot weet af te vuren, wederom de vuisten van keeper Henk.
Het is de 12e minuut als in de aanval van Tim van Asseldonk in een combinatie met Daan Gruijters laatstgenoemde de 0-1 binnen weet te werken. De zomerkoninkjes staan voor.
Opnieuw een aantal minuten relatief weinig actie, tot de 18e minuut waarin David van Sleeuwen de 1-1 scoort. Een goede inworp van keeper Mark Dinsbach, welke vlak daarvoor is ingevallen voor keeper Henk Hoevenaars die met een blessure uit moet vallen. Hopelijk geen grote blessure en sterkte met het herstel deze zomer.
Opnieuw een sensatie luwe periode van enkele minuten wordt gevolgd door een mooi schot vanaf de achterlijn door Mike vd Ven. Keeper Mark weet het schot met enige moeite te keren.
In de tegenstoot volgt een afstandsschot van David van Sleeuwen van team Opsteen/Sterken welke keeper Kian Jansen van Van Asseldonk Aardbeien weet tegen te houden. Ze houden een aantal minuten de overhand, met in de 28e minuut een schot van Sietze Penninx welke met een vleugje geluk tussen de benen van keeper Kian blijft steken en in de 31e minuut een 1op1 situatie met Anton Steeghs. Opnieuw keeper Kian die de bal weet te keren.
De laatste mogelijkheden zijn voor Van Asseldonk Aardbeien, met als eerste Tim van Asseldonk zelf die de goal net mist, de bal gaat net naast het doel van de keeper. In de allerlaatste minuut is het nog Jelle vd Ven die op goal schiet namens Van Asseldonk Aardbeien, keeper Mark Dinsbach grabbelt de bal uit de goal en dit zorgt zelfs nog voor een hachelijk moment zo vlak voor de goal.
Er wordt niet meer gescoord en de wedstrijd eindigt in 1-1. Van Asseldonk Aardbeien heeft haar 3e plek in het debuut seizoen weten te behouden!
Beide teams kunnen gaan douchen om vervolgens een drankje te gaan doen in de sportkantine @Harmse waar de rest van de avond een zeer geslaagde feestavond volgt. Perfect verzorgd door Harmen Manders die de gasten samen met zijn personeel die avond ruimschoots voorziet in de versnaperingen.
Fijne zomer en tot het nieuwe seizoen 2022-2023!

 

Donderdag 30-06-2022

Team van de Week: Happy boys 3

Een wedstrijd uit de hoofdklasse waarin er voor beide teams niets meer op het spel stond. Voor Bjorn Klokgieters timmerwerken zou het een afsluiting betekenen van een langdurig verblijf op het hoogste niveau van de WAC en er mee gaat stoppen. Ondanks het gegeven werd er toch gestreden voor de winst wat ertoe leidde dat het een open wedstrijd werd die alle kanten zo kunnen opgaan. Al heel snel kwam Happy boys op een 1-0 voorsprong door Jeff Rijksen die gelegenheidsdoelman Timothy Appel het nakijken gaf. Lang kon men niet genieten van de voorsprong want nog in diezelfde minuut trok Joris Nieuwenhuijse de stand weer gelijk en maakte de 1-1. Klokgieters nam het initiatief maar moest alert blijven op de snelle counters waardoor met name Rick Crommentuijn tot tweemaal toe alleen kwam voor Timothy Appel maar niet wist te scoren. Aan de andere kant wist men wel het net te vinden door opnieuw Nieuwenhuijse die op aangeven van Jan Tielemans de score opvoerde naar 1-2. Happy boys kreeg de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken na een terecht toegekende strafschop en met een man meer kwam te staan echter Bart van Veghel miste vanaf de stip. Happy boys ging jagen op de gelijkmaker en liet achterin wat meer ruimte open waarvan Klokgieters wist te profiteren. Weer was het Joris Nieuwenhuijse die in eerste instantie de bal op de doelpaal schoot en in de rebound alsnog zijn hattrick doeltreffend afrondde 1-3. Het slotoffensief was voor Happy boys waarin een mooie actie opgezet door Jeff Rijksen gemist werd door de mee opgekomen Bart van Veghel. De spanning werd toch nog teruggebracht nadat er een tijdstraf werd uitgedeeld bij Klokgieters en de man meer situatie wist te benutten met de 2-3 door Rick Crommentuijn. De resterende tijd bleek te kort om er nog een gelijkspel uit te persen en was uiteindelijk Bjorn Klokgieters die hun lange verblijf binnen de WAC konden afsluiten met een overwinning.

 

Donderdag 23-06-2022

Team van de Week: Machinehandel van den Biggelaar

Afgelopen donderdag was de 1 na laatste competitieavond in de ZAALcompetitie, echter had het niet veel gescheeld of we hadden de wedstrijden in hal 2 moeten afgelasten omdat er WEER een lekkage was aan het dak! Met wat extra pauzes om de vloer te boenen, om te gevaarlijke situaties te voorkomen, kon het programma toch afgewerkt worden. Dit was ook wel van groot belang omdat in de hoofdklasse de strijd voor het kampioenschap nog in volle gang is. Een van de kanshebbers Rauw & Gauw moest aantreden tegen de nummer 4 en team van de week, Machinehandel vd Biggelaar.
Coach Gerard vd Heuvel had zijn manschappen op scherp staan om voor een stunt te gaan zorgen tegen nummer 1 Rauw & Gauw. De wedstrijd begon in hoog tempo en na 2 minuten spelen was het Ralph vd Putten na een assist van Jan Roosjen die de bal hard binnenschoot en voor de snelle 1-0 voor Rauw & Gauw zorgde. Ook daarna bleef Rauw & Gauw in hoog tempo zoeken naar een snelle grotere voorsprong, maar keeper Teun Martens wist dit 2 keer te voorkomen op schoten van Ralph. Na 8 minuten spelen is er de eerste grote kans voor Machinehandel vd Biggelaar, Tommy Geene komt plots vrij voor gelegenheids keeper Ruud vd Kruijs echter zijn schot gaat jammerlijk langs, wat een kans op de gelijkmaker! Bijna meteen daarop staat het 2-0 door Jan Roosjen, die na een goede actie Teun kansloos laat. Machinehandel vd Biggelaar moet dus vol aan de bak en probeerde Rauw & Gauw op het scherpst van de snede aan te pakken. Dit resulteerde na een goede onderschepping van Erik vd Nieuwenhof in de 2-1 door Tommy Geene. Het tempo ging in deze fase van de wedstrijd wel wat omlaag, gezien het klimaat in de hal ook wel begrijpelijk! Er volgde enkele mogelijkheden over en weer en bijna was het 2-2 door een eigen goal. Na een harde voorzet van Gidie Manders komt de bal tegen een speler van Rauw en Gauw, die het geluk heeft dat Ruud de bal nog op tijd kan keren. Aan de andere zijde is het wel raak door een bekeken schot van Bart vd Wijst, 3-1. En dan gaat het snel binnen een mum van tijd staat het 5-1 door doelpunten van Ralph en Jan en met nog 9 minuten spelen lijkt de wedstrijd dan ook wel beslist. Machinehandel vd Biggelaar wil de stand toch nog wel graag wat dragelijker maken en dat lukt ook door Gidie Manders die vanaf de zijkant knap en hard binnen schiet. In de laatste minuten van de wedstrijd zijn er nog enkele kansen over en weer maar de keepers Teun en Ruud weten deze vakkundig te pareren. Voor koploper Rauw & Gauw betekent na deze overwinning dat ze volgende week genoeg hebben aan een gelijkspel tegen directe concurrent Spier/vd Meijs. Deze wedstrijd wordt a.s. donderdag om 19.42 gespeeld in hal 1. Later op die avond zal de afsluitingsavond plaats vinden waarbij de kampioenen en jubilarissen gehuldigd worden, verder zal ook de winnaar van de sportiviteitsprijs bekend gemaakt worden.

 

 

Donderdag 16-06-2022

Team van de Week: Minn 10 Menswear / ‘t Ridderhof

Met nog een paar speelronden te gaan naderen we het einde van de competitie 2021 / 2022. En dan kunnen we, na 2 afgebroken “corona-seizoenen”, gelukkig weer terugkijken op een volledig uitgespeelde competitie. Dit nadat ook dit seizoen corona nog voor een gedwongen pauze en een aantal afgelaste wedstrijden heeft gezorgd waardoor het competitie-einde is opgeschoven en de laatste speelronde nu donderdag 30 juni 2022 wordt. En dat wordt dan ook meteen de avond van onze jaarlijkse feestavond waarmee we het seizoen gaan afsluiten. En die feestavond waarbij alle WAC-leden van harte zijn/worden uitgenodigd, start om 21.00 uur en vindt natuurlijk plaats bij onze gastheer en in het “clubhuis” van WAC-Gemert, @Harmse!
Inclusief de speelronde van deze donderdag zijn er dus nog 3 speelrondes te gaan. En de Wedstrijd van de Week van deze donderdag is die tussen het Team van de Week (TvdW) Minn 10 Menswear / ’t Ridderhof en het team van Herman vd Boomen Schilderwerken. In de eerste minuten van de wedstrijd is het vooral aftasten geblazen en we moeten tot minuut 4 wachten voor het eerste écht gevaarlijke doelpoging als Koen Penninx met een fantastisch afstandsschot de 0-1 op het scorebord tovert. Maar in de directe tegenaanval lijkt het TvdW Minn 10 Menswear / ‘t Ridderhof dat meteen te vereffenen als eerst Patrick Smits zijn schot op de paal ziet belanden en meteen daarna is het de regelmatig opstomende keeper Dirk Wijnen die het vanaf ongeveer de middellijn probeert maar zijn schot wordt gepareerd door collega Jelle Analbers. En even later zorgt Sander Meulensteen voor de verdubbeling van de voorsprong na een combinatie met Jaron Tielemans, 0-2 dus. En het wordt nog rianter voor het team van Herman vd Boomen Schilderwerken als Koen Penninx na een fraaie actie vanaf de zijlijn naar binnen komend met een diagonaal schot in de bovenhoek voor de 0-3 stand zorgt. Maar Minn 10 Menswear / ’t Ridderhof gooit de handdoek ondanks die wat grotere achterstand niet in de ring en in de daaropvolgende aanvallen is het eerst Eelco Bouw die het ook vanaf de zijlijn probeert met een schot en even daarna is het Bjorn Opgenoort die het probeert na een snel een-tweetje. Maar beide keren is het keeper Jelle Analbers die zijn mannetje staat. In minuut 13 is het Alex Donkers die de wedstrijd op slot lijkt te gooien als hij prachtig voor 0-4 zorgt. Tóch lijkt het toch nog anders te gaan lopen want direct daarna mag Bjorn Opgenoort vanaf de penaltystip aanleggen en daarmee zorgt hij ervoor dat de nul van het scorebord verdwijnt: 1-4. En meteen daarna volgen 2 goede pogingen van achtereenvolgens Twan Bierens en opnieuw vliegende kiep Dirk Wijnen maar die leveren geen doelpunten op door goed keeperswerk. En nadat eerst nog Sander Meulensteen door de verdediging van Minn 10 Menswear / ’t Ridderhof soleert en zijn punter niet tot resultaat leidt is het Koen Penninx die met een verre uitworp van de keeper wordt bereikt, en die laat keeper Dirk Wijnen kansloos waarmee hij voor 1-5 zorgt. Maar diezelfde keeper promoveert zichzelf opnieuw tot extra aanvaller en nu wél met resultaat en de 2-5 verschijnt op het scorebord. Met nog een kwartier te spelen gloort er dus tóch weer perspectief voor het team van Minn 10 Menswear / ‘t Ridderhof. En nadat Patrick Smits 2 keer goed verdedigend werk aflevert zet hij met een lobje Twan Bierens vrij voor de keeper maar die kan alleen met zijn knie de bal proberen langs keeper Jelle Analbers te krijgen maar dat mislukt. In de 2 daaropvolgend aanvallen van Minn 10 Menswear / ’t Ridderhof ontstaat er 2 keer een vrijwel identieke kansrijke situatie voor Eelco Bouw die een voorzet van Bjorn Opgenoort tot 2 keer toe net niet kan verzilveren. In de voorlaatste minuut wordt het toch nog erg spannend als Twan Bierens zijn schot doel ziet treffen en voor 3-5 zorgt en hij vervolgens in dezelfde minuut de daaropvolgende aanval onderschept en opnieuw doel treft en voor de anschluss-treffer zorgt. Maar het lukt in de resterende tijd niet meer om een gelijke stand te bewerkstelligen, het blijft dus 4-5 in deze sportieve en onderhoudende wedstrijd

 

Donderdag 09-06-2022

Team van de Week: v Schijndel dakbedekkingen

Een wedstrijd in de onderste regionen van de hoofdklasse waarin voor beide teams er niets meer op het spel stond en men vrijuit kon spelen. Al een ruime periode waarin het blessure leed speelt bij v Schijndel dakbedekkingen en er te weinig wissels zijn om dit op te vullen. Zeker voor Mark van Dijk die de wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan en als doellijn rechter zich laat gelden, maar node gemist wordt in zijn team evenals zijn tweelingbroer Erik die ook niet voluit durft te voetballen en daarom als interim doelman fungeert. Erik van Dijk die als voetballende keper zijn medespelers aanstuurt maar ook ruimte weggeeft aan de tegenstander om hiervan te profiteren. Zoals in de 10de minuut toen Rob van Kraaij van KentekenplaatOnline profiteerde van het te ver voor zijn doel staande Erik van Dijk en de 1-0 kon laten noteren. Lange tijd kon men hiervan niet genieten want enkele minuten later was het van Dijk die v Schijndel dakbedekkingen op gelijke hoogte bracht met een harde knal 1-1. Na die gelijkmaker nam v Schijndel dakbedekkingen het initiatief en met Gertjan van der Aa voorin bleef het opletten achterin bij de tegenstander. Toch was weer KentekenplaatOnline dat op voorsprong kwam door Frank Fleuren die opnieuw de te ver voor zijn doel staande Erik van Dijk verraste 2-1. Na 20 minuten liet Ronny Hendriks een mogelijkheid liggen om de stand in evenwicht te brengen en was het aan de andere kant wederom raak door Frank Staadegaard 3-1. Met nog een kwartier op de klok kwam v Schijndeldakbedekkingen opnieuw terug in de wedstrijd en was het weer van dijk die de het net wist te vinden3-2. In diezelfde minuut verzuimde Maikel van den Broek om de stand gelijk te trekken door van korte afstand de bal naast het doel te werken. Desondanks bleef v Schijndeldakbedekkingen de aanval zoeken en zorgde Rene Verbakel met een strak schot voor de verdiende gelijkmaker 3-3. In de 25ste minuut nam men zelfs een voorsprong toen Gertjan van der Aa met een lange rush langs de zijlijn de bal beheerst breed legde op de mee opgekomen Ronny Hendriks die niet faalde en beheerst binnen schoot 3-4. Echter het slotakkoord was voor KentekenplaatOnline die in de allerlaatste seconde van deze leuke wedstrijd de stand alsnog gelijk trok door Frank staadegaard 4-4. Gezien het verloop van de wedstrijd een juiste uitslag en kon men bij v Schijndel dakbedekkingen tevreden zijn met deze punten deling.

 

Donderdag 02-06-2022

Team van de Week: Van Dijk Groep / Manders Automatisering

Een wedstrijd met veel en hoge energie, onrustig maar tegelijkertijd erg vermakelijk.

Het wedstrijdbeeld van deze 2 teams werd vanaf het begin gestimuleerd, zelfs de scheids had er zin in want voordat JR Dakbedekkingen compleet op het veld stond, mocht Team van de Week Van Dijk Groep / Manders Automatisering al beginnen.

Het was direct een wedstrijd van jonge honden. Veel conditie, het spel golft op en neer tussen de beide cirkels, ook al levert het nog niet direct grote kansen op. Het zijn vooralsnog aanvallen die onderschept worden vlak voor de cirkel of afstandsschoten die gered worden. Met name Joep van de Laar van JR Dakbedekkingen plaatst een aantal maal een bekeken schot op het doel van Bram Manders van Van Dijk Groep / Manders Automatisering. De keeper weet zijn net schoon te houden met soms katachtige reflexen.

Opnieuw wil de scheids graag meedoen in het spel, hij wordt echter vakkundig uitgespeeld op de middenstip door JR Dakbedekkingen.

Na een afgeslagen counter van Joep van de Laar, is het Guus vd Linden van JRD die een opgelegde kans voor het Team van de Week VDG/MA aanbiedt. Zijn breedtepass wordt onderschept maar het is keeper Daan Manders die hem redt door het schot te keren.

In de 10e minuut is het dan toch 1-0 voor VDG/MA. De bal van Bas vd Venne is net over de doellijn. Niet te zien door de zijlijn of scheids, de grensrechter van JRD is sportief en wijst naar de middenstip.

Wedstrijdverloop verandert niet, beide teams gaan in hoog tempo door. Met wat meer rust aan de bal, en wat meer overleg in de aanvalsopzet is veel meer mogelijk.

Het is Bryan Rademakers die met zijn “mindere” rechterbeen een gevaarlijk schot afvuurt op het doel van VDG/MA en de keeper op zijn weg vindt. Na dit schot komen er wat meer gecoördineerde aanvallen door het midden op gang van Van Dijk Groep / Manders Automatisering. In de 20e minuut resulteert dit in de 2-0 van Rob vd Heijden, die na een schitterende pass door het midden de score verdubbelt.

Kevin Jansbeeke plaatst een verdekt schot op het doel van VDG/MA, echter met een katachtige reflex houdt hij zijn doel schoon. Ook de keeper van JRD speelt een dijk van een wedstrijd, wat hij nogmaals toont op een schot van Mike van Oorschot. De technisch begaafde aanvaller van Van Dijk Groep / Manders Automatisering draait en kapt zichzelf schitterend vrij maar vindt keeper Daan Manders van JRD op zijn weg.

Het is in de 32e minuut Guus vd Linden die perfect vrijloopt bij de 2e paal om de pass van zijn teamgenoot af te ronden. Ditmaal heeft de keeper van VDG/MA geen antwoord: 2-1. Het begin van een mogelijk spannend laatste 3 minuten!

JRD gaat op zoek naar de gelijkmaker, Van Dijk Groep / Manders Automatisering vindt de goal. Het is Mike van Oorschot die een zeldzaam foutje van keeper Daan Manders genadeloos afstraft. Door het nemen van iets te veel risico wordt de wedstrijd in het slot gegooid met de 3-1 voor Van Dijk Groep / Manders Automatisering

Donderdag 26-05-2022

Team van de Week: Vogels Metaalbewerking

Donderdag 19 mei jongstleden stond Martens Dakbedekkingen 2 als team van de week tegenover Accu.nl. Deze wedstrijd gaat niet om het kampioenschap, maar om de middenmoot van de 2e klasse. De titelstrijd in deze klasse is nog niet gestreken, met nog 5 wedstrijden te gaan zit er maar 3 punten tussen E-Bikeaccu.nl en concurrent VV VMW. De eerste paar minuten zijn voor Martens Dakbedekkingen 2. Zij proberen met mooie aanvallen de score snel te openen. Maar Accu.nl laat dit niet zomaar gebeuren. Zij positioneren beter en geven tegendruk. Dit blijkt uit een mooie actie van Dennis Rademakers op keeper Michel van Hooft. Aan de andere kant test Glenn Haverkort keeper Teun van Gerven uit. Vooralsnog kan Van Gerven zijn doel verdedigen. Ook Fons van de Broek is van de partij en schiet vol op Van Gerven. Ook deze treft geen doel. Het spel gaat snel op en neer en dat merkt met name Martens Dakbedekkingen 2 die zonder wissels aan de wedstrijd zijn begonnen. Ook coach Haico Martens is geblesseerd, en kan hierdoor niet meespelen. Het eerste doelpunt komt op naam van Dennis Rademakers. Hij stoomt op vanaf links en kan met een slim puntertje de rechterhoek bereiken. Die zag Van Hooft te laat aankomen. Hierdoor komt Accu.nl op een 0-1 voorsprong. Zeker niet onverdiend, de wedstrijd gaat alle kanten op. Martens Dakbedekkingen 2 heeft de nodige zaalvoetbalervaring in huis. Denk aan spelers als Jurgen van de Rakt en Glenn Haverkort die toch al wat prijzen hebben gewonnen. Maar Martens heeft ook Jip van den Berg, hij is weliswaar een stuk jonger maar kan met een mooie actie bijna zorgen voor de gelijkmaker. Ware het niet dat Bart Sterken zijn verdedigende taken goed uitvoert. Een strakke pass van Van de Broek op Van de Rakt is bijna perfect. Jurgen neemt aan en kan net niet goed wegdraaien om het schot te lossen. Ook Haverkort schiet hard, maar net te veel op de keeper. Ze voeren de druk weer op om de gelijkmaker te forceren. Jan Rooijackers en Glenn Verhoeven van Accu.nl proberen beide keeper Van Hooft in de korte hoek te verrassen, maar hij dekt de eerste paal goed af. Een mooie actie van Ralf Bloemers treft ook geen doel. Dit geldt ook voor Peter Goris. Hij komt vanuit de counter alleen op Van Hooft af, maar hij verkleint zijn doel goed. Dit was een mooie kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Deze ervaring van de keeper blijft toch de doorslag te geven. Voordeel hierbij is dat de wedstrijd nog steeds spannend is. Maar dan is dan bijna de gelijkmaker. Glenn Haverkort heeft een prachtige passeeractie in huis en schiet snoeihard op de paal. Dit verdiende zeker meer. Aan de ander kant denk Rademakers nog aan zijn eerste en vooralsnog enige doelpunt van de wedstrijd. Hij probeert op vrijwel identieke wijze wederom met een puntertje te scoren. Helaas voor Dennis gaat de bal net voorlangs. Uiteindelijk weet Martens Dakbedekkingen 2 toch nog de gelijkmaker te forceren door een doelpunt van Haverkort. Daardoor houden beide ploegen 1 puntje over aan deze leuke wedstrijd.

 

Donderdag 19-05-2022

Team van de Week: Vogels Metaalbewerking

Deze week een wedstrijd tussen 2 van de vele middenmoters, waarin naast eer ook nog de mogelijk is om de competitie af te sluiten als nummer 3 van de 1ste klasse. Het team van Vogels Metaalbewerking had deze avond geen wissels en dat betekende al snel een kansloze wedstrijd omdat Roel Bevers na 3 minuten geblesseerd het veld moest verlaten! De eerste kans was voor La Compagnie/Sidekix maar de bal van Guus van Dongen belande op de binnenkant van de paal. Deze werd door Joris Krol opgepikt echter zijn schot van eigen helft ging net voorlangs. In de daaropvolgende aanval wist La compagnie/Sidekix de man meer situatie al snel uit te spelen met als eindstation Luuk vd Pol, 1-0. Hierna was het Vogels Metaalbewerking dat enkele mogelijkheden kreeg door goede acties van Joris Krol, echter vond hij de goed keepende Niels de Nooijer 2 keer op zijn weg. Na bijna 10 minuten spelen had Vogels Metaalbewerking de zaak, zover als mogelijk, nog goed dicht staan echter was het keeper Niek van Gerven die na een ongelukkige overtreding op Guus van Dongen het veld voor 2 minuten moest verlaten. Dit resulteerde natuurlijk in een penalty die door Luuk feilloos werd binnengeschoten. Voor Vogels Metaalbewerking was het dus 2 minuten met 2 man minder maar in deze periode was het de tijdelijke keeper Joris Krol die de beste kans kreeg maar ook deze werd vakkundig gestopt door Niels. Vogels Metaal hield dus knap stand met 2 man minder en die lijn zette ze ook door toen Niek weer terug het veld in mocht. Een van de sterke punten van dit team is ook altijd het doorzettingsvermogen en La Compagnie/Sidekix bleef moeite houden om hun man meer situatie goed uit te spelen. Na ongeveer een kwartier spelen was het Twan Vogels die met een goede actie net over de middenlijn 2 keer stuitte op meespelende keeper. In de tegenstoot werd de bal opgepikt door La Compagnie/Sidekix en was het Wilco Gruyters die met een strak schot de 3-0 binnen schoot. Hierna ging het ff wat sneller wat resulteerde in 3 goals, Luuk zette zijn totaal op 4 en ook Nick Donkers pikte zijn goaltje mee. Vogels Metaalbewerking bleef strijden en verdiende ook zeker een goaltje echter Niels was niet van plan om vandaag de bal uit het netje te gaan halen! Enkele minuten voor tijd was het wederom raak voor La Compagnie/Sidekix. Na een goede actie van Wilco was het een koud kunstje voor Nick om zijn 2de van de avond te maken. Vogels Metaalbewerking bleef alles geven en dat resulteerde in de laatste minuut toch nog in de verdiende treffer, het was Tom vd Bogaard die de eindstand iets dragelijker maakte, 7-1. Helaas voor Vogels Metaalbewerking al snel een vervelende avond en hopelijk een niet al te zware blessure voor Roel. Onderin in de 1ste klasse kwam er voor School Tuiniers/v Rooij Graszoden een einde aan hun onafgebroken periode van 16 jaar in de 1ste klasse.

 

Donderdag 12-05-2022

Team van de Week: Bjorn Klokgieter Timmerwerken

Vanwege het grote verschil tussen het niveau van de teams uit de hoofdklasse loopt er nu al een paar jaar een pilot. Dit houdt in dat er in de hoofdklasse eerst een volledige halve competitie wordt gespeeld en daarna nog een dubbele competitie tussen de bovenste 6 teams onderling en –dit jaar- tussen de onderste 5 teams onderling. In de 2 –v.w. corona- afgebroken competities is al gebeleken dat je dan in de beide “clusters” van de hoofdklasse mooiere, gelijkwaardiger en dus ook spannendere wedstrijden krijgt.
De wedstrijd die deze week in de spotlight staat is er dus één uit het “CL-cluster” van de hoofdklasse en deze wedstrijd kan dus –ondanks het grote verschil in punten op de ranglijst- tóch nog gerust een topper genoemd worden. De eerste kans is dus ook voor de underdog, het Team van deze Week (TvdW), Bjorn Klokgieter Timmerwerken. Maar de poging van Ronald v. Herpen wordt gesmoord door de verdediging. En een paar minuten later is het Dirk de Greef die tóch voor titelkandidaat Spier Poort Autom. / v.d. Meijs, de 0-1 binnen tikt, dit nadat keeper Geert Slits een schot van Thijs Kluijtmans moet lossen. In de minuten daarna is het keeper Marnic v. Rosmalen die een aantal keren redding moet brengen op pogingen van achtereenvolgens Joris Nieuwenhuijse en Roland v. Herpen. Deze laatste lijkt meteen daarna Jan Tielemans in staat te stellen om de gelijkmaker te laten aantekenen maar ook die poging strandt op de keeper. Het wedstrijdverloop tot dat moment is dus ook zeker geen weerspiegeling van het verschil in het puntentotaal op de standenlijst van de hoofdklasse. Van minuut 12 t/m 14 is het ook opnieuw het team van Bjorn Klokgieter Timmerw. dat nadrukkelijk op zoek is naar de gelijkmaker. Eerst is het weer Joris Nieuwenhuijse die een splijtende pass van Michel v. Dijk net niet kan verzilveren en even daarna is het Kaveh Kohebbi die met zijn strakke voorzet niemand voor het doel ziet opduiken om het af te maken. En diezelfde speler ziet in de daaropvolgende uitbraak op aangeven van Tim Hermkens zijn schot net langs gaan. En nadat Frank Kohlen vervolgens ook zijn pegel langs het doel ziet gaan is het vervolgens Michel van Dijk van die het na een vrije trap van Tim Hermkens probeert met een snoeihard schot maar hij ziet zijn poging stranden op keeper Marnic v. Rosmalen. Maar Spier Poort Autom./v.d. Meijs heeft met o.a. Ronnie Heijmans de klasse in huis om met een individuele aktie toch het verschil te kunnen maken, maar zijn punter wordt in dit geval met de voet gekeerd door stand-in-keeper Geert Silts. Het spel golft in deze fase op en neer en nadat eerst Jan Tielemans zijn schot in het zijnet ziet belanden is het tóch Frank Kohlen die op aangeven van Bart Wilms, uit de draai fraai voor de 0-2 zorgt. Maar het TvdW legt zich er zeker nog niet bij neer en tot 2 keer toe is het Jan Tielemans die tevergeefs probeert de anschluss-treffer te laten noteren. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd is het Ronnie Heijmans die met een fraaie passeerbeweging door het centrum van de verdediging soleert en het weer probeert met een snel puntertje, maar zonder resultaat. Maar even later weet hij Thijs Kluijtmans te bereiken en die is met een schuiver onder goalie Geert Slits door, wél succesvol: 0-3. Het siert het team van Bjorn Klokgieter Timmerw. dat het blijft proberen om de eer te redden maar pogingen van achtereenvolgens Ronald v. Herpen en Michel v. Dijk blijven zonder resultaat. In de voorlaatste minuut is het Ronnie Heijmans die na een pass van Sander v.d. Waarsenburg voor de 0-4 eindstand zorgt. Want het allerlaatste gevaarlijke wapenfeit van deze wedstrijd ontstaat uit een pass van Kaveh Kohebbi op Tim Hermkens maar die ziet zijn poging over gaan.

 

Donderdag 05-05-2022

Team van de Week: KentekenplaatOnline.nl

Afgelopen donderdag vond in de hoofdklasse de wedstrijd KentekenplaatOnline.nl tegen Auto Mundi / @Harmse op het programma. Deze twee ploegen verkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse.
Vanaf het begin van de wedstijd nam KentekenplaatOnline.nl het initiatief in dit degradatieduel. Michel van Lieshout kreeg hierbij de eerste kans voor KentekenplaatOnline.nl, maar doelman Pieter van Hout kon zijn inzet keren. Niet heel veel later werd het wel 1-0 voor KentekenplaatOnline.nl: met een bekeken schot scoorde Frank Staadegaard. Ook na dit openingsdoelpunt bleef KentekenplaatOnlne.nl de aanval zoeken. Met name Jimmy Ramsahoi zorgde hierbij voor veel gevaar. Het was dan ook géén toeval dat juist deze speler na een mooie aanval de 2-0 op het scorebord bracht. Pas na 10 minuten spelen, kreeg Auto Mundi / @Harmse haar eerste kansen. Echter de doelpogingen van Bart van de Laar en Nick Jagers misten het doel. Na dit offensief van Auto Mundi / @Harmse kreeg KentekenplaatOnline.nl weer de overhand in dit duel. Michel van Lieshout was hierbij tweemaal gevaarlijk waarbij hij pech had dat zijn poeiers éénmaal de lat en éénmaal de paal raakten. Tien minuten voor tijd besliste Frank Staadegaard de wedstrijd. Na een mooie aanval rondde hij keurig af: 3-0 voor KentekenplaatOnline.nl. En nog géén 3 minuten later scoorde Jimmy Ramsahoi de 4-0. KentekenOnline.nl nam hierna wat gas terug wat resulteerde in een paar mogelijkheden voor Auto Mundi / @Harmse. Wilco van Schayk zag zijn inzet van de lijn gehaald worden, maar Rico van de Ven wist wel de eretreffer voor Auto Mundi / @Harmse te maken. Met een mooie knal in de bovenhoek verschalkte hij doelman Twan van de Heuvel: 4-1. Tenslotte zorgde Sergiu Chirila voor het slotakkoord en hij bracht de eindstand op 5-1 van deze zeer sportieve wedstrijd.

 

Donderdag 29-04-2022

Team van de Week: TARS / Cafe Gij & Ik / GLM

En opnieuw een verslag van de wedstrijd van de week uit de 2e klasse van de WAC-competitie. Dit keer een treffen tussen het Team v.d. Week TARS / Cafe Gij & Ik / GLM en het team van de Wereldkeuken. Beide teams vinden zich op korte afstand van elkaar terug in de onderste helft van de ranglijst van de 2e klasse. Het zou dus weleens een gelijk opgaande wedstrijd kunnen worden (en voor de Toto zou ik vooraf dus een drietje in hebben gevuld).
Na de eerste wat aftastende minuten was het Gerco Vervenne die namens TARS / Cafe Gij & Ik / GLM voor de eerste echte doelkans zorgde maar zijn schuiver ging voorlangs. Even daarna was het de Wereldkeuken die wat meer aandrong maar de pogingen van achtereenvolgens Tommie Geerts, Julie Verhagen en Roan Jacobs, werden door keeper Pim Adriaans “geneutraliseerd”. Even later was het Joost v.d. Boom die de 1-0 leek te gaan maken nadat hij langs de ver uit zijn doel staande keeper Joost Donkers soleerde maar zijn poging trof net geen doel. En een paar minuten later probeerde hij het nog eens na een combinatie met Perry v.d. Velden maar diezelfde keeper kon ternauwernood redding brengen en dat deed hij opnieuw in de daaropvolgende uitbraak van Gerco Vervenne. En nadat eerst Perry v.d. Velden zijn ouderwetse snoeiharde punter over het doel zag gaan was het Tonny v. Kessel die na een overtreding uit een toegekende vrije trap voor de 1-0 zorgde. Direct daarna volgde een fantastische aanval van Wereldkeuken dwars door de verdedigende linies van TARS / Cafe Gij & Ik / GLM maar na een splijtende combinatiedoor het hart van de verdediging, kon Jos de Groot nét niet het laatste tikje geven om zodoende de op dat moment verdiende gelijkmaker te laten aantekenen. Daarna volgden enkele minuten zonder echte kansen totdat Joost v.d. Boom met een fraaie boogbal Sander v.d. Broek wist te bereiken maar die zag zijn poging strandden op de keeper. En meteen daarna waren de rollen omgedraaid waarbij Sander v.d. Broek dus Joost v.d. Boom in staat stelde om de voorsprong uit te bouwen maar die schoof de bal voorlangs. In minuut 20 leek het Doris Adriaans (zoon van keeper Pim) die voor de gelijkmaker ging zorgen maar vanuit een scrimmage voor het doel, ging zijn inzet net voorlangs. En datzelfde lot was beschoren voor de direct daaropvolgende poging van Gerco Vervenne. Maar dat leek het moment dat het team van Wereldwinkel zich oprichtte en nadat keeper Pim Adriaans eerst redding bracht op een schot van Roan Jacobs die daarvoor in de gelegenheid was gesteld door Youri Derks, en meteen daarna was het Jos de Groot die diezelfde Roan Jacobs met een pracht-pass wist te bereiken maar ook die poging leverde geen doelpunt op. Ook keeper Joost Donkers probeerde het af en toe tevergeefs met een afstandsschot , maar toen hij weer een keer opstoomde tot over de middellijn werd de bal van zijn voet geplukt door Sander v.d. Broek maar tot opluchting van de keeper miste zijn inzet het doel. 4 Minuten voor het einde was het dan toch zover toen Youri Derks midden voor de goal én met zijn rug naar de goal, de bal ontving van Tommie Geerts en uit de draai keeper Pim Adriaans kansloos liet en dus voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Nadat in de laatste minuten beide teams nog een paar doelpogingen deden ging toch die 1-1 eindstand de boeken in als resultaat van deze zeer sportieve wedstrijd welke werd geleid door een deskundig en betrouwbaar arbitraal trio. (Had ik de Toto maar ingevuld……) In de eerste klasse werd Outdoor Island kampioen door voor de 15de keer te winnen in 15 wedstrijden en doordat de concurrenten steken lieten vallen. A.S. donderdag spelen ze hun echte “kampioenswedstrijd” om 19.06 in hal 1.

Donderdag 21-04-2022

Team van de Week: Rayen Timmerwerken

Deze week een wedstijd tussen twee teams die uitkomen in de 2de klasse waarvan een duidelijk verschil is te zien in de huidige stand tot nu toe. Het team van Rayen timmerwerken miste nogal wat basisspelers volgens aanvoerder Rob van Dooren en wisten dat zij het vanavond moeilijk zouden gaan krijgen. Vanaf het beginsignaal was het dan ook meteen Accu.nl wat de toon aangaf en Rayen timmerwerken vastzette op eigen helft. Het verschil werd al na tien minuten uitgedrukt in de openingstreffer door Dennis Rademakers die een aanval bekroonde met een doelpunt 1-0. Accu.nl bleef domineren waardoor Rob van Dun de doelman van Rayen timmerwerken het druk had om de vele schoten op zijn doel onschadelijk te maken. Sporadisch kwamen de mannen van Rayen timmerwerken onder aanvoering van hun captain Rob van Dooren op de helft van de tegenstander maar gevaarlijke situaties leverde dit nauwelijks op of doelman van Accu.nl Teun van Gerven greep goed in. Na bijna een kwartier werd Rayen timmerwerken op grotere achterstand gezet door Glenn Verhoeven die na een mooie aanval het leer binnen werkte 2-0. Heel af en toe probeerde Rayen timmerwerken wat plaagstootjes uit te delen aan zijn tegenstander en kreeg Mike Ciechanowicz de gelegenheid om wat terug te doen voor zijn team maar doelman Teun van Gerven wilde hieraan niet meewerken. Aan de andere kant lukte het Jan Rooijackers wel om de scoren op te voeren naar 3-0. Rayen timmerwerken had het aan zijn doelman Rob van Dun te danken dat het geen forse nederlaag zou gaan worden. In de slotfase van deze eentonige wedstrijd lieten de mannen van Accu.nl de teugels wat vieren waardoor Rayen timmerwerken wat meer op de helft van de tegenstander kon gaan voetballen. Met nog 4 minuten op de klok had Rayen timmerwerken toch nog een succesje te vieren want Mike Ciechanowicz zorgde met een mooi doelpunt dat die hatelijke nul van het score bord verdween en zo de eindstand bepaalde op 3-1.

Donderdag 14-04-2022

Team van de Week: Happy Boys 2

De WAC Gemert zaalvoetbalcompetitie is inmiddels al over de helft. Gelukkig zijn de beperkingen mbt Corona voorbij en zijn we alweer een aantal weken lekker aan het voetballen. Wat is het toch fijn om te zien dat iedereen er weer zin in heeft. Niet alleen het voetbal zelf, maar ook met je teammaten na afloop een drankje doen bij de @Harmse of een andere sponsor in het centrum. De donderdagavond is zoals vanouds weer voor de WAC. Deze week is Happy Boys 2 uit de 1e klasse Team van de Week, zij spelen als ‘best of the rest’ hun spel met enkele ervaren spelers die al vele prijzen hebben gewonnen. Duidelijk is dat het team van Outdoor Island een maatje te groot is voor deze klasse. Dus een tweede plaats is het hoogst haalbare dit seizoen. Het team van Happy Boys 2 speelt tegen La Compagnie/Sidekix. Zij hebben de afgelopen jaren flink verjongt en staan op de ranglijst op een 9e plaats. Daarbij moet wel worden gezegd dat La Compagnie/Sidekix 3 wedstrijden minder heeft gespeelt. Indien deze allemaal worden gewonnen dan scheelt het maar 3 punten. Het zou dus nog alle kanten op kunnen gaan. Coach Frans Peters van La Compagnie/Sidekix is er ook klaar voor en Scheidsrechter Hellstern geeft het startsein voor de wedstrijd. De eerste 10 minuten tasten de teams elkaar af en duidelijk is dat ze niets willen weggeven. Er zijn nog geen echte kansen waargenomen. De eerste kans komt van de voeten van Jelle van de Goor voor La Compagnie/Sidekix. Hij krijgt de bal aangespeelt en schiet de bal vol op de benen van keeper Rens Arts. In de rebound wordt een overtreding gemaakt op Bjorn Vervoort van Happy Boys 2, wat een vrije trap oplevert. Dit gaat een bal worden voor Wout Peters. Peters heeft in het verleden al vele doelpunten gemaakt met zijn gouden linker, maar tot nu toe lukt het nog niet. Hij schiet de bal hard voorlangs. Helaas kan aanvaller René van Moorsel niet op tijd bij de tweede paal komen om de bal in te tikken. Keeper Nick Donkers brengt de bal weer in het spel en deze komt via Jordan van Kilsdonk bij Wilco Gruyters terecht. Hij passeert zijn tegenstander via een panna maar mist vervolgens de snelheid om eerder bij de bal te zijn dan keeper Arts van Happy Boys 2. De volgende aanval gaat weer richting het doel van La Compagnie/Sidekix. Maarten Leenders speelt de bal goed door het midden naar Peters. Hij schiet de bal hard en hoog op doel, maar wederom staat Donkers op zijn plaats. Hij kan met moeite de bal wegslaan. Met nog zo’n 10 minuten op de klok zie je dat La Compagnie/Sidekix iets meer naar voren probeert te verdedigen om meer druk op Happy Boys 2 te zetten. Ze merken dat er meer in zit dan momenteel het geval is. Er is immers nog steeds sprake van een ‘brilstand’. De voetbalterm welke vaak wordt gebruikt voor een 0-0 stand. De eerste 2 aanvallen doen verdedigers Leenders en Peters niet verrassen maar Luuk van de Pol zorgt voor de eerste treffer van de wedstrijd voor La Compagnie/Sidekix. Hij schiet de bal hard over de rond. Keeper Arts lijkt de bal onder controle te hebben, maar hij laat tot verrassing van Van de Pol de bal los. Deze is er in de rebound snel bij om de bal toch in het doel te tikken. Happy Boys 2 is hierna even van slag, getuige een tweetal foutjes achterin. Van de Goor kan bijna profiteren, maar raakt hierbij de paal. De spelers van Happy Boys 2 moedigen elkaar, met nog een paar minuten op de klok. Ze gaan proberen de gelijkmaker te forceren. Dit gebeurt in eerste instantie bijna door Vervoort, maar met name Van Moorsel is gevaarlijk. Hij kan de bal altijd zo makkelijk vasthouden, kappen en draaien zodat het moeilijk is voor Guus van Dongen om de bal weg te tikken. Helaas voor Van Moorsel lukt het toch niet de bal in het netje te krijgen. En zo blijft het 1-0 voor La Compagnie/Sidekix en gaan zij er met de winst vandoor.

Donderdag 07-04-2022

Team van de Week: Happy Boys 1

Afgelopen donderdag speelde het team van aanvoerder Stefan van Melis tegen het 4de geplaatste Accu.nl dat vorige week nog verrassend de koploper E-bikeaccu.nl versloeg en daardoor nog aansluiting hield met de top 3. Happy Boys 1 bevinden zich op de 12 plaats van de tweede klasse. De rode lantaarn dragers hebben tot nu toe een keer gelijk gespeeld, maar de heren geven niet op en gingen met vol goede moed het veld op. Na de start van de wedstrijd was het voornamelijk Accu.nl dat balbezit had, de bal rond liet gaan maar geen kansen creëerden. Het duurde 10 minuten voordat Accu.nl hun eerste kans kreeg, maar het was de keeper Mike vd Burgt die ervoor zorgde dat de nul op het scorebord bleef staan. Ook een tweede schot van Accu.nl trof via de keeper de paal. De verdediging van Happy Boys 1 stond als een huis. In de 14de minuut weet Happy Boys 1 de bal te onderscheppen en een eerste schot richting doel te lossen. Het mocht echter niet baten want het schot ging rakelings naast. In de 16de minuut van de wedstrijd werd de verdediging van Happy Boys 1 geslecht met een punter van Peter Goris die de stand op 0-1 bracht. Meteen na de aftrap was het weer raak. Door een overtreding van de keeper Mike vd Burgt, die tot op dat moment zijn doel goed verdedigde, ontving Accu.nl een penalty van de goed leidende scheidsrechter. Het schot van Dennis Rademakers was onhoudbaar, 0-2. Met een man minder bij Happy Boys 1 op het veld rook Accu.nl bloed en gingen ze vol in de aanval wat al snel resulteerde in de 0-3 door Jan Rooijackers. Meteen daarna een mooie combinatie waardoor Peter Goris zijn tweede doelpunt kon maken, 0-4. Nadat Happy Boys 1 weer compleet was braken ze met een-tweetje door de verdediging van Accu.nl maar wisten de kans niet te benutten. Een tegenaanval van Accu.nl bracht Dennis Rademakers alleen voor de keeper die zijn kans niet onbenut liet. 0-5. Met nog 10 minuten op de klok Happy Boys 1 een aanval op. Het was Stefan van Melis die met een hard schot de bal in het netje schoot. 1-5. Nog geen minuut later, een fout in de verdediging van Accu.nl, waardoor Bart van Lankveld de achterstand verkleind naar 2-5. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen de heren van Happy Boys 1 nog enkele kleine kansen. Ze werden echter niet benut. De kansen van Accu.nl daarin tegen werden wel afgemaakt en het is dan ook Paul van Wetten die met een bekeken schot de 2-6 op het scorebord zette. In de allerlaatste 5 seconden schoot Peter Goris nog een keer raak op doel wat een eindstand opleverde van 2-7. Ondanks dat de Happy Boys de eerste helft van de wedstrijd de nul hielden was het achteraf een gemakkelijke overwinning van Accu.nl.

 

Donderdag 31-03-2022

Team van de Week: Auto Mundi / @Harmse

Via een 2-deling obv de 1e seizoenshelft zijn de teams in de Hoofdklasse verdeeld om zodoende meer gelijkwaardige wedstrijden te spelen. En dat bleek ook; in de 1e ronde van de 2e seizoenshelft maakten Team van de Week Auto Mundi / @Harmse en tegenstander v.Schijndel Dakbedekkingen er een leuke wedstrijd van.

Het vooraf verwachte wedstrijdbeeld werd vanaf het eerste moment ook werkelijkheid. Het Team van de Week Auto Mundi / @Harmse ging vanuit een verdedigende stelling met countervoetbal de tegenstander v. Schijndel Dakbedekkingen bestrijden, waar Auto Mundi / @Harmse middels aanvallende omsingeling werd vastgezet.

Dit leidde echter pas in de 5e minuut tot een eerste poging, toen Ronny Hendriks vanaf de achterlijn slim dacht te zijn en Pieter van Hout probeerde te passeren in de korte hoek, Pietertje tikte de bal via de paal achter. In de aanval volgend op de corner, zag Ceo Kroes van Auto Mundi / @Harmse zijn kans schoon en probeerde middels een (1e) lob keeper Mark van Dijk te verschalken. Vizier nog niet helemaal op scherp, net naast.

In de daarop volgende aanval weet Auto Mundi / @Harmse niet te scoren via Nick Jagers; onterechte corner gegeven. Deze werd sportief door Auto Mundi / @Harmse terug gegeven door de bal over de achterlijn te schieten.

In de aanval die daarop volgt door v. Schijndel Dakbedekkingen was het opnieuw Ronny Hendriks die een gat zag en ditmaal het net wel wist te vinden. Een zeer geplaatst schot door een drukte van spelers in het binnenste zijnet: 0-1.
Na een 2-tal grote kansen voor Auto Mundi / @Harmse, waarvan Wilco van Schaijk er 1 met de hak probeerde binnen te werken, is het Rene Verbakel die in de 13e minuut de 0-2 binnen schiet.

Auto Mundi/@Harmse bleef goed en lekker mee voetballen en op zoek naar de aansluiter: mooie actie Ceo Kroes die de bal net hard over schiet, 2 snelle corners niet scherp afgerond. Het doelpunt valt echter in de 19e minuut bij Auto Mundi / @Harmse als Erik van Dijk scoort: 0-3.

Is dan nu het verzet gebroken? Nee zeker niet. Auto Mundi / @Harmse zet er nog een tandje bij en weet door druk te zetten de bal op het middenveld te veroveren. Na een mooi 1-2tje, krijg Ceo Kroes de bal terug en schiet de bal vanaf de middenlijn in het doel achter keeper Mark van Dijk: 1-3.

Het lijkt erop dat het weer een echte wedstrijd wordt als in de 25e minuut opnieuw Ceo Kroes scoort. Met zijn 2e lob van deze wedstrijd verschalkt hij de keeper van v. Schijndel Dakbedekkingen en Auto Mundi / @Harmse is weer helemaal terug in de wedstrijd: 2-3.

Het is uiteindelijk een aanval in de 31e minuut die de wedstrijd in het slot gooit. Maikel van de Broek weet een aanval af te ronden als hij zowat op de doellijn staat en de bal binnenloopt: 2-4.

Het lobje van Pieter van Hout in de 32e minuut had beter verdiend en daarmee een spannende eindfase kunnen openbreken. De aansluitingstreffer van Ilja Bouwman (3-4) in de 34e minuut lijkt dit wel te doen voor Auto Mundi / @Harmse, echter in de laatste minuut komen de netten niet meer bol te staan. Ook niet door CR7 die, na plaatsing voor Qatar, de gelijkmaker nog probeerde binnen te werken in Gemert voor Auto Mundi / @Harmse.

Gelijkspel was fair geweest voor Auto Mundi / @Harmse; met een mooie pot voetbal en winst voor v. Schijndel Dakbedekkingen kon uiteindelijk iedereen ook leven en daar werd er in de sportkantine @Harmse als vanouds nog lang op geproost!

 

Donderdag 24-03-2022

Team van de Week: Accu.nl

De wedstrijd van deze week is er eentje uit de subtop van de 2e klasse. Gezien de huidige stand op de ranglijst is het een wedstrijd tussen 2 teams zonder kampioens-aspiraties maar ook de rode lantaarn van de 2e klasse is voor beide teams niet in zicht. Je zou het dus een wedstrijd “om des- keizers-baard” kunnen noemen. Maar dat was aan het spelbeeld in de eerste minuten niet af te lezen, maar het gaat natuurlijk altijd nog om de sportieve eer. En mede door het goed aanvoelen en leiden van de wedstrijd door good old leidsman Fons Hellstern, zou het ook een uitermate sportieve wedstrijd blijven. In de eerste minuten leverde deze strijd nog geen gevaarlijke momenten voor één van beide doelen op totdat een pass van Jan Rooijackers de vrij staande Peter Goris bereikte maar hij stuitte op gelegenheidskeeper Govert v. Dorland. Vervolgens duurde het weer een paar minuten voordat de volgende gevaarlijke momenten daar waren en Cis Slits 2 keer niet succesvol kon afronden voor het team van Keurslager Danny Megens, eerst op aangeven van Vincent Hoeks en daarna stelde Marijn Haenen hem via Govert v. Dorland in staat om de score te openen. Maar beide keren bracht keeper Bram v. Houtert redding. Na ongeveer een derde van de speeltijd was het keeper Govert v. Dorland die opstoomde tot over de middellijn en het tevergeefs probeerde met een schot dat voorlangs ging. In de daaropvolgende aanval was het wel raak maar nu voor het team van Accu.nl. Na een fraaie combinatie met Bart Sterken was het Dennis Rademakers die tijdwaarnemer Ad Beekmans de stand van 1-0 op het scorebord liet noteren. Die stand bleef geruime tijd ongewijzigd op het scorebord staan maar nadat Niels v.d. Valk eerst nog met een ferm schot had geprobeerd om de stand weer gelijk te trekken, was het tóch Peter Goris die op aangeven van Rob v. Erven, de 2-0 liet aantekenen voor Accu.nl. En nauwelijks 2 minuten later was het Dennis Rademakers die zelf een aanval van het team van Keurslager Danny Megens onderschepte en met een schuiver in het zijnetje de keeper kansloos liet en de voorsprong daarmee dus uit bouwde naar 3-0. En weer niet veel later was het Paul v. Wetten die met een frivole mooie hakbal diezelfde Dennis Rademakers vrij voor keeper Govert v. Dorland zette maar die stond zijn mannetje. In de daaropvolgende aanval ontstond een scrimmage voor de goal van keeper Bram v. Houtert en de eer leek voor het team van Keurslager Danny Megens gered te gaan worden maar de inzet van Niels v.d. Valk werd vakkundig onschadelijk gemaakt. In de slotfase van deze wedstrijd was het vooral Accu.nl dat nog een aantal serieuze kansen creëerde. Het was tot 2 keer toe dat Peter Goris zijn beide doelpogingen zag strandden maar in de voorlaatste minuut kon hij tóch zijn 2e treffer van de avond laten noteren waarmee hij de eindstand op 4-0 bracht

Donderdag 17-03-2022

Team van de Week: vv VMW

Afgelopen donderdagavond stond er een heuse topper op het programma in de tweede klasse van de WAC. Koploper e-Bike Accu.nl moest de degens gaan kruisen tegen het op de tweede plaats staande vv VMW dat weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld te hebben 6 punten achterstand heeft en nu de mogelijkheid kreeg om het verschil terug te brengen naar 3 punten om vervolgens volop mee te blijven doen voor promotie. Voor het titanengevecht ging starten kreeg ik nog even de gelegenheid om aan de coach van vv VMW Gerco Vervenne te vragen wat de benaming van zijn team betekende, hij vertelde me dat de VV staat voor Vervenne en Vermeulen en de VMW de initialen zijn van Verhees Montage Werken. Na dit ter verduidelijking uitgelegd te hebben was de wedstrijd inmiddels al begonnen en was het e-Bike Accu.nl dat het initiatief nam en al snel doelman Teun Kuijpers van VMW op de proef stelde en hij handelend moest optreden na een schot van Rik Vermeulen. Na een minuut of 4 kwam VMW geleidelijk aan onder de druk uit en zorgde voor het eerste gevaar voor doel bij de tegenstander wat bijna de openingstreffer opleverde door Frank Ketelaars die uit een scrimmage met een hakbal bijna succes had maar de doelman Jori Vermeulen van e-Bike liet zich niet verrassen. De trend was gezet voor een spannende pot waarvan de vele kijkers volop konden genieten, het was een open wedstrijd waarin goed voetbal te zien was en het aanvallende spel zorgde voor spanning en sensatie. Coach Gerco Vervenne bleef zijn mannen aansporen om een opening te forceren bij de tegenstander maar stokte steeds in de afwerking. Iets wat e-Bike Accu .nl wel lukte toen in de 10de minuut doelman Vermeulen mee opkwam en van ver kon uithalen en zo Teun Kuijpers verraste 1-0. VMW liet zich niet van de wijs brengen door deze tegenslag en wilde snel wat terug doen om de stand gelijk te trekken maar ondanks het vele balbezit bleef men moeite hebben om het leer tussen de palen te werken. De beste kansen bleven voor de koploper en had pech dat de doelpaal een verdere voorsprong voorkwam. Toch kwam er het tweede doelpunt voor e-Bike na een snelle uitval waarin Tigo Heiligenberg voor de afwerking zorgde 2-0. In de 23ste minuut kreeg VMW een vrije trap te nemen door Jesper Vervenne die de spanning had kunnen terugbrengen maar zijn schot smoorde in de goed opgestelde muur. Aan de andere kant bleef doelman Kuijpers een moeilijk te nemen horde voor e-Bike en met enkele fraaie reddingen behoede hij zijn team voor een grotere achterstand. Het bleef een spannende sportieve wedstrijd waarin het maar niet lukte voor vv VMW om wat terug te doen en zo nog altijd uitzicht te blijven houden op de koploper.

 

Donderdag 10-03-2022

Team van de Week: Rauw & Gauw

De wedstrijd van deze week is een heuse topper in de Hoofdklasse. De nummer twee, Happy Boys 3, ontvangt de nummer drie, Rauw & Gauw. Het onderlinge verschil is 1 punt, dus winst is van grote waarde. Zeker omdat koploper Spier Poortautomatisering/ V.d. Meijs eerder op deze avond al heeft gewonnen. Deze wedstrijd zal ook onderwerp van gesprek zijn geweest in huize Rijksen. Jeff Rijksen spelend voor Happy Boys 3 staat tegenover zijn oudere broer Dave, die goed op dreef is bij Rauw & Gauw. Onder toeziend oog van vader Paul zal de broederstrijd plaatsvinden. Grensrechters Joop Crommentuijn en Jos vd Berg zijn er klaar voor en scheidsrechter Verstraten fluit voor de aftrap. Direct vanaf de eerste minuut zijn de belangen duidelijk zichtbaar met een hoog tempo. Voor elke meter wordt geknokt. Eerste actie van de avond is van Jeff Rijksen. Hij speelt zijn tegenstander door de benen en probeert de bal in de verre hoek te krullen. Maar de bal gaat net over het doel van Tijmen Brouwer. In de rebound laat Dave Rijksen meteen zien wie er op de 3e plaats van de topscoorderslijst staat. Hij verrast keeper Ruud vd Elzen in de korte hoek en maakt de 0-1. Een paar minuten later is de stand weer gelijk omdat dezelfde keeper met een verre ingooi over de verdediging van Rauw & Gauw broer Jeff weet te bereiken die knap weet te scoren via een panna bij keeper Brouwer. Er wordt gestreden voor elke meter. Zo weet Ruud vd Kruijs via enkele slimme overtredingen te voorkomen dat Happy Boys 3 kan doorbreken. Ralph vd Putten van Rauw & Gauw weet goed weg te draaien van zijn tegenstander en haalt meteen uit, maar hij schiet tegen de voet van verdediger Koen Toonen. Aan de andere kant kan Jeff een foute pass van Bart vd Wijst niet verzilveren. Het is echt een mooie wedstrijd om te zien, waarbij gezegd mag worden dat Rauw & Gauw de betere kansen heeft en Happy Boys 3 vertrouwd op een snelle counter. Dan is het Dave Rijksen die de 1-2 op het bord zet. Hij kan de bal intikken na goed werk van Ruud vd Kruijs. Slordig balverlies van Jeff op het middenveld zorgt zelfs voor een 1-3 voorsprong. Broer Dave heeft geen medelijden en maakt zijn derde van de avond. Jan Roosjen speelt aanvoerder Thijs Claassen uit, maar keeper Van de Elzen staat op zijn plek. Bart van Veghel van Happy Boys 3 weet de bal te onderscheppen en zet samen met Jeff een counter op. Ze spelen de laatste tegenstander uit, maar Brouwer kan met een schitterende redding de aansluiting voorkomen. Al vallend op de grond kan hij nog net zijn hand omhooghouden en laat daar nu net de bal tegenaan komen. Rauw & Gauw wil de wedstrijd beslissen, maar Bart vd Wijst raakt de paal. Ook Jan Roosjen lukt het niet om te scoren. Ook hier een geweldige redding van keeper Ruud vd Elzen. Wat een wedstrijd, beide teams strijden om elke bal. De verdediging van Rauw & Gauw heeft de handen vol aan de aanvallers van Happy Boys 3. Met name Jeff Rijksen en Bart van Veghel zorgen vaak voor gevaar met hun acties. Helaas wordt een doelpunt van Jeff afgekeurd omdat er al is gefloten voor een overtreding van Rauw & Gauw. Hier was voordeel zeker op zijn plaats. Jordi Peters schiet de bal nog op de lat, hij kan de beslissing ook niet forceren. In de laatste minuut krijgt Happy Boys 3 nog een penalty omdat keeper Brouwer de bal buiten de cirkel hands maakt. Jeff weet deze af te maken en hiermee sluiten we een spannende strijd af met een 2-3 overwinning voor Rauw & Gauw

Donderdag 03-03-2022

Team van de Week: Stender / ‘t Ridderhof

In deze wedstrijdweek waar in de naweeën van de corona-pandemie nog een aantal wedstrijden zijn uitgevallen, staat het team van Stender / ’t Ridderhof in de picture. Zij spelen in de Wedstrijd-van-deze-Week uit de 1e klasse, tegen het team van Vogels Metaalbewerking.
In de laatste volledig gespeelde competitie van 2018/2019 waren beide teams als middenmoters van de 1e klasse aan elkaar gewaagd met uiteindelijk slechts 1 punt verschil in de eindrangschikking. Vogels Metaalbewerking ging op deze donderdag het meest voortvarend van start want na nauwelijks 2 minuten stond de 0-1 al op het scorebord toen Emile de Jager de bal inspeelde op Joris Krol die met een direct slim passje opzij neef Jeroen Krol wist te bereiken en die tekende dus voor het eerste doelpunt van dit duel. In de volgende minuut leek de stand weer gelijk te worden getrokken nadat Mark v.d. Horst na een passeeractie aan de zijlijn met een strakke voorzet Aron Hellings wist te bereiken maar zijn inzet miste het doel. Een paar minuten later was het wél raak, en wel met een kopie van de eerste goal via Roel Bevers die inspeelde op Joris Krol die wederom Jeroen Krol in staat stelde om zijn 2e van de avond te maken, 0-2 dus. En het werd in diezelfde minuut nóg erger voor het team van Stender / ’t Ridderhof toen Bart v.d. Wetering ongelukkig met een eigen doelpunt voor de 0-3 zorgde. Even daarna bereikte Teun Hoevenaars met een pass door het midden, Mark v.d. Horst maar keeper Niek v. Gerven wist met kunst en vliegwerk zijn doel schoon te houden. Vervolgens was het Aron Hellings die met zijn schot dicht bij de 1-3 was. Maar na ongeveer een derde van de wedstrijdduur kwam die stand tóch op het scorebord nadat Mark v.d. Horst met een voorzet vanaf de zijkant Rob v.d. Crommenacker in goede positie bracht, en die bedacht zich geen moment: 1-3. En nadat doelman Frans Bronnenberg de poging van Twan Vogels in de daaropvolgende aanval onschadelijk had gemaakt bereikte hij met een verre uitworp de eigen-doelpuntenmaker Bart v.d. Wetering die hij daarmee in staat stelde zijn ongelukkige eigen goal goed te maken met een treffer, nu wél in het goede doel, en de stand dus naar 2-3 tilde. En daarmee was ook de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In de minuten daarna was het eerst Joris Krol die met een poging om de voorsprong van Vogels Metaalbewerking weer wat uit te bouwen, strandde op doelman Frans Bronnenberg. Maar vervolgens was het Emiel de Jager die vanaf eigen helft zag dat diezelfde doelman ver voor zijn doel stond en met een prachtige boogbal de voorsprong naar 2-4 tilde. Maar weer even later was het Aron Hellings die na een scrimmage voor het doel de voorsprong van Vogels Metaalbewerking toch weer halveerde naar 3-4. En daarmee bracht hij ook het geloof op een gelijkspel of overwinning voor Stender / ‘t Ridderhof weer terug. Eerst was het Rob v.d. Crommenacker die strandde op de doelman. En nadat Roel Bevers tevergeefs had geprobeerd om uit een moeilijke voorzet van Twan Vogels de voorsprong weer te vergroten leverde het offensief van Stender / ’t Ridderhof nog een schietkans op voor Teun Hoevenaars. Daarna was het tóch weer de beurt aan Vogels Metaalbewerking die met hun kenmerkende ijver en energie de beslissing wilden forceren. Eerst was het Emil Machiels die het probeerde, vervolgens kreeg Jeroen Krol twee keer een goede mogelijkheid en tenslotte was het Joris Krol die het vanaf zijn eigen keepersgebied probeerde met opnieuw een boogbal over de dus vaak ver voor zijn doel staande doelman Frans Bronnenberg. Het is ook diezelfde veelal meevoetballende doelman die vervolgens opstoomde tot over de middellijn en een poeier afvuurde welke door collega Niek v. Gerven vakkundig werd verwerkt. Het spel bleef tot in de laatste seconden energiek op en neer gaan wat voor beide doelen nog een paar momenten opleverde maar geen verdere doelpunten. Zodat er een eindstand op het scorebord van deze Wedstrijd-van-de-Week kwam van 3-4.

Donderdag 24-02-2022

Team van de Week: La Companie/Sidekix

In de WAC eerste klasse vond afgelopen donderdag de wedstrijd plaats tussen team van de week La Companie/Sidekix en Herman van den Boomen schilderwerken. Beide ploegen stonden met negen punten in de middenmoot. Voor beide partijen dus een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden met de top 4.
In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op zonder kansen voor beide partijen. Na vijf minuten spelen werd het eerste schot gelost op de doelman van La Companie/Sidekix, die de bal tot een corner verwerkt. Enkele minuten later kreeg Herman van den Boomen schilderwerken een vrije trap. De keeper Luuk van de Pol van La Companie/Sidekix hield het harde schot tegen.

Na onderschepping van de bal werd er een speler van La Companie/Sidekix onreglementair gevloerd wat werd omgezet in een penalty. Jordan van Kilsdonk gaf de keeper het nakijken en zette na acht minuten de 1-0 op het scorebord.
De spelers La Companie/Sidekix hebben echter niet lang van hun voorsprong genoten, een fout in de verdediging van La Companie/Sidekix werd direct afgestraft door Michael Adriaans van Herman van den Boomen schilderwerken. 1-1
Na de 1-1 was het spel weer in evenwicht en creëerde beide partijen kleine kansen om de voorsprong te vergroten. Het waren echter de keepers Luuk van de Pol van La Companie/Sidekix en Jelle Analbers die daar een stokje voor staken. Ze stopte op vakkundige wijze iedere poging van de aanvallers. La Companie/Sidekix hanteerde in deze fase wel vaak de lange bal waardoor het verdedigen voor de tegenstander niet al te moeilijk was. La Companie/Sidekix probeerde met afstandsschoten de keeper te verschalken. Met nog 11 minuten op de klok steeg de spanning. Wie zou er met de drie punten van door gaan?

Na een onderschepping was het wederom Michael Adriaans die met een schot vanaf links de bal in de lange hoek deponeerde. 1-2. Het was aan La Companie/Sidekix om de score weer gelijk te trekken. Een mooie opgezette een-twee vanuit een vrije trap, bracht La Companie/Sidekix vrij voor de goal. Op een katachtige wijze wist Jelle Analbers zijn doel schoon te houden. La Companie/Sidekix ging nu vol in de aanval wat vijf minuten voor tijd zijn vruchten afwierp. Het was Mats Biemans die de gelijkmaker scoorde. Herman van den Boomen schilderwerken kreeg drie minuten voor het einde nog een grote kans maar konden de overwinning niet naar zich toetrekken. Er werden in de laatste minuten aan beide kanten geen kansen meer gecreëerd. De wedstrijd eindigde in een terechte 2-2.

Donderdag 17-02-2022

Team van de Week: Commanderij 1

Afgelopen donderdag stond de wedstrijd tussen Rauw en Gauw en Commanderij 1 op het programma in de hoofdklasse.
De wedstrijd was nog geen twee minuten aan de gang of  Dave Rijksen had de bal al in het netje liggen: 1 – 0  Rauw en Gauw. Met een schuiver verschalkte hij doelman Jan Willem van der Putten. Commanderij 1 voetbalde prima mee en kreeg hierbij ook een aantal kansen. Tot tweemaal moest keeper Tijmen Brouwer handelend optreden op inzetten van Niels van der Heijden. Daarna kreeg Ralph van der Putten een paar mogelijkheden om de score te vergroten voor Rauw en Gauw, maar dat lukte hem niet. Vervolgens kregen Niels van der Heijden en Coen Gieling kansen om de gelijkmaker te scoren, maar zij konden het net niet vinden. De inzet van Coen Gieling werd van de doellijn gehaald door Jordi Peters.
Elf minuten voor het eindsignaal bracht Dave Rijksen de stand op 2 – 0.
In de laatste twaalf minuten van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe bij Commanderij 1. Dit was niet vreemd omdat Commanderij 1 de gehele wedstrijd zonder wisselspelers speelde.
Keeper Jan Willem van der Putten kreeg het steeds drukker en met een aantal prima reddingen zorgde hij er voor dat de score niet verder opliep. Echter acht minuten voor tijd moest hij het antwoord schuldig blijven op een inzet van Jordi Peters: 3 – 0  voor Rauw en Gauw.
In de laatste vijf minuten was de pijp overduidelijk leeg bij Commanderij 1. Ruud van de Kruijs raakte de lat met een mooi stiftje. Ralph van der Putten en Bart van de Wijst wisten daarentegen nog wel te scoren waarmee de eindstand op 5 – 0 werd bepaald voor Rauw en Gauw.
Technisch directeur Bennie van de Kruijs van Rauw en Gauw kon tevreden zijn met dit resultaat van zijn ploeg. Rauw en Gauw handhaafde zich hiermee in de top van de hoofdklasse en staat slechts op drie punten achter koploper Spiers / v.d. Meijs.

 

Donderdag 10-02-2022

Team van de Week: Spier/van de Meijs

In de WAC hoofdklasse vond afgelopen donderdag de wedstrijd plaats tussen het nog ongeslagen (nr.1) team van de week Spier/vd Meijs en Machine vd Biggelaar. Machinehandel vd Biggelaar staat op de 4de plaats en kon bij winst de aansluiting houden met de top 3.


De eerste kans was dan ook voor Machinehandel vd Biggelaar, een schot van Kevin van de Laar ging net naast. Machinehandel vd Biggelaar bleef aanvallen maar werd onderbroken door een counter van Spier/vd Meijs. Ook deze bal ging rakelings naast het doel. In de derde minuut was het Eric van de Biggelaar die de stand op 0-1 bracht voor Machinehandel vd Biggelaar. De 0-1 stond slechts een halve minuut op het scorebord toen Ronnie Heijmans na een snelle aanval de gelijkmaker wist te scoren.
Machinehandel vd Biggelaar pikt de draad weer op en creëerde kleine kansen. Na een goede aanval kwam Kevin van de Laar vrij voor de keeper, hij schoot de bal onder de keeper door maar helaas voor hem aan de verkeerde kant van de paal. Na 10 minuten waren de rollen omgedraaid en kreeg Spier/vd Meijs meer controle over de wedstrijd. Ronnie Heijmans zet zijn tegenstander met een mooie schaarbeweging op het verkeerde been. De keeper hield zijn schot nog wel enigszins tegen maar glipte toch door zijn handen waardoor de bal tergend langzaam over de lijn rolde en de stand op 2-1 kwam.


Na een mooie een-twee kwam Ronnie Heijmans alleen voor de keeper van Machinehandel vd Biggelaar die de bal met een katachtige redding uit zijn doel hield. Met nog 19 minuten op de klok was Spier/vd Meijs heer en meester over wedstrijd. Ronnie Heijmans kreeg de kans om zijn derde goal te scoren, zijn stiftje raakte echter de paal. Sander van de Waarsenberg was er snel bij en schoot de bal alsnog in het doel. 3-1.


Machinehandel vd Biggelaar kreeg in de 20ste minuut de kans op de aansluitingstreffer, Kevin van de Laar draaide knap weg van zijn tegenstander. Zijn schot werd echter wederom gekeerd door de sluitpost van Spier/vd Meijs. Machinehandel vd Biggelaar ging daarna vol op de aanval waardoor er ruimte ontstond voor Spier/vd Meijs die na een counter de stand op 4-1 brachten. Dit keer was het Rene de Vries die de bal in het netje mocht leggen.


In de 27ste minuut vond Ronnie Heijmans dat Machinehandel vd Biggelaar genoeg had aangevallen en zette binnen twee minuten de stand op 6-1 door twee keer te scoren. Je zou zeggen dat de wedstrijd was beslist!
Het is echter Machinehandel vd Biggelaar dat nog niet van opgeven wist en in de laatste 5 minuten de stand nog terugbracht naar 6-4 door goals van Eric van de Nieuwhof (2x) en Addy Manders. De goals kwamen echter te laat om de stand nog gelijk te trekken. Het was een mooie wedstrijd met veel technische hoogstandjes. Spier/vd Meijs blijft ongeslagen en voert de lijst aan met 21 punten uit 7 wedstrijden.

 

Donderdag 03-02-2022

Team van de Week:A. School Tuiniers/H. v.Rooij Graszoden

In de laatste volledig uitgespeelde WAC-competitie in het “pre-corona-tijdperk” -dan hebben we het over het seizoen 2018-2019!!- eindigden deze 2 teams op respectievelijk de 3e en 6e plek in de 1e klasse met slechts 3 punten verschil. Inmiddels een paar jaartjes verder, ouder, wijzer en ervarener leek er in het begin van de wedstrijd nog steeds weinig krachtsverschil te bestaan tussen de beide teams. Het was Paul v. Lieshout die voor het team van School Tuiniers/v.Rooij Grasz. voor het eerste échte doelgevaar zorgde. Hij ging alleen op doelman Jaap Vos af maar deze wist zijn doel nog schoon te houden. Maar een minuutje later was het dezelfde speler die met een afstandsschot tóch de 1-0 voorsprong voor School Tuiniers/v.Rooij Grasz. liet noteren. In de daaropvolgende minuten leek het team van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof dit weer snel te willen herstellen maar tot écht grote kansen kwam het niet behoudens een inzet van Morgan Bosma die zijn poging langs zag gaan. Daarna golfde het spel snel heen en weer wat resulteerde in een kans van Bart v. Dongen na een mooi een-tweetje van met Mark v.d. Putten maar zijn schot belandde in het zijnet. In de volgende 2 aanvallen was het Hugo Verbakel die eerst zijn schot over het doel zag gaan en meteen daarna zijn volgende poging op de paal uiteen zag spatten. Op ongeveer een derde van de wedstrijd kwam het eerstvolgende gevaarlijke wapenfeit voor het team van Minn 10 Menswear/’t Ridderhof op naam van Eelco Bouw maar doelwachter Harm School gaf geen krimp. Een paar minuten later was het wel raak na een pass door het midden van Paul v. Lieshout welke door Kees v. Dongen fraai werd afgerond door een schuiver in de benedenhoek waardoor de voorsprong naar 2-0 werd getild. Maar Minn 10 Menswear/’t Ridderhof gaf zich zeker nog niet gewonnen en even later werd de achterstand bijna gehalveerd na een inzet van Edwin Simons maar Hugo Verbakel bracht met een halve omhaal redding voor het team van School Tuiniers/v.Rooij Grasz. De volgende poging kwam van de voet van Bjorn Opgenoort maar ook zijn poging werd onschadelijk gemaakt door de collectieve verdediging van School Tuiniers/v.Rooij Grasz. En vervolgens was het Eelco Bouw die na het balverlies van Paul v. Lieshout, zijn poging in het zijnet zag eindigen. Direct daarna volgde een uitbraakpoging waarbij de broertjes van Dongen alleen op Jaap Vos af stormden maar deze stond zijn mannetje. Ook de volgende pogingen van achtereenvolgens Bart v. Dongen en Hugo Verbakel brachten geen verandering in de voorsprong van 2-0. In de 31e minuut leek Bjorn Opgenoort nog voor de aansluitingstreffer te gaan zorgen maar keeper Harm School bracht solide redding en ook op de inzet van Twan Bierens wist hij het antwoord. Maar in een onoverzichtelijke situatie was het notabene keeper Jaap Vos die het probeerde en via-via was de aansluiting tóch daar, 2-1. Doordat Minn 10 Menswear/’t Ridderhof risico nam met het meevoetballen van de keeper was het Kees v. Dongen die dat afstrafte en de wedstrijd definitief in het slot gooide door vanaf eigen helft de 3-1 te laten optekenen.

 

Donderdag 27-01-2022

Team van de Week:John Habraken Timmerwerken

In de 2e week na de herstart van de competitie was het de vraag met welke speelstijl je het beste aan de weg zou kunnen timmeren: vol op de aanval of Italiaans catenaccio.

Met geen wisselspelers, werd het voor Team vd Week John Habraken Timmerwerken een wedstrijd om de krachten goed te verdelen. De 1e 5 minuten is het redelijk aftasten aan beide kanten, duidelijk wordt dat voornamelijk Rayen Timmerwerken de aanval zoekt. Dat zorgt voor diverse mogelijkheden, met enkele schoten afgevuurd op het doel van John Habraken Timmerwerken; Koen vd Burgt schiet net links van het doel, Rob v. Dooren schiet rakelings over de deklat, een 1-2tje van Rik vd Steijn met Bjorn Bexkens, het leidt nog niet tot een goal.

Daartegenover zet John Habraken Timmerwerken, met enkele vlugge aanvallen door het midden van het veld, de wedstrijd enigszins op scherp. Een splijtende pass van Dave Habraken, Jeroen Cornelissen die 1op1 met de keeper net de bal niet lekker meekrijgt. Ook volgen via enkele goede individuele acties van Stephan Jaegers & opnieuw Jeroen Cornelissen via vooral de rechterflank schoten op het doel van keeper van Dun van Rayen Timmerwerken. Het team laat zich niet van het veld spelen.
Het spelbeeld verandert niet en de wedstrijd gaat door met enkele mooie aanvallen van Rayen Timmerwerken en verrassende schoten van John Habraken Timmerwerken. O.a. een ver afstandsschot vanaf de eigen helft van John Habraken Timmerwerken zorgt ervoor dat Harm vd Heijden zijn keeper tot hulp moet schieten. Met een uiterste krachtsinspanning kopt hij de bal nog uit het doel. Een kans voor open doel voor Rob v. Dooren van Rayen Timmerwerkken, echter de bal stuit net te veel op en de bal verdwijnt over het doel.

Het is dan eindelijk raak. In de 27e minuut wordt spijker op zijn kop geslagen en het is Stephan Jaegers die zijn schot enigszins gesmoord ziet en daardoor van richting veranderd. De bal wordt onhoudbaar voor keeper van Dun en John Habraken Timmerwerken komt op 1-0.

Rayen gaat direct op zoek naar de gelijkmaker en het is in de 30e een schiettent bij keeper Anton van John Habraken Timmerwerken. Wel volgt daar de 1-1 uit, Harm vd Heijden weet de bal binnen te schieten.
Het einde van de wedstrijd blijft enerverend, en ondanks dat de conditie ook zijn tol begint te eisen, willen beiden teams toch echt nog voor de overwinning gaan. Het is opnieuw John Habraken Timmerwerken die via Dave Habraken opnieuw de leiding weet te pakken. Een ongehoord hard schot van Dave Habraken vliegt tegen de achterste paal in het doel aan, even wat twijfel want de bal kaatst kneiterhard terug het veld in, maar de twijfel is snel weg: 2-1!

Met Rob v. Dooren als vliegende keep in het doel, gaat Rayen Timmerwerken nog op zoek naar de 2-2 in de allerlaatste minuut. En het lukt, Rob v. Dooren weet met een droge punter de keeper te verrassen en schiet de bal achter in het net.
Een knappe prestatie van Team vd Week John Habraken Timmerwerken en een uitslag die recht doet aan de wedstrijd.

 

Donderdag 20-01-2022

Team van de Week: Herman van den Boom Schilderwerken

Na een verplichte competitiestop van bijna 2 maanden kon de bal gelukkig weer gaan rollen in sportcentrum Molenbroek, helaas nog zonder publiek. Team van de week is deze keer Herman vd Boomen Schilderwerken, zij moesten aantreden tegen Van Dijk Groep/Manders Automatisering.
Voor goed en wel iedereen had plaatsgenomen op de bank stond de 1-0 al op het scorebord voor Herman vd Boomen Schilderwerken door Ronald Adriaans. Deze stand bleef ook niet lang staan want het was Sander Meulensteen die binnen 3 minuten de stand al naar 2-0 wist te tillen. Door een goede onderschepping van Jaron Tielemans op het middenveld, en met een perfecte voortzetting via Ronald was dat voor de goed mee op gekomen Sander een koud kunstje. Van Dijk Groep/Manders Automatisering had moeite met de snelle start van de tegenstander en binnen een minuut werd het zelf al 3-0 door weer Ronald die met een bekeken schuiver keeper Thom vd Broek kansloos liet. Een beetje bekomen van de (te) snelle achterstand was het Van Dijk Groep/Manders Automatisering dat ook zijn eerste mogelijkheden kreeg via Mike van Oorschot en Rob vd Heijden echter was het gelegenheidskeeper Michael Adriaans die zijn doel schoon wist te houden. De wedstrijd kabbelde wat voort totdat ineens 15 minuten voor tijd de 3-1 door Rob wordt binnen gewerkt. Dit is het sein voor Van Dijk Groep/Manders Automatisering om de druk op te gaan voeren wat resulteert in kansen voor Mike en Rob, echter staat Michael zijn mannetje. Aan de andere kant is het Paul Cuijpers die het probeert van verre afstand, zijn vlammend schot kan maar ternauwernood gekeerd worden door Thom. Even later is het Sander die een mogelijkheid krijgt om de wedstrijd te beslissen echter zijn schot beland in het zijnet. Met nog 4 minuten op de klok is het Rick Huijbers die na een knappe actie ietwat met geluk keeper Michael passeert en zo de spanning geheel terugbrengt in de wedstrijd. Herman vd Boomen Schilderwerken zal alle zeilen moeten bijzetten zeker als ze de laatste 2 minuten met 3 man verder moeten na een groene kaart. Maar het lukt Van Dijk Groep/Manders Automatisering lang niet om een gaatje te vinden tussen de 3 verdedigers. Als de tijd er bijna op zit toch nog 1 grote kans, Mike weet Rob te vinden voor het doel maar deze is niet in staat om de bal tijdig achter Michael te krijgen. Herman van den Boom Schilderwerken pakt hiermee zijn 2 zege van dit nog prille seizoen en sluit daardoor weer aan bij de middenmoot. Maar het belangrijkste van de avond was, we mogen weer!!!

Donderdag 18-11-2021

Team van de Week: Keurslager Danny Megens

Afgelopen donderdag vond in de tweede klasse de wedstrijd tussen Keurslager Danny Megens en Rayen Timmerwerken plaats. Beide teams verkeren momenteel in de onderste regionen van de tussenstand.

In het begin van de wedstrijd waren de eerste kansen voor Keurslager Danny Megens. Na deze beginfase kreeg ook Rayen Timmerwerken haar eerste kans. Rob van Dooren wist hierbij niet tot scoren te komen, zijn inzet stuitte op doelman Joost Janssen van Keurslager Danny Megens. Na 8 minuten spelen, werd het 1-0 voor Keurslager Danny Megens. Na een mooie aanval rondde Vincent Hoeks prima af. En nog geen twee minuten later had Vincent Janssen de 2-0 op zijn schoen maar keeper Rob van Dun van Rayen Timmerwerken wist dit te voorkomen.

Rayen Timmerwerken kwam de eerste 10 minuten niet veel aan aanvallen toe. Maar dat veranderde want na 13 minuten was het Frank de Pater die 1-1 op het scoreboord bracht. Vanaf dat moment kreeg ook Rayen Timmer steeds meer kansen. Tot tweemaal toe had Harm van der Heijden de mogelijkheid tot scoren te komen ware het niet dat zijn inzetten op de paal en op keeper Vincent Hoeks belandden.

Vervolgens nam Keurslager Danny het initiatief weer terug in de wedstrijd. Marijn Haenen en Ralph Clignet kregen beiden de bal niet in het doel van Rob van Dun.

Daaropvolgend was het Rayen Timmerwerken dat de beste kansen kreeg. Met een mooie aanname van Rik van de Steijn creëerde hij een mooi kans voor Rayen Timmerwerken en ook Harm van der Heijden kreeg een goede mogelijkheid. Echter allebei de inzetten werden prima gepareerd door doelman Vincent Janssen.

Maar het werd duidelijk dat het team van Danny Megens niet tevreden was met slechts één puntje. In de slotfase ging Danny Megens op zoek naar het winnende doelpunt. Zowel Marijn Haenen als Wouter van Erp hadden prima mogelijkheden, maar het lukte hen in eerste instantie (nog) niet . Tot twee minuten voor het eindsignaal: Wouter van Erp bepaalde namelijk met een bekeken schot de einstand op 2-1 voor Keurslager Danny Megens.

 

Donderdag 11-11-2021

Team van de Week: Commanderij 3/Rooijackers Woninginrichting

Deze week is Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting aan de beurt als “Team van de week”. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting met een flink aantal routiniers mag het op nemen tegen de jonge mannen van Van Dijk Groep/Manders automatisering. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting heeft in de eerste klasse twee keer met een nipte overwinning gewonnen en bezette een derde plaats op de ranglijst. Van Dijk Groep/Manders automatisering staan op een negende plaats met 1 punt. Om de aansluiting te vinden is een overwinning voor de jongelingen cruciaal. In de tweede minuut is de eerste kans voor Van Dijk Groep/Manders automatisering, het is echter keeper Rene Rooyackers die redding brengt. Nog geen minuut later is het Hans Rooyackers die een kans krijgt maar het doel niet treft, de bal wordt over het doel geschoten. Opvolgend krijgt dezelfde speler wederom een kans om de eerste goal op zijn naam te zetten, hij mikt de bal echter net naast het doel. In de vijfde minuut is het Bart van Berlo van Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting die een counter onderbreekt van Van Dijk Groep/Manders automatisering en met een 1-2 combinatie een schietkans krijgt, de bal eindigt in het zijnet. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting heeft de wedstrijd onder controle. Na een voorzet is het Joris van der AA die de bal net naast kopt. Er volgt een counter van Van Dijk Groep/Manders automatisering maar het is wederom de keeper Rene Rooyakkers die zijn doel goed verdedigd. Dan is het toch Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting die na 10 minuten de 1-0 op het scorebord zet, Ruud Vermunt wordt met de rug naar de goal ingespeeld, draait fraai weg van de tegenstander en schiet de bal onhoudbaar in de lange hoek. Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting blijft aanvallen maar weet de stand niet verder te vergroten. Van Dijk Groep/Manders automatisering krijgt counter op counter maar het is de doelman van Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting die zijn ploeg overeind houdt. Met nog 9 minuten op de klok slaagt Van Dijk Groep/Manders automatisering er toch in om de gelijkmaker te scoren, na een redding van de doelman is het Kevin Kovacs die de stand naar 1-1 brengt. De spanning is terug in de wedstrijd en het spel golft nu op en neer. Bart van Berlo draait op links fraai achterwaarts weg van de tegenstander en treft met een schot de paal. In de tegen aanval is het Kevin Kovacs die vanaf eigen helft met een solo start, hij passeert drie tegenspelers en de sluitpost. 1-2. Nog geen minuut later is het wederom Kevin Kovacs die via een counter de stand op 1-3 brengt. In de laatste 5 minuten zet Commanderij 3/Rooijackers Wooninrichting alles op alles om de stand nog gelijk te trekken maar het mocht voor het team van de week niet baten. Met een hattrick van Kevin Kovacs pakt Van Dijk Groep/Manders automatisering de overwinning en houden ze de aansluiting met de middenmoot.

Donderdag 04-11-2021

Team van de Week: JR Dakbedekkingen

JR Dakbedekkingen heeft deze keer de eer van ‘Team van de Week’. Dit jeugdige team heeft een mooie selectie en kan zich zeker meten met de betere ploegen in het linker rijtje. Ze hebben hun eerste wedstrijd nipt verloren met 4-5 van Commanderij 3/ Rooijackers Wooninrichting, maar willen laten zien dat ze beter kunnen. Tegenstander van vandaag is Stender/’t Ridderhof. Dit ervaren team met veel oud veldvoetballers is op het moment van spelen de koploper in de 1e klasse en willen deze positie zeker vasthouden. De eerste 10 minuten is er niet veel nieuws te melden. Het spel gaat op en neer zonder echt grote kansen. Het eerste wapenfeit van deze avond komt op naam van Mark van de Horst van Stender/’t Ridderhof. Hij kan zich vrijspelen en schiet hard op goal. Helaas voor hem staat keeper Daan Manders goed op zijn plek. Hierna komt Teun Hoevenaars met de schrik vrij. Hij wil de bal breed spelen naar zijn teamgenoot, maar schiet per ongeluk recht in de voeten van Koen van de Elsen. Deze haalt uit maar keeper Frans Bronnenberg kan het eerste doelpunt van de avond voorkomen. Helaas nog geen succes voor Van de Elsen. Dit was trouwens in het verleden wel zo voor zijn vader, Hans van de Elsen. Hij is vroeger blijkbaar de Sterkste Man van Gemert geweest. Hij scheurde onder andere zonder moeite een telefoonboek door. Maar goed, om niet te veel op ‘El Sierd’ te lijken gaan we weer over naar de wedstrijd. Bram Rademakers van JR Dakbedekkingen krijgt het op zijn heupen. Hij speelt 2 man voorbij maar wederom kan Bronnenberg redden. Hij kan net zijn voet in de uiterste hoek krijgen. Kort hierna is het openingsdoelpunt een feit. Mark van de Horst kan met een lage schuiver in de hoek keeper Manders verrassen. Stand 0-1 voor Stender/’t Ridderhof. Nog in dezelfde minuut maakt Brian Rademakers met een leuke actie gelijk. Ze zijn los! Stender/’t Ridderhof blijft druk zetten en Bronnenberg geeft een lange bal naar Hoevenaars. Hij kopt de bal in het zijnet. Dat zou een mooie treffer zijn geweest. En ineens is het Koen van de Elsen die zorgt voor de 2-1 voor JR Dakbedekkingen. Hij schiet de bal mooi binnen. Dit team gaat volop door en Rademakers wil langs de lijn op snelheid langs Van de Horst, maar hij wordt vakkundig middels een schouderduw buiten het veld gewerkt. In het vervolg hierop speelt Bart van de Wetering de bal naar Hoevenaars maar hij stuit op keeper Manders. En wederom een goal voor JR Dakbedekkingen. Rademakers geeft de bal mee op Kevin Jansbeeke die hard uithaalt en de stand op 3-1 zet. Dit wil Stender/’t Ridderhof niet laten gebeuren maar er volgt een spervuur op Bronnenberg. Zowel de linker en rechter paal alsmede mooie reddingen van de keeper houden het team op de been. Stender/’t Ridderhof is het aan zijn stand verplicht om het tij de keren en zet meer druk naar voren. Rob van de Crommenacker heeft pech en raakt de paal. Bijna de aansluitingstreffer. Hij probeert het nogmaals met een puntertje maar Manders kan met een uiterste krachtinspanning redden. Ook Van de Horst lukt het niet, verdediger Ron van Mierlo kan de bal net van richting veranderen. In de counter zorgt Kevin Jansbeeke met nog 4 minuten op de klok waarschijnlijk voor de beslissing en maakt de 4-1. Van de Crommenacker schiet hierna vol op de kruising. Gezien het spelbeeld verdient Stender/’t Ridderhof zeker nog een of meer doelpunten maar de bal wil niet vallen. Zeker ook door het goede verdedigen. Ook deze keer van Tim van de Vorst. Dan is het over en sluiten. In de laatste minuut wordt de stand zelfs nog 5-1 voor JR Dakbedekkingen door een doelpunt van Brian Rademakers

Donderdag 28-10-2021

Team van de Week: Van Heugten Baddesign

Afgelopen donderdag vond de wedstrijd Van Heugten Baddesign tegen van Schijndel Dakbedekkingen plaats in de Hoofdklasse.
Vanaf de eerste minuut was dit een zeer open wedstrijd waarbij beide teams elkaar lieten voetballen en volop de aanval zochten. De eerste kansen waren voor Erwin van Kriegenbergh van van Heugten Baddesign. Tot tweemaal toe wist hij het doel niet te vinden.
In de 5e minuut van de wedstrijd lukte dit Mayckel de Rozario wel. Met een schot in de korte hoek bracht hij de stand op 1-0 voor van Schijndel Dakbedekkingen. En direct daarna werd het bijna 2-0 maar doelman Louis Spoormakers wist ternauwernood de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Na 13 minuten spelen was Jack Janssen wel succesvol. Met een lage schuiver verschalkte hij doelman Mark van Dijk: 1-1. Hierna was het van Schijndel Dakbedekkingen die de grootste kansen kreeg. Dit resulteerde ook in een doelpunt van Erik van Dijk. Vanuit de draai liet hij Louis Schoenmaker kansloos: 2-1. Pascal Vissers kreeg kort daarop de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien voor van Schijndel Dakbedekkingen maar dit mislukte jammerlijk. Nog géén minuut later werd het aan de andere kant 2-2 door Jeroen van Moorsel. Na deze 2-2 was het van Heugten Baddesign die weer de meeste kansen wist te creëren. Tot tweemaal toe kon Jack Janssen niet tot scoren komen. En 7 minuten voor tijd werd het 3-2 voor van Schijndel Dakbedekkingen. Met een zéér knappe actie liet Bart de Bruijn doelman Louis totaal kansloos op zijn inzet. Hierna bleef het spel op en neer gaan waarbij zowel Van Heugten Baddesign en van Schijndel Dakbedekkingen volop kansen kregen. Maar het slotakkoord was voor van Heugten Baddesign. Met veel geluk (een van richting veranderde bal) werd de eindstand bepaald op 3-3. De kansen die daarna Jeroen van Moorsel van van Heugten Baddesign en René Verbakel van van Schijndel Dakbedekkingen nog kregen, deden er niet meer toe want gescoord werd er niet meer.
Al met al een terechte uitslag van een mooie, spannende maar bovenal sportieve wedstrijd.

 

Donderdag 21-10-2021

Team van de Week: Outdoor Island

Na 2 weken vriendschappelijke wedstrijden en 4 weken bekervoetbal starten op deze donderdag dan toch echt weer met competitiewedstrijden. En het eerste Team Van De Week (TVDW) in deze competitie 2021-2022 is Outdoor Island. Zij spelen de Wedstrijd Van De Week (WVDW) tegen het team van Vogels Metaalbewerking, een wedstrijd in de eerste klasse dus.
Van een voorzichtig begin van deze eerste WVDW is in het geheel geen sprake want beide teams –maar vooral Outoor Island- “klappen er meteen op” en binnen de minuut is het ook al bijna raak voor het TVDW, maar deze eerste doelpoging ttreft net gen doel. En even later zijn het de broertjes Beekmans die opnieuw proberen om de score te openen maar het schot van Boris wordt vakkundig onklaar gemaakt door de doelman Niek v. Gerven. In de daaropvolgende tegenaanval ziet Jeroen Krol van Vogels Metaalbewerking zijn schot maar net het doel missen. En meteen daarna is het een snelle directe combinatie van Vogels Metaalbewerking door het centrum van de verdediging van Outdoor Island maar de inzet van Twan Vogels wordt onschadelijk gemaakt door doelman Niels v.d. Hoogen. Een paar minuten later is het na doorzetten van Jordi Beekmans bijna raak als hij zijn kopbal in het zijnet ziet belanden. En het duurt ook weer een paar minuten voordat het volgende gevaar zich voordoet, nu voor het doel van Outdoor Island als Emil Machiels na een combinatie met Joris Krol weer Niels v.d. Hoogen op zijn weg treft. Nadat daarna beide keepers redding moeten brengen op 2 doelpogingen is het in de 14e minuut dan toch raak als Luuk v. Wetten na een fraaie combinatie met Roel Verbakel resoluut afrondt en voor de 0-1 zorgt. Door deze goal lijkt het erop dat Vogels Metaalbewerking hun altijd al aan de dag gelegde tomeloze inzet, beloond willen zien. Nadat eerst Tom v.d. Bogaard zich net niet vrij kan spelen is het Emile de Jager die na wat fraaie bewegingen, zijn ferme schot net het doel ziet missen. Dan is het toch weer een paar minuten alle hen s aan dek voor de verdediging van Vogels Metaalbewerking want nadat Roel Verbakel eerst zijn voorzet gesmoord ziet in de verdediging is hij er daarna als de kippen bij om na een te korte terugspeelbal de stand met een bekeken schot naar 0-2 te tillen. In minuut 23 is het Feike Kooy die het voor Outdoor Island probeert met een schuivertje direct daarna gevolgd door een snelle break (om het maar eens in een basketbalterm te gieten…) via Jeroen Krol die met zijn pass de voor het doel vrijstaande Twan Vogels bereikt maar diens poging wordt een prooi voor doelman Niels v.d. Hoogen. In de daaropvolgende minuten is het vooral Outdoor Island wat aandringt, eerst scheert een schot van Luuk v. Wetten net over het doel, daarna doet Jordi Beekmans hetzelfde en weer een minuut later is het weer Luuk v. Wetten die na een misverstand in de verdediging van Vogels Metaalbewerking, 2 vergeefse doelpogingen doet. Het uiteindelijke resultaat is dat vanuit de daaruit voortkomende corner tóch de 0-3 op het scorebord verschijnt als Boris Beekmans een combinatie met Luuk v. Wetten met een strak schot af weet te ronden. 3 Minuten voor het einde zijn het de neefjes Krol, Joris en Jeroen, die proberen om de eer te redden en de nul van het scorebord te krijgen maar Jeroen Krol ziet zijn schot net over de lat scheren. Daarmee lijkt het verzet van Vogels Metaalbewerking dan echt gebroken want in de laatste 2 minuten is het eerst Luuk v. Wetten die met een schot uit de draai de 0-4 laat noteren en in de allerlaatste minuut bepaalt Boris Beekmans half liggend, met een schuiver onder de keeper door, de 0-5 eindstand van deze enerverende en sportieve eerste WVDW.

Donderdag 14-10-2021

Team van de Week: E-Bikeaccu.nl

Deze week de laatste wedstrijden van de voorrondes van de beker, de winnaar gaat verder in de grote beker en de verliezer zal verder gaan in de kleine beker. Team van de week E-bikeaccu.nl is een nieuw team wat dit jaar gaat starten in de 2de klasse, in de eerste wedstrijden van de bekercompetitie lieten ze al zien dat er zeker rekening met hun gehouden moet worden. De tegenstander van vanavond is ook een ploeg uit de 2de klasse n.l. John Habraken Timmerwerken. Dit team speelt al jaren in de 2de klasse en is een goede middenmoter. Het over het algemeen jongere team E-bikeaccu.nl is de ploeg die vanaf het begin van de wedstrijd het spel probeert te maken en dat resulteert in wat kleine mogelijkheden van Tygo vd Heiligenberg en Stan Swinkels. Iets later is het weer Tygo die voor gevaar zorgt, zijn dribbel resulteert in een grote kans echter is het keeper Anton Hurkmans die 2x weet te redden, de 3de keer is hij kansloos echter heeft hij geluk dat de goal wordt geannuleerd door dat er een overtreding wordt gemaakt. Na 3 minuten spelen is er een uitbraak voor John Habraken Timmerwerken, Jay van Kessel komt over rechts op en heeft de mogelijk om af te leggen maar kiest voor de andere optie, hij blijft koel en rond netjes af, 0-1. Ook de volgende mogelijkheid is voor Jay echter gaat dit schot net langs. Aan de andere kant is er een knappe actie van Tom van Schijndel maar zijn inzet wordt wederom gekeerd door Anton. Het wedstrijdbeeld is duidelijk E-bikeaccu.nl maakt het spel en krijgt de mogelijkheden echter het solide verdedigende John Habraken Timmerwerken is in de omschakeling zeer gevaarlijk met in de meeste gevallen Jay als plaaggeest. In de 8ste minuut is het Stephan Jaegers die het probeert vanaf de middenlijn echter is keeper Jori Vermeulen attent. Even later is hij echter weer kansloos als de volgende uitbraak wederom aan Jay besteed is, 0-2. John Habraken Timmerwerken blijft gevaarlijk, nu is het Jeroen Cornelissen die 2 keer de mogelijkheid krijgt om de stand verder uit te breiden echter vindt hij Jori op zijn pad. E-bikeaccu.nl keeper Jori gaat nu ook steeds meer mee voetballen als 5de man wat ook resulteert in wat kleine kansjes onder meer van Rik Vleer en Tom. John Habraken Timmerwerken blijft onder aanvoering van aanvoerder Hans Bekkers soldie verdedigen en ligt niet wakker van de kleine mogelijkheden van E-Bikeaccu.nl. De wedstrijd kabbelt wat voort maar dan is het 15 minuten voor tijd ineens 1-2, Tom kapt goed naar binnen en schiet beheerst binnen. Dit is het sein voor E-bikeaccu.nl om er nog meer druk op gaan te zetten en John Habraken Timmerwerken komt er ook steeds minder uit. 2 Minuten later is dan ook de gelijkmaker een feit, wederom is het Tom die scoort ditmaal met een schot van ver die via binnenkant paal binnen gaat. E-Bikeaccu.nl gaat meteen vol door en Tom schiet nogmaals van ver hard op de kruising en een goede 1-2 tussen Peter van Kessel en Mark Opheij wordt ternauwernood gered door Anton. Aan de andere kant probeert John Habraken Timmerwerken het nog eens ditmaal via Dave Habraken, echter zijn inzet kan gekeerd worden door Jori. Even later, met nog 5 minuten op de klok, weer een uitbraak met Jay en Jeroen een ideale kans om weer op voorsprong te komen. Echter na een goede 1-2 kan de laatste bal in de cirkel nog net onderschept worden door Marijn Adriaans. De wedstrijd lijkt af te steven op strafschoppen, maar niets is minder waar. E-bikeaccu.nl komt 1 minuut voor tijd voor het eerst op voorsprong, een fout in de verdediging wordt genadeloos afgestraft door Tygo. Dit blijkt de genadeklap en betekent dus dat we E-bikeaccu.nl in het verdere verloop van de beker gaan terugzien in de grote beker en dat John Habraken Timmerwerken zijn kunsten mag gaan vertonen in de kleine beker, deze worden gespeeld in de kerstvakantie. Vanaf aankomende donderdag wordt er een start gemaakt met de eerste wedstrijden van de competitie. Verder kan er nog steeds gestemd worden op onze vereniging via Rabo ClubSupport voor wat extra mogelijkheden binnen de vereniging via de Rabo Bankieren App of www.rabobank.nl. Alvast bedankt voor jullie stemmen!

 

Donderdag 7-10-2021

Team van de Week: Opsteen/ Sterken

Het bekerprogramma vordert, de laatste poulewedstrijden staan op het punt van beginnen. Deze week de wedstrijd tussen 2e klasser Opsteen/ Sterken en 1e klasser JR Dakbedekkingen. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd ruim verloren van Rauw & Gauw zodat deze wedstrijd in het teken staan van de 2e en 3e plaats in poule E. Coaches John van de Vossenberg en Leon van Mierlo zijn klaar met de tactische tips en hebben hun team klaar staan voor de aftrap. Beide teams gaan rustig van start en tasten elkaar af. De eerste 10 minuten zijn er geen echte grote kansen waar te nemen. JR Dakbedekkingen is gemiddeld wat jonger, maar daar heeft Opsteen/ Sterken geen boodschap aan. Zij zitten kort op de man en laten niets doorkomen. De eerste grote kans is voor Opsteen/ Sterken. Wesley van Wetten krijgt de bal voor zijn voeten, maar schiet recht op keeper Daan Manders van JR Dakbedekkingen. Hierna volgt de mooi moment aan de andere kant. Tim van der Vorst gaat door na goed samenspel. Keeper Henk Hoevenaars kijkt enigszins verrast door de plotselinge kans, maar ziet gelukkig de bal voorlangs gaan. De stand is nog 0-0, maar de wedstrijd komt los. Beide teams zien meer mogelijkheden en proberen een doelpunt te forceren. Dan breekt Wesley van Wetten de wedstrijd open. Hij wipt de bal over de vallende keeper Manders heen en maakt de 1-0 voor Opsteen/ Sterken. Twee opvallende momenten volgen hierna voor Hamza Hussin. In eerste instantie een mooie actie langs de lijn waarbij hij 2 spelers voorbij gaat, maar even later krijgt moet hij 2 minuten toekijken als gevolg van een groene kaart. Hierdoor heeft JR Dakbedekkingen een overtal situatie. Hoe knap is het dat juist de tegenstander een doelpunt maakt. Het is wederom Wesley van Wetten, hij zorgt voor de 2-0. Als iedereen weer op het veld staat probeert Erik Klessens het nogmaals voor Opsteen/Sterken. Hij schiet de bal net naast het doel. JR Dakbedekkingen probeert met man en macht de aansluiting te vinden. En dat lukt! Joep van de Laar tikt de bal goed in, stand 2-1. Een minuut later zorgt Brian Rademakers voor een mooie assist op Thomas van Lierop. Hij brengt de stand weer in evenwicht. De spanning stijgt. Brian Rademakers blijft lastig te bespelen voor Opsteen/ Sterken. Hij zorgt al een paar keer voor gevaar. Mark Dinsbach probeert Rademakers nog tegen te houden, maar kan niet voorkomen dat de bal op de pal aanbeland. Dit was de kans om de voorsprong te pakken. Een steekbal van Rademakers op Van de Vorst komt net niet aan. Keeper Hoevenaars doorziet het en komt goed uit zijn goal. Dan is het, met nog 2 minuten op de klok, David van Sleeuwen die zorgt voor de 3-2 voorsprong voor Opsteen/Sterken. Zijn ploeg juicht volop, ze zijn duidelijk blij met deze voorsprong. Het lukt JR Dakbedekkingen niet meer op hier verandering in te brengen en hiermee pakt Opsteen/Sterken de 2e plaats in de poule. Volgende week volgen nog de beslissingswedstrijden voor de Grote of Kleine beker. Hierna zal de competitie voor het seizoen 2021-2022 van start gaan.

Donderdag 23-09-2021

Team van de Week: MURO Steencreaties

Na 1.5jr gedwongen pauze, zijn we weer aan het voetballen! Een heerlijke open wedstrijd levert een les effectiviteit op.

Zoals de koeien in het voorjaar de weide in springen, zo stonden de voetballers van de WAC te trappelen om weer te mogen voetballen. Donderdag 23 september was het de 1e speeldag van het seizoen 2021-2022 en mocht de bal weer officieel rollen! Traditioneel begint het seizoen met de poulewedstrijden in de beker.

Een direct leuke, open ontmoeting tussen 1e klasser School Tuiniers/v Rooij Graszoden en Hoofdklasser MURO Steencreaties als afsluiter op de 1e avond van het officiële startpunt van het nieuwe seizoen.

Direct vanaf de 1e minuut zochten beide teams de aanval, wat in de 4e minuut de beste kans gaf aan MURO Steencreaties. In een 3 tegen 2 situatie was het goed keeperswerk van keeper Harm School van School Tuiniers/v Rooij Graszoden die een doelpunt voorkwam. 2 minuten later was het dan toch raak voor MURO Steencreaties wanneer Timo Raijmakers de bal van onder zijn lichaam futselt en de 0-1 op het scorebord zet. Niet veel later is er een typische aanval van School met Paul van Lieshout die de bal net niet achter de keeper krijgt. In de tegenaanval is het raak voor MURO met de 0-2 van de voet van Davy Vermeulen. In de 12e en 13e minuut een herhaling van zetten. Van Lieshout schiet weer op goal, helaas zonder resultaat en de tegenstoot is het opnieuw Davy Vermeulen met een doelpunt: 0-3. De wedstrijd blijft open en aantrekkelijk, School Tuiniers/v Rooij Graszoden geeft absoluut niet op en laat zich niet naar de slachtbank brengen. Er volgen een paar schitterende aanvallen door het midden, met 4 elkaar direct opvolgende aanvallen van School Tuiniers/v Rooij Graszoden, helaas niet de ere treffer.

Het is vervolgens in de 20e minuut dat Timo Raijmakers de hattrick van Davy dwarsboomt. Met een geweldige lichaamsbeweging zet hij 2 man te kijk en speelt zich daarmee schitterend vrij om de 0-4 binnen te schieten. Een schot op de paal van Timo met links (goals gescoord met rechts), een hard schot van Hugo Verbakel met de buitenkant rechts in het zijnet. Beide teams blijven op zoek naar meer doelpunten en dat maakt het een zeer aantrekkelijke wedstrijd om te kijken voor de neutrale toeschouwer/ journalist.

Helaas moet keeper Harm School de strijd ”weide” verlaten met een knieblessure, hopelijk geen al te serieuze blessure en snel weer onder de lat. De stand-in keeper Bart van Dongen laat zich direct 3x uitstekend gelden, een schot uit tweede lijn, een aanval door het midden en een bal door de benen van een verdediger. De 1e 3 ballen zijn voor Bart.

Uiteindelijk valt de 0-5 ook nog voor MURO Steencreaties door Davy Vermeulen. Wat School Tuiniers/v Rooij nog probeert, de bal wil het netje gewoon niet raken aan de binnenkant. De seizoen opener voor beide teams eindigt in een ruime overwinning voor MURO met een lesje effectiviteit voor School Tuiniers/v Rooij Graszoden.

De stal is geopend, na 1.5jaar de kop is er af. Op naar een mooi en hopelijk volledig seizoen vol mooie, sportieve wedstrijden en waardige kampioenen! Veel sportplezier

 

 

 

 

Copyright WAC Gemert, Cis Slits, Freek vd Wijdeven ©2006-2022